Nişanlılık döneminde böyle verilmek normal mi ?

Evet o saydiklarinin hiç biri değil. Kimse trilyoner değil . Evet beni zaten çok bu arayıp soran yok anca nisanlimi arıyorlar napiyon neydiyon bitti başka bişey yok . Paran var mi diyen bile yok. 2 buçuk aydır sürekli babam koyuyor cebine parasını.
Yanlış anlasilmasin. Bunlar gözüme görünmüyor. Herkez kendini belli eder .
Biz de düğünden önce gelin kıza bir kaç üst baş alınır. Gönlünden kopan. Sonra akrabalar gelince ne aldığına bakar. Eskiden beri böyle . Onu da biz alıp onlar aldı diyeceğiz.

Ev turulmussa olay bitmiştir bana gore, gerekirse iki cekyat ve beyaz esyani alir geçer oturursun. Stres yapip gerilmeye degmez. Ceyiz serme gibi adetler de cok gereksiz is yuku degil mi? Yapmayiverin ne olacak, stresine, şu guzel günleri harcamaya deger mi?

Abla zaten kimsemiz yok akrabalar başka şehirde. Ama annem çok gerildi artık. Kaynanam her konuştuğunda bir laf sokuyor sonra oturuyor onu kafaya takıyor bende soguyorum bide nisanlimi hiç aramayan ailesi sürekli arar oldu. O da neye biliyor musun napiyon diyor hal hatir soruyor bitti. Ne faydası var desen hiç bi faydası yok. Annemin zoruna gidiyor

Çok güzel. Hep mutlu olun inşallah. Biz de herşeyi yapıyoruz. Sıkıntı ben de değil annemde. Sürekli bana patlıyor . Onu idare ediyorum. Ama bağıra cagira hakaretler. Ben de bunaldim o yüzden hiç biseye hevesim kalmadi

Elmas neden baban harçlık veriyor nişanlına?
Neden onlar adına üst baş alınıyor?
Yarın nişanlın olacak kişi iyice şımarıp yüz bulup seni ve aileni incitmeye başlasa boşanman kolay mı olacak?
Elmas ya ayrıl bu adamdan ya da düğünü ertele,çok ciddiyim.
İyi kötü bir işe gir.
Nişanlınla beraber yapın düğününüzü,eşyanızı.
Yazık ailene.
Nişanlın suistmal edecek tüm bu iyiliklerinizi. Nasıl gönlün razı oluyor? Koca koca insanlarsınız,aileni bu kadar yıpratmamalısınız hem maddi hem manevi.

Demi ne güzel yazmissin. Ama adetler böyle ben de one der bu ne der lafına kılım. Annem bana destek olmuyor anne bak ben cahilim bana böyle deme diye uyardigim çok oldu

Madem öyle sadece sen ve annen halledin berabercene..
Eğer öyle laf sokuyorsa bunu nişanlınla paylaş önce,sıkıntılarını anlatki orta yolu bulmaya çaılşsın oda..
Zamanında aramayan aile,helede erkek anneleri evlenme durumunda sürekli arama moduna girerler..

Abla yok yok o taraf hiç bişey yapmıyor. Sirf biz uzulmeyelim diye yapıyor babam.
Nisanlimi da sevdi yapıyor. Nisanlim da herseyin farkinda oda üzülüyor ailemin yaninda mahçup oluyor. Napalim biz de üzülüyoruz.

Yok zaten evi tuttuk Allaha şükür. Temizlik yapilacak düğün tarihi belli eşya bakılacak
Benim sıkıntım bunlar değil ki annemin gerilmeleri. Artık idare etmekten bıktım yani. Hiç hevesim kalmadi

sen ailede ilk evlenen çocukmusun?
belkı annen bu yüzden çok gergin yada başka hayal etmişti,karşı taraftan beklentileri fazlaydı..
neyse dediğim gibi sen ipleri elıne al,yeri gelirse kv yi ara anne şu tarıhte temızlık olması lazım sen bı kadın tut getır,bizde şu işleri yapıcaz de..

valla kendı düğün zamanımı hatırlıyorum da,herkesi planlayarak nasıl organıze etmiştim,herkese görev dagılımı vermiştim falan..
illa maddi olarak düşünme bunu,ev temızlenırken temızlıkcının basında durulacak kişi bile belırlıydı planımda..
yada ben fazla planlı yaşıyorum başak kadını olarak bılmıyorum:)
senın işinin çözümü annenle konuşmaktan geçiyor ama,annene senın gerilmesni anlıyorum ama emın ol ben evlenecek kişi olarak 2 kat geriliyorum,düşün ben bide yeni bir hayata başlıycam anne bari sen yapma de..
tecrübelerin benım için kıymetli sıkıştığım yerde bana yol çiz ki ordan ilerleyeyim de..
biraz yağla balla annenii..emınım gerginliğini azaltacaktır

Evet aynen öyle. Askerligini bekledi.Ben ettim 4 yıldır öyle . Haftada bir arayan aile şimdi her gün mu arar. Her gün. Niye böyle oluyor sence

Demi ne güzel yazmissin. Ama adetler böyle ben de one der bu ne der lafına kılım. Annem bana destek olmuyor anne bak ben cahilim bana böyle deme diye uyardigim çok oldu

Bak sen o bu ne der lafına takılma sakın olurmu.
Zaten bu adetlet yerin dibine batsın,insanı çökertende bunlar değilmi..

bizde de aynı sekılde oldu canım üzülme.
kvalıdemler ne aradılar , ne sordular, düğüne 2 ay kala annemın de ayagı kırıldı alcıya alındı.
benım yasadıgım sehırde hıc akrabam da yok
herseyı eşimle ikimiz yaptık, gunduz ıse gttik aksam eve ev temızlemeye esya yerlestırmeye gttik,
annemın de ayak alcıda oldugu için cok faydası olmmadı bize.

evlendık kvalıdemler 3-4 ay snr bizim yogun davetlerımız uzerıne evımıze geldıler
evi ilk o zaman gorduler
ve bu kadın bize her geldıgınde her konusu oldugunda, oğlum benım canım kıymetlim diye ağlar.
42 yasında bekar gorumcem de var o da gelmedı yardıma falan ama o da sorsan kardesı için ölür:)
erkek aılelerı boyle, sen de aldıgın degerın karsılıgını veırrsın üzülme.

Benim anne tarafim Boşnak, bir arat Boşnak dugunlerini de adetlerini gor :)
Ama ben hicbirini yapmadim, annem ayilip bayilsa da yapmadim.
Emin ol bir evlilik nasil baslarsa oyle gidiyor, eger bu yuvayi gerginlikle, gozyasiyla kurarsaniz oyle de gider. Aman bosver halimiz olmasin keyfimiz olsun dersen de öyle.

Abla yok yok o taraf hiç bişey yapmıyor. Sirf biz uzulmeyelim diye yapıyor babam.
Nisanlimi da sevdi yapıyor. Nisanlim da herseyin farkinda oda üzülüyor ailemin yaninda mahçup oluyor. Napalim biz de üzülüyoruz.
Karşı taraf seni istemediği için hiç bir şey yapmıyor,söyledim ya.
Nişanlın gerçekten mahcup olsaydı ailenden harçlık almazdı,Elmas,alamazdı.
Allahım korusun hastalık yok, dert yok.
"Biriktirelim paramızı öyle evlenelim,senin ailenden para alamam" derdi.
Gerçekten bunları nasıl görmezsin?

işte en deli olduğum olay.
biz alıp onlar aldı diyeceğiz.
biz takıp onlar taktı diyeceğiz.
yahu kimi kime iyi göstermeye çalışıyorsunuz?
adamların umrunda olsa zaten yapar eder.
sonra sorun yaşayınca elalem ne güzel her şeyini almışlardı desin diye mi?
ben ailenin yerinde olsam asla böyle bir şey kabul etmem.
boş bir uğraş ve para kaybı. başka bir şey değil.

Amin inşallah
Annenle de ya doğru düzgün konuşup ikna edeceksin ya da sen de karışma hiç bir şeye diye resti çekeceksin.
Ayrıca evlenince erkek çocukları daha bir kıymetli oluyor bu doğru. Evlenmeden önce biliyorum eşimle konuştuklarımızdan, annesi evde yemek yapmazdı kimi zaman da eşim işten gelip bi de kendine yiyecek bişeyler hazırlamakla uğraşırdı, şimdi annesi her aradığında ne yemek yediniz diye soruyor. Takmak aklımın ucundan geçmedi.
Sürekli arayıp da oğlum beni özledin mi diye soruyor mesela, aynı evin içinde beraber vakit geçirmezlerdi üstelik. Komik diyip gülüp geçiyorum sadece. Biraz daha az takmanızı tavsiye ederim size de. Hem annenizi hem de kayınvalidenizi..

Benim kv de gelmedi temizliğe. Niye gelsinki zaten? Orası benim evim. Kadın tuttum annem ben kuzenim yaptık bitirdik. Bunlar o kadar ufak şeyler ki. Adet adet diyip büyütmeyin bu gereksiz işleri.

Gelmesin aramasın. Aranız bozulacaksa neden bu kadar dahil etmeye çalışıyosun? Bırak bunları keyfine bak. Senelerdir beklediğin kişiyle evleniyosun buna odaklan.

Nişanlınızın ailesi çok uzakta yaşıyordu, siz de yeni tutulan evde kalmasınlar istiyordunuz, o sebeple gelmiyor olabilirler mi?

Bizde kimse yoktu, eşim ben ve arkadaşlarımız, eşyayı da eve soktuk, temizlik de yaptık, alışveriş de. Hatta bazı adetleri yapmak istedi aileler, bizi çağırdılar memlekete, onca işin içinde bir de gönüllerini yaptık iki tarafın. Bizim şansımıza iki taraf da aynıydı ilgisizlik konusunda. Bu şekilde bir tatafın üzerine çok yük binince illa sorun yaşanır diye düşünüyorum

benim kv kp beni istemeye bile gelmedi nişanda da yoktular. eşim onları reddetti düğüne 3 gün kala geldiler özür dilemeye. bi kınada bi düğünde vardılar yani.
bu süreçte eşim başka şehirde görevli idi ben annemle beraber yaptım her şeyi. eşim hafta sonları geliyor seçeceklerimizi birlikte seçiyorduk. parasını da kendimiz verdik borcunu da kendimiz ödedik. ohhh iyi ki kendimiz yapmışız kimse gelip de evime ay şu da olmamış diyemez çünkü kimsenin gram faydası yok evime.
gerilecek bir şey yok herkes ağzını açsa dert dolu. adet görenek yapacağım die kendini paralayan şikayet etmesin. bunlar güzel günler kendinize zehir etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…