nişanlım akraba ziyaretine gelmiyor

Sayralow

hayat seni sevince güzel
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
1.484
393
373
kızlar benim nişanlım hiç bir akraba ziyaretine benimle birlikte gelmiyor evde otururken biri gelse hemen gidiyor kimsenin yanına çıkmıyor bu durum beni çok rahatsız ediyor akrabalarıma çok düşkün bi insanımdır yakında evlenicez napıcaz bilmiyorum onu ikna etmek için ne yapabilirm yardım edinnn:18:

siz yakın olabilirsiniz ama nişanlınız öyle bir yapıda değil demekki mesela bende öyle akraba gezmesini falan sevmem ayda yılda bir bayramda seyranda anca ama biri geldiğindede kalkıp gitmem tabiki

ya herkes içerde oturduğunu biliyor ama utanıyorum gelmem diyor gidiyor onu sorduklarında yalan sölemek zorunda kalıyorum

nişanlın da benden herhalde,
gülyabani biraz
bak bugün bile salonda 4 misafir var,ben bi bahane buldum hemen odama sıvıştım
Yabani miyim??
evet öyle :))
ne yapayım,sevdiğim yakın bulduğum insanlar değillerse yanlarında oturmak cici kız olup hizmet etmek istemiyorum.
He bi de şu var ki,sizin yirmi küsür yıllık akrabalarınız ama onun ömrü hayatında görmediği bilmediği insanlar.Neden istesin ki onlarla olmak???
bi de şu geldi aklıma,acaba bi soru sorulsun mu istemiyo kendisine?o yüzden mi kaçınıyo??
mesela arabası yoksa "araban var mı" sorusu,işi güzel değilse işi ile ilgili sorular...
mesela ben yeni mezunum,yani işsizim :) muhabbet iki ilerlerse hemen konu işsizliğime gelir diye de kaçıyorum biraz misafirden...

gülyabani biraz
Yabani miyim??
ne yapayım,sevdiğim yakın bulduğum insanlar değillerse yanlarında oturmak cici kız olup hizmet etmek istemiyorum.
He bi de şu var ki,sizin yirmi küsür yıllık akrabalarınız ama onun ömrü hayatında görmediği bilmediği insanlar.Neden istesin ki onlarla olmak???
bi de şu geldi aklıma,acaba bi soru sorulsun mu istemiyo kendisine?o yüzden mi kaçınıyo??
mesela arabası yoksa "araban var mı" sorusu,işi güzel değilse işi ile ilgili sorular...
mesela ben yeni mezunum,yani işsizim :) muhabbet iki ilerlerse hemen konu işsizliğime gelir diye de kaçıyorum biraz misafirden...

gülyabani :1::1::1: bende öyleyim ve böyle çok mutluyum nedense çok muhabbet tez ayrılık getirir dememişler boşuna :27::27:

benim eşim de, ben de böyleyiz.
bayramdan bayrama olan akraba ziyaretleri bile içimizi sıkıyor. çözümü var mı bilemedim.
bence her akşam her akşam gitmek yerine ziyaret sıklıklarını aralıklı ve süresini kısa tutarsanız ikinizin de gönlü olur..

gülyabani :1::1::1: bende öyleyim ve böyle çok mutluyum nedense çok muhabbet tez ayrılık getirir dememişler boşuna :27::27:

o zaman aylin aslımdan "gülyabani" bize ve konu sahibinin nişanlısına gelsin :21::21:
[video=youtube;FijRi1OvOrQ]http://www.youtube.com/watch?v=FijRi1OvOrQ[/video]

Kendisi akraba ziyaretine gitmez, hadi ona neden bulunur da...
Eve gelen insandan kacmasi, baska odada kendi kendine oturmasi bana normal gelmedi acikcasi.
Tabii ki tanimaz, belki sevmez, kendini yakin bulmaz, olabilir, ama kimse gidin can ciger olun demiyor sonucta. Bunun yolu kucucuk cocuklar gibi utanip kacmak mi, bu mu yani? Koskoca adam sonucta. Hic iyi gozle bakmiyorlar boylelerine. Bana denk gelse ben de sorunlu herhalde derdim. Kendi esim, nisanlim yapsa onun yerine utanirdim. Anormal hareketler bunlar.

Velhasili, bana kalirsa nisanlinin ya cozulmesi gereken sosyallikle ilgili bir problemi var (asosyal ya da sosyal fobi gibi), ya da medeniyetten bir haber yetismis.

gülyabani biraz
Yabani miyim??

biraz yabani evet benim akrabalarıma karsı yoksa dışarda tanımadığı insanlarla konuşmaya bayılır

Kendisi akraba ziyaretine gitmez, hadi ona neden bulunur da...
Eve gelen insandan kacmasi, baska odada kendi kendine oturmasi bana normal gelmedi acikcasi.
Tabii ki tanimaz, belki sevmez, kendini yakin bulmaz, olabilir, ama kimse gidin can ciger olun demiyor sonucta. Bunun yolu kucucuk cocuklar gibi utanip kacmak mi, bu mu yani? Koskoca adam sonucta. Hic iyi gozle bakmiyorlar boylelerine. Bana denk gelse ben de sorunlu herhalde derdim. Kendi esim, nisanlim yapsa onun yerine utanirdim. Anormal hareketler bunlar.

Velhasili, bana kalirsa nisanlinin ya cozulmesi gereken sosyallikle ilgili bir problemi var (asosyal ya da sosyal fobi gibi), ya da medeniyetten bir haber yetismis.

asolsal falanda değil aslında ailesinden pek alışmamış sadece bende çok utanıyorum ne desem ne yapsamda düzeltsem bilemedim

aynı benim eşimi tarif ettiniz:))
nişanlıyken evlerine misafir gittiğinde odasından çıkmaz öyllee otururdu.misafirliğe gitmkten nefret ederdi.
ama şimdi ev sahibi.artık eve gelen misafir onun için geliyo o yüzden odada saklanma gibi bir lüksü yok.
evlenince değişecektir sıkmayın canınızı.

Benim eşim de böyle. Üstüne gittikçe daha kötü oluyor. En iyisi kendi haline bırakmak. İnsanlar da eşini tanımaya başladıkça normal karşılarlar merak etme.

Benim esimde oykeydi nisanliyken ne kendi akrabalarina nede benim akrabalarima gitmezdi ama ben alistirdim tuttum kolundan gpturdum heryere simdi gorsen ben demeden kendi der gel amcana gecmis olsuna gdelim yok efendim yengeni aradinmi vb :))

aynı benim eşimi tarif ettiniz:))
nişanlıyken evlerine misafir gittiğinde odasından çıkmaz öyllee otururdu.misafirliğe gitmkten nefret ederdi.
ama şimdi ev sahibi.artık eve gelen misafir onun için geliyo o yüzden odada saklanma gibi bir lüksü yok.
evlenince değişecektir sıkmayın canınızı.
inşaallah değişir bende öyle umuyorum

Benim eşim de böyle. Üstüne gittikçe daha kötü oluyor. En iyisi kendi haline bırakmak. İnsanlar da eşini tanımaya başladıkça normal karşılarlar merak etme.
artık herkes alıştı 3 yıl oldu:1:

Benim esimde oykeydi nisanliyken ne kendi akrabalarina nede benim akrabalarima gitmezdi ama ben alistirdim tuttum kolundan gpturdum heryere simdi gorsen ben demeden kendi der gel amcana gecmis olsuna gdelim yok efendim yengeni aradinmi vb :))

ayy benimkide öyle olur mu acaba:1: o günleri görebilir miyim:1:

Utanıyor ya da çekiniyor olabilir nişanlınız. İşin diğer boyutu, herkes öyle akrabalarıyla haşır neşir olmaktan hoşlanmaz. Önce nişanlınızla konuşup, bu ikisinin ayrımını yapın. Eğer durum, utanma ya da çekinmeyse evlendikten sonra aile bireyleriyle kaynaştıkça durum düzelecektir. Eğer, bu ziyaretler, gel-gitlerden pek hoşlanmıyorsa-ki bu sizi kısmadığı sürece çok normaldir- iki taraflı fedakarlıklar yapmanız gerekecek.

Bu tür durumlarda inatlaşmanın bir işe yaramadığını belirtmek isterim öncelikle. Hatta yapılan ısrar, bu konudaki görüşü daha da pekiştirir. Siz önce nişanlınızla oturun, bu ikisinin ayrımını yapın konuşup. Daha sonrasıyla gelen cevaba göre şekillenecek bir durum.

Eğer bu durumdan hoşlanmıyorsa, ziyaret etme aralıklarını biraz uzun tutar birlikte gidersiniz. Olmadı zaman zaman o aralıkları biraz daha kısaltır yalnız gidersiniz. "Hayır sen de gidemezsin" demeyecek birisiyse sorun yok zaten. Yalnız şunu belirtmem gerekir, yanlış hatırlamıyorsam görsel imzanızda 3 yıldır nişanlı olduğunuz yazıyor. Bu durumda, hoşlanmama ihtimali daha baskın gibi bu tür aile ziyaretlerinden. 3 yılda hayli hayli kaynaşması gerekirdi sanıyorum bir çok aile ferdiyle.

Bir elin parmakları, her çiftin huyları bir değil işte. :)

ayyyy benim esimde oyleydi nisanliyken bize gelir sonra bana isaret ederdi biz baska odaya gecelimmi milletde ne anlayacak sonra kalkar giderdi gec oldu deyip cunku evde annesi babasi oyle yetistirmis yeni evliykende dikkatimi cekdi bu yatak odasinda oturuyor niye burda oturuyorsun yemezler seni dedim sus yaa milletin palavlarini hava civalarimi dinleyecem dedi sonraki yillar acayip degisti evimize sirf hava atmaya gelen insanlara bile sicak davraniyor onlari rahat ettirmek icin elinden geleni yapiyor daha birgun oncesinden bana sorar ne yaptin tatlin tuzlun hazirmi yoksa alayim simdide ayari fazla kacti tut tuta bilirsen adami:27:degisir canim merak etme en umutsuz vaka aslami asla degismez dedigim kuzenim evin tek cocuguydu ne nazli yetistirdi teyzem kimseyi istemez evde gelenden kacar bir evlendi 7 tane baldizi var en az 2 hafta kaliyor herbiri sene bitiyor zaten oyle bir cikiyorki yanlarina simdi alisdi geleni gideni ayakda karsiliyor:24:

Utanıyor ya da çekiniyor olabilir nişanlınız. İşin diğer boyutu, herkes öyle akrabalarıyla haşır neşir olmaktan hoşlanmaz. Önce nişanlınızla konuşup, bu ikisinin ayrımını yapın. Eğer durum, utanma ya da çekinmeyse evlendikten sonra aile bireyleriyle kaynaştıkça durum düzelecektir. Eğer, bu ziyaretler, gel-gitlerden pek hoşlanmıyorsa-ki bu sizi kısmadığı sürece çok normaldir- iki taraflı fedakarlıklar yapmanız gerekecek.

Bu tür durumlarda inatlaşmanın bir işe yaramadığını belirtmek isterim öncelikle. Hatta yapılan ısrar, bu konudaki görüşü daha da pekiştirir. Siz önce nişanlınızla oturun, bu ikisinin ayrımını yapın konuşup. Daha sonrasıyla gelen cevaba göre şekillenecek bir durum.

Eğer bu durumdan hoşlanmıyorsa, ziyaret etme aralıklarını biraz uzun tutar birlikte gidersiniz. Olmadı zaman zaman o aralıkları biraz daha kısaltır yalnız gidersiniz. "Hayır sen de gidemezsin" demeyecek birisiyse sorun yok zaten. Yalnız şunu belirtmem gerekir, yanlış hatırlamıyorsam görsel imzanızda 3 yıldır nişanlı olduğunuz yazıyor. Bu durumda, hoşlanmama ihtimali daha baskın gibi bu tür aile ziyaretlerinden. 3 yılda hayli hayli kaynaşması gerekirdi sanıyorum bir çok aile ferdiyle.

Bir elin parmakları, her çiftin huyları bir değil işte. :)

evet öle pek hoşlanmıyor benim gidip gelmeme pek karışmaz Allahtan

ayyyy benim esimde oyleydi nisanliyken bize gelir sonra bana isaret ederdi biz baska odaya gecelimmi milletde ne anlayacak sonra kalkar giderdi gec oldu deyip cunku evde annesi babasi oyle yetistirmis yeni evliykende dikkatimi cekdi bu yatak odasinda oturuyor niye burda oturuyorsun yemezler seni dedim sus yaa milletin palavlarini hava civalarimi dinleyecem dedi sonraki yillar acayip degisti evimize sirf hava atmaya gelen insanlara bile sicak davraniyor onlari rahat ettirmek icin elinden geleni yapiyor daha birgun oncesinden bana sorar ne yaptin tatlin tuzlun haziermi yoksa alayim simdide ayari fazla kacti tut tuta bilirsen adami:27:degisir canim merak etme en umutsuz vaka aslami asla degismez dedigim kuzenim evin tek cocuguydu ne nazli yetistirdi teyzem kimseyi istemez evde gelenden kacar bir evlendi 7 tane baldizi var en az 2 hafta kaliyor herbiri sene bitiyor zaten oyle bir cikiyorki yanlarina simdi alisdi geleni gideni ayakda karsiliyor:24:

ev sahibi olunca herşey değişiyor sanırım inşaallah öyle olurda bende rahatlarım

kendı akrabalarına karsı da boyle mı acaba ?

yok tatlım öyle değil

sadece senin akrabalarına karsı oyleyse sıkıntılı bı durum bence benım esımde kendı sulalesını gezdırır sen sakrak hersey yolunda benım sıkılmam umrunda bıle degıl ama benm akrabalarıma sıra gelınce gıtmek ıstemıyo gıdıyoruz 5 dk oturtmuyo hadı gıdelım hadı gıdelım babamın evınde bıle herkes salonda oturur o cocuk odasına gırer orda oturur annesıyle konusur =(

sadece senin akrabalarına karsı oyleyse sıkıntılı bı durum bence benım esımde kendı sulalesını gezdırır sen sakrak hersey yolunda benım sıkılmam umrunda bıle degıl ama benm akrabalarıma sıra gelınce gıtmek ıstemıyo gıdıyoruz 5 dk oturtmuyo hadı gıdelım hadı gıdelım babamın evınde bıle herkes salonda oturur o cocuk odasına gırer orda oturur annesıyle konusur =(

durum öle oluncada sıkıntıya giriyorum ben utanıyorum ne dicemi napcağımı şaşırıyorum ve çok sinir oluyorum inş düzelirler

durum öle oluncada sıkıntıya giriyorum ben utanıyorum ne dicemi napcağımı şaşırıyorum ve çok sinir oluyorum inş düzelirler

hayallerını yıkmak gıbı olmasın da bırazda anasına düşkünse düzelmiyo canım evlenmekte kararlıysan boyle olusuna alıs değişirse mutlu olursun ama en azından değişmezse senın ıcın hayal kırıklığı olmaz =)

Back
X