Nişanlılık döneminde böyle verilmek normal mi ?

Herşeyi kendimiz yapabildiğimiz kadar kendimiz yaptık,mutluyuz.Tavsiye ederim.

Bende herşeyimi kendim yaptım. anneme de yardım et demeden. ev temizlemek 1 gün sabahtan akşama çünkü mobilyadan sonra da temizlenecek. senin mobilyanın gelişini ayarlaman gerek. paran varsa gelinlik de 1 günde hazır alırsın 2 hafta max üzerine göre düzenlenir giyersin. sakin olup herşeyi düzene sokman gerek. 1 ay az zaman değil. çeyiz alma işi yapma götür eşyalarını diz son 1 haftada. eşinle kendinize göre düzenleyin. Böyle şeylerde annene bırakma sen güçlü ol ve harekete geç. çünkü mutluluk hayat senin sen kur evini sonra göğsünü kabart başardım de. kimseyi de karıştırma hayatına

Peki eşin de bunun farkinda mi ?
Yani erkekler ailelerinin bu hallerini fark edebiliyor mu ?

Tabi ki farkında, ona da komik geliyor hatta. Gülüyor o özledin mi diye sordukça. Böyle olacağını bildiğim için de evlilikten önce sorun etmedim hiçbirşeyi zaten.
Kafaya taktığın herşey aslında eşinle seni ileride uzaklaştıracak şeyler oluyor. Ben hep olaya içi açıdan baktım. Tabi ailem de bu konuda benim yanımdaydı. "Aman gelmesinler daha iyi hiç bir şeye karışmadılar" dedik. Allaha şükür evimde katkısı birkaç yorgan, yastıktan öteye geçmiyor. Biz takıya odaklanacaz dediler, bize ne dedik biz de.

Nişanlınız babanızdan niye harçlık alıyor? Çalışmıyor mu?

Sessiz kalmayın gelinler, erkek tarafının hiçbir şeye karışmaması da neymiş?
Evliliği istemiyor anlaşamıyor olabilir erkek tarafı ama bu durum ogullarının evlilik hazırlıklarına uzaktan bakması gerektiği anlamına gelmez.
Zaten oğlunu düşünen bu davranışı yapmaz. Bence sizden önce burada devreye girmesi gereken nişanlınız. Ailesine durumu söylemeli. Her şeyi kız taradı hazırlıyor destek olun bana demeli.

Öyle olacak zaten. Bilmem iki gun sonra evime gelmeye yüzü olur mu ?
Olmaz olur mu, Bizimki geliyor , elini kolunu sallaya sallaya geliyor.
Her geldiğinde de dedim ya oğlum benim canım , en kıymetlim diye ağlıyor:)
İnsan komsuya bile gideerken bir tatlı alır, ufak bir hediye alır.
Öyle bir yüzü olur ki, sen yüzsüzlüklerine şaşarsın.

Benim kv geldiğindeherkesın oğlu kıymetlidir ececim ama benim için evlat daha bir baska , benimki daha kıymetli der.
Bizim gibi fedakar anne baba yok ececim der.
Sürekli kendi kendini över.
Sen şaşar kalırsın.
O zaman seni yok sayan kv , kp sonradan eşinin gözünde de çok iyi anne baba olur

Benim esim ilgilendi biliyormusun karsi taraftan sadece sade esim baska kimse ilgilenmedi.bugun sunu yaptim sizin icin desin ablasi annesi abisi diyemezler valla olay cikaririm.esim nisanliyken dugune iki ay kala hicbir isimiz kalmasin hersey tamam olsun strese girmeyelim dedi tamam dedim sadece ufak tefek isler kaldi.

caIısmıyor mu damat adayı ne iş ben anIamadım ya...neden baban para koyuyor cebine ...

Bence Erkek tarafı üzerine düşen maddi yönü karşılıyorsa sıkıntı yok. Ama her şeyde de gelip yardım etmelerini beklemeye gerek yok. Öyle oluncada çok karışıyorlar oluyor. Zevkler ve renkler farklı zaten. İnsanın kendi annesiyle bile zevki farklı oldugu halde kv. İle aynı olması imkansız. Çatışmalar çıkar böyle şeylerde.
Düğün hazırlıklarında çok eski ve yorucu adetleri geçmek lazım diye düşünüyorum. Çeyiz sermek gibi şeyler... Olmasada oluyor hemde çok daha iyi rahat geçiyor bu hazırlık dönemi.
Benim hazırlık dönemimde benzer şekilde geçti ama şartlardan dolayı öyle oldu. Eşim görevinden dolayı farklı şehirdeydi. Eşimin ailesi benim ve ailemin oturduğu şehirden farklı yerdeydi. Yani herkes farklı yerlerde olunca eşya bakmaları felan zor olacaktı. Hiç dert etmedim.
İnternetten araştırır eşime yollardım fikrini alırdım. Mağaza mağaza dolaşır fotograf çeker yollardım. İzne geldiği zamanda gezer bakardık. Ailelere baştan söylemiştik zaten eşya konusunda kalabalık gidip bakmak yerine ikimizin bakıp karar vereceğini. Yinede gönülleri olsun diye ailem ve ailesi beyaz eşya bakarken hep beraber gitmiştik.

Özetle; şartlardan dolayı bu durum varsa size ve nişanlınıza daha büyük sorumluluk düşüyor. Ailelere yüklemeyin durumu.
Ama nedenler farklıysa nişanlınız sorumlulugunu yerine getirmiyorsa ailesiyle durumu konuşmamak, erkek tarafının yapması gereken maddi desteği yapmamak Vs. İse O zaman durum farklı.

Yok ya cagirsam zaten gelmez. Sence cagiriyim mi .
Adamlar kinaya gelmeyecekti biz temizlik diyoruz abla.
Hiç kuzenin arkadaşın yok mu çağır onları beraber yapın,yada kardeşinle beraber tek başına yap sabah erkenden gitseneniz 1 günde biter ince detayına kadar temizlemen gerekmez zaten mobilyalar yerleşirken yine batacak ev çünkü ayakkabı ile girilip çıkılacak asıl temizlik mobilyadan sonra olur,annen haklı çünkü bütün yük babanın omuzlarına binmiş,bütün evi baban döşüyor nişanlının kredisini ödüyor-üstüne harçlık veriyor annen haklı olarak bunalmış olabilir.

Bence boylesi daha iyi. Diğer turlu her kafadan ses cikiyor gerginlikler oluyor. Simdi en azindan kendi zevkinize gore duzen kurarsiniz

Evimizin temizligini esimle beraber yaptik camlari sildik supurduk sildik birlikte babam arada geldi gitti annem yiyecek biseyler hazirladi..oyle..bu arada maddi olarakta sade esimin cebinden cikti dugun taki esya hersey kendi yapti.Allahtan birikim yapmista yapti hicbiseyi eksik etmedi sagolsun.ailemde esyalari dugun masraflari ortak yaptik harcamalari.ancak esim maddi manevi tek basina ailesi varken yardimci olamalarindan dolayi stresini benden cikardigi zamanlarda oldu.

maddi durum elvermiyorsa niye her şeyi tam yapmaya calısıyorsunuz
ailenize de bu kadar masraf çıkarmayın bence sonra pişman olmak var

Iyiyim Allaha şükür. Yok annem temizlemek istiyor da. Karşı taraf dan şikayetçi haklı olarak

Iyiyim Allaha şükür. Yok annem temizlemek istiyor da. Karşı taraf dan şikayetçi haklı olarak

temizlemek istiyorsa söylenmesin ama canım, ya yapmasın ya söylenmesin yaptığını ele yapmıyo kızına yapıyo, karşı tarafta yapmadığını kendi oğluna yapmıyo herkes kendine yakışanı yapar

ne güzel sevdiğinle evleniyorsun sevinmen lazım.çok şanslı olduğunu bil.kçk sorunları kafana takıp o mutlu günü hüsran etme.çünkü herkes senin kadar şanslı olmayabilir

Öyle olacak zaten. Bilmem iki gun sonra evime gelmeye yüzü olur mu ?

hem de gelir baş köşeye oturur siz de hizmet edersiniz
gerçekten ailenizi maddi olarak kullandiriyorsinuz karşı tarafa

Arkadaşlar bide düğün den once gelinler cilt bakımı yaptiriyormus o ne oluyor.
Hayır fiyat sordum kuafore de .
Cilt bakimi dediği ne oluyor kuaförün?

yahu biz evlenirken ne annem geldi ne kayınvalidem eşimle ikimiz beğendik aldık .bence bu şekilde olması daha güzel değilmi hiç bir şekilde evliliğinize karışamıyorlar..12 senelik evliyim ne kendi ailem ne eşimin ailesi hiçbirşeyimize yorum yapmazlar yapamazlar...kafamız rahat

bu kadar kasmayın ya.. oldugu kadar yapın. sonra sakince siz istediğiniz gibi.eksik gedik yaparsınuz.
elbise dediğiniz gelinlik ıse artık bakma vakti gelmiş. hatta gec bile kalmışsınız.
evlilik surecinde kimsenin yanınızda olmaması da cok super birseydir :) nerde cokluk orada sorun cıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…