Nisanlim benden ayrildi

tosbacikk

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
11
0
16
Almanya
Merhaba arkadaslar...
gercekten cok büyük sktnilarim var...

22 yasindayim, Almanya da yasiyorum.
Nisanlim Türkiye'de yasiyor, kendisi akrabam olur.
Daha önce evlenip bosanmis ve cocuk sahibi.
2 Senedir süren bir iliskimiz var, ve bu sene 8.ayda nisanlandik.
Onu herseyiyle kabul ettim.
Evlenip bosandigi icin, var olan sorunlarimizi 2 kat daha fazla düsünüo biciyo.

Herkesin kendine göre sevmedigi yönleri vardir ve bu tabiki bende de mevcut.
Nisanlim en son tartismamizda, ilerde mutlu olamicamizin kanatina varip ayrildi, evliligimizin
uzun sürmiyecegini düsünüyor. o yüzdende benimle kesin olarak ayrildi.
Kesinlikle mutlu olamicamizi üstüne basip bana söyledi.
Ama ben bunu anlayamiyorum, ve bunu ona nasil aciklayacagimi bilmiyorum.
Onu mutlu olucagmiza dair nasil ikna ede bilirim bilmiyorum...
ayrica MS hastasiyim ve simdiki durumlar sagligimi cok kötü sekilde etkiliyo.

Lütfen yardim edin,
ne yapmam gerek?
ona ikna olmasi icin ne söylemem gerek?
onu nasil tekrar kaza bilirim?
zamana mi birakmaliyim?
ne söylemeliyim ki, nasil yardimci ola bilirmki.. onu bu "paranoyadan" kurtara bileyim?
haftaya cuma türkiyeye ucuyorum.
artik delirmek üzereyim.

lütfen yardim edin.

Neden mutlu olamayacağınızı düşünüyor; bunu gerekçeleri ile açıkladı mı?
Mantıken olaya baktığımda, 2 yıl süre devam eden bir birliktelikte bunu anlaması gerekirdi.
Nişanlılık döneminde üstesinden gelemediğiniz büyük bir sorun mu vardı?

Neden mutlu olamayacağınızı düşünüyor; bunu gerekçeleri ile açıkladı mı?
Mantıken olaya baktığımda, 2 yıl süre devam eden bir birliktelikte bunu anlaması gerekirdi.
Nişanlılık döneminde üstesinden gelemediğiniz büyük bir sorun mu vardı?

onu sürekli aramam, sabredemeyisim, bide onun tabiriyle "laf sokmalarim" ona mutlu olamicamizi göstermis.
birde onun annesini.. yani benim halami aramam onu rahatsiz etmis, neden sorunlarimizi ona söylüomusum diye kizdi bana.
hayir evlendigimizde asla ne mutlulugumu ne mutsuzlugumu kimseye anlatmam, ama evlilik asamasindaydik ve bana önce "zamana birakalim" demesi, ardindan ayrilmasi beni yikti, ve bi yerden yardim almam gerekiyodu, konusmam gerekiyodu.

bana sadece bunlari söyleye biliyo... ve bu sene yani haftaya nikahimiz olcakti. bilmiyorum tekrar evlenmekten korkutugu
icinmi, bütün bunlar oldu bilmiyorum.
ayrica hastaligimda bana aylarca büyük destek cikti, huzurumu onda buldum hasta olmama ragmen, bir anda degisti hersey
sanki o sözleri veren o güzel sözleri sarfeden o degil baskasi... bilmiyorum
ne yapicami bilmiyorum.

Son düzenleme:
onu sürekli aramam, sabredemeyisim, bide onun tabiriyle "laf sokmalarim" ona mutlu olamicamizi göstermis.
bana sadece bunlari söyleye biliyo... ve bu sene yani haftaya nikahimiz olcakti. bilmiyorum tekrar evlenmekten korkutugu
icinmi, bütün bunlar oldu bilmiyorum.
ayrica hastaligimda bana aylarca büyük destek cikti, huzurumu onda buldum hasta olmama ragmen, bir anda degisti hersey
sanki o sözleri veren o güzel sözleri sarfeden o degil baskasi... bilmiyorum
ne yapicami bilmiyorum.

Açıkçası bunlar bana bahane gibi geldi...
Hiçbiri düzelmeyecek sorunlar değil, sizi güzel bir dille uyarsaydı veya ilişkinizin geleceği açısından öyle olması halinde mutlu olacağını söyleseydi, zannetmiyorum ki zıttını yapın.
Şöyle de bir gerçek var, birden bire bu huyları edinmediniz.
Eğer varsa zaten baştan beri vardır bunlar ve bir şeyler eksildiğinde gözüne daha çok batmış olabilir.
Bilemiyorum, dediğiniz gibi belki de gözü korktu ve yine boşanmamak adına bu evliliğin olmasını imkansızlaştırdı...
1 hafta sonra düğünümüz olacaktı demişsiniz, bu ayrılık resmi bir şey mi?
Tüm aileler tarafından biliniyor ve bütün hazırlıklar iptal durumda mı?

Açıkçası bunlar bana bahane gibi geldi...
Hiçbiri düzelmeyecek sorunlar değil, sizi güzel bir dille uyarsaydı veya ilişkinizin geleceği açısından öyle olması halinde mutlu olacağını söyleseydi, zannetmiyorum ki zıttını yapın.
Şöyle de bir gerçek var, birden bire bu huyları edinmediniz.
Eğer varsa zaten baştan beri vardır bunlar ve bir şeyler eksildiğinde gözüne daha çok batmış olabilir.
Bilemiyorum, dediğiniz gibi belki de gözü korktu ve yine boşanmamak adına bu evliliğin olmasını imkansızlaştırdı...
1 hafta sonra düğünümüz olacaktı demişsiniz, bu ayrılık resmi bir şey mi?
Tüm aileler tarafından biliniyor ve bütün hazırlıklar iptal durumda mı?

evet herkes bahane bunlar diyo.. ama bende herseye ragman onu anlamaya calisiyorum.
ve bu huylarim hep vardu ve bu onun hep farkindaydi bir kac kezde bu konu üzerinde zaten konusmustuk
ama bu kadr büyük sorun oldugunu bilmiyodum onun icin.
1 hafta sonra türkiyeye nikah yapilcakti.. yani resmi nikah, onu almanyaya getirme islemlerine baslamak icin nikahimiz
olacakti ve yazinda dügünümüz olacakti.
herkes biliyor, sadece onun babasi haric. ona daha söylenmemis.
kayinvalidemde sabretmemi söylüo.
ama bana kesin bir sözle artik olmicani söyledi. umutlarim tükenyio.

evet herkes bahane bunlar diyo.. ama bende herseye ragman onu anlamaya calisiyorum.
ve bu huylarim hep vardu ve bu onun hep farkindaydi bir kac kezde bu konu üzerinde zaten konusmustuk
ama bu kadr büyük sorun oldugunu bilmiyodum onun icin.
1 hafta sonra türkiyeye nikah yapilcakti.. yani resmi nikah, onu almanyaya getirme islemlerine baslamak icin nikahimiz
olacakti ve yazinda dügünümüz olacakti.
herkes biliyor, sadece onun babasi haric. ona daha söylenmemis.
kayinvalidemde sabretmemi söylüo.
ama bana kesin bir sözle artik olmicani söyledi. umutlarim tükenyio.

Bekara söylemek çok kolay, farkındayım.
Ama ben olaya sizin durumunuz açısından baktığımda, düğün üzeri yarı yolda bırakılmak neredeyse masada bırakılmak gibi bir şeydir.
Ki bunun kadına yapılması gurur açısından çok daha fazla kırıcıdır...
Ne desem bilemedim, neye sabretceksiniz onu hiç anlamadım.
Sadece şöyle bir öneri verebilirim; yerinizde ben olsaydım son kez konuşma teklif eder ve bu sürüncemeden kurtulmak adına kozlarımızı paylaşalım derdim.
Masaya oturduğum anda ya bu iş çözülecek ya da bir daha adı anılmayacak diyerek oturur, kararlığımızı farketmesini sağlardım.
Konuşmaya gitmeden önce de çözüm önerilerimi kafamda ölçer biçer, onun savunma mekanizmalarını kırmak adına her söyleyebileceği şeyin cevabını hazırlardım.
Böylece durum sadece korku mu yoksa beni istemiyor mu görmüş olur, hayatımdaki bu koskoca muammaya cevap arardım.

Tabi ki bu benim, siz nasıl yaparsınız ya da bu yol beyefendide işe yarar mı bilemiyorum.

Son düzenleme:
Bekara söylemek çok kolay, farkındayım.
Ama ben olaya sizin durumunuz açısından baktığımda, düğün üzeri yarı yolda bırakılmak neredeyse masada bırakılmak gibi bir şeydir.
Ki bunun kadına yapılması gurur açısından çok daha fazla kırıcıdır...
Ne desem bilemedim, neye sabretceksiniz onu hiç anlamadım.
Sadece şöyle bir öneri verebilirim; yerinizde ben olsaydım son kez konuşma teklif eder ve bu sürüncemeden kurtulmak adına kozlarımızı paylaşalım derdim.
Masaya oturduğum anda ya bu iş çözülecek ya da bir daha adı anılmayacak diyerek oturur, kararlığımızı farketmesini sağlardım.
Konuşmaya gitmeden önce de çözüm önerilerimi kafamda ölçer biçer, onun savunma mekanizmalarını kırmak adına her söyleyebileceği şeyin cevabını hazırlardım.
Böylece durum sadece korku mu yoksa beni istemiyor mu görmüş olur, hayatımdaki bu koskoca muammaya cevap arardım.

Tabi ki bu benim, siz nasıl yaparsınız ya da bu yol beyefendide işe yarar mı bilemiyorum.

haklisiniz, telefondada dogru dürüst konusulmuyor ki, bana onca laftan sonra ben onun yanina gidiyorum Türkiyeye,
o bana bugün telefonda "bilmiyorum görüse bilirmiyiz, baska ise baslicam, uzun yola gitcem" diyo..

bilmiyorum artik umudumu kaybetmek üzereyim, zaten kimseden destek alamiyorum, herkes onu birakmami söylüo, ama onca yasanmisliktan sonra zor oluyo, cok seviyorum, neresini seviyorum ama seviyorum..
ben 22 yasinda olmama ragmen onun cocuguna annelik yapmayi bile kabul ettim ama o ufacik seyden dolayi beni terk etti.

dademin kapatalim yarin aksam ara ne konusamak istiyosan konusalim dedi, ama artik onu ikna ede bilmek icin bir cümle kuramiyorum, artik tükendim, yarin aksam aricam, ama ne söylicem onun düsüncelerini nasil kircam bilmiyorum. artik tek söyleye bildigim "mutlu olurduk biz" ..

canim bende almanyada yasiyorum ve benim sevgilimde türkiyeden.
bizde hemen hemen hergün kavga ediyoruz benim kiskancligimdan ve sabirsizligimdan
bu tamamen arada mesafe olmasindan kaynaklaniyor.
ama bu kadar basit bir tartismadan ayrilmasi ilginc yani bilmiyorum canim bence hic kendini kücük
düsürüp yalvarma yada pesinden gitme birak o gelsin ki sen onu her haliyle kabul ettin.
eger onu kazanmak istiyorsanda mesafeden oldugundan bahset öyle ikna etmeye calis.

haklisiniz, telefondada dogru dürüst konusulmuyor ki, bana onca laftan sonra ben onun yanina gidiyorum Türkiyeye,
o bana bugün telefonda "bilmiyorum görüse bilirmiyiz, baska ise baslicam, uzun yola gitcem" diyo..

bilmiyorum artik umudumu kaybetmek üzereyim, zaten kimseden destek alamiyorum, herkes onu birakmami söylüo, ama onca yasanmisliktan sonra zor oluyo, cok seviyorum, neresini seviyorum ama seviyorum..
ben 22 yasinda olmama ragmen onun cocuguna annelik yapmayi bile kabul ettim ama o ufacik seyden dolayi beni terk etti.

dademin kapatalim yarin aksam ara ne konusamak istiyosan konusalim dedi, ama artik onu ikna ede bilmek icin bir cümle kuramiyorum, artik tükendim, yarin aksam aricam, ama ne söylicem onun düsüncelerini nasil kircam bilmiyorum. artik tek söyleye bildigim "mutlu olurduk biz" ..

Sizi boş yere umutlandırmak istemem ama babasına söylememiş olması, aslında kesin kararlı olmadığını gösterir.
Düşünüp taşınıp, birgün sonra 'biz barıştık' dememek adına, her şey kesinleşince söyleyecektir.
Eğer görüşebilme şansınız olsa, durum düzelir yüksek ihtimal.
Ha şunu da demeden geçemeyeceğim, hakikaten mutlu olur musunuz bilemiyorum...
Ama sebebi sizin davranışlarınız değil, saçma sapan sebepleri ayrılık nedeni olarak görüp de öyle haraket eden bir erkekle mutlu olunur mu cevabını bulamadığımdan...

canim bende almanyada yasiyorum ve benim sevgilimde türkiyeden.
bizde hemen hemen hergün kavga ediyoruz benim kiskancligimdan ve sabirsizligimdan
bu tamamen arada mesafe olmasindan kaynaklaniyor.
ama bu kadar basit bir tartismadan ayrilmasi ilginc yani bilmiyorum canim bence hic kendini kücük
düsürüp yalvarma yada pesinden gitme birak o gelsin ki sen onu her haliyle kabul ettin.
eger onu kazanmak istiyorsanda mesafeden oldugundan bahset öyle ikna etmeye calis.

allah size sabir versin.. insallah sonunuz cok güzel olur canim benim.

valla bilmiyorum.. evlenip bosandigi icin yaptiklarini ona veriyorum.. kendimi ezdirdim... gurur desen zaten artik
ondan eser kalmadi.
deidgin gibi onu her haliyle kabul ettim.
uzak oldugumuz icin böyle oldugunu ona söyledim.. ama öyle bisey yok, alakasi yok, yakindada olsak bunlarin hepsi olacak diyo.
düsüncelerini anlayamiyorum, bilmiyorum.

Sizi boş yere umutlandırmak istemem ama babasına söylememiş olması, aslında kesin kararlı olmadığını gösterir.
Düşünüp taşınıp, birgün sonra 'biz barıştık' dememek adına, her şey kesinleşince söyleyecektir.
Eğer görüşebilme şansınız olsa, durum düzelir yüksek ihtimal.
Ha şunu da demeden geçemeyeceğim, hakikaten mutlu olur musunuz bilemiyorum...
Ama sebebi sizin davranışlarınız değil, saçma sapan sebepleri ayrılık nedeni olarak görüp de öyle haraket eden bir erkekle mutlu olunur mu cevabını bulamadığımdan...

evet, 1 hafta önce "babana söyledin mi durumumuzu?" diye sordugumda "gördügüm yerde, firsat buldugum an hemen söylicem, calistigim icin babami göremiyorum" dedi.
Halama yani kayin valideme sordugumda "yoo hergün görüsüyolar" dedi. buda bende bi soru isareti uyandirdi, simdi artik sormakta istemiyorum, inada bindirip gidip söylemesin diye. cünkü babam cok üzülür... kiyamiyorum ona, kendi babama kiyabiliyorum, ama ona kiyamiyorum..

hakikaten mutlu olurmuyum, aslinda bende bilmiyorum artik,
benim hastalgimdan dolayi bana yasama sevinci veren bi insana ihtiyacim var... ama o sanki hayattan bezmis durumda.. bu beni korkuruyo..
ama bu yüregime söz geciremiyorum.. mantigimla haraket etmesini ögrenmek istiyorum artik.

ayrica.. türkiyeye geliyorum, biletleri tekrar aldim, senin icin geliyorum dedigimde "benim icin gelemene gerek yok, bunlari daha önce de konusmustuk" dedi :(

allah size sabir versin.. insallah sonunuz cok güzel olur canim benim.

valla bilmiyorum.. evlenip bosandigi icin yaptiklarini ona veriyorum.. kendimi ezdirdim... gurur desen zaten artik
ondan eser kalmadi.
deidgin gibi onu her haliyle kabul ettim.
uzak oldugumuz icin böyle oldugunu ona söyledim.. ama öyle bisey yok, alakasi yok, yakindada olsak bunlarin hepsi olacak diyo.
düsüncelerini anlayamiyorum, bilmiyorum.

amin canim.. seninde hakkinda herseyin hayirlisi olur insallah.

bi kere yanyana olsaniz bunlarin olacagini bilemez simdiden. kaciyor bahane ariyor gibi geldi bana canim.
daha fazla kendini yipratma.. son kez uzun uzun konusmaya calis icinde ne varsa dök seni anlasin dinlesin..
oda döksün icini ikinizde hatalarinizin farkina varip belki bir araya gelirsiniz yine .. olmazsada üzülme canim
sen zaten elinden geleni yapmissin birak o kafaya taksin

amin canim.. seninde hakkinda herseyin hayirlisi olur insallah.

bi kere yanyana olsaniz bunlarin olacagini bilemez simdiden. kaciyor bahane ariyor gibi geldi bana canim.
daha fazla kendini yipratma.. son kez uzun uzun konusmaya calis icinde ne varsa dök seni anlasin dinlesin..
oda döksün icini ikinizde hatalarinizin farkina varip belki bir araya gelirsiniz yine .. olmazsada üzülme canim
sen zaten elinden geleni yapmissin birak o kafaya taksin

bilmiyorum.. ona kötü düsüncelerinin yok edebilecegim bir seyler olmali.. bir seyler ikna ede bilir onu. ama ne.

bilmiyorum.. ona kötü düsüncelerinin yok edebilecegim bir seyler olmali.. bir seyler ikna ede bilir onu. ama ne.

Hayir ikna etme ilerde mutsuz olursun cünkü 'o istemiyor ama sen istiyorsun' gibi bir
evliliginiz olur. konusmaya calis seni anlamiyorsa ikna etme zamana birak yada vazgec sende.
bana biraz bahane gibi geliyor onun yaptigi.. bir iliski kolay yürütülmüyor kavgalar vs olcak tabi
ama ayriliktan bahsedilince yada her konuda ayrilinca iliskinin bir degeri anlami kalmiyor ve
o iliski daima mutsuz yürür bence ..

Üzme kendini bu kadar ama adam kesin kararlı gibi, söyledikleri bana da bahane gibi geldi. İnce ince laf sokmak, trip atmak çoğu kadının doğasında vardır zaten ayrıca sen başkasıyla değil onun annesiyle dertleşmişsin bunda büyütülecek bir taraf göremedim ama ne boyutta dertleştiğini de bilemiyorum çok mu özelinizi anlattınız? Sen onun boşanmış olmasını ve çocuğunu bile kabullenirken o senin trip atmanı mı büyütüp kabullenemiyor. Bence üzerine çok düşmüşsün adamın egosu tavan yapmış biraz kendi haline bırak sen zaten ayrılmak istemediğini defalarca dile getirmişsin çok zorlama onunla konuşurken hastalığını dile getirme derim o zaten senin hastalığının farkında yani bu benim şahsi fikrim ama seni sevdiği için senin yanında olsun gerçi seven insan böyle nedenler için nikahtan dönmez.

Canım yaşadıklarına üzüldüm ama sen bu kişinin seni sevdiğinden emin misin?
Ayrılık sebebi çok geçersiz,bahanesi gibi olmuş.Ve hala ilişkinizi babasına anlatmaması çok ilginç.

Üzerine düşme bence.Sen ısrar ettin diye barışırsa ömür boyu başına kakar,sen zorladın diye evlendik der.Bu yükü taşıman da zor olur.Yaşın daha genç hemen hemen benimle aynı yaştasın.Zorlama bence.

Ayrıca çocuğu da varmış,eğer seni sevmiyorsa çocuklu bir adamla evlilik çok zor olur.Bence biletini iptal etme şansın varsa iptal ettir.Adam açık açık benim için çabalama demiş,değmez.

Acelesi yok evliliğin,en önemlisi kendini sevebilcek birisiyle evlilik yapmak.

türkiyeye gittigindede cok üzerine gitme olmazsada üzme kendini ..
söyle düsün evlendiginde belki dahada mutsuz olursun yani herseyin hayirlisi
zorlamanin bir alemi yok yada ikna etmenin fln zorla güzellik olmaz canim belki simdi
cok sevdiginden bizi anlamazsin ama biraz zaman gectiginde anlayacaksin..
hic birseyi kafaya takma senden önemli degil öyle düsün.

güzel sözleriniz icin cok tesekkür ederim kizlar. Beni sevdigini biliyorum, sevmeseydi bu yere kadar getirmezdi sanirim, hani yapanci olsaydik bi düsünürdüm acaba beni seviyomu diye ama sonucta akrabayiz, ve daha bu sene ögrendiler beraber oldugumuz.
Evet gercekten egosu tavan yapti ve malesef bunun mimari benim. Bugün konuscaktik telefonda ama ben arayip istemedigimi söyledim, biraz olsun hatri varsa o güzel günlerimizin orda olursun son defa konusmak icin dedim, her zaman ki gibi bisey demedi.
Bilmiyorum artik ne yapicami sasirdim, biletleri iptal etme sansim yok cünkü iptal ettim ve sonra tekrar aldim. Zaten gidip son bir kez konusmak istiyorum onu kendi kendime icimde görev edindim. Zaten tavirlarindan konusmalarindan ya iyice sogurum ondan, yada oda düsünür tasinir tekrar denemeye baslariz. ama umutlanmiyorum fazla dediginiz gibi..

Yüzyüze konusmak iyi fikir ama artik fazla üzerine düsmemende yarar var.
Düsüncelerini söyle ve kenara cek kendini bence.
Hem almanyaya getirmek iyi fikir mi bilmiyorum acikcasi. Burada hayat sartlari zorlasti biliyorsun.
Herseyin hayirlisi olsun.

Back
X