Nişanlılık dönemi.. fikirlerinize ihtiyacım var

Minyon ve zayıf bir fiziğim var çocukluğumdan beri böyleyim hep bu yönden laf soktular ayy cok zayıfsın biraz kilo al bu ne cok kotu olmuşsun, aynı kişinin gelini ise mutfakta asla elimi birseye attirmayip hayır hayır bırak sen yapamazsın sen kaldırma şimdi bir yerin incinir gibisinden imalarda bulundu 22 yaşımdayım bunun iyi niyetten söylemediğini ayırt edebiliyorum ama gel gelelim ki cevaplarini veremedim 😞
Bu yaşıma kadar bir yerim incinmedi ben yaparım deyip alacaksınız. Size laf soktuklarında kalp kırmak istemiyorsanız sizde gülerek laf söyleyeceksiniz. Bana göre ise haddini bilmeyenin kalbinin kırıklığı umrumda olmaz aynı üslupla karşılık görür. E tabii bu mertebeye gelene kadar içime atıp şişmişliğim çoktur,şimdi onlar şişsin umrumda değil diyorum. Siz yıllar geçip patlama noktasına gelmeyi beklemeyin, şimdiden yapın bunu.
İdare etmemiz, hoş görmemiz gereken insanlar vardır birde hiç idare etmek zorunda olmadığımız dış kapının mandalları.

E esmer7890 nişanlınız ve annesi ile "rahatsızlık duyduğunuz" konuları konuşabilirsiniz demek isterdim ancak ne yazık ki Türkiye koşullarında bu iletişim şekli pek geçerliliği olan bir durum değil.Gerek nişanlınız gerekse annesi bu kişilere sizin anlattığınız,konuştuğunuz herşeyi olanca haliyle belki üstüne kendileri ekleme yaparak ama dengelemeden süzgeçten geçirmeden anlatacaklardır.Türkiyede ve tüm ortadoğu ülkelerinde ben dili kullanmak veya bu benim hayatım demek pek işe yarayan bir yöntem değildir.İşleyen yöntem karşındakini savunuyor,onun uğradığı /uğrayabileceği haksızlığı düşünüyor gözüküp kendi öfkeni boşaltmaktır.Mesela ben hiç kocanın eşleri ile anlaşan kayınvalide görmedim..ya da kocanın yiğenleri ile kendi çocuklarını içten içe karşılaştırmayan bir anne görmedim.Yapılan uygulama kayınvalideyi "amca eşleri sizi kıskanıyor mu? Sanki sizi çekemiyorlar hissettim..kendi oğullarını sizin oğlunuzla mı karşılaştırıyorlar ..Ben öyle hissettim" diyip sonunu "tabi ben de sizin oğlunuzun nişanlısı /sizin gelininiz olduğum için böyle davranıyorlar" a bağlamaktır.

E esmer7890 nişanlınız ve annesi ile "rahatsızlık duyduğunuz" konuları konuşabilirsiniz demek isterdim ancak ne yazık ki Türkiye koşullarında bu iletişim şekli pek geçerliliği olan bir durum değil.Gerek nişanlınız gerekse annesi bu kişilere sizin anlattığınız,konuştuğunuz herşeyi olanca haliyle belki üstüne kendileri ekleme yaparak ama dengelemeden süzgeçten geçirmeden anlatacaklardır.Türkiyede ve tüm ortadoğu ülkelerinde ben dili kullanmak veya bu benim hayatım demek pek işe yarayan bir yöntem değildir.İşleyen yöntem karşındakini savunuyor,onun uğradığı /uğrayabileceği haksızlığı düşünüyor gözüküp kendi öfkeni boşaltmaktır.Mesela ben hiç kocanın eşleri ile anlaşan kayınvalide görmedim..ya da kocanın yiğenleri ile kendi çocuklarını içten içe karşılaştırmayan bir anne görmedim.Yapılan uygulama kayınvalideyi "amca eşleri sizi kıskanıyor mu? Sanki sizi çekemiyorlar hissettim..kendi oğullarını sizin oğlunuzla mı karşılaştırıyorlar ..Ben öyle hissettim" diyip sonunu "tabi ben de sizin oğlunuzun nişanlısı /sizin gelininiz olduğum için böyle davranıyorlar" a bağlamaktır.
vayy bu taktik süpermiş ...

3,5 yıl nişanlı kaldım :KK70: bu konuda size yardımcı olabilirim 🤪 hem de hayatımın en zayıf dönemlerinde aynı cümlelere maruz kaldım.(kayınvalideme temizliğe yardıma gelen teyze tarafından hem de 😅) kayınvalidem susturdu onu o ayrı mesele.

Burada 1. Şart böyle insanları umursamadan güle oynaya hareket etmek lazım.

2.si ara ara sen de onlar gibi gülerek laf sokarsın. Başka kişilerde yaşanıyor gibi dolaylı anlattım falan filan ama şimdi çok kimse bulaşmaz. (bunu evlendikten sonra daha iyi yapabildim 😅) sakin biri olduğumu zannediyorlarmış sonra anlamışlar eşimin bi kuzeni söylemişti. 😂

3.sü eş adayının yanında durması lazım. Onları kötülüyor gibi yapmadan olanları anlatırsın.

Hayatımızın her alanında bu tarz herşey müdahale etmeyi seven insanlar var. Kendimizi üzmeye değmez. Zaman içinde onlarla başetmeyi öğreniyoruz. Dışarıdaki insanları rahatça silip atabiliyoruz ancak evlilik öyle bir müessese değil. Politik davranmak en güzeli.
Sıkıntılı olan tiplerle mesafeli durmak en iyisi. Sevmediklerime görüşmem demiyorum ama genelde bir işim çıkıyor yada kocamın işi oluyor 🤪
Cok doğru birdaha aynı şeyler tekrarlarsa o an laf neyse bende karşılığını vereceğim 🥲

vayy bu taktik süpermiş ..
cok teşekkür ederim kendileri güya Her ortamda boyle ve kıskançlık duyduğu herkese böyleymiş kafama takmamam gerektiğini cok ileri gider ve birdaha tekrarlarınirsa lafımı esirgemeden söylemem gerektiğini biliyorum artık 💪🏻

Fazla alingansiniz zayifsiz vs dediklerinse benim gibi olmak icin millet nekadar ugrasiyor de gul ben mutluyum fazla kilo zarar her turlu hastaligin basangici de susup suratin dusmesin cocuk gibi akraba ortaminda boyle laflar cok olur ama sizin yas evlilik icin okadar kucukki bununla bas etmek zor geliyor yani biraz daha olgun olsaydiniz coksa takmazdiniz cevaplarini verirdiniz aileye yeni girmissiniz birakin mutfak islerini yapsinlar ne guzel suratin dusmesin sagol kolay gelsin de cik git salona otur ne bileyim en kucuk laftan bukadar etkilenirsen daha cok laf soylerler bundanda mutlu olurlar yani
Aynısını herkes Söylüyor sanırım haklısın

Senin burada yapacağın tek şey var. Eğer kv anlayışlı biri ise direkt onla konuşman. Bu tarz şeylerden hoslanmadigini şöyle. Bilsin senin neden rahatsız olduğunu. Yoksa kendi üstüne falan alınır. Hatta otur konuş onla. Bunda cekinecek bişey yok
O akşam eve gider gitmez aradı kendiside de farkındaydı ve oradaki herkes anlamıştı zaten cunku çok ileri gitti ve sürekli devam ettirdi bana düşen bundan sonrası asıl 😟

Minyon ve zayıf bir fiziğim var çocukluğumdan beri böyleyim hep bu yönden laf soktular ayy cok zayıfsın biraz kilo al bu ne cok kotu olmuşsun, aynı kişinin gelini ise mutfakta asla elimi birseye attirmayip hayır hayır bırak sen yapamazsın sen kaldırma şimdi bir yerin incinir gibisinden imalarda bulundu 22 yaşımdayım bunun iyi niyetten söylemediğini ayırt edebiliyorum ama gel gelelim ki cevaplarini veremedim 😞
Senin yerinde olsam zil takıp oynardım çünkü bu bahaneyi kullanarak hiçbir ev işine el atmazdım. Resmen sana altın tepsi ile bahane sunmuşlar. Desene evet zayıfım başım döner iş göremem, ağır taşıyamam bileklerim ince... Ben olsam bunları kullanarak bir ömür geçirir onları söylediklerine pişman ederdim :-) :-) Bu arada büyük ihtimal seni kıskanıyorlar dertlenip üzülme.

Bak canım bütün yorumları okuyamadim ama ilk yorumlarda; yetişkinsin artık diyen biri var çokda doğru demiş. Ya kafana takma yada üstesinden gel.
Sen o insanlarla yeni tanıştığın için, aslında sana nasıl davranacaklarını öğretiyorsun.
Susarsan insanlar seni böyle kabul eder. Sana savaş demiyorum yanlış anlama. Ama o insanların senin karşında açık açık seni yarıştırıp kıyaslamalarına izin verme.
Her insan kendine özgüdür. Oradaki başka gelinlere de acıdım doğrusu. Çok rencide edici ama anlaşılan bir tek sen farkındasın durumun.
Kimse kimseyle kıyaslanamaz.
Son olarak bol bol "Atasözleri" bak, bildiklerine yenisini kat. Bu sana bir anahtar olucak. Zira eski koca karıların ağzını ancak bu şekilde kapatabilirsin. Onlar bu dilden anlar.👍
Haklısınız teşekkür ederim

Senin yerinde olsam zil takıp oynardım çünkü bu bahaneyi kullanarak hiçbir ev işine el atmazdım. Resmen sana altın tepsi ile bahane sunmuşlar. Desene evet zayıfım başım döner iş göremem, ağır taşıyamam bileklerim ince... Ben olsam bunları kullanarak bir ömür geçirir onları söylediklerine pişman ederdim :-) :-) Bu arada büyük ihtimal seni kıskanıyorlar dertlenip üzülme.
Ne biliyim öylede kendimi kötü hissederdim heralde söylediklerini onaylayıp kendimi de küçük düşürüyormuş gibi ben kendim hic laf sokmayı falan beceremem ama bundan sonra ihtiyacım olacak belli

Ne biliyim öylede kendimi kötü hissederdim heralde söylediklerini onaylayıp kendimi de küçük düşürüyormuş gibi ben kendim hic laf sokmayı falan beceremem ama bundan sonra ihtiyacım olacak belli
Zayıf olmakla küçük düşmenin alakası yok ki. Zayıfım çabuk yoruluyorum de git salona otur ayağına kadar hizmet etsin o sana laf atanlar. :halay:

Zayıf olmakla küçük düşmenin alakası yok ki. Zayıfım çabuk yoruluyorum de git salona otur ayağına kadar hizmet etsin o sana laf atanlar. :halay:
Benim iş arkadaşım böyle..kayınvalidesi onların evinde haftada 4 gün kalıp torununa bakıyor..kaldığı sürede de yemekleri vs. de yapıyor.Arkadaşım gidince kendi evinin işini filan yapmaya görsün yüzü düşünce eşi "kaşık kadarsın zaten bu halde annem bir de sana iş mi yaptırıyor " diye gitti annesi ile tartıştı..bizim kızımız da "anne oğul arasında bir mesele karışmadım tabiii gittim odama yattım" diye olayı anlatıyor🤣

Mutfakta elimi birseye attirmayan eş akrabasi bende de vardi. 2 senedir evliyim. Sirf nisanliyken sen yapamazsin deyip herseye atladigi icin o varken elimi hic birseye surmem. Oflaya puflaya yapar 😄

Kilo konusunda ise ben boyle mutluyum deyin gecin.

Benim iş arkadaşım böyle..kayınvalidesi onların evinde haftada 4 gün kalıp torununa bakıyor..kaldığı sürede de yemekleri vs. de yapıyor.Arkadaşım gidince kendi evinin işini filan yapmaya görsün yüzü düşünce eşi "kaşık kadarsın zaten bu halde annem bir de sana iş mi yaptırıyor " diye gitti annesi ile tartıştı..bizim kızımız da "anne oğul arasında bir mesele karışmadım tabiii gittim odama yattım" diye olayı anlatıyor🤣
Bordo bereli gelin 😅

Ayy kuzum yaaa,
İşte bunlar hep toyluktan.
Bundan iyisi Șam'da kayisi,
Yeminle bak duymak isteyip duyamadiklarimi duymuşsun, bir de dert edinmişsin bunu.
Krizi firsata cevirip, köşeye cekilip oturacaksin, onlarda imalariyla, hamaratliklariyla işleri yapacaklar.

Mutfakta elimi birseye attirmayan eş akrabasi bende de vardi. 2 senedir evliyim. Sirf nisanliyken sen yapamazsin deyip herseye atladigi icin o varken elimi hic birseye surmem. Oflaya puflaya yapar 😄

Kilo konusunda ise ben boyle mutluyum deyin gecin.
Gerçekten çok sinir bozucu sen yapamazsın demeleri aynısını yaptı 🙄

Ayy kuzum yaaa,
İşte bunlar hep toyluktan.
Bundan iyisi Șam'da kayisi,
Yeminle bak duymak isteyip duyamadiklarimi duymuşsun, bir de dert edinmişsin bunu.
Krizi firsata cevirip, köşeye cekilip oturacaksin, onlarda imalariyla, hamaratliklariyla işleri yapacaklar.
Sürekli kendini gösterme çabasındaydı hep geri planda kaldım elimi neye atsam bana ver ben yaparım havada kapıyordu resmen aslında cok sinir bozucu birsey sen hazırla yıka yap o götürsün o getirsin o yapmış gibi gözüktü iyice canım sıkıldı ilk defa gittim sonuçta beni yeni tanıyorlardı bende onları 😞

Hic sizi sıkmadan cok kısa anlaticam direk konuya gireyim 2 yıllık sevgililik dönemi ardından hiçbir sıkıntı engel olmadan nişanlandık sevgilimle birbirimizin ne sevgisinden nede güveninden asla şüphemiz yok cokkk zorlu bir süreçten geçip şu günlere geldik Allah’a şükür ne ailesinden yana nede kendisinden yana asla bir sorun yok ama gel gelelim ki her ailede olduğu gibi nişanlımın ailesindede laf sokmaya çalışanlar gelin yarıştıranlar senin gelinin şöyle benimki boyle diyenler sen toysun ben alışkınım diyenler bende gerçekten çok sessiz sakin bir insanım asla cevap veremiyorum mal gibi kalıyorum biri birsey dediğinde asla hazır Cevap değilim en son kayınvalidemler yemeğe davet etti orda yengeler gelinleri falanda vardı resmen kendi kayınvalidemin evinde yabancı hissettirdiler beni ve bende tek kelime edemedim tepki bile veremiyorum sadece yüzüm cok düşmüş farketmeden eve geçince hemen nişanlım aradı kayınvalidem herkes anlamış birsey mi dediler diye birsey de diyemedim fikirlerinize ihtiyacım var daha cok yeniyim boyle şeylerde sinir oluyorum boyle laf sokan cok afedersiniz sidik yarıştıran insanlara ne yapmam gerekir nişanlim ve aileside olmak üzere herkes lafını esirgeme saygısızlık degil ama üzerine laf gelincede çekinme söyle diyorlar ama ben oyle değilim iste 🙄🙄
Çekinme direk lafını söyle 🤷‍♀️

Back
X