Nişanlılık sürecinde benim gibi yıpranan var mı fikirlerinize ihtiyacım var ? Çok üzülüyorum artık

Çiftçilik yapan adam keşke uzmanlığa başvursaymış, önüne geleni aldılar :D
Neden basvursun ki ?
Her 2 seneye bir aracini yeniliyor.
Son model hangi araç var ise gidip aliyor
Evi zaten aileden.
İş kendi işi :)
İlginçtir buna rağmen çok sakin kendi halinde biri.
Yani adam neden ağrısız başını agritsin ki uzman olup :)
Hem tanıdığın varsa giriyorsun zaten Türkiye'de bir çok yere 🤗
Hatta tek maaş yetmeyince çift maaş bile bağlıyorlar 🤭

Neden basvursun ki ?
Her 2 seneye bir aracini yeniliyor.
Son model hangi araç var ise gidip aliyor
Evi zaten aileden.
İş kendi işi :)
İlginçtir buna rağmen çok sakin kendi halinde biri.
Yani adam neden ağrısız başını agritsin ki uzman olup :)
Hem tanıdığın varsa giriyorsun zaten Türkiye'de 🤗
Onu diyorum işte, memlekette ne kadar serseri piskopat var çoğunu asker yaptılar, malesef. Kızın annesine çok güldüm o yüzden.

Onu diyorum işte, memlekette ne kadar serseri piskopat var çoğunu asker yaptılar, malesef. Kızın annesine çok güldüm o yüzden.
Kız zaten onun annesindeki o ateş yok mu o ateş.
Yani kadının yüzü sirke satardı.
Her şeye bir fikri vardı.
Hiç mutlu olmazdi.
En son kendi hırsı kızını da yaktı.
Ayrıca eskiden asker seçerken böyle uzmandır,subaydir ; boyuna,posuna ve kilosuna bakarlardi sanırım.
Şimdi 1.40 çocuklar bile uzman olmuş,polis olmuş.
Demek ki cidden kim gelirse almışlar 🤔

Kız zaten onun annesindeki o ateş yok mu o ateş.
Yani kadının yüzü sirke satardı.
Her şeye bir fikri vardı.
Hiç mutlu olmazdi.
En son kendi hırsı kızını da yaktı.
Ayrıca eskiden asker seçerken böyle uzmandır,subaydir boyuna,posuna ve kilosuna bakarlardi sanırım.
Şimdi 1.40 çocuklar bile uzman olmuş,polis olmuş.
Demek ki cidden kim gelirse almışlar 🤔
Kız sivilde yüzüne bakmayacağın tonla serseri sapık psikopat üniforma altından caka satıyor şimdi, adam olmuşlar. Bişey sanıyor gören.

Babası ve amcası ile ortak yıllardır
Bazı aile işletmelerinde çalışan çocuğa doğru dürüst para vermezler.
Her şey babanın yada amcanın üstüne olup ne yapacaksak beraber yapalım fikrinde olabilirler.
Yaşı ne kadar büyük olursa olsun yanında çalışan oğluna çırak gibi harçlık veren, pazar alışverişini siz yapmayın ne lazımsa söyleyin gerekirse(burası önemli neyin gerekli olduğuna aile karar veriyor) alırız diyen, ortak kasa olup bununla ilgili çok sorun yaşayan aileler var.
Bu kısmı göz ardı etmeyin.
Ayrıca sonradan okudum ailenin erkeklerinin kadına şiddet uygulaması bununda normal görülüyor olması korkunç bir şey
Anneniz bazı konularda yanılıyor olabilir ama bu konuda yüzde yüz haklı
Daha evlenmenize zaman varken iyice ölçün biçin

aileleri kadinlarini dövüyor iyi değiller falan filan.
Hem ortaklı iş hem de ailede kadın dövme söz konusu olabiliyor.

Bu aileden biriyle evlenme konusunda bin kere daha düşün derim.

Benim hoşuma gitmedi bu iş.

Annen sonunda haklı çıkacak ve üzüleceksin gibime geliyor. Annene kulak ver. Senin kötü olmanı istemez

İyi cesaret daha öğrenciyken nişan yapıp bir de 1 sene nişanlı kalmak. Ne derdiniz vardı sevgili olarak devam etseydiniz ya. Ne malum o 1 senenin nasıl geçeceği? Anneniz illa ki laf etmeye devam edecek,siz de gereksiz yere yıpranacaksınız.

Nişanlınız nereden mezun? Mesleği nedir,esnaflık haricinde yani?

İyi cesaret daha öğrenciyken nişan yapıp bir de 1 sene nişanlı kalmak. Ne derdiniz vardı sevgili olarak devam etseydiniz ya. Ne malum o 1 senenin nasıl geçeceği? Anneniz illa ki laf etmeye devam edecek,siz de gereksiz yere yıpranacaksınız.

Esnaf değil çocuk. Amcalı babalı ortaklı dükkanda çalışıyor. Sorana esnafım diyor.

Hanım kızımız çok tehlikeli sularda yüzüyor ve fakat anlamıyor. Daha çok küçük

Ya işte onlarda biraz acele ettiler tatlım.En azından bir yüzük takalım dediler bende ailemde kabul ettik. Sıkıntı yok zaten. Aileler özellikle annem herşeyden birşey çıkarıyor. Yok çikolatalari neden az yok şöyle yok böyle. Yok başkası diyor aileleri kadinlarini dövüyor iyi değiller falan filan. Ben sevdiğim insandan eminim de gerçekten nişanlılık psikolojisi ağır insan yıpranıyor
Aile çok önemli . Sevdiğin insan karılarını döven adamların içinde büyüdü. Kanıksadı. Sor bakalım kadın dövmek iyi bir şey mi diye. Hakkediyorsa gibi laflar ediyorsa bil ki o da seni dövecek. Çünkü hakkettiğine de karar veren o. Senin dayağı hak ettiğine karar veren biri seninle eşit olduğunu kesinlikle düşünmez.

Esnaf değil çocuk. Amcalı babalı ortaklı dükkanda çalışıyor. Sorana esnafım diyor.

Hanım kızımız çok tehlikeli sularda yüzüyor ve fakat anlamıyor. Daha çok küçük
Normal işçi o zaman. Okumamışsa denklik de yok iki kişi arasında. Hamallık yapar ömür boyu,eline de maaş diye harçlık verirler

Hanım kızımız keşke okuduğu bölümden arkadaşlıklar kursaydı. Anneye hak verdim şu anda

Ben memur değilim, kendi işimi yapıyorum o yüzden atama gibi bir durum yok bizde

Lise mezunu üniv kazandı gitmedi

Hem ortaklı iş hem de ailede kadın dövme söz konusu olabiliyor.

Bu aileden biriyle evlenme konusunda bin kere daha düşün derim.

Benim hoşuma gitmedi bu iş.

Annen sonunda haklı çıkacak ve üzüleceksin gibime geliyor. Annene kulak ver. Senin kötü olmanı istemez
Ya aileden dövme konusu yalan uydurma ben çocuğa elli defa sordum gayet iyi bir şekilde cevabımi verdi ki ben 1 buçuk senedir tanıyorum onu.Bilmiyorum Allah pişman ettirmesin

Lise mezunu üniv kazandı gitmedi
Yani sizden geride
Şimdi gençsiniz anlamıyorsunuz aradaki farkı. Ama ileride büyük sorun olacak bu detaylar.
Kendi denginiz birini bulsaydınız, böyle söylemezdim. Ünide hiç mi kimseyi tanımadınız,hiç mi sosyalleşmediniz? Sonra hep pişman olacaksınız seçimleriniz yüzünden.

Nişanlınız aile ortaklığında çalışsın elbette,iş öğrensin ama okusun da. Kendi yolunu kendiai çizsin,amcaya babaya sırt yaslamasın. Zamanın ne getireceği belli değil,amcayla baba ortaklığı ayırdığında nolacak? Yarınların bir garantisi yok,bu ihtimalleri benim eşim çocukluğunda yaşamış,aynı sizin nişanlınız gibi bir aileye sahip çünkü.

Yani sizden geride
Şimdi gençsiniz anlamıyorsunuz aradaki farkı. Ama ileride büyük sorun olacak bu detaylar.
Kendi denginiz birini bulsaydınız, böyle söylemezdim. Ünide hiç mi kimseyi tanımadınız,hiç mi sosyalleşmediniz? Sonra hep pişman olacaksınız seçimleriniz yüzünden.

Nişanlınız aile ortaklığında çalışsın elbette,iş öğrensin ama okusun da. Kendi yolunu kendiai çizsin,amcaya babaya sırt yaslamasın. Zamanın ne getireceği belli değil,amcayla baba ortaklığı ayırdığında nolacak? Yarınların bir garantisi yok,bu ihtimalleri benim eşim çocukluğunda yaşamış,aynı sizin nişanlınız gibi bir aileye sahip çünkü.
Eşiniz sonra napti peki?

Eşiniz sonra napti peki?
En başından anlatayım,çok ortak nokta bulursunuz eminim.
Eşimle meslektaşız ,aile de tekstil işi yapıyor büyük bir fabrikaları vardı. Amcayla baba ortak çalışıyorlardı,eşim de mühendis aynı zamanda. Ama çocukluğundan beri de fabrikada çekirdekten yetişmiş. Ünide okurken de her tatilde ve hafta sonları babası ve amcasıyla beraber çalışmış. Başka bir meslek seçmiş olsaydı da yine aile işini yapardı. Eşim mezun olduktan sonra başka yerlerde maaşlı çalıştı. Biz o zamanlardan tanışıyoruz. Evlenmeden önce beraber bir iş kurduk, eşim kendi başına devam etti ben maaşlı olarak başka yerde çalıştım. Riski bölmüş olduk yani. Hala kendi fabrikasında kendi işini yapmaya devam ediyor. Biz evlendikten kısa süre sonra babayla amca ortaklığı ayırdı. Amcasıyla çok iyi anlaşır eşim,hatta şu anda da ortak bazı işler yapıyor ama babasıyla arası iyi olmadı hiç. Çünkü fabrikasında çalıştığı dönemlerden beri hep hakkını yemiş,çalıştırmış para vermemiş, baba tatile gitmiş eşimi fabrikada tek bırakmış ,yanında götürmemiş. Bakın bunlar zamanla sizin de yaşayacağınız sorunlar. Eğer ki nişanlınız kendine bir meslek edinmezse,okumazsa,ayrı bir iş kurmazsa çok büyük zorluklar yaşayacağınızı gözüm kapalı söyleyebilirim size ezbere. Çünkü hiç şaşmaz,böyledir bu iş aile durumları.

Çok erken nisanlanmissin..okulun bitmeden hayata atılmadan...şimdiden zaten atananamam diyorsun ..boşuna mı okudun...önce mesleğini eline alsaydın keşke ..o zaman hayata bakış acinda değişirdi
Bence erken alınmış bir karar...

Ya aileden dövme konusu yalan uydurma ben çocuğa elli defa sordum gayet iyi bir şekilde cevabımi verdi ki ben 1 buçuk senedir tanıyorum onu.Bilmiyorum Allah pişman ettirmesin
Bir adama bu kadar güvenme. Tek lafı seni tatmin etmeye yetmesin. Evet erkeklerimiz kadınlarını dövüyor diyecek hali yok. Birini tanımanın en kestirme yolu onunla yola çıkmak ,1-2 günlüğüne bir yerlere gitmek. Doğal ortamında görmek . Pastanede keşkül kaşıklayarak kimseyi tanıyamazsın.

kendi bildiginden gecmemissin simdide kendi bildiginden gecmene gerek yok

Back
X