Nişanlım ana kuzususun dedi

Bence nisanlinizin bunu istemesinin bircok nedeni olabilir, benim direk aklima gelenler:
-ailesinin evi oldugu icin kira derdi olmayacak
-ev kendinizin gibi oldugu icin kullanmada kafaniza gore davranacaksiniz( dekor,duvar rengi, falan ev sahibi derdi yok yani)
-kendisi gercektende mantikli bir insan vede cesitli tecrubelerine dayanarak sizin veya kendi ailesinin surekli gelip gidip karisacagini falan dusunuyor/engellemek icinde uzakligin iyi oldugunu saniyordur. Ki bana gore 40 dak cok uzakda degil insanlarin niyeti kotu olduktan sonra ulkeler/kitalar arasi bile bir evin icini karistirabilirler Yada gelmek istedikten sonra 40 dakika sorun olmaz.
-son olarak ta kotu niyetli dusunecek olursak zaten sizinkilerden pek hoslanmiyor, hazir ailenize uzak evleride varken oraya yerlesip onlarin gelme gitmelerini biraz sinirlandirmaya calisiyor diyelim.
Ama bana kalirsa en baslica nedeni evin size ait olmasi vede kira derdinin olmamasidir. Sonuc olarak bence kotu bir teklif degil yasayip gorursunuz. Sizin icin yeni bir hayat basliyor biraz eski aliskanliklarinizi unutup yanilerini edinmelisiniz..
mutluluklar

Benim düşüncemde bu Yönde..
Ne ben ne de eşim ailelerin baskısı altında kalmıyayım.

Valla ben uzaklık karşıtıyım. Kayınvalidemle aramda yürüme mesafesi 5 dk, kendi annemle araba ile 5-10 dk. Çocuğum olupta işe geri döndükten sonra hergün Allah'a şükür ediyorum yakınımdalar diye. Eşim vardiyalı çalışıyor, yeni doğum yapmıştım bebeğim 45-50 günlüktü, gece 2'de ağlama krizine girince annemi aramıştım, telefonu kapatıp yanımda olması 15 dk...Eşler, aile olduklarının bilincine varabilmişse, dengeleri koruyacaklarına inanıyorlarsa olabildiğince yakın olunmalı bence.

En mantıklısını söylüyor ailemize ne kadar yakın olmak istesekte bence iki aileye de bir mesafe olmalı sürekli gidip gelinmesi bir süre sonra karşı taraf için sıkıcı olabilir sen eşinin annesini her gün evinizde görmek istemezsin değil mi o yüzden eşinde anneni her gün gün aşırı görmek istemeyebilirİnsan görmek istesin yine gider görürsün annenler gelir görürler araba mesafesi çok değilse en güzeli bizim iki aileye de aynı mesafe sayılır rahat 45 dakika sürüyor minübüslerle ama rahatız her hafta da rahatlıkla gidip geliyorum ya da onlar geliyor

Mesafe her zaman iyidir. Çünkü taraflar ne kadar dengeli de olsa zaman içinde iyi niyetler ister istemez suistimal edilebiliyor. Bu sebeple her iki tarafa eşit mesafede kalmak en iyisi. Hem 40 dk nedir ki? Hele de İstanbul gibi bir şehirde...
Nişanlınız haklı..

nisanlinin kendi ailesinede ne kadar uzaklikta

Nişanlınız en doğrusunu düşünmüş.. Hem oda ailesine yakın oturmak isteseydı ne yapacaktınız?
Hanginizin dediği olacaktı? En iyisi orta noktada tutmanız. Ne güzel düşünüyor işte aileleri karıştırmak istemiyor.
Annesinin dediğinden cıkmayan bir erkek olsaydı ne yapacaktınız? Bence boşu boşuna olay yaratmayın.

haklısınız ama sanırım yeni bi hayatın gerginliği var üzerimde anneme ne kadar yakın olursam o kadar kendime güvenim artacakmış gibi geliyor

sizin gibi alışmış halde olmayı çok isterdim daha şimdiden stresten uyuyamıyorum

haklısınız ama sanırım yeni bi hayatın gerginliği var üzerimde anneme ne kadar yakın olursam o kadar kendime güvenim artacakmış gibi geliyor

Öyle düşünmeyin artık eşiniz ve siz varsınız. İlerde siz de anne olacaksınız..
Tabi ki stresiniz olabilir ama bunları kavga sebebi yapmayın.

evet haklısınız en önemli düşüncemiz kira,orada rahatlıkla birikim yapacağımızı söylüyor,insanlar uzak yere gidiyorlar haksızlık ettiğimi düşünüyorum 40 dk nedirki diyorum kendi kendime arabayı sana bırakırım ben işe minibüs otobüsle bile giderim diyor,ama sonra aklıma annem geliyor duygulanıyorum ister istemez :)

sizin gibi alışmış halde olmayı çok isterdim daha şimdiden stresten uyuyamıyorum
4 aylık evliyim bende ilk başlarda çok korktum bu mesafeden arabayla 15 dakika bile sürmüyor aslında ama otobüslerle falan dolandırdığından böyle uzun aralarımız yoksa yakınız özel araçlaevlendim 2 hafta her gün ağladım Ramazan ayına denk gelmişti bir de iftarlarda ailemi aradı gözlerim sahurlarda annemiama sonra alışıyorsun hala bocaladığım oluyor ama böylesi daha güzel kendimize ait bir evimiz bir yaşantımız var azıcık aşım kaygısız başım eşimle sadece birbirimize ait olduğumuz zamanlar en güzeli

Allah kötü şeylerle karşılaştırmasın haklısınız,onları düşünüp üzülüyorum belki annemi kaybedicem 400 km öteye gitmek isticem o kadar çok şey düşünüyorumki plan program yapmamak lazım

Allah mutluluğunuzu artırsın çok sevindim sizin adınıza :)

nişanlınız haklı.

Sevinmelisin bu duruma. Adam senin ailen uzakta olsun bizimkilere yakın olalım demiyor ki. Herkesten uzakta olacaksınız işte. Karşı dairesinde otursan bile annenden ayrıldığın için üzüleceksin, yakınlık uzaklıkla alakası yok bence yakınında olsan bile canın sıkılacak. Ayrı ev her halükarda. Bence nişanlını destekle. Yoksa bu gidişle tamam bizimkilere yakın oturuyoruz der. Bizden söylemesi.

tadilat yapıcam istediğin gibi olacak herşey diyodu şimdi ben böyle sorun çıkarınca madem şimdiden 2-3 yıla evden çıkma planları yapıyosun o zaman tadilat falan yapmıyorum bende dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…