- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
- Konu Sahibi homesweethome3
-
nisanlinin kendi ailesinede ne kadar uzakliktaİnsanlar evlenirken annesine yakın olmak istemezmi bundan doğal ne olabilir,nişanlımda iki tarafada aynı şehirde uzak olmak istiyor ailelerin çok karışmasını istemiyor kendi evleri var biraz şehir dışında, annemler bize arabayla 40 dk mesafede olacaklar eve gidip baktık 125 m2 3+1 gayet güzel ama annemlere uzak olmak canımı sıkıyo sürekli gelip gidilemez(nişanlımda bunu istiyor zaten)..Ne güzel gürültü olmayacak bizbize burda mutlu olucaz kira derdimizde olmayacak diyor,Güneş sen hiç ayrılmamışsın ailenden duygusal düşünmeyeceksin evlenince böyle, daha oturmadan çıkmanın yollarını yapıyosun hiçbir zaman ailelerle yakın olmak istemiyorum anne kuzusu olmamaya çalış dedi gerçekten hiç ayrılmadım ve böyle konuşması moralimi çok bozdu şehir içine geldikçe kiralar artacak bunuda düşünüyorum canım çok sıkıldı bu işe
onlarada yaklaşık 30 dk diyeyim önce onların evi geliyor sonra benim aileminkinisanlinin kendi ailesinede ne kadar uzaklikta
haklısınız ama sanırım yeni bi hayatın gerginliği var üzerimde anneme ne kadar yakın olursam o kadar kendime güvenim artacakmış gibi geliyorNişanlınız en doğrusunu düşünmüş.. Hem oda ailesine yakın oturmak isteseydı ne yapacaktınız?
Hanginizin dediği olacaktı? En iyisi orta noktada tutmanız. Ne güzel düşünüyor işte aileleri karıştırmak istemiyor.
Annesinin dediğinden cıkmayan bir erkek olsaydı ne yapacaktınız? Bence boşu boşuna olay yaratmayın.
sizin gibi alışmış halde olmayı çok isterdim daha şimdiden stresten uyuyamıyorumEn mantıklısını söylüyor ailemize ne kadar yakın olmak istesekte bence iki aileye de bir mesafe olmalı sürekli gidip gelinmesi bir süre sonra karşı taraf için sıkıcı olabilir sen eşinin annesini her gün evinizde görmek istemezsin değil mi o yüzden eşinde anneni her gün gün aşırı görmek istemeyebilirİnsan görmek istesin yine gider görürsün annenler gelir görürler araba mesafesi çok değilse en güzeli bizim iki aileye de aynı mesafe sayılır rahat 45 dakika sürüyor minübüslerle ama rahatız her hafta da rahatlıkla gidip geliyorum ya da onlar geliyor
haklısınız ama sanırım yeni bi hayatın gerginliği var üzerimde anneme ne kadar yakın olursam o kadar kendime güvenim artacakmış gibi geliyor
evet haklısınız en önemli düşüncemiz kira,orada rahatlıkla birikim yapacağımızı söylüyor,insanlar uzak yere gidiyorlar haksızlık ettiğimi düşünüyorum 40 dk nedirki diyorum kendi kendime arabayı sana bırakırım ben işe minibüs otobüsle bile giderim diyor,ama sonra aklıma annem geliyor duygulanıyorum ister istemez :)Bence nisanlinizin bunu istemesinin bircok nedeni olabilir, benim direk aklima gelenler:
-ailesinin evi oldugu icin kira derdi olmayacak
-ev kendinizin gibi oldugu icin kullanmada kafaniza gore davranacaksiniz( dekor,duvar rengi, falan ev sahibi derdi yok yani)
-kendisi gercektende mantikli bir insan vede cesitli tecrubelerine dayanarak sizin veya kendi ailesinin surekli gelip gidip karisacagini falan dusunuyor/engellemek icinde uzakligin iyi oldugunu saniyordur. Ki bana gore 40 dak cok uzakda degil insanlarin niyeti kotu olduktan sonra ulkeler/kitalar arasi bile bir evin icini karistirabilirlerYada gelmek istedikten sonra 40 dakika sorun olmaz.
-son olarak ta kotu niyetli dusunecek olursak zaten sizinkilerden pek hoslanmiyor, hazir ailenize uzak evleride varken oraya yerlesip onlarin gelme gitmelerini biraz sinirlandirmaya calisiyor diyelim.
Ama bana kalirsa en baslica nedeni evin size ait olmasi vede kira derdinin olmamasidir. Sonuc olarak bence kotu bir teklif degil yasayip gorursunuz. Sizin icin yeni bir hayat basliyor biraz eski aliskanliklarinizi unutup yanilerini edinmelisiniz..
mutluluklar
4 aylık evliyim bende ilk başlarda çok korktum bu mesafeden arabayla 15 dakika bile sürmüyor aslında ama otobüslerle falan dolandırdığından böyle uzun aralarımız yoksa yakınız özel araçlasizin gibi alışmış halde olmayı çok isterdim daha şimdiden stresten uyuyamıyorum
Allah kötü şeylerle karşılaştırmasın haklısınız,onları düşünüp üzülüyorum belki annemi kaybedicem 400 km öteye gitmek isticem o kadar çok şey düşünüyorumki plan program yapmamak lazımMadem annen den ayrilamican evlenme kardeşim ozaman burda insanların okadar sorunu varki eşinden ayrilan.aldatilan.siddet gören vs ...sizin açtığınız bu konu dert bile değil nisanliniz okadar olgun düşünüyorki bence gidin onu alnından opun şuan sizin bu konunuzu okuyup ta sizin yerinizde olmak isteyen okadar insan varki bence sende şansını zorlama derim. Ayrıca 40 dakika nedir ki resmen gurbete gelin gidip te hasret çekenlere hakaret olur sizin bu konunuz.
Allah mutluluğunuzu artırsın çok sevindim sizin adınıza :)emin ol evlenince oh ne iyi etmişim diyeceksiniz. Bizde her iki aileye 8 saat uzaklıktayız eşimle kendimizi dinliyoruz. ikimizden başka kimsemiz yok bu şehir tek bir akraba bile. Kendimize göre arkadaş grubu edindik çok çok mutluyuz. Her iki aile içinde huzur var.
İnsanlar evlenirken annesine yakın olmak istemezmi bundan doğal ne olabilir,nişanlımda iki tarafada aynı şehirde uzak olmak istiyor ailelerin çok karışmasını istemiyor kendi evleri var biraz şehir dışında, annemler bize arabayla 40 dk mesafede olacaklar eve gidip baktık 125 m2 3+1 gayet güzel ama annemlere uzak olmak canımı sıkıyo sürekli gelip gidilemez(nişanlımda bunu istiyor zaten)..Ne güzel gürültü olmayacak bizbize burda mutlu olucaz kira derdimizde olmayacak diyor,Güneş sen hiç ayrılmamışsın ailenden duygusal düşünmeyeceksin evlenince böyle, daha oturmadan çıkmanın yollarını yapıyosun hiçbir zaman ailelerle yakın olmak istemiyorum anne kuzusu olmamaya çalış dedi gerçekten hiç ayrılmadım ve böyle konuşması moralimi çok bozdu şehir içine geldikçe kiralar artacak bunuda düşünüyorum canım çok sıkıldı bu işe
tadilat yapıcam istediğin gibi olacak herşey diyodu şimdi ben böyle sorun çıkarınca madem şimdiden 2-3 yıla evden çıkma planları yapıyosun o zaman tadilat falan yapmıyorum bende dediSevinmelisin bu duruma. Adam senin ailen uzakta olsun bizimkilere yakın olalım demiyor ki. Herkesten uzakta olacaksınız işte. Karşı dairesinde otursan bile annenden ayrıldığın için üzüleceksin, yakınlık uzaklıkla alakası yok bence yakınında olsan bile canın sıkılacak. Ayrı ev her halükarda. Bence nişanlını destekle. Yoksa bu gidişle tamam bizimkilere yakın oturuyoruz der. Bizden söylemesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?