Nişanlılık sürecinde benim gibi yıpranan var mı fikirlerinize ihtiyacım var ? Çok üzülüyorum artık

Yahu memur maaşı şu an açlık sınırı ve yoksulluk sınırı arasında geziyor emekli maaşı sadaka gibi, anneniz hangi dünyada yaşıyor?
Önemli olan düzgün para yönetimidir buda memurluk ile gelmez bir insanda varsa vardır
Çok gülüyorum esnaf beğenmeyenlere
Esnaf olan çocuğun babası ise yani kendisi babasiyla çalışıyorsa ailesi bundan dolayı gönülsüz olmus olabilir.

Yahu memur maaşı şu an açlık sınırı ve yoksulluk sınırı arasında geziyor emekli maaşı sadaka gibi, anneniz hangi dünyada yaşıyor?
Önemli olan düzgün para yönetimidir buda memurluk ile gelmez bir insanda varsa vardır
Çok gülüyorum esnaf beğenmeyenlere
Ya eski kafa işte. Adamların hep mobilya hem de beyaz eşya mağazaları var. Hala annem memur deyip duruyor batarlar deyip duruyor.Biz başka kapıya gitsek düğün yapcak kadar paramız bile yok. Halbuki iyi insanlar ama annemde abartıyor. Yok memur alsaydın şehir şehir gezseydin off anlam veremiyorum

Esnaf olan çocuğun babası ise yani kendisi babasiyla çalışıyorsa ailesi bundan dolayı gönülsüz olmus olabilir.

Tabiki her olay kendine özeldir o zaman başka değerlendirilir
Ben esnaf olup oğlunun maaşı ile kredi çekende tanıyorum, sabit maaş diye düşünülüp sonsuz zannediliyor

Ya eski kafa işte. Adamların hep mobilya hem de beyaz eşya mağazaları var. Hala annem memur deyip duruyor batarlar deyip duruyor.Biz başka kapıya gitsek düğün yapcak kadar paramız bile yok. Halbuki iyi insanlar ama annemde abartıyor. Yok memur alsaydın şehir şehir gezseydin off anlam veremiyorum

Memur alıp şehir şehir gezmek mi :D

Valla bu sene kışa 2 deterjan fazla alayım doğalgaz mahvedecek diye düşünüyorum :D

Kusura bakmayın ama anneniz güldürdü

Ben yüksek lisans düzeyinde eğitim gören, kendi ayakları üzerinde duran ve yüksek düzeyde geliri olan biriyim. Eşim şu an açıktan lise okuyan bir garson. Ailemdeki herkes eşimi çok sevdi en başından beri, hala da kendi evlatları gibi severler ve iyi anlaşırlar. Ama çevremden, arkadaşlarımdan bizi garipseyen, farklı kişilere yönelmem için yüreklendirme hadsizliğinde bulunan bile oldu, umursamadım. Anneniz tabi ki arkadaş gibi olamaz, umursarsınız ama en azından onun dışındakileri sallayın gitsin. Siz mutluysanız, seviyor ve seviliyorsanız elaleme ne düşer, biliyorsunuz. Ben bu konuda yargılandığımı ve eleştirildiğimi hissettiğimde karşımdaki insanların yaşamlarına, zeka düzeylerine falan baktım. Hiçbiri bana akıl verebilecek kişiler değillerdi. Olsalardı bile kalbimi dinlerdim. Annemin eşimi sevmesi ve onaylaması da büyük bir etken, bu konuda yalan söyleyemem. Çünkü ilk evliliğimde annem hiç istememişti eşimi ve %100 haklı çıktı. Ama onun istememe nedenleri para, eğitim düzeyi vs. değildi. Eski eşimin iğrenç bir kemirgen olmasıydı. Sizin annenizin istememe nedeni yalnızca eğitim ve paraysa boşverin. Ama başka sebepleri varsa anneye bi' kulak vermekte fayda var.

Babası ve amcası ile ortak yıllardır
O kadar ciddi bir sorun doğurabilir ki bu durum. Annenin memur isteme sebebi bu işte. Ortak iş her zaman sancılıdır. Annenin memur isteme sebebi kimseye mecbur olmadan yaşamanızı istiyor oluşu. Ekmeğinizi devlet verir ve harcadiginizin hesabini vermezsiniz.

Ama ortakli isler böyle değildir.

Burda konu içeriğini bilmeden annene bakma diyenlere kulak asma. Annene kulak ver. dediklerini anlamaya çalış. Senin kötü olmanı istemez. Senden daha tecrubelidir.

Ortakli işte çalışıp da ooh ne iyi ediyoruz kafamiz rahat diyeni duymadim hiç.

Mottomiz azıcık aşım ağrısız basım olmalidir.

Yarın kv ile aranda ihtilaf ciksa ne olacak mesela? Hic düşündün mü?

Ekmeğinizi bölüşmek zorunda oldugunuz insanlarla hayatibiz boyunca ic ice yasamak zorundasiniz. sizi zor seyler bekliyor. Sözümü unutmayın.

Esnaf olan nişanlınızın kendisi mi yoksa babası ile birlikte mi çalışıyor. Bu kısım çok önemli.
Şükür. Kimse bundan bahsetmiyor. Esnaflık aile işidir çoğunlukla, eğer babadan gelmiyorsa da aile işi olmaya yatkındır, aileden biri dükkan açsa hemen doluşurlar, anan baban hayta kardeşini zorla ortak etmeye kalkar, yabancı çalıştırınca mızrak yemişe dönerler, hemen bacısının oğlunu sokarlar yanına falan.. Eğer adam kendi kendini döndürecek kadar güçlü ve zeki değilse 1,2 derken teslim olur ailesine. Eş ailesi ile iç içe yaşamayı göze alan varsa buyursun.

Memur alıp şehir şehir gezmek mi :D

Valla bu sene kışa 2 deterjan fazla alayım doğalgaz mahvedecek diye düşünüyorum :D

Kusura bakmayın ama anneniz güldürdü
Çocuk babasi ve amcasi ile ortak çalışıyor. Kendisi esnaf değil. Ortakli işten çok kazanacağıma devletten kazanıp azicik aşım agrisiz başımı tercih ediyorum. Herkese de tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
Ben yüksek lisans düzeyinde eğitim gören, kendi ayakları üzerinde duran ve yüksek düzeyde geliri olan biriyim. Eşim şu an açıktan lise okuyan bir garson. Ailemdeki herkes eşimi çok sevdi en başından beri, hala da kendi evlatları gibi severler ve iyi anlaşırlar. Ama çevremden, arkadaşlarımdan bizi garipseyen, farklı kişilere yönelmem için yüreklendirme hadsizliğinde bulunan bile oldu, umursamadım. Anneniz tabi ki arkadaş gibi olamaz, umursarsınız ama en azından onun dışındakileri sallayın gitsin. Siz mutluysanız, seviyor ve seviliyorsanız elaleme ne düşer, biliyorsunuz. Ben bu konuda yargılandığımı ve eleştirildiğimi hissettiğimde karşımdaki insanların yaşamlarına, zeka düzeylerine falan baktım. Hiçbiri bana akıl verebilecek kişiler değillerdi. Olsalardı bile kalbimi dinlerdim. Annemin eşimi sevmesi ve onaylaması da büyük bir etken, bu konuda yalan söyleyemem. Çünkü ilk evliliğimde annem hiç istememişti eşimi ve %100 haklı çıktı. Ama onun istememe nedenleri para, eğitim düzeyi vs. değildi. Eski eşimin iğrenç bir kemirgen olmasıydı. Sizin annenizin istememe nedeni yalnızca eğitim ve paraysa boşverin. Ama başka sebepleri varsa anneye bi' kulak vermekte fayda var.
İlk atama olunca eşinden ayrı kalırsın diyorlar bu gerçek mi acaba ya sen nasıl idare ediyorsun peki

Çocuk babasi ve amcasi ile ortak çalışıyor. Kendisi esnaf değil. Ortakli işten çok kazanacağıma devletten kazanıp azicik adım agrisiz başımı tercih ediyorum. Herkese de tavsiye ediyorum.

Devlet kurumlarının çoğu karmakarışık. Pek ağrısız kazanç sağlamıyor, kendini garantiye almadan çıkmak büyük cesaret istiyor
Bundan 5yil öncesi ile büyük fark var.
Hele eğitimli isen intihar gibi, attığın imza sorumluluğu ile aldığın karşılık sadaka gibi kalıyor
Ne kadar eğitimsiz isen o kdr keyiflisin ama

Bu devirde öyle atanmak da kolay mı oldu ki. Özelde çalışırım ya da ücretli öğretmenlik yaparım birsekilde napim onu seviyorum ama kafamı bulandıriyolar
kafanizin bulanik hali hayrinizadir belki Annenizin hakli oldugu konular var mi sevdiginiz icin gormezden geldiginiz falan durduk yere tavir almiyodur belkide anneniz sizin iyiliginizi yeryuzunde en cok o ister duygularinizi bir kutuya koyup annenizin soylediklerine disardan bir goz ile bakmayi basarabilirmisiniz bilmiyorum ama annem demisti durumuna dusmeyin

Bizim Koyde bir kız vardı..
Ailesinin zoruyla coğrafya öğretmenligi kazandi,okudu Ancak atanamadi.
Yine çocukluktan süre gelen bir sevgilisi vardı kızın.
Aileden çiftçi bunlar.Cocuk liseden sonra
Tarlaya,bağa bahçeye koşusturmaya başladı.Bu yüzden zaten hiç okumayı düşünmedi.
Ailecek kizi istemelerine rağmen,kızında gönlü olmasına karşın bu oğlana yok dediler.
Hatta annesi kızımı polise veya askere vermek istiyorum şeklinde boburleniyordu.
En son kızı bir uzmanla evlendirdiklerini duymuştum.
3 yıl gecmeden 2 çocukla beraber kızı annesinin evine getirmiş çocuk.
Bu isler kısmet işi ancak bir meslegin olmadan evlenme derim.
Yani her memur saatinde evine gidip gelmez,her memur işinden evine,evinden işine şeklinde hareket etmez.
Önemli olan kişilik ve gördüğün değer bence.

Ya işte onlarda biraz acele ettiler tatlım.En azından bir yüzük takalım dediler bende ailemde kabul ettik. Sıkıntı yok zaten. Aileler özellikle annem herşeyden birşey çıkarıyor. Yok çikolatalari neden az yok şöyle yok böyle. Yok başkası diyor aileleri kadinlarini dövüyor iyi değiller falan filan. Ben sevdiğim insandan eminim de gerçekten nişanlılık psikolojisi ağır insan yıpranıyor
aile kulturlerinde kadin dovmek normal karsilaniyorsa nisanlinizin bu konudaki fikrini bi test etmeniz gerekiyor.

Bizim Koyde bir kız vardı..
Ailesinin zoruyla coğrafya öğretmenligi kazandi,okudu Ancak atanamadi.
Yine çocukluktan süre gelen bir sevgilisi vardı kızın.
Aileden çiftçi bunlar.Cocuk liseden sonra
Tarlaya,bağa bahçeye koşusturmaya başladı.Bu yüzden zaten hiç okumayı düşünmedi.
Ailecek kizi istemelerine rağmen,kızında gönlü olmasına karşın bu oğlana yok dediler.
Hatta annesi kızımı polise veya askere vermek istiyorum şeklinde boburleniyordu.
En son kızı bir uzmanla evlendirdiklerini duymuştum.
3 yıl gecmeden 2 çocukla beraber kızı annesinin evine getirmiş çocuk.
Bu isler kısmet işi ancak bir meslegin olmadan evlenme derim.
Yani her memur saatinde evine gidip gelmez,her memur işinden evine,işinden evine şeklinde hareket etmez.
Önemli olan kişilik ve gördüğün değer bence.
Çiftçilik yapan adam keşke uzmanlığa başvursaymış, önüne geleni aldılar :D

Konu sahibi annenizin bazı lafları saçma ve gülünç gelsede kulak ardı etmeyin.Ailede kadına şiddet normalse nişanlım yapmaz demeyin,ortak işse ortalık karışma ihtimali her zaman var. Bir ölüme,bir lafa,bir söze bakar dağılması güvenmeyin .Okuyup ev hanımı olmaksa amacınız yapmayın!!!Mesleğiniz olsun , paranız olsun sevdiğiniz adama güvenip geleceğinizi ona sunmayın.Dunya sevdiğine güvenip ortada kalan kadınların kırık kalpleri, parçalanmış ruhlariyla dolu.

Back
X