• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık dönemi krizleri

Nişan döneminde çıkan krizlerini hep duyardım çevremdekilerden ama kendim yaşayınca gerçekten yoruldum. Ailelerden yana bir sıkıntı yok her şeyi bize bırakıyorlar çünkü ikimizde çalışıyoruz ve her şeyi beraber karşılayacağız. Nişanlımla düğün ve ev eşyaları konusunda kriz yaşıyoruz. Sadece nikah istiyorduk ikimiz ama aileler farklı şehirde düğün nikah yapmamız gerekecek bunu bir türlü kabullenemiyor direniyor eşyalar konusunda da her şeyin fiyatını gördükçe ucuza kaçıyor ya da benim isteklerim mi yüksek anlamıyorum yoruldum ve Allak bullak oldum diyorum ki millet çatır çatır aldırıyor istediğini ben hep bir kavga mücadele yoruldum valla her günümüz kavga. Bu dönem herkeste mi böyle yoksa benim çekilecek çilem miymiş bu ☹️
Düğünü bilemem ama mobilya için kavga eden erkekle de evlenilmez. Üstelik siz de çalışıyorsunuz ödeyeceksiniz. Tabiki yıllarca kullanacağınız mobilyalar istedikleriniz olsun. Çok uçuk fiyatli seçtiğiniz de sanmıyorum. İyi düşünün derim evlilik işini.

Yanlış anlaşıldım orda sanırım. Kalitesi renginden demek istemedim de kalitenin dışında mesela buzdolabı ben gri almak istiyorum beyazla fiyat farkı var beyazını alalım diye ısrar ediyor. Elbetteki kalitesine bakacağız ama rengi içimize sinmesi de zevk kısmı biraz o da içime sinsin isterim. Ki renkte de 5-10 bin fark ediyor.
Mutfağınız belli mi? Benim ilk evimde hepsi inoxtu ama yeni evin mutfağın dolapları beyaz mesela. Buraya beyaz aldım buzdolabını vs., daha iyi durdu. Ev belli olmadan da böyle kararlar vermeyin derim.

Başta ona da mantıklı gelmişt kabul etmişti ama sonra sana da belki laf gelir eski eşyalarını mı kullandırtıyor sana derler diye yenisini alalım dedi. Uygun olmaz diyor bilmiyorum oysa ben tamamdım yani.
Tayincisiniz; mevcut eşyaları kullanmamak için yeni eşyaya verilecek parayla güzel bir tatil / balayı vb yapıp, güzel anılar biriktirseniz daha iyi değil mi ?

Bence
Çok çok geçmiş olsun öncelikle.
Haklısınız eşyanın bir önemi yok aslında. Ki ikimizde önem vermeyiz ama bu süreç biraz değiştirdi bizi. Kaldı ki tayinciyiz beş sene sonra yine taşınacağız muhtemelen. İstersek sonra yine yenisini alırız ama sanırım yeni gelin modu en iyisi olsun modu açıldı.
Bu doğru bir mod. Biz eşimle uygun aaldik mobilyalari. Mobilyadan anlamiyorduk bize aynı geldi hepsi bari uygunu seçelim dedik. Abartmıyorum bir yılda koltukların içi çöktü örtü çıktı. Üstelik doğru düzgün oturmadik bile. Aşırıya kaçmayın tabi ama düzgünce diİn evinizi. Tasinmada birşey yok iyice paketliyorlar eşyalara zarar gelmiyor. Eski beyaz esyalariniz yataginizdan memnunsaniz onları da kullanın içinize siniyorsa..nisanliniz neden istemiyor eski değildir ki. El ne der diyors azaren ayrı bir saçmalık olur. Eşya düzgünce alın. Lükse gerek yok ama kaliteli güzel olsun yani. Aldıklarınizi uzun süre kullanıyorsunuz sağlam olursa

Aslında para hesabı yapmaz yemeye içmeye kıyafete para harcar bana 120 bin verip telefon bile hediye aldı ama ev eşyasına çok para saçmak saçma geliyormuş anlatamıyorum ömür boyu kullanacağız diyorum 70-80 bin koltuğa niye veriyoruz 30-40ta aynı işi görüyor diyor ama ben beğendiğimi almak istiyorum bilmiyorum yoruldum bu ara cebelleşmekten
Niye omur boyu kullanasınız, hepimiz degistiriyoruz. 20 sene ayni koltukta mi oturulur, ayni masaya mi bakilir? 5-10 seneye yenisini alirsiniz, oyle 70 yil kullanacagiz kafasindan cikin, eskidenmis o.

Bende aynen böyle diyorum ortak böler alırız ama hem kendi ödemek istiyor ama eşyaya fazla para vermek saçma geliyor diyorum ortak verelim benimde istediğim olsun senin parana yazık değil mi 80 binlik buzdolabı yerine 40 olanı alalım aynı işi görecek diyor kafası bu konularda o kadar değişik çalışıyor ki yoruldum cebelleşmekten
tamamen ucuza mı kaçmak istiyor yoksa abartı "markalara " mı para vermek istemiyor. mesela smeg markasından herkes şikayetçi ama marka diye şekli güzel diye milleet aalıyor hatta bir kadın video çekmiş altına " uyardığın için sağol ama yine de alacam çünkü tipi güzel" benzeri bir şey yazmış. tartışma bu tarz bir şeyse nışanlına hak veriyorum marka yerine kaliteye bakılmalı. ben modalife dan L koltuk aldım 7 yıldır 3 ev gezdirdik hala taş gibi ne leke tutuyor ne renk atıyor abimler vivense den aldı 3. yılları oturunca koltuğun istekeleti kıçına batıyor, tiftiklenme yaptı gibi gibi.

Kesinlikle haklısınız hele ki kimseden bisey beklemiyorsunuz beraber alalım diyorsunuz, istediğinizi alırsınız. Bence şu anki evinizdeki eşyalardan sevdiklerinizi de kullanabilirsiniz ya. Ben işe başladığımda evlilik fikri yoktu kafamda herseyin en iyisini almıştım. Evlenirken tv, l koltuk, mutfak masası, çalışma odası, kucuk ev aletlerinden sevdiklerimi hep götürdüm yeni evimize. Yazık değil mi onlar da benim emeğimle ve ailemin desteğiyle alındı niye atayım dedim.

Her ilişkinin dinamiği farklıdır, kıyaslama yapıp kendini dolduruşa getirmemeni öneririm. Ben her şey uygun fiyatlı olsun istedim çünkü nişanlımın maddi durumunu biliyorum bu sürecimizde aileler yardımcı olmayacak her şeyi biz yapacağız ve evlenince borç harç düşünmek istemiyorum. Düğün paketi adı altında hem uygun hem de güzel ürünler aldık. Tabi ki her şeyin en güzeli en iyisi bizim olsun istiyoruz kim istemez ama bazen şartları da düşünmek gerek. Yerinizde olsam maddi gücü yerinde olduğu halde pürüz çıkarıyorsa ayrılma fikrini gözden geçiririm ama diğer türlüyse maddi yönden sıkıntıya girilecekse bu konularda fedakarlık yapılabilir bence.

Aslında uç değil ama ben anne baba evinde biraz farklı büyüdüm her şeyin en iyisini kalitelisini alalım uzun ömürlü olsun mantığında oldu hep ailem bu nedenle mesela buzdolabı 60-70 bin olana bakıyorum 30-40a var ne gerek var rengi için o kadar vermeye diyor. Koltuk bakıyorum benim istediğim marka model 70 bin koltuk alt tarafı niye 40-50 dururken pahalısına bakıyorsun sırf o marka diye diyor bekar evimden olan eşyalarım var o zaman gel onları kullanalım diyorum ailem kaliteli almıştı çünkü onlar olmaz yeni almamız gerekli diyor hepsini de kendi almak istiyor bilmiyorum ne istediğini o da bilmiyor bence . Yordu ama beni.
gecinmeye gönlü yok bence
hep boyle inat midir?
insanlarin kendi fikri tabii ki olur ama bir orta noktada da bulusmak lazim.
bugun buna gereksiz diyor. yarin hamile kalip adi duyulduk iyi bir hastanede dogum yapmak isteyeceksin "arastirma hastanesinden iyisi mi var , kendin doguracagin cocuga 300 bin niye verelim oda otel gibi diye mi? o paraya gercek otelde tatil yapariz" diyecek, oyun grubuna yazdırmak isteyeceksin "ne anlayacak haftada bir saat etkinlikle sanatci mi olacak? degecek para olsa veririm, boş iş" diyecek. krese yazdirmak isteyeceksin "ucuz olanla bunun farki ne o paraya ne ogrenecek cocuk, altin alalim o paraya gelecekte harcasin daha mutlu olur" diyecek, ozel okulu dert, yuzme kursu dert...
yani bilmiyorum para esya halledilir ama uzlasmayi bilmeyip kendi dogrusunu savunan biriyle nasil olur, onu dusun.
bu arada ben de esinin kafasindayim. en iyi koltugu alip cay mi döküldü, pislendi mi, kedi mi tirmaladi derdine girip cocuk oldugunda ekstra stres olana kadar dhaa uygununu al tepe tepe kullan, isteyince yenile daha iyi. birseyi alirken genelde daha uygununu almak isterim, param varsa bile. belki ondan nisanliyken, evin esyalarini alirken vs hic sorun yasamadik😅
ama tabii herkesin hevesi farkli.
yerinizde olsam koltuk buzdolabi uzerinden degil de dedigim dedik olup hicbir onerine yaklasmamasi, kendi istedigi disinda herseye kapali olmasiyla ilgili bir konusma yapardim. bakalim anlayacak mj asil sorunu

Aslında uç değil ama ben anne baba evinde biraz farklı büyüdüm her şeyin en iyisini kalitelisini alalım uzun ömürlü olsun mantığında oldu hep ailem bu nedenle mesela buzdolabı 60-70 bin olana bakıyorum 30-40a var ne gerek var rengi için o kadar vermeye diyor. Koltuk bakıyorum benim istediğim marka model 70 bin koltuk alt tarafı niye 40-50 dururken pahalısına bakıyorsun sırf o marka diye diyor bekar evimden olan eşyalarım var o zaman gel onları kullanalım diyorum ailem kaliteli almıştı çünkü onlar olmaz yeni almamız gerekli diyor hepsini de kendi almak istiyor bilmiyorum ne istediğini o da bilmiyor bence . Yordu ama beni.

Yani bilmiyorum buzdolabına 60-70 vermek bana da fazla geldi. Koltuk için de benzer düşünüyorum. Ki ben de bazı şeylerin nispeten iyisini almak isteyen biriyim ama yine de fazla geldi.

Geçenlerde çamaşır makinemiz bozuldu. Benim beğendiklerim ile eşimin baktıkları arasında hem fiyat hem kalite farkı vardı. O daha ucuzuna bakıyordu tabii. Biraz daha araştırdık, ortada buluştuk. Sonuç olarak hem içime sindi hem de bütçemizi zorlamadık. Başta beni durdurmasa ve istediğim olsaydı muhtemelen ödemekte güçlük çekecektik.

Eşim parasını sakınan, harcamaya çekinen biri değildir. İmkanımız olsa en iyisi olsun der ama o bütçemiz sınırlıysa borca girip risk almak istemez, ben ise beğendiysem borç da olsa almak isterim farkımız o. Bence onun yaptığı daha makul tabii.

Ki benim zevklerim çabuk değişir. Daha birkaç ay önce bayıla bayıla aldığım salon halısından sıkıldım mesela. Uygun fiyata almıştım, iyi ki öyle yapmışım. Başka modeller beğendim. Muhtemelen onlardan da sıkılırım bir süre sonra. Ya da kafamda bir dekor vardır, yaparım, sonra bambaşka bir dizayn görürüm bir anda ona çevirmek isterim. E hal böyle olunca pahalı malzemeler almak istemiyorum artık. Eskiden olsa farklı düşünürdüm, şimdi zaten bir süre sonra sıkılıp değiştirmek isteyeceğim şeylere devasa paralar vermek saçma geliyor. Ayrıca kiracı olunca çok taşınmak durumunda kalabiliyorsun. Yeni aldığım buzdolabım da çamaşır makinem de ezilmiş. Her geçerken gördüğümde bir posta küfür sallıyorum nakliyecilere.

Özetle bence ikiniz de inadı bırakın ve güzelce iletişim kurmayı deneyin. İnada binince hem yanlış anlaşılmalar artıyor hem de ortak bir noktada buluşamıyorsunuz. Bir de borca girerek alacakmışsınız eşyaları. Bütçenize göre hareket edin derim. Hevesinizi anlıyorum ama oradan arttıracağınız parayla keyfinizi yerine getirecek bir tatil yapabilirsiniz, birikim olarak değerlendirebilirsiniz. Her şeyden öte ne kadar az borç, o kadar huzurlu bir süreç demek. Maddi olarak sıkışınca gözünüz o çok beğendiğiniz mobilyaları görmeyecek.

Yanlış anlaşıldım orda sanırım. Kalitesi renginden demek istemedim de kalitenin dışında mesela buzdolabı ben gri almak istiyorum beyazla fiyat farkı var beyazını alalım diye ısrar ediyor. Elbetteki kalitesine bakacağız ama rengi içimize sinmesi de zevk kısmı biraz o da içime sinsin isterim. Ki renkte de 5-10 bin fark ediyor.
benim anlamadığım en ucuzuna mı gidiyor, yoksa benzer özelliklerde ama uygununa mı? mesela arçelik diyorsunuz, o duyulmamış marka bakıyor gibi mi? her istediğiniz için mi uygununu alalım diyor? orta yol mu bulmak istiyor yoksa sadece ikna mı etmek istiyor? bunlar önemli.

ben evlenirken kirada oturacağımız için çok pahalı mobilyalar almak istemedim, ev alıp taşınırken hepsini değiştirdim mesela.

Haklısınız kesinlikle. Ve dediğiniz gibi bunların hepsinin yanında biz tayinciyiz en az 2 kere daha evimiz değişecek ben bu düğün süreci heyecanına kapılıp en iyisi olsun moduna giriyorum birde böyle diretince en güzelini hak etmiyor muyum zehirli sorusu aklıma geliyor benimde tepem atıyor bu sefer inada biniyor. Kaldı ki ikimiz de aslında eşyaya önem vermeyiz bekar evimdeki ürünleri kullanacaktık daha düne kadar ben teklif etmiştim ama kendisi istemiyor yenisi olsun diyoe. Süreç bizi bu hale getirdi sanırım.
Tabi sürecin stresi bazen insanı yanlış yönlendirebiliyor anlıyorum ama aklı başında iki yetişkin olarak bence evlilik toluna girmiş bi ilişki bu sorunları aşabilmeli. Siz nişanlınıza göre daha makul ürünler seçmeye niyetlenin ya da fiyatına değecek ürünler araştırın belki o zaman nişanlınızda daha ılımlı davranır. Yalnız burda şöyle bişey var. Biz beyaz eşya almaya gitmeden önce eşimle mobilyalara, beyaz eşyaya harcamak için ne kadar bütçesi var öğrendim öyle gittik. Aynı şekilde gelinlik bakarken ne kadar bütçesi var öğrenip öyle hareket ettim. Yani belki nişanlınız böyle yansıtıyor ama aslen bütçesi buna yetiyor ve gururundan sizin destekleme teklifinizi kabul etmiyor olabilir. Ne güzel ki hayır ben yapılan diyip sorumluluk almak isteyen biri nişanlınız. Evet bunlar stresli süreçler ama tatlı telaşlar olarak devam etmeli. Kimse karışmıyor ki neyi alıp veremiyosunuz yani? Ya da ortak kararla ailelerin fikrini de alın. Siz bilirsiniz.

Ben hakli buldum nisanli beyi. Esyalar asiri adi degilse neden cok pahali olsun, uyguna alip zamanla degistirirdim, ayrica degisiklik iyi olur. ömur boyu esyami kullanilir insan bikar aynj deylerden.

Herkes bütçesine göre alıyor. Kimine 350 bin çok, kimine 50 bin bile çok. Ben beğendim mi 350 bini veririm. Kimseye yorum hakkı düşmez. Para benim zevk benim. Borcunu taksitini ben ödeyeceksem 300 de veririm 500 de. Paşa gönlüm bilir.

Evlenirken almak isteyip de almadığın ne varsa yahut yapmak isteyip de yapmadığın ne varsa içine dert oluyor. Ben bunu bilir bunu söylerim. O his içinden gitmiyor. Yeni evlenmişsin evinde en azından koltuk takımın ve beyaz eşyan gönlüne göre olmalı derim. Tain oluruz taşınırken yıpranır dersen o ayrı. Yerleşik düzene geçince alırsın her istediğini.

Nişan döneminde çıkan krizlerini hep duyardım çevremdekilerden ama kendim yaşayınca gerçekten yoruldum. Ailelerden yana bir sıkıntı yok her şeyi bize bırakıyorlar çünkü ikimizde çalışıyoruz ve her şeyi beraber karşılayacağız. Nişanlımla düğün ve ev eşyaları konusunda kriz yaşıyoruz. Sadece nikah istiyorduk ikimiz ama aileler farklı şehirde düğün nikah yapmamız gerekecek bunu bir türlü kabullenemiyor direniyor eşyalar konusunda da her şeyin fiyatını gördükçe ucuza kaçıyor ya da benim isteklerim mi yüksek anlamıyorum yoruldum ve Allak bullak oldum diyorum ki millet çatır çatır aldırıyor istediğini ben hep bir kavga mücadele yoruldum valla her günümüz kavga. Bu dönem herkeste mi böyle yoksa benim çekilecek çilem miymiş bu ☹️
Nişan döneminde olur böyle şeyler gibi klişelerle kendini kandırma sakın. Ilk evliliğimde nişan döneminde gerçekleri gördüğüm halde uzak mesafe ilişkisi olmamıza ve nişan/düğün stresine bağlamıştım her şeyi ama alakası bile yokmuş. Evlenince de daha beter oldu, 1 yıl bile sürmedi.
Geçen sene eşimle nişanlıydık; bi kere bile aile, eşya, ev vs kavgası stresi olmadı çok şükür. Süreçler maddi manevi yorucu olabiliyor, tonla koşturmaca ve masraf çıkıyor ama yorulmak ayrı, stres gerilim kavga dövüş ayrı. Iyi gözlemle ve evliliği aceleye getirme.

**Daha şimdiden, hele ki eşya için gerilim çıkaran, (parayı gereksiz savuralım demiyorum) cimrilik yapan biriyle ilerisi ne kadar parlak olur, bilemedim.

Herkes en güzelini en kalitesini almak ister ama bir bütçeniz de vardır değil mi? O bütçe doğrultusunda en içinize sineni almaya çalışırsınız. Eğer yoksa ikinizde de kaliteli olsun şu marka olsun takıntısı boşa bence. Eşyaları bir de neden ömürlük kullanıyoruz değiştirmeye bahane olsun yav.
Ben 1 sene sonra taşınacağım diye beyaz eşyalarımı hiç yenilemedim taşınırken bozulur diye bozulmadı 🤣 bozulsunlar değiştiririm ne olacakki..
Bir de bence ömürlük kullanım hangi marka olursa olsun artık mümkün değil gibi.

Haklısınız kesinlikle. Ve dediğiniz gibi bunların hepsinin yanında biz tayinciyiz en az 2 kere daha evimiz değişecek ben bu düğün süreci heyecanına kapılıp en iyisi olsun moduna giriyorum birde böyle diretince en güzelini hak etmiyor muyum zehirli sorusu aklıma geliyor benimde tepem atıyor bu sefer inada biniyor. Kaldı ki ikimiz de aslında eşyaya önem vermeyiz bekar evimdeki ürünleri kullanacaktık daha düne kadar ben teklif etmiştim ama kendisi istemiyor yenisi olsun diyoe. Süreç bizi bu hale getirdi sanırım.
siz rakip değilsiniz aynı takımdasınız artıı. Neyin inadı bu?

Galiba 6 aydır nişanlıyım ama dediğiniz klasik nişanlı krizlerini yaşamadım. Herkes yaşıyor diye normalleştirmeyin bence.
İkinizde çalışıyorsunuz ve beraber bir ev kuracaksınız. Beraber orta nokta bulacaksınız. Ailelerden yardım gelmiyorsa yapılan borç ikinizin de olacak. Sizin onun her şeyde istediğiniz pahalı olanı almasını istediğiniz gibi siz de onun makul isteklerine inmelisiniz biraz da.

Galiba 6 aydır nişanlıyım ama dediğiniz klasik nişanlı krizlerini yaşamadım. Herkes yaşıyor diye normalleştirmeyin bence.
İkinizde çalışıyorsunuz ve beraber bir ev kuracaksınız. Beraber orta nokta bulacaksınız. Ailelerden yardım gelmiyorsa yapılan borç ikinizin de olacak. Sizin onun her şeyde istediğiniz pahalı olanı almasını istediğiniz gibi siz de onun makul isteklerine inmelisiniz biraz da.
Aslında dediğinizi yapmaya çalışıyorum mesela kendi bekar evimdeki beyaz eşyalarımı kullanmayı teklif ettim 100-150 bin belki karda olacağız önce tamam dedi ama sonra ne olduysa uygun olmaz yeni alalım hepsini dedi. O başta böyle direniyor sonra dediğime geliyor ama bu şekilde olunca yoruluyorum. Biraz da değer göremiyorum gibi hissetmeye başlıyorum tabi ki bir eşyayla değer ölçülmez ama benimde isteklerim dikkate alınmalı beraber yaşayacağız o evde.

Back
X