Nişanlım çalışmam konusunda baskı yapıyor.

İnsanlar kendisine bakmaksızın sabit fikirlerle eleştiri yaptığından çıkıyor bence tüm bu tartışmalar. Ne bileyim çevrelerinde hiç mi örnek yok , hiç mi arkadaşları tanıdıkları yok insan hayret ediyor. Ben anlatayım o halde farklı bir bakış açısı edinir belki arzu edenler ;

İlk örneğim ; 2 yıllık üniversite okuyup da sekreterlik yapan bir hısımım hakkında. Gerçekten çok güzel bir kadındı , uzun boylu, slim ve şekilli bir vücudu vardı beya tenli , açık kumral saçlı ve renkli gözlüydü. Hal böyle olunca da çok kişi tarafından beğeniliyordu. Hemen her gün insanlar tanışmalar teklif ediyor , ailesine sürekli görücü geliyordu ama bu kız kimseyi kabul etmiyordu. Ve sonrasında herkesi şaşırtarak hiç tanımadığı bi görücünün teklifini kabul edip evlendi. Görücü adam da en azından 10 yaş daha büyük , göbekli ve kel denecek kadar seyrek saçlıydı. E şimdi bu kız bu adamda ne gördü de evlendi ? Bu adamcağızın çok fazla maddi gücü vardı. Ve evlendiklerinde memleketimin çok nezih bir semtinde üzerine ev yaptı eşi. Kapısında son model jeep'i vardı kendine ait yine eşi tarafından hediye edilmiş, evine ilk kez hayırlı olsuna gittiğimde gerçekten gıpta ile baktım çünkü sadece salonu benim şu an oturduğum evden daha büyük duruyordu.. Evim 70 m2 bu arada. Ardından hamile kaldı ve ikiz doğurdu Allah analı babalı büyütsün. Çocuklar doğduğunda kayınvalidesi İstanbuldan denize nazır bir yalı hediye etti kendisine.. Ve evlerinde yatılı bir bakıcı kalıyordu. Kadın evlendikten sonra hiç çalışmadı. Çocuklarıyla ve eviyle ilgilendi. Zaten ev fazlasıyla büyük olduğundan da haftada bir yardımcı kadın geliyordu temizliğe. Şimdi uzaktan bakıldığında bu kadın bu adamla parası için evlendi. Aşk evliliği değil bunu görmek çok da zor olmasa gerek , ama sahip olduğu imkanlar çoğumuzdan çok çok daha iyi. Ve bu onun tercihiydi. O parayla mutlu olacağını düşünüp bu yönde karar verdi bence mühim olan insanın ne ile mutlu olacağını bilmesi ve bu yönde hareket etmesi. Sonradan ah senin paran az ah kocamın parası ikimize de yetmiyor benim de çalışmam gerekiyor diyeceksen baştan seçimini mantık evliliğinden yana yapacaksın. Ben ülkemizde kadınların çoğunun aman elalem ne der biriyle parası için evlensem diye düşünerek mantık evliliği yapmadığına inanıyorum.

nişanlınız çalışman lazım borcumuz olucak diyor, yani varsayımla konuşurmuş gibi.Ortak bir yuva kuruyorsunuz gerçekten çalışmaya ihtiyacınız olacakmı olmayacakmı siz bilmiyormusunuz ?Balayından döner dönmez işe başlamalısın dediğine göre belkide sizin bile bilmediğiniz ciddi borçlarınız var bence önce bu konuda bir hesaplaşın yarın öbür gün sürpriz borçlar çıkması bu konudan daha çok canınızı sıkacak gibi.
Birde madem bukadar eşinin çalışması gerektiğini düşünen biri neden çalışan bir hanım seçmemiş ?

Birlikte hayat süreceksiniz.eşiniz maddi açıdan sıkıntı duymasa zaten çalışma der.benim eşim için de geçerli aynısı evlenmeden önce hep bununla ilgili çakıştırma yapardı 1.5 yıllık evliyim ev aldık sen olmasan alamazdık der.bu devirde 1 maaşla geçirmek çok zor.çocuğun olunca belki otur çalışma evde ilgilen diyecek.ama çocuk olana kadar kendin istemelisin aslında bunu.gerçekten hayat şartları zor.Eşinizin maddi durumu çok iyi işi çok iyiyse baskı gibi tavrını anlayışla karşılama tabiki

Arkadaşlar isteyen çalışır istemeyen çalışmaz ama herkes okumalı orda hemfikiriz heralde,kadınlar 15 yaşında evlenmemeli yani dimi, orda anlaşıyoruz

Burda ortak payda önemli, kadın çalışmak istemiyodur ama adam ille çalışan kadın istiyodur bu iki insan evlenmemeli yani, beklentiler farklı, misal ben ücretsiz izin almazdım Batman'da olmasam, en azından 2 sene almazdım diyim, çünkü ben sadece asgari yaşamak istemiyorum,yemeğim olsun 3 5 kıyafetim olsun demiyorum senede 2 kere tatile gideyim sadece gecinmeyim yaşayım istiyorum, ama başkası azıcık aşım kaygısız başım da diyebilir,bunlar hep tercih beklenti

burdakı bazı uyeler calısmıcaksan nıye okudun dedı
ben şok
sadece para kazanmak ıcın okula gıdıldıgını sanıyorlar,
hatta okadar okumak ısteyen var onların hakkına nıye gırıyorsun dıyen bıle oldu

O da o kadının sünepeliği, çalışıpta kendine bir çanta alamayan kadın da var, çalışsa ne olur çalışmasa ne olur,başka şekilde kocasına bağlı gidemiyo demek ki

Ya burada da sürekli Adem Güneş örnek veriliyor bütün konularda . Biraz daha farklı görüşleri var .Tüm pedagoglar bilmiyor bi o mu biliyor yani ?
Ben biraz fazla radikal buldum kendisini ve bazı görüşleri bana çok ters geldi .

Uzun olduğundan yazım 2. örneğimi başka bir mesaja yazmak istedim ; Spor akademisinde okuyorken gittiği bir kafedeki çalışana aşık olup evlenen bir tanıdığım hakkında bu yazım da. Üniversite döneminde tanışıyorlar dediğim gibi , garsonluk yaparken tanıyıp seviyor birbirlerini ve sevgili oluyorlar. İkisi de öğrenci ve paraya ihtiyaç duydukları bi dönemde olduklarından dolayı bu durum hiç bir sorun olmuyor. Sonrasında okullar bitiyor , memlekete dönüyor tanıdığım , erkek arkadaşı da tası tarağı toplayıp sevgilisinin şehrine yerleşiyor. 2 yıllık bir bölümden mezun olduğundan dolayı okuduğu bölümde bir meslek bulamıyor kendine ve yine garsonluğa devam ediyor. İstemeye gidiyorlar ailesi garsonluk yaptığından bu işe pek sıcak bakmıyor , kızımıza iyi bakamaz kızımız sıkıntı çeker diye düşünüyorlar ama kızları çok sevip istediğinden kabul ediyorlar. Ve oğlanın ailesinin durumu iyi olmadığından evdeki tüm eşyaları kız tarafı alıyor. garsonluktan kazandığı yalnızca evi döndürmeye ay sonunu getirmeye yetiyor. Ama evliler mutlular. kız bir spor salonunda eğitmenliğe başlıyor. Eşinin kazandığının 2 katı kazanıyor. Tüm çevre bunun farkında , yüzlerine bir şey demeseler de en azından bir fabrikaya mı başvursan ? demekten kendilerini alıkoyamıyorlar. ve yüzyüze olunmadığında eşi hakkında insanlar '' millet gitti doktorlarla , mühendislerle evlendi bizim kızcağızın kocası da milletin nargilesine üflüyor '' diyorlar. Şimdi bu durumun farkında olan aşık çiftimiz sırf millet konuşuyor diye ayrılır mı ? ayrılmaz. peki yaşamları sizce kolay mı ? bence değil çünkü hemen her gün para sıkıntısı içindeler ve endişe ediyorlar ay sonunu getirmek için. Ama aşkı seçip bu yönde yürüdü ve kocasına gerçekten aşık. Para için evlilik yapmanın onu mutlu etmeyeceğini düşündü ve aşkı tercih etti. Bir gün olsun şikayet ettiğini duymadım, işte sizin yapmanız gereken tercih sizi neyin mutlu edeceği yönünde. Belki bu verdiğim örnekler bu konuda kafası karışık olanlara da yardımcı olur. İnsan önünü görmediği yolda yürümemeli. Yola çıktı mı da geri dönmemeli

Benim için de öncelik çalışmak,şu an evde oturduğum yerden de çocuk psikolojisi gelişimi ateşli hastalıklar döküntülü hastalıklar psikolojik gelişim vs okuyorum, geçen saatlerce çocuklarda kan değerleri hakkında yazılar okudum misal

Sonradan eklediginiz yaziyi goremedim, ona da bir cevap vereyim.
Bu bir bakis acisi.
Sizin hayatinizda "tamamen esitlik" uzerine kurulu.
Gayet guzel.

Bizim esimle bakis acimiz islam dini uzerinden sekilleniyor.
Dolayisiyla ayni yonden bakiyoruz ve esim keyfi olarak is birakma hakkina sahip oldugunu dusunmuyor, kulturel ve sosyal etkiler haric.
Benim icin ise bir tercih hakkini elimde bulundurdugumu dusunuyor.
Ayni bakis zaviyesine sahip oldugum icin ben de bir tercihim oldugunu dusunuyorum.
Ama bunu calismaktan yana kullaniyorum.

Biz es olarak bu hayat tarzini benimserken ne kadar sizi anlayabilirim, ne kadar anlatabilirim bilemedim ama en azindan hayat tarzinizi kucumseyemeyecegimi biliyorum.

Bana da çok ters geldi, okumaya devam etmedim

Ev araba var borcumuz yok yazmışsın ama nişanlında tam tersine borcumuz olabilir demiş emin misin evlendikten sonra borcum var demeyeceğine.

hah işte bu
evde oturan veya oturmak zorunda kalan kadınlar demek kı boş insanlar degılmıs, teneke degılmıs , ezık ve gurursuz degılmıs...
nasılsa suan evdeyım deyıp calısmaya baslayacagım zaman dusunurum deyıp geriligin dibine vurabılırdın , kafası calısan kendını her sekılde gelıstırır cumlesıne en guzel orneksın.

bazı yorumları okurken çok üzüldüm gerçekten düşünce yapılarına..
sorsan hepsi ''özgürlük'' yanlısıdır.. kadın erkek herkes düşüncesinde tercihlerinde özgür olmalıdır..
ama buraya çalışmayan kadınlara kendi tercihlerinden dolayı ağzına geleni söyleyecek hakkı vardır..
çalışmak istemeyenin kendi kararıdır kendi özgür tercihidir.. SANANE!!
sen gidip para kazanıyorsun diye göklere dayanan egondan bir sıyrıl hele..
tembelmiş miş! yine sanane..
çalışan kadınların çalışmayanlara göre zerre bir üstünlüğü yok.. her ne kadar 'bazı'' bayanlarımız kendileri öyle görsede yok..
ben üzerime alınamdım ama gerçekten ego problemi olan insanların bu tür yorumları beni tiksindirdi..
bende üniversite mezunuyum..öğretmenlik diplomam var elimde ve evet çalışmıyorum.. istesem çalışırım.. ama yine çalışmayan kadınlara saygı duyarım duymak zorundayım..
bu benim tercihim.. tembelim yada değilim.. bu beni bilgilendir..
ha bu arada evde oturuyorum evet ama evden çalışıyorum çoookta güzel işim ve kazancım var Allaha şükür..

en son konu sahibi hakkında tamamen kocası haksız.. kız çalışmak istemiyorsa çalışmaz.. zorla yaptırmak nedir.. zorla çalışmamı engelliyor deseydi bir ton şey söylenirdi.. aksi olunca hemen adam haklı bulunmuş.. vallahi bazı kadınları anlamak çok zor..

Bende Harvey karp okuyorum Yale mezunu,napıcaz yani, nedir bu adem güneş takıntısı anlamadım, 4 yaşına kadar hangi kadın getirebilir çocuğunu,hele özelde çalışıyosa, birde geç anne olmamalıymış kadınlar tahammülsüz oluyolarmış ama erkekler daha olgun oluyormuş resmen çalışmayın çocuk yapın erken evlenin alt mesajını veriyo

Ne kadar çok tartışılmış beynim yandı .
Bi kere önce şunda anlaşalım ülkemizde çalışsak da çalışmasak da yüzde doksanımız sıradan basit bir hayat yaşıyoruz . Kimse kültürlü bir hayat içinde yuzmuyor . Ya da üniversite okuyanlar da kendini geliştirmiyor . Atıyorum hastanedeki doktorlar , şirketlerdeki genel müdürler evde kimseden farklı birşey yapmıyor .

İkincisi modern çağda ihtiyaclarimiz fazla olduğu için ve her bireyin üretmesi lazım olduğu için çalışmalıyız bence . Fakat akşama kadar rezil bir ışte asgari ücrette calisacaksan kendini ancak harap edersin . Ama nişanlının zaten maaşı düşükmüş senin de güzel bir is bulma imkanın var o yuzden çalışmalısın bence .

Not : Erkekler kadınları beslemeli her ihtiyacını görmeli bakmak zorundalar gibi düşünmüyorum . Ömür boyu çalışırım şartlar el verirse .

Araları okumadım teneke diyen b.kuyla oynasın,ben çalıştım da ev hanımı da oldum ikisini de tattım, ev daha zor,hem bedenen hem ruhen,ben çalışırken dinleniyodum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…