Nişanlılık sürecinde benim gibi yıpranan var mı fikirlerinize ihtiyacım var ? Çok üzülüyorum artık

Babası ve amcası ile ortak yıllardır
Eş adayınızın mobilya ve beyaz eşya dükkanı amca ve babanın ise, amca ve babanın çocukları ile ortaktır. Kaç çocuk var? Ortada büyük paralar dönüyordur elbette ancak nihayetinde eş adayınız da orada bir çalışan olarak payına düşeni alıyordur. Bu pay memur maaşından yüksek olabilir sorun o değil. Böyle ortak iş yapılan ailelerde ortak para döner. Diğer çocuklara ev alındıysa size de ev alınır. Ancak alınmadıysa siz ev alalım diye kendi başınıza plan yapmakta zorlanabilirsiniz. Parasını aydan aya almıyorsa pazar masrafı x y masrafı verilip harçlık verilecekse sorun olabilir. Bunu doğrudan nişanlına sorma bir yıl nişanlı kalacakmışsınız izler takip eder görürsün. Annenin meslek ile ilgili söylediklerine takma. Ama diğer meseleleri gözden geçir.

Anket var dediler geldim anketi göremedim?
Yavrum evladım annenin dediklerine kızma, anneler evlatlarının iyiliğini ister. (Psikolojik olarak hasta değilse)
Aileni dinle, ekmeğini eline almadan da evlenme.
Bunu 20’li yaşlarda üniversite okurken evlenmiş,
eşiyle mutlu olmasına rağmen şimdiki aklı olsa farklı hareket edecek 49 yaşında bir öğretmen olarak yazıyorum.

Memur denince parasal olarak yaklaşılmış ama memurların geneli dengeli bir sosyal ve kültürel hayata sahip olduğu için tercih sebebi olabilir. Şu an annenizin lafı size zor geliyor ama bu baskıdan çıkıp baska baskıya gideceksiniz gibi duruyor. Ekonomik bağımsızlığınız olmadıkça herkes hayatınızda söz sahibi olacak. İşiniz olmadan evlenmeyin eşiniz isterse milyonlar kazansın sizin bir liranız olsun kendinize güvenin. Burada sorunlu olarak okuduğunuz çoğu konuda en büyük sorun parasızlık. Annenizle tartışırken nişanlınızı tanımayı atlamayın.

Daha okul bitmeden ne evliliği Allah aşkına, anneniz belli ki iyi şeyler sezmiyor, bence annen haklı...

Bu devirde öyle atanmak da kolay mı oldu ki. Özelde çalışırım ya da ücretli öğretmenlik yaparım birsekilde napim onu seviyorum ama kafamı bulandıriyolar
Evliyken atandım çok zordu, beni yoran eşim ve ailesi oldu dersler değil, yakmışsın kendini haberin yok..

Bu devirde öyle atanmak da kolay mı oldu ki. Özelde çalışırım ya da ücretli öğretmenlik yaparım birsekilde napim onu seviyorum ama kafamı bulandıriyolar
Şimdi senin kalbin diyor ki ‘seviyorum gerisi önemli değil’
Ahh keşke öyle olsa, hayatta her şey sevgiyle hallolsa…
Ücretli öğretmenlik hedefin olmasın.
Özel okullarda elbette çalışabilirsin ama bunu önemse,
bir amacım olsun.
Bugünün yarını var, hayatın türlü türlü sürprizi var, hiç istemesek de ayrılık var, ölüm var, şu hayatta tek güvendiğin el oğlunun sevgisi olmasın yoksa çok üzülürsün.
Bu platformda sana yorum yapanları dikkate al,
büyük çoğunluğu bu yollardan geçmiş,
görmüş geçirmiş akıllı kadınlar.

Valla annem babam memur yıllardır ne uzadık ne kısaldık. Bir ev bir araba. Ömür boyunca ev kredisi araba kredisi bizim kyk kredileri öde öde açlık sınırında yaşa bakalım yaşıyorsan. Ben bir memur yerine iyi kazanan bir esnafla evlenirim eğer seçecek olsam

Babası ve amcası ile ortak yıllardır
Bu durumda olan bir kardeş var ben de tatile dahi gidemiyorlar, bir şey almak için amca, baba, dana herkesten izin almak durumunda kalıyorlar. Örneğin buzdolabı artık bozulma durumuna gelmiş onlar köy evine alırken bunlar hala onay çıksın diye bekliyor.. Aile ortağı olanların çoğu varlık içinde yokluk yaşatıyor.. Ortaklı aile sıkıntı..

Bir velim var, babasıyla ve abisiyle ortak iş yapıyorlar.
Mart ayından beri ikiz çocuklarına kayıt yenileyecekler, babasının gönlü olmadığı için kayda gelemiyor adam.
Erken kayıt dönemi çoktan bitti,
kaydı yenileyeceğiz, yeniledik, geliyoruz, uğruyoruz derken yeni eğitim yılı başlayacak nerdeyse.
Üniversite mezunu, okumuş adam ama mesleğini yapmıyor.
Anladığım kadarıyla büyük baba ne derse o oluyor ailede.

Atanmadan evlenmeyi düşünmeyecektiniz bence.bir de ailenin istemediği bir evlilik yapınca zor oluyor.Yarin bir gün anlaşamazsan biz sana demedik mi ya da kendi kararındı diyebiliyorlar. O yüzden kararının arkasında durabileceksen evlen.atanmak zor evet ama imkansız değil.Ailen demek ki denginle evlenmeni istiyor. Atandıktan sonra yaptığın evlilikten pişmanlık duymayacaksan ve karşı tarafı da pişman etmeyeceksen kararına sahip çık derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…