Nişanlım ana kuzususun dedi

Değil tabi ama biraz fazla uzak değilmi aynı şehirde olmanın avantajını kullanamıcam
Nesi uzak 40 dakikalık yol yani istediğin zaman gidersin.Sen sürekli mi gitmek istiyorsun ailenin yanına? Yürüme mesafesinde olsun,hergün giderim diye mi düşünüyordun?

Bunu dert edip,buraya yazacagina,nimetten say öpte basina koy o nisanlini sen..adam kotu birsey mi diyor.senin ailene uzak olalim,kendi aileme mi yakin olalim diyor,aileni yok say mi diyor...bizde artik bir aile olucaz,kendi hayatimiza ailemiz bile olsa baska kisileri fazla karistirmayalim diyor..bir sorun yok bence bunda...
Bu konuda senin gibi dusunen bir kac arkadasim var,neymis evlenince annesiyle ayni mahallede oturacakmis.haftanin uc dort gunu gidecekmis,

Sevinmelisin

Burda hergün kac konu aciliyor , nisanlisi esi ailelerine yakin sorunlar yasiyorlar

En mantiklisi iki taraftan uzak olmak haftada bir gidip görürsün

Yurt disina gelin gidenler var onlarin yerine koy kendini.

herkes nişanlını haklı bulmuş, ben de kendi alışkanlıklarımı düşündüğümde kesinlikle nişanlını haklı buldum.

ama herkes bir değil, sizin ihtiyaçlarınız, zevkleriniz, hayatınızı nasıl yaşamak istediğinize göre bu konuda doğru değişiyor. bence nişanlınız sadece kendi iç sesini dinleyerek böyle bir karar veremez. sizi de dinlemesi gerekir, siz de onu dinleyin. ara yolu bulun.

Haklı buldum nişanlınızı bu anneye kim yakın olursa evlilikte sorun çıkıyor ve evlenenler evliliğe adapte olamıyor , annenize yakın olomıyacağım diye üzülen bence evlenmesin , demek ki o olgunlukta değil , daha ham demek ki , yetişkin birey olmak
kendi kararlarını ve sorumluluklarını üstlenmek demek , gelip annen mi yemeğini yapacak yada evini temizleyecek , böyle kadınlara veya erkeklere acaip kızıyorum , kendi kendinizle başbaşa kalın , paylaşın gerekirsede kavga edin evliliğin oturması için büyükler fazla müdahale etmeden karışmadan

Evlenince bir araba alırsınız ya da arabanız varsa sorun değil.Gelini anne kuzusu olmakla suçlayan damatlar ana kuzusu oluyor genelde, gelin ailesiyle mesafe olsun ama kendi ailesiyle hep görüşülsün tarzı. 2 aileye uzak olmak en iyisi, he baktın kocan kayıyor kendi tarafına hop deyip çekivereceksin.Onun dışında şikayet etme, anneye aşırı düşkün gelin gerçekten hiç çekilmiyor 2 kadınla evliymiş gibi sanki.Ana kuzusu insan toptan sinir bozucu ya.

40 dakikayi bile sorun ediyosan evlenme otur ailenle daha iyi. Yeni bir aile kuruyosunuz sonucta nisanlin cok hakli. Sen de istemezdin kaynananla dipdibe. Nisanlin o anlamda soylememistir ama iki tarafa da uzak olmak yeni kurulacak aile icin en sagliklisi.

Evlenince hergun ailene gitmeyi dusunmuyosun herhalde?

evet ilk etapta nişanlının söylediği kulağa hoş geliyor. ama şöyle bir durum da var, insan hep mutlu, sağlıklı olmayabiliyor. hele de çocuk olunca, ailelerin desteğine illa ihtiyaç duyulur. ben şahsen, ailelerin karışmamasının illaki evlerin birbirine uzak olmasından geçtiğini düşünmüyorum. karışmak isteyen, her mesafede karışır, her mesafede mıç mıç bir ilişki kurmak isteyebilir.
ben de nişanlıyım, eşimin ailesi bize ev verdi. şu anda içinde tadilat yaptırıyoruz. aileme de, k.valideme de yakın sayılır. hatta k.validem arkadaşlarının gelinleriyle olan ilişkisinden etkilenmiş, isterseniz satın daha uzak bir yerden alın dedi. ben istemedim. evin hem muhiti güzel, hem gerektiğinde ailelrin bize gelebilmesi sıkıntı olmayacak. tabi bizim de gitmemiz. hele bebk sahibi olunca illa büyüklerden destek bekleyeceğiz. uzak olsak bebeği biz getirsek sorun, onlar gelse yine sorun.
huzuru uzaklıkta arayanları da anlamıyorum. huzur insanın kendi içinde. huzursuz bir gelin, uzak da olsa k.validesini, huzursuz bir k.valide uzakta da olsa gelinini huzursuz eder. damatlar ve kız aileleri için de aynı şey söz konusu. tabi bu benim düşüncem.

40 dakika uzaklığa bu kadar ağlıyorsanız yakın olsanız kimbilir ne kadar ailenizde kalmayı düşünüyordunuz demek ki... Hergün 2 saat işe gidip gelen insanlar var, 40 dk neymiş? Nişanlınız huyunuzu biliyor demek ki... Bana da ailrnizle yakın otursanız evlilik ve aile ilişkilerinizi kararında bırakabilecek biri gibi gelmediniz açıkçası. Nişanlınız haklı dolayısıyla.
Cidden bu kadar aileciyseniz, 40 dk uzaklığa dayanamayacak kadar, evlenip de hem kendinizi hen nişanlınızı yakmayın. Şu anda sevdiğiniz adamla herkese mesafeli başbaşa bir yaşamın heyecanını yaşıyor da olabilirdiniz mesela. Herkes evlenmek zorunda değil, yaşayın ailenizle, madem onlarsız yapamıyorsunuz.

İki tarafada belli mesafede olmak evet güzel. Ama söyleyiş tarzı bence irrite etmiş sizi. Herkes anasının kuzusudur. Bunu annesinin dizinin dibinden ayrılmayan o ne derse onu yapan insanlar için söylemiyorum. Ama sanki evlenince sizi ailenizden ayırmak istiyor gibi hissettiğiniz için bu kadar bozulmuşsunuz.
Bu arada mesafede çok ideal çok uzak falan değil. Gerçi 15 dakika uzak olsa bile gurbet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…