Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapılan yorumları şaşkınlıkla okuyorum. Bu hikayede 2 mağdur var arkadaşlar. Pasif pasif die cinsel hayatından insanlığına, karı kılıklılığından işe yaramamazlığına kadar gömdüğünüz çocuk da bütün hayalleri yıkılmış, yaşlı anne babası, çoluğuyla çocuğuyla ortada kalmış bir ablayla hayatı mahvolacak bir insan.. O da eminim ki bir yerlerde bitik haldedir. Adam mı öldürdü namussuzluk mu yaptı ben anlamıorm ailesiyle nişanlısı arasında kalmış bir insan için nasıl bu kadar alaylı yorumlar yapılır ya.

Konu sahibi sen evet çok haklısın. Ama buradakilerin gazına gelip emek ettiğin sevgine bir anda nefret besleme.. Kalp ağrın elbet geçer ama nişanlına da haksızlık yaptığını düşünmeye başlarsan ve dönüşü olmazsa ölene kadar geçmez vicdan azabın.. Artık bence konuyu yoruma kapattır ve bir kaç gün enüne boyuna sağlıklı düşün.
O cinsel hayat meselesi hariç yazdıklarınıza katılmıyorum.

O çocuk çok iyi biride olsa, onda o abla o anne baba olduktan sonra asla konu sahibi mutlu olamazdı. Yani iki gönül bir olunca samanlık seyran olur falan hikaye. Aşk karın doyurmuyor, gerçekçi olalım. Sadece nişanlısı olmayacak hayatında, ne kadar engellemeye çalışsada, görüşmek istemesede o aile bu kıza rahat vermez.

Üstelik ablasının bir lafıyla, kendi evliliğini erteleyen, ablasına ev açmak ve dahası konu sahibinin maaşıyla bunları karşılamak isteyen biri o nişanlı kişisi. Ve en kötüsü de konu sahibine hiç danışmadan karar veriliyor ve konu sahibinin de sorgusuz sualsiz buna itaat etmesi bekleniyor.

Bence çok iyi oldu, her şey açığa çıktı. @naneportakal şimdi üzülüyor ama ilerde şükredecek haline eminim buna

Yapılan yorumları şaşkınlıkla okuyorum. Bu hikayede 2 mağdur var arkadaşlar. Pasif pasif die cinsel hayatından insanlığına, karı kılıklılığından işe yaramamazlığına kadar gömdüğünüz çocuk da bütün hayalleri yıkılmış, yaşlı anne babası, çoluğuyla çocuğuyla ortada kalmış bir ablayla hayatı mahvolacak bir insan.. O da eminim ki bir yerlerde bitik haldedir. Adam mı öldürdü namussuzluk mu yaptı ben anlamıorm ailesiyle nişanlısı arasında kalmış bir insan için nasıl bu kadar alaylı yorumlar yapılır ya.

Konu sahibi sen evet çok haklısın. Ama buradakilerin gazına gelip emek ettiğin sevgine bir anda nefret besleme.. Kalp ağrın elbet geçer ama nişanlına da haksızlık yaptığını düşünmeye başlarsan ve dönüşü olmazsa ölene kadar geçmez vicdan azabın.. Artık bence konuyu yoruma kapattır ve bir kaç gün enüne boyuna sağlıklı düşün.
aslında en büyük problem bu kadar onemli bir kararın ne kiza ne de kizin ailesine sorulmadan yapılması. hayatta herkesin basına kotu seyler gelebilir, ama emri vaki karar alıp bir de kiza vicdani yuk yüklemek doğru degil. ben de çocuğa acidim ama o da 26 yaşında, kendisi de düşünmeliydi, kendisini ailesinden koruyamayan biri esini nasıl koruyacak?

Bekar olan bir ablam var, çalışıyor kendisi. Kartlarından birini bana vermişti ihtiyacım olduğunda kullanmam için. Öğrenciyim ben de. Sanırım sadece bir kez kullandım.

Babam hariç birinin parasını harcamak rahatsız ediyor beni. Nişanlının ablası da ailesinin birikimi falan vardır onu istese anlardım yine. Evlenmek üzere olan kardeşine engel oldu resmen. Sırf bu yüzden yapmış bile olabilir. Ben ayrı eve çıkabileceklerine inanmıyorum zaten. Amaç ya konu sahibinin birikimine de el koymak ya da kardeş evlenince musluk kesilir diye bu işe mani olmak.

Bir de bu her yerde ayılıp bayılanlar da ayrı tuhaf. Abla kesin gelmeden çalışmıştır rolüne, kendini yere falan da attı mı acaba merak ettim 😂
Bence abla anne ve babasi ile yasayamam ben rahat edemem kafasinda bir insan. Yine ayri ev actirir kendisine bir yol tutturmus kendisine somurebildigine gidicek koymus kafaya rolune iyi calismis butun planlar yapilmis. Beklenmeyen tek sey nisanli kizin nisani atmasi olmus gelicek maddiyat belki acinip bir gelir bile baglar bana diye dusunuyordu abla o kafada belli buyuk oynamis ama elinde patladi . kendini herkesin icinde yere atmadiysa bile kendi evlerinde atiyor suan ustume gelmeyin diye konu sahibini kotuluyor.ben senin ablanim elin kizi icin beni mi yuk ettin diye saydiriyordur.

Hayır yani görümce konu sahibinin hayatini etkliyecek bi olayi ona sormadan, aman erteleniversin nolucak diyip.hafife alabiliyoken, ay ben miyim herseyin suclsuu diye kalkip lama gibi tukurebiliyoken, hele ki ailesinin onunde bunu yapan, yarin basbasa neler yapmaz, burda ilerde vicdan yapacak konu sahibi degil o egoizm abidesi abladir ama onda o kadar vicdan, insanlik var mi onu bilemiyorum, konu sahibi oturup neyi dusunsun, aile ortada, imkanlar ortada, kizi adam yerine koymak zaten yok, neyse ki baba yollamis hepsini evden de benim de yaglarima bi firsat cikmis erimeye

Hanımefendi, biz gayet iyi biliyoruz o mağdurrr masummm kuzuları. Evlendikten sonra sadece karılarına hayır diyorlar, sadece karılarına dişleri geçiyor, bu adamlar çok iyi evlat ama felaket bir koca ve baba oluyorlar. Umarım gözünüzün nuruna da böylesi denk gelirse hafizanallah, bu iyi niyetinizi koruyabilirsiniz.
Ben de eşimle evlenirken çok zorluklar çektim. Babası sırf bürokrat die bizi beğenmeyip dengimiz değil diyip kapılarına gitmem die çok diretti. Eşim çok dil döktü benden de onlardan da geçmemek için. Babası dışında kimse de bu işi kestirip atmadı ve evet çoğu zaman o üzüntüyle eşimin pasif davrandığını düşünüp ayrılmayı düşündüm. Ama nihayetinde işler çözüldü ve ben o dönemler pasiflik yaptığını düşündüğüm adamın evliliğimiz boyunca beni babasına hiç ezdirdiğini görmedim. Evlenince babasını baş tacı edip beni görmezden gelmedi. Aksine ben baş tacı oldum. Sözün özü şu ki bu adam lanet bir aileye sahip die dünyanın en kötü adamı ilan edilemez. Şuan zor durumda ve ne yapacağını bilemez halde die eşini de ileride rezil rüsva eder gibi bir önyargıya gerek yok.

Sizin vesilenizle mesajımdan alıntı yapan herkese söyleyeyim. BEN GÖRÜMCE OLACAK ŞAHISA HAK VERMİYORUM. KONU SAHİBİ SONUNA KADAR HAKLI.. Ama nişanlısı bu kadar hakareti haketmiyor. O da bence zor durumda.

Ben de eşimle evlenirken çok zorluklar çektim. Babası sırf bürokrat die bizi beğenmeyip dengimiz değil diyip kapılarına gitmem die çok diretti. Eşim çok dil döktü benden de onlardan da geçmemek için. Babası dışında kimse de bu işi kestirip atmadı ve evet çoğu zaman o üzüntüyle eşimin pasif davrandığını düşünüp ayrılmayı düşündüm. Ama nihayetinde işler çözüldü ve ben o dönemler pasiflik yaptığını düşündüğüm adamın evliliğimiz boyunca beni babasına hiç ezdirdiğini görmedim. Evlenince babasını baş tacı edip beni görmezden gelmedi. Aksine ben baş tacı oldum. Sözün özü şu ki bu adam lanet bir aileye sahip die dünyanın en kötü adamı ilan edilemez. Şuan zor durumda ve ne yapacağını bilemez halde die eşini de ileride rezil rüsva eder gibi bir önyargıya gerek yok.

Sizin vesilenizle mesajımdan alıntı yapan herkese söyleyeyim. BEN GÖRÜMCE OLACAK ŞAHISA HAK VERMİYORUM. KONU SAHİBİ SONUNA KADAR HAKLI.. Ama nişanlısı bu kadar hakareti haketmiyor. O da bence zor durumda.
canim senin ugrastigin kisi KP mis, ne de olsa gelinleri severler :)

Konudaki mesajları baştan sona okuyun, konu sahibinin mesajlarını okusanız yeterli. Bu adam iflah olmaz bir aileci. Sizin durumunuzla bir olamaz. Paşam biliyor ki ailesine 4 bin TL maaş ile erkeklik yapamaz, kendisini ailesine adarken kendisi aç kalacak, onu da doyuracak biri lazım, bilin bakalım kimdir o? Ben dediklerimin arkasındayım bu arada, bunlar hep gözlem. Gerçekten empati yapabileceğiniz birşey yok ortada.

Kızcağız ne hayaller kurmuş, Ekim'de evleneceklermiş. Nişanlısı şımarık ablasının isteklerini yerine getirmek için düğünü ertelemiş, baya aşağılık biri. Ablasına "Benim artık başka sorumluluklarım olacak, Ekim'de evleneceğim bu isteğini yerine getirmem mümkün değil. İstersen sana iş bulabiliriz." diyebilirdi. Böylesi daha makul olurdu. Adam da en az görümce kadar hatalı.

Ailece birlik olup kizin hayatini mahvedeceklerdi.

O nisanli da oyle masum degil, oturup ailece ileriye yonelik bir plan yapmislar o da uygulama sokmus. Ama bazi detaylari da gizliyor. Mesela kendi maasinin yillarca ablasina gidecegini..

Ailesi " bir erkek kardesi var basinda o dursun diye dusunduk." demis. E konu sahibi atanip gidecekmis, evlenirlerse nasil basinda duracakti bu erkek kardes? O kismi anlamadim. Amaclari bir evde yasatmak miydi acaba? Ay kabus gibiiiii :KK57:

Ben iki lafa yada seni seviyorumlara kanıp bunları unutacak kadar aptal değilim. Asla işlemez. Yüreğim öyle soğudu ki öyle tiksinti duyuyorum ki. Bu duygularım biliyorum hafifleyecek ama ne olursa olsun hiçbir koşulda işim olmaz. Bana inanın yürekten söylüyorum. Ailemi de hiçe sayacak bir insan değilim. Atandığımda da bunların yüzünü hiçbir yerde göremeyecek karşılaşmayacak olmam beni mutlu ediyor.

Bu konuyu okuyanlar benim gibi böyle durumlar yaşayanlar lütfen acele etmesin evlilik için. İnanın hepsi bal gibiydiler. Bir anda o kötülükleri çıktı, inanamadım.

Nişanlım olacak kişi de başka numaralardan ağlayarak mesaj atmış sesli.

Canım çok acıyor ama toparlayacağım kendimi. Rüyada gibiyim şu an. İnşallah geçecek. :KK43:
İçim soğumadı nişan atmana rağmen o ablaya. Sakinleşince daha detaylı yazın bize size püüü deyince ona ne dediniz ablanız neler dedi. Ex nişanlı nasıl yalvarıyor. Allah en kısa zmaanda yüzünü güldürsün inşallah.

Ya bu konuda en zor durumda olan, en magdur olan ex nişanlı ya, ablası kazanımlarının elinden kayacağını anladığı anda zaten bu evliliğin olmaması için o anda bu reaksiyonu göstermiş, ee siz ailrnize yazlık aldığınıza göre nişanlı ablasına değil evliliğine bakıp para harcayacak, o anda tansiyonu yükseltip attırmış nilanı, şimdi kardeşi rahatça bakar ona.
Nişanlı ise rezil olduguna mı yansın, yardan mı serden mi geçsin hesabı 3 çocuklu kardeşine mi baksın, nişanlısını kaybettiğine mi yansın?
Sizin aileniz sahip çıkar, unutturur da o adam için herşey iki ucu b.lu değnek.
Aman şöyle yapsaydı böyle yapsaydı diye abartmayın arkadaslar çocuk 26 yasında, çok olgun bir yaş değil, kötü tecrübe, umarım ikiniz içinde hayırlısı olur.

Ya bu konuda en zor durumda olan, en magdur olan ex nişanlı ya, ablası kazanımlarının elinden kayacağını anladığı anda zaten bu evliliğin olmaması için o anda bu reaksiyonu göstermiş, ee siz ailrnize yazlık aldığınıza göre nişanlı ablasına değil evliliğine bakıp para harcayacak, o anda tansiyonu yükseltip attırmış nilanı, şimdi kardeşi rahatça bakar ona.
Nişanlı ise rezil olduguna mı yansın, yardan mı serden mi geçsin hesabı 3 çocuklu kardeşine mi baksın, nişanlısını kaybettiğine mi yansın?
Sizin aileniz sahip çıkar, unutturur da o adam için herşey iki ucu b.lu değnek.
Aman şöyle yapsaydı böyle yapsaydı diye abartmayın arkadaslar çocuk 26 yasında, çok olgun bir yaş değil, kötü tecrübe, umarım ikiniz içinde hayırlısı olur.
İnşallah bir dahaki sefere daha uyanık davranmak yerine, bu olay iyi bir ders olur o beyefendiye de.

Kızcağız ne hayaller kurmuş, Ekim'de evleneceklermiş. Nişanlısı şımarık ablasının isteklerini yerine getirmek için düğünü ertelemiş, baya aşağılık biri. Ablasına "Benim artık başka sorumluluklarım olacak, Ekim'de evleneceğim bu isteğini yerine getirmem mümkün değil. İstersen sana iş bulabiliriz." diyebilirdi. Böylesi daha makul olurdu. Adam da en az görümce kadar hatalı.
Bilmiyorum ben çocuğun da resmen hayatının kaydığını düşünüyorum ve acıyorum.

Bilmiyorum ben çocuğun da resmen hayatının kaydığını düşünüyorum ve acıyorum.
niye kaysın nisan atmak kadınlar icin mi daha kolay erkekler icin mi? erkeklere hiç bir şey olmaz. tek zorluğu simdi kabul edecek bir kiz bulmak. ben bu durumda artık ayri ev acacaklarini da düşünmüyorum.

Ne olursa olsun biten ilişkiniz için üzüldüm.. eski nişanlınız için de üzüldüm pasif kalması hayatında bir sürü şeyi alt üst etti.. Ama inşallah sizin için hayırlısı olmuştur çünkü yaşananlar çok çirkin ve tüm aileyle yaşanınca geri dönüşü olmuyor.. hepimizin korkusudur ailemize herhangi bir saygısızlık yapılması üzülmesi.. siz de kendinizi çok üzmemeye çalışın🙏 çok daha büyük üzüntülerden kurtuldunuz aslında.. Allahım güzel kapılar açsın hep iyilerle karşılaştırsın inşallah 🙏 @naneportakal

İnşallah bir dahaki sefere daha uyanık davranmak yerine, bu olay iyi bir ders olur o beyefendiye de.
Çocuk çok pis oyuna getirilmiş, burada nişanlısonı kandırmaya çalışmasından ziyade ben böyle anladım.Ablası ve anne babası bu çocuğu çok fena harcamış, aptallık etmeseydi diyemiyorum kendi hayat tecrübem hiiiiç dedirtmiyor bunları.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X