Nişanlilik bumu demek?

cnm günaydın nişanlılık tabiki bu demek değil.senin en güzel dönemin olmalı.ama evlenmeye yakın çok iyi anlaşan çiftlerde bile sorunlar yaşanıyor.hatta bitirme noktasına geliyorlar.yalnız seninki şimdiye kadar duyduklarımın en katlanılmazı.olurmu böyle hiç sakın evlenmek için acele etme.nişanlıyken ayrılırsın ama evlendikten sonra işin çok zorlaşır.senin ailende koysun ağırlığını biraz ezdirmesin seni.sanki kız tarafı onlar.bana göre bu olanlar buz dağının küçük bir parçası.evlendikten sonra çok daha kötü şeyler yaşayabilirsin.sevgi aşk valla bunlar hep gelip geçici şeyler ama yaşamadanda anlaşılmıyor malesef.ya isteklerinden ödün verme.hatta kendi başınıza ne kadar yapabiliyorsanız o kadarla yetinin ailesini katmayın alınacak verilecek işlere.ama çok umutlu değilim şahsen.kolaylıklar diliyoruma.s.

zor bir aileye gelin olacaksınız ama,
bunu kolaylaştırmak sizin elinizde...
öncelikle nişanlınızla mantıklı konuşarak,
her konuda desteğini alın..
ailesine kesin tavrınızı koymalısınız...
evinizin herşeyini kendiniz alın,böyle insanlara minnet etmeyin bence...
nişanlınızı sevdiğinizi söylüyorsunuz...
eğer oda sizi çok seviyorsa,daha şimdiden ailesine ezdirmez...
ailesine sesini çıkarsın ve hiçbirşeye
karışmamaları gerektiğini söylesin...
eğer şimdiden hem siz,hem nişanlınız önleminizi almazsanız,
evlendikten sonra çok üzerler sizi...belki aranızı bile bozmaya çalışırlar...
Çok iyi düşünün,karar verin...
sevgiler...

ben de naza katılıyorum iyi düşün evlenince nasıl olsa geldi daha çok sıkıntı yaşarsın ama nişanlının şu an kaybetme korkusu var evlenince o da olmaz iyi düşün derim şimdiden ailesiyle uğraşıyorsan evlenince ne yapacaksın yine sen bilirsin

Bende arkadaşların yazdıklarına benzer şeyler yazacağı için uzatmıyorum yaa kurtul yol yakınken o aileden yada tavrını koy dişini göster yoksa çok yanarsın pişmanlıkların diz boyu olur :1closedeyes: bu kadar insan bu şekilde yazdığına göre benzer şeyleri yaşamış oldukları bilmelisin ve bu evlilik işini askıya alıp bence düşünmelisin nişanlın ne kadar ayrı oturacağız görüşmeyeceksin desede evlendikten en fazla 1 hafta sonra 90 derece dönecek göreceksin iyi düşün canım benim :teselli:

arkadaşım bencede durumun çok kötü nişanlılık dönemi ölçme tartma dönemidir
bence çok iyi düşün bende senle hemen hemen aynı şeyleri yaşadım gerçi benim
sorunum şuanda eşim olan kişiyleydi bana ne vaadler ne ümitler ne sözler vermişti şimdi hiçbiri yok ikimizde buzdolabı gibiyiz birbirimize karşı
oysa ne çok severek evlenmiştik şimdi kendime ne kadar çok kızıyorum salak kafam
neden evlendim neden nişanlıyken geri dönmedim diye hergün kendi kendimi yiyorum
ve inan bana bu çok kötü bi durum allah kimseye yaşatmasın
sende çok geç kalmadan iyi düşün arkadaşım evlenince boşamak zor oluyo malesef.
o yüzden sevgiyi, aşkı fazla abartma derim çünkü onlar evlilikte pek işe yaramıyor!!!!!!

Canım Daha yolun başındasın Allah kolaylık versin seninkilerin bir benzerini inan bende yaşadım ve halada yaşamaya devam ediyorum tabi aradan yıllar geçtiği için ve herkez birbirini tanıdığı için fazla karışamıyor ve bulaşamıyorlar bana,,,ama bu hallere gelene kadar akla karayı seçtik nişanlılığımızda evliliğimzde sorunlu geçti hep beni ezmeye çalıştılar,,,,eşim bir kez benim yanımda oluyorsa iki kez ailesinin yanında oluyor sanki ailesi eşimin ağzını dilini bağlamış gibiler her dediklerini yaptırabiliyorlar,,,,nişanlıyken ve arkadaşken benim için deli divane olurdu eşim tabi aile konuları açılınca birbirimize girerdik tartışma gönül kırma,,,,bunların hepsi sevgiyi yıprattı gerçekten,,,iplerin sakın onların eline vermemeye çalış gerçi o zamanda çok sivri dilli diyorlar ama varsın desinler seni ezmelerinden iyidir,,,,umarım eşin evlenince sana olan sevgisinde azalma olmaz ve herdaim seni ailesine karşı koruyabilir,,,

Canım evlendiğinde sevginin önüne geçecektir ailesi yanı gözüne daha batacaktır.Dul biri olmaktansa nişanlı ayrılmayı tercih et.Her gun dert çekecek yok anası baası kardeşı ne yaptı diye. Boş ver elini salalsan ellisi boş verr

nişanlılık en güzel dönemdir siz çok sık görüşüyosunuz galiba şimdiden böyle şeyler yaşandıgına göre bence az gidin mesafeli olun ki kıymetiniz olsun daha nişanlıyken hatta çıkarken bu ne rahat konuşmalar nişanlının ailesinde. suçu birazda sizde buldum

allah sabırlar versin cnm valla. bende aynı şeyleri yaşadım cnm. ama yol yakınken kendi istediklerini al derim. eşimde paramıza göre alıcaz deid eşyalarımızı istediğim gibi olmadı hiç hatta gelinliğim bile istediğim gibi değildi. bütün masraflarımızı kendimiz ödedik. takılar düğünün ertesi günü borçlara yatırıldı. neymiş benim takılarımada göz diktiler bende benim babamda masraf yaptı dedim almadımda. onun için bile kavga çıkarttılar neymiş alacakmışım borçlar ödenecekmiş miş. ailem 8 bilezik taktı gösteriş yapmışlar borçlara gidecekmiş hava atamayacakmışım. herşeyi bize ödettirdiler yani. sakın kanmayın onlara kendiniz ödeyecekseniz durumunuza uygun bişeyler alın sıkışmayın. biz çok yıprandık çünkü. onlar dışarıda kalacak boşverin onları.

Bencede ailene beş kuurş para harcatma ..Yazık o insanlara.Eşini bu süreçte test et.Soydur çeker boktur kokar derler inşallah huyu benzemez ve elinden geldiğince uzak otur.Kolaylıklar dilerim sana.

merhaba tatlım...senin yaşadıklarının aynısını ben yaşadım tıpa tıp aynı...herşeyi cok bildiklerini sanıyolar ama yanılıyolar bazen...bi de benim kayınvalidem daha gaddar benim kayınvalidemlerim durumu cok iyi desem yeridir.3 takım evi var sadece başlıca ama bir oğlu evli kirada bir oğlu nişanlı o da ben....bizde kiraya cıkacaz muhtemelen....ama nişanlının artık susmaması seni ezdirmemesi lazım.mesela kayınvalidem cok üstüme geldi cok çektirdi birgün dediki evlenince benden ev dahi birşey beklemeyin dedi...buna karşılık nişanlım patladı artık annesine__o kadar yapma o kadar ev vermeki nolcak dedi sen ölünce yine bana kalacak dedi ve ağır bir konuşmayla ağzının payını verdi benim canım nişanlımkaydirigubbakcemile3diyeceğim şu sakın ve sakın kendini ezdirme...Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoooka.s.

bence arana mesafe koy ben mesela suan mesafeliyim ve dk başı nişanlıma beni soruyolar neden aramıyo diye aramıcam işte keyifleri bilir:dilcikar:

ben seni çok iyi anlıyorum canım. nişanlına güveniyorsan müdahele ve mücadele etmelisin.
biraz yıpratıcı olacak, ama en azından herkesi daha iyi tanır ve son kararını verirsin.

benim kayınpederim de, benim yanımda hep ''ben okuttum, başka birşey yapmam ''dedi. birşey beklemedim bu laftan sonra. eşim çok fazla burs alıyordu ünv de,ailesine yük olmamıştı üstelik.evlenirken evimize bir mendil bile almadı kayınpederim. sadece düğünde bilezik yaptılar bana(biraz zoraki oldu), o kadar. kayınvalidem düğün alışverişine gideceğiz deyip duruyordu, gittik. herşey eşimin karttan çekildi, evlenince biz ödedik(Allahtan fazla birşey aldırmamışım).
bize eşya konusunda yardım etmeyeceklerini söyledikleri halde, eşya almaya cümbür cemaat gitmek istediler, ben istemedim(sadece görümcem gelsin dedim,bir de benim kardeşim gelsin dedim). kıyametler koptu. hem kalabalık gezmeyi sevmediğim için , hem de alacağımız eşya da ucuza kaçacakları için istemedim. eşim 2 beyaz eşya ve salonu yaptı,kalan evi ben yaptım(onların memlekette,yatak odasına kadar erkek alıyor çoğu zaman). nişan alışverişimi de usulen yaptık,çok az şey aldırmıştım(yine paranın çoğunu eşim vermişti). imam nikahımız kıyılacağı gün, kayınpederim eşime ''senet falan imzalamam ben, öyle birşey istemesin'' demiş.:1shok:memleketlerinde senet imzalatan çok oluyormuş meğerse, bunca şeye rağmen bir de paragöz sandılar beni(mehir olarak düğünde takılan altınları istedim). düğünde altınlar o gece kayınvalidemde kaldı, ertesi gün verirken bana lutfeder gibi ''bak altınları almıyoruz,size veriyoruz,burda tüm altını kayınvalide alır'' demişti. ben de o zaman cvp verdim ''altınları vereceksiniz tabii, mehirim onlar. ayrıca eşyaları,herşeyi biz yaptık,bizim borcumuz var ''dedim.
kayınpederimin durumu da kötü değil, orta halli,birikim yapabiliyorlar.
anlayacağın bu şekilde davranan aile çok var, inan durumuna üzüldüm. biz de bu olaylar olurken eşimle çok kavga ettik. çok yıpratıcı bu dönemler. benim eşim de ailesine laf söyletmezdi, benim alttan almamı isterdi.
görümcemin yaptıklarına hiç girmeyeyim.ondan da çok kırgınlıklarım var.
benim bu olayları atlatmam yaklaşık 2 seneyi buldu. eşimi sevdiğim için ve sevgisine inandığım için o imzayı attım. başlarda çok pişman olsam da şimdi değilim. şimdiki aklım olsa, o kadar alttan almazdım.

bence siz de, nişanlınla birlikte eşyaları kendiniz yapın. size takılan altınlarla ödenecekse zaten siz yapmış oluyorsunuz ama oğlumuzu evlendirdik diye anlatırlar sonra.
senin ailen yatak odasını alsın, onun ailesi de buna denk başka bir eşyanızı alsın. kalanları siz yapın. inan bu şekilde müdahelelerini en aza indirirsin.yoksa evine de çok karışırlar.

sen yine de saygısızlık yapma ailesine karşı. devamlı yüzyüze olacaksınız. olaylar büyürse senin için daha zor olur.

yapmaları gereken şeyleri açıkça talep et.bunu siz yapmalısınız, de. ben talep etmediğim halde kıymeti bilinmedi.
gerekirse, ailenden bir büyüğün nişanlınla ya da ailesi ile güzelce konuşsun.

hakkında hayırlısı olur inşallah. kendini ve ilişkinizi yıpratmamaya çalış , çünkü tamir etmesi çok zor oluyor.

Son düzenleme:
bence arana mesafe koy ben mesela suan mesafeliyim ve dk başı nişanlıma beni soruyolar neden aramıyo diye aramıcam işte keyifleri bilir:dilcikar:

bende arayip sormuyorum mesafemi koydum ama onlar kendisi çalip kendisi söyleyenlerden.benim eşyalarimi almam kayinpederimin işine gelecek tabi.bedavadan gelin sahibi olacak.biz eşyalarimizi kendimiz alacagiz ama hiç bir şekildede kariştirmam.eşya almaya bile kimse götürmücem.geçen bize geldiler.düğünden sonra ikinizde çalaşacksiniz bizde yersiniz yemeği ben sizden para talep etmem dedi.bende hayir dedim kendi evimde yicem içicem dedim.durdurdu ee bütçenize karişirim dedi.olamaz dedim bende çalişiyorum biz hesabimizi biliriz dedim.yani kayinpederimle tam muhalefetiz.ama sinirleniyorum kafama takiyorum onlari ben.hastalaniyorum.

Anammmmm :1shok:
Beterin beteri varmis, meger ne melenk bir aileye dusmusum yaa

Canim bak bunun 10 çaresi yok
Yapman gereken, nisanlini karsina al, konus, içinde ne var ne yok soyle,
Boyle bir aileye dusmussun allahim insallah nisanlin iyi birirdir
Ya hiç birsey istemeyeceksiniz onlardan hepsini ikiniz yapacaksiniz ama o zaman sende ailene duseni (yatak odasi) sen yapacaksin

Baktin ki nisanlin hik mik diyor, kesin tavir koy

birde sunu soyleyim, anasina babasina kizar, bagirir, ama asla ve asla atmaz, ve biliyorum ki evlenince de pek aileci oluverirler
ben tetikteyim mesela
Ezdirmem de kendimi onlara

Sende sakin ezdirme, ne kendini ne aileni

Baktin ki nisanlin onlarin agzilarina bakiyor, durum duzelmiyor yok ver gitsin, insan basta sorunlu baslayan bir iliski, sonunda husrana ugruyor

Umarim dogru olani yaparsin

Diğer eltim çok çektirmiş bunlara.eltimin abisi gelin arabasinin önüne geçmiş 500 ytl para istemiş.bunlarda yarisini vermişler.şimdi ise sütten ağizlari yandi diye yoğurdu üfleyerek yiyorlar.nişanlama bu kadar istemesin diyorlarmiş.tamam ben bu yola baş koydum ama herşeyimizi kendimiz yapicaz.fakat karişmaya kalkarlarsa ben kötü gelin olmyi kafaya taktim arkadaşlar.buunlar yüzünden sağliğim gidiyor ya bende insan evladiyim ama değilmi?yüzlerinide derim artik karişmayin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…