Nişanlilik bumu demek?

SAYIN arkadaşım sonuyok ver lafı demişsin bunu nasıl yapabilirim.istediğin kadar lafsöyle bence hani konuşmayı bilen insanlarla konuşulur ya kendi dediklerini dinliyorlar sadece nişanlımın ailesi.hiçte anlamam biliyomusun laf vermekten falan senden sadece şunu isticem ve diğer arkadaşlardan nasıl davranabilirim bana bişey hakkında zorundasın dediklerinde tepkim ve lafım ne olmalı?kusura bakmayın ama bu konuda eğitim istiyorum.

kafam o kadar karışıkki..1nişanlıma kıyamıyorum.ama yemin ediyorum ailesinden nefret ediyorum.nişanlımda beni ailesi ile karşılaştırmamaya çalışıyor.karşılaşınca nişanlım ve ben artı tartışmalar.....
ve sen hala nişanlı kalmayı düşünüyor musun :sm_confused:

Yandin sen ....
simdiden böyleyse bunlar daha sonrasini düsünmek bile istemiyorum, bence aileni girsin biraz araya bazi seylerde acsinlar agizlarini.
Bukadarda olmazki,
sen biraz bekle hemen evlenme biraz zaman gecsin.

canim seviyorum diyorsun tamam sevvgine saygim var ama unutma sadece nisanlinla evlenmiceksin ailesiylede evleniceksin.ve unutma onlar sizi rahat birakmadigi surece ve esin seni tutmadigi ve ezdirdigi surece senin sevginde 1 ay icinde kaybolur gider.

bence nisanlilik doneminde bunlari yapanlar evlenince seni anandan dogduguna pisman ederler ve esin seni tutmazsaki oyle gorunuyo inan bana evliliginiz fazla surmez.bence yol yakinken ayril derim belki zor ama inan bana evlenip ayrilmak senin acindan daha kotu olur.simdi biraz aci cekersin ama sonra unutursun.

iyi ama bitanem ne kadar karşılaştırmamaya çalışsa da siz bir gün evleneceksiniz. sen de o ailenin içine girmiş olacaksın.
yani nereye kadar karşılaşmayacaksın.
şimdiden böyle yapan insanların, evlenince neler yapabileceğini kestiremiyorum bile.
Allah başa vermesin. ne biçim insanlar öyle. okudukça kendime yapılmış gibi hissettim.

kesinlikle işte bu. iyi düşün bitanem çok iyi düşün.

nişanlıken bunu yapan
evlendiğinde neler yapar bir düşün

ve evlilik için tekrar düşün taşın

Işin zor be canim senin .eğer nisanlini seviyorsan evlenecekseniz bunlara göz yumacaksin malesef. Evlenince değişeceklerini sanmam.
Gerçi nisanlin seninle bu konularda hem fikir olsaydi sorun yasamazdiniz takmazdin ama o da aileis tarafinda anladiğim kadariyla .
Iyice ölç tart ona göre evlilik denen müesseseye katil derim. Evlenince inan daha zorlaşiyor sartlar .

işin başında yüzlerini görmen iyi olmuş valla tek iyi tarafı bu bence...birde şimdi nişanlısın sen bide onları evliyken gör...nişanlına bir anlam veremedim hem sana boşver diyo hemde ailenle sıkı fıkı olmanı istiyor...valla ben olsam çekmezdim.hee sen çekmedinmi diceksin alasını çektim ama benimkiler akıllıydı evlenmeden yüzlerini belli etmediler...kim nedese boş ya sevdiğinden ayrı düşeceksin üzüleceksin,yada sevdiğinle evlenecek ama çekeceksin.iyi düşün birinde belli bir süre diğerinde ömür boyu üzüntü var...bari ayrılamam diyorsa uzakta oturun yine canını sıkar sana ulaşırlar ama o kadar etkili olmazlar en azından.

arkadaşım bence iyi düşün. gerçekten nişanlını seviyorsan ve bir ömrü geçiririm diyorsan, al akrşıan nişanlını açık açık konuş.

ayrı evde yaşayacaksanız, herşeyi birlikte yapın. onalrı karıştırtmayın. herşeyi az az alın ve taksitle alın. düğünden sonra da kendiniz ödersiniz. böylece onalra da hiçbirşey vermek zorunda kalmazsınız. bunu kendiniz karar veridkten sonra açıkça ailesine anlatın. kararlarınıza saygı duymalarını söyleyin.

cadoloz insanlar her zaman yağ ğibi suyun yüzüne cıkar bence sende biraz cadoloz ol
nisanlın yanında olursa her zaman yanında olur yok sakin ol canım lüfen abartıyorsun bunda ne var diyorsa sonun hicte ğüzel değil inanki evlendikten sonra askta bitiyor sevğide bence nisanlını sına bir iki kere haklı oldugun konularda tartısma ortamından uzak durma ve bunu ailenede bildir en azından annene arkanda dursunlar bak bakalım nisanlın ne tepki verecek eğer arkanda ise bunlar hep ğecicidir ama ailesinin tarafını tutuyor ezdirmiyorsa ozaman saglam kararlar almaya bak
ask bir yerde bitiyor sadece daim olan sevği ve sayğı oda yoksa bir ömür ğecmez

bunun bir sonu olmalı ya hep üzülen gelinlermi olmak zorunda.ben varya sadece rehberlik etmlerini isterdim.müdahale değil.ama onlar müdahale ediyorlar.birde bakıyorum hep kendini geliştirebilmiş ve eğitimli insanlarız burada neden bizim başımıza geliyor.onlardan farklı olduğumuz içinmi?aynı kararlar veremediğimiz içinmi?biz gelinler kötüyüz.

kimi insanlar, gelinlerinin fikri olmasın, hep kendi dediklerini uygulasın, her şeye tamam desin isterler. bunu da saygı olarak görürler. sadece iş yapsın, bir şeye karışmasın.
oldu canııııımm. başkaaaaa.
o zaman oğullarına robot alsınlar. insana ne hacet.
sesini çıkarmadığın sürece de başına çıkarlar. kötükedihüso

canım bu kadar saçmalık var ve nişanlın bu kadar olay üzerinede ailesiyle sıkı fıkı olmanı istiyorsa bence tavrını baştan koy kurallarını söyle kabul ederse tamam ama etmezse bence yol yakınken kendini sinir hastası etmeden bus evadan vazgeç evet belki başlarda zor gelir ama evlince yaşayacaklarından çok daha az üzülürsün emin ol.

arkadaşlara katılıyorum
daha şimdiden hayatına bukadar müdalahe eden bir aile evlendikten sonra sana neler neler yaşatır
çokta uyanıklarmış hani
onlar eşya seçecek sen altınlarınlan ödeyeceksin
ooo maşallah
vallah aşk, sevgi hepsi biyere kadar
muhakkak çok önemli zaten sevmeseydin nişanlanmazdın ama evlenince sevgi yetmiyor
herşeyden önce huzur aricaksin
onu bulamayincada sevgin yavaş yavaş biter
allah kolaylık versin

ooo canım benim daha şimdiden bunun sonu yokmu dersen daha yeni başladı....onlara sorsan sana karışmıyolarki senin iyiliğin için,ilerde sorun yaşamamanız için vs.vs.anlatır dururlar...ha bu arada bide eklerler sen okumuş olabilirsin ama onlarda hayat okulunda okumuşlar sen daha cahil olursun...daha adım atmadan ne yapacağını bilirler vs.vs.yanındaki hepi topu 3 5 dedikoducuyla seni aynı kefeye koyup herkesi böyle tanıdığını iddaa eder sen ne dersen de müdahaleye devam ederler. yani anlıyacağın bu çok zor ve meşakkatli bi yol...test edilmiş onaylanmıştır.

canım bence önemli olan nişanlın. eğer o seni ezdirmeyecekse buna eminsen evlen. nişanlın ile konuş. seviyorum evleneceğim diyorsan nişanlın destek olsun bari kendi paranızla istediğinizi alın. yoksa işin çok zor :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
arkadasım 10 çocuklu 60 yasında bi teyze mi alıyorlar bunlar yoksa seni mi anlamadım ben????

valla arkadaşım ne diyim nu aile şans biraz
sen malesef böle bi aileye düşmüssün
ama tavrını koy
bizde böle olmaz de
işinize gelirse de
seni gerçekden istiyorlarsa senin isteklerini yaparlar
yapmak zorundalar,
sen kız evisin herşeyi yönlendirmeye hakkın var
bu hakkı onlara verme derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…