bizde de aynı sekılde oldu canım üzülme.Arkadaşlar dayanilacak gibi değil.
Düğünüme 1 ay kaldı. Biz daha evi temizlemedik eşyalar gelmedi bana kıyafet falan bakilmadi zaten kaynanamgil gelmeyecek . Biz bakacağız nisanlimla biz yapacağız.
Iyi hoş zaten karşı taraftan bişey yok. Olmasinda üZülüyorum da ne oluyor.
Ama annemle felaket gerginiz. Bağırıyor çıldıriyor resmen. Nasıl yetişecek herşey benim omzumda diyor. Doğru çünkü gerçekten karşı tarafın hiç yapip ettiği yok. Herşeye annem koşturuyor.
Ben idare ediyorum inanin o bagirip cagirirken ben tamam sakin ol herşey hallolacak diyorum. Inanin haftalardır agzimin ici pütür pütür yara oldu hergün bi başka disim ağrıyor. Ne düğüne odaklanabiliyorum ne kilo verebiliyorum hiç biseye hevesin yok. Normal mi sizce? Sizin başınızdan neler geçti?
Edit: baslikta gerilmek yazacaktim t9 kurbanı oldum kusura bakmayın.
Yani. Ustume düşsün istiyor. Daha doğrusu erkek tarafı onlar ya . Onların hic bişey yapmaması zoruna gidiyorAnnen neden geriliyor,beklentilerimi var yoksa karşı taraftan.
O kina magzemelerini herşeyi biz aldık zaten. Normalde erkek tarafı alir. Ama kaynanam senin kinana ben karismam dedi. Halbuki oğluna da kina yakilacak.Benim annem de çok gerilmişti, kına benim memleketimde olacaktı; eşime kına malzemelerini ben alırım oradan alıp gelmenize gerek yok demiştim. Annem ona bile kızmıştı, kızıma kına yakılacak onu da ben mi alıyorum diye.D Hiç bir şeyi duymadım, bir ara istersen ara ailesini konuş ne istiyorsan, biz mi arada kalalım yani dedim. Aramadı.
Öyle olacak zaten. Bilmem iki gun sonra evime gelmeye yüzü olur mu ?bizde de aynı sekılde oldu canım üzülme.
kvalıdemler ne aradılar , ne sordular, düğüne 2 ay kala annemın de ayagı kırıldı alcıya alındı.
benım yasadıgım sehırde hıc akrabam da yok
herseyı eşimle ikimiz yaptık, gunduz ıse gttik aksam eve ev temızlemeye esya yerlestırmeye gttik,
annemın de ayak alcıda oldugu için cok faydası olmmadı bize.
evlendık kvalıdemler 3-4 ay snr bizim yogun davetlerımız uzerıne evımıze geldıler
evi ilk o zaman gorduler
ve bu kadın bize her geldıgınde her konusu oldugunda, oğlum benım canım kıymetlim diye ağlar.
42 yasında bekar gorumcem de var o da gelmedı yardıma falan ama o da sorsan kardesı için ölür:)
erkek aılelerı boyle, sen de aldıgın degerın karsılıgını veırrsın üzülme.
Bende şunu anlamıyorum kahve de iki tane emanet bilezik getirdi giderken götürdü. Ee noldu millet gördü annemgil 2 bilezik daha yapacak mecbur. Ben de diyorum ya yapmayın. Böyle böyle oldu niye iyi gösteriyorsunuz yapmadiysa kendi ayiblariBak sen o bu ne der lafına takılma sakın olurmu.
Zaten bu adetlet yerin dibine batsın,insanı çökertende bunlar değilmi..
Aynen bizde de öyle. Şu an yağlı ballilar ama fayda yok. Bende diyorum iyiki biz yapıyoruz hayatimda payı yok ki iki gün sonra yanimda olsunlar.benim kv kp beni istemeye bile gelmedi nişanda da yoktular. eşim onları reddetti düğüne 3 gün kala geldiler özür dilemeye. bi kınada bi düğünde vardılar yani.
bu süreçte eşim başka şehirde görevli idi ben annemle beraber yaptım her şeyi. eşim hafta sonları geliyor seçeceklerimizi birlikte seçiyorduk. parasını da kendimiz verdik borcunu da kendimiz ödedik. ohhh iyi ki kendimiz yapmışız kimse gelip de evime ay şu da olmamış diyemez çünkü kimsenin gram faydası yok evime.
gerilecek bir şey yok herkes ağzını açsa dert dolu. adet görenek yapacağım die kendini paralayan şikayet etmesin. bunlar güzel günler kendinize zehir etmeyin.
Yok ya cagirsam zaten gelmez. Sence cagiriyim mi .temizlik için yardıma çağırabilirsin sen çağır onlar gelmezse ilerde 10 sene konuşursun, ama alacağın edeceğin herşeyi sizin yapmanız mübah zaten
Bende şunu anlamıyorum kahve de iki tane emanet bilezik getirdi giderken götürdü. Ee noldu millet gördü annemgil 2 bilezik daha yapacak mecbur. Ben de diyorum ya yapmayın. Böyle böyle oldu niye iyi gösteriyorsunuz yapmadiysa kendi ayiblari
Yok o konu benim değil. Karistirdin. Biz burda evi tuttuk onlar orda zaten.Nişanlınızın ailesi çok uzakta yaşıyordu, siz de yeni tutulan evde kalmasınlar istiyordunuz, o sebeple gelmiyor olabilirler mi?
Bizde kimse yoktu, eşim ben ve arkadaşlarımız, eşyayı da eve soktuk, temizlik de yaptık, alışveriş de. Hatta bazı adetleri yapmak istedi aileler, bizi çağırdılar memlekete, onca işin içinde bir de gönüllerini yaptık iki tarafın. Bizim şansımıza iki taraf da aynıydı ilgisizlik konusunda. Bu şekilde bir tatafın üzerine çok yük binince illa sorun yaşanır diye düşünüyorum
Niye çünkü onların benim akrabaların gözü önünde taktı iki bilezik. Kimsenin haberi Yok ki emanet olduğundanneden 2 bilezik daha yapmaya mecbur annenler
Doğru abla zaten ona takilmiyorum. Gelsin dr demiyorum. Ama annemle uğraşıyorum ona bunaldimBenim kv de gelmedi temizliğe. Niye gelsinki zaten? Orası benim evim. Kadın tuttum annem ben kuzenim yaptık bitirdik. Bunlar o kadar ufak şeyler ki. Adet adet diyip büyütmeyin bu gereksiz işleri.
Gelmesin aramasın. Aranız bozulacaksa neden bu kadar dahil etmeye çalışıyosun? Bırak bunları keyfine bak. Senelerdir beklediğin kişiyle evleniyosun buna odaklan.
Peki eşin de bunun farkinda mi ?Amin inşallah
Annenle de ya doğru düzgün konuşup ikna edeceksin ya da sen de karışma hiç bir şeye diye resti çekeceksin.
Ayrıca evlenince erkek çocukları daha bir kıymetli oluyor bu doğru. Evlenmeden önce biliyorum eşimle konuştuklarımızdan, annesi evde yemek yapmazdı kimi zaman da eşim işten gelip bi de kendine yiyecek bişeyler hazırlamakla uğraşırdı, şimdi annesi her aradığında ne yemek yediniz diye soruyor. Takmak aklımın ucundan geçmedi.
Sürekli arayıp da oğlum beni özledin mi diye soruyor mesela, aynı evin içinde beraber vakit geçirmezlerdi üstelik. Komik diyip gülüp geçiyorum sadece. Biraz daha az takmanızı tavsiye ederim size de. Hem annenizi hem de kayınvalidenizi..
Niye çünkü onların benim akrabaların gözü önünde taktı iki bilezik. Kimsenin haberi Yok ki emanet olduğundan
Arkadaşlar dayanilacak gibi değil.
Düğünüme 1 ay kaldı. Biz daha evi temizlemedik eşyalar gelmedi bana kıyafet falan bakilmadi zaten kaynanamgil gelmeyecek . Biz bakacağız nisanlimla biz yapacağız.
Iyi hoş zaten karşı taraftan bişey yok. Olmasinda üZülüyorum da ne oluyor.
Ama annemle felaket gerginiz. Bağırıyor çıldıriyor resmen. Nasıl yetişecek herşey benim omzumda diyor. Doğru çünkü gerçekten karşı tarafın hiç yapip ettiği yok. Herşeye annem koşturuyor.
Ben idare ediyorum inanin o bagirip cagirirken ben tamam sakin ol herşey hallolacak diyorum. Inanin haftalardır agzimin ici pütür pütür yara oldu hergün bi başka disim ağrıyor. Ne düğüne odaklanabiliyorum ne kilo verebiliyorum hiç biseye hevesin yok. Normal mi sizce? Sizin başınızdan neler geçti?
Edit: baslikta gerilmek yazacaktim t9 kurbanı oldum kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?