Nişanlım çok aileci..

Ne yapmalıyım peki

Ya bu diyardan gideceksin bu deveyi güdeceksin.
Deveyi güdeceğim dersen de teknik bilgi şart.
Terapistleri güzelce dinle, fatih reşit civelekoğlu, Tülay kök, tuba kılıç vs gibi isimleri ben beğeniyorum. Kendine yol haritası çıkar.

Olması gerekenleri dikkate almayacağın için şunları söylüyorum.

Evlen.

Kocan evde sen hasta yatarken, özel bir gün için hazırlanırken, sen üzülürken, sen mutluyken, sen doğumdayken hep başkaları için koştursun hep onları haklı görsün.

Sen de gel buraya yaz.

Biz de sana nişanlıyken hiç belli etmedi mi diyelim.
Kırıcısın ama bu haklı olduğun gerçeğini değiştirmiyor.

Kırıcısın ama bu haklı olduğun gerçeğini değiştirmiyor.
Normalde kırıcı bir üslubun yoktur.
Ama ayrılmak istemiyorum diyen ve çözümü de başka olmayan bir konuya başka yorum bulamadım. Tabi Kadınlar Kulubünde yıllanmış birisi olarak da az çok tecrübeliyiz diye düşünüyorum :D

Ayrılma evlen. 2. Planda kalmaya devam et. Sesini çıkarma çünkü bunu bile bile evleniyorsun bu adamla
sen de git gel herkese bağır Calci :D

ayrıca konuş bunu nişanlınla, seni çok cepte görmüş, sen ne de olsa beklersin bir şey de demezsin gibi rahat rahat takılıyor. evleniyorsunuz ve umarım farkındadır...

Sorun ne biliyor musun? Direk ayrıl demeyin demen. İlişki böyle birsey değil. İnsan yeri gelirse 4 çocuk sahibi iken de ayrılır.
Bu demek değil ki git şimdi ayrıl. Sınırlarını koru, bu ayrılığa gidiyorsa gitsin demek. Bak bu kadınların zihnine yerleştirilmiş lanetli bir özellik idare etmek. Kendini sınırını koru eşya almaya gelmiyor mu peki de. Çık gez. O dert etsin.

İkinci planda kalmayı göze alıyorsanız evlenin aksi takdirde ayrılmanız daha hayırlı. Evlilik için acele etmeyin biraz kendinizi çekin baktınız onun umurunda değil ki öyle olacak gibi o zaman koparın ipleri. Boşanmak daha zor daha masraflı daha tantanali hele de çocuk olursa... Herkes ailesini seviyor ama siz de ailesi olacaksınız sizi o kefeye koymuyor o zaman.

sen de git gel herkese bağır Calci :KK70:

ayrıca konuş bunu nişanlınla, seni çok cepte görmüş, sen ne de olsa beklersin bir şey de demezsin gibi rahat rahat takılıyor. evleniyorsunuz ve umarım farkındadır...
Çok sakin biriyim oysa ki 🧿

Doğru ama benim zoruma giden ve buraya yazma sebebim, önceden böyle değildi. Hep derdi zaten, önceliğim sensin onlar beklicek diye. Ne olduysa nişandan sonra oldu. Aklıma gelen, ya sevmiyo beni artık. Yada herzamanmı böyleydi ama yalanmı söylüyordu..
Köprüyü geçene kadar işte.Parmaga yüzük geçince rengi ortaya çıkmış adama bir rahatlama gelmiş Klasik erkek işte......
Siz bundan çok şey beklemeyin , yıllarımı verdim vazgeçmem derseniz Böyle planlarınızın iptaline,sık sık arkadaş ve ailenin sizin önünüze geçmesine hazırlıklı olun,asla şikayet etmeyin çünkü kendim ettim kendim buldum olayı. .........

Olması gerekenleri dikkate almayacağın için şunları söylüyorum.

Evlen.

Kocan evde sen hasta yatarken, özel bir gün için hazırlanırken, sen üzülürken, sen mutluyken, sen doğumdayken hep başkaları için koştursun hep onları haklı görsün.

Sen de gel buraya yaz.

Biz de sana nişanlıyken hiç belli etmedi mi diyelim.
O da etti ama çöiok seviyordum, şimdi 2 çocuğum var. Ayrıl demeyin desin sjsjsjjaah. Al kısır döngü. Başını yakmak isteyene çakmağı uzatmak lazım ya.

Bu benim eski sevgilim, çok da severdim o da öyle(ya da öyle zannediyormusum). Ne boktan bir durum olduğunu şimdiki eşimle tanışınca gördüm. Sizi her şeyin önüne koymayacak insanla asla evlenmeyin.

Merhaba herkese, sırf bu konuyu açmak için üye oldum (üyesiz takip ederim genelde konuları)

Nişanlıyım, ve o çok aileci. Aslında sadece ailecide değil arkadaşları çevresi.. Tabiki her insanın ailesine düşkün olması vs güzel, ama nişanlımda aşırı gibi. Herkes her sorunu yardımı için benimkini çağırır. Yardımlaşma elbette güzel, bende öyleyim ama karşımdakini ihmal edecek kadar değil. Birbirimizi severiz, herzaman saygılıdır uzun bi birlikteliğimizde oldu bu süreçten önce.. Sanki ben 2. plandaymışım gibi hissediyorum. Mesela ev eşyası bakacağız, "x'e söz verdim, sonra gideriz" halbuki düğünümüze çok az kaldı ve ben yetişmeyecek diye kendimi yırtarken, onun umrunda değil. Yetişir merak etme der ve bu beni delirtiyo. İnsan önce KENDİNİ ve partnerini düşünmezmi.. yardım veya başkasına söz verme olayı tabiki olabilir arada, ama sürekli aynı şeyi yaşıyoruz.

Şüphe etmeye başladım ondan, bu şimdiden böyleyse evlendikten sonra ne olur?çokta seviyorum.. (ayrıl demeyin)

Sizce bundan sonra ona nasıl davranmalıyım, yani ben ne yapabilirim bu duruma..
Şimdiden çok geçmiş olsun ayrıl demeyin diyorsunuz şuan çok seviyorsunuz anlıyorum fakat ileride nefret edeceksiniz. Zor günler eşiniz tarafından anlaşılamadığınız günler sizi bekliyor size Allah'tan bolca sabır diliyorum bu durumda birsey yapamazsınız bence ayrılmayacağınıza göre uzunca bir süre çabalayıp sonra pes edip mecbur kabullenip çekeceksiniz

Çağıranlar önemli birşey için mi çağırıyor peki? Eğer abuk sabuk şeyler için sizi sürekli ihmal eden biriyse ilerde çok zorluk çekersiniz.

Merhaba herkese, sırf bu konuyu açmak için üye oldum (üyesiz takip ederim genelde konuları)

Nişanlıyım, ve o çok aileci. Aslında sadece ailecide değil arkadaşları çevresi.. Tabiki her insanın ailesine düşkün olması vs güzel, ama nişanlımda aşırı gibi. Herkes her sorunu yardımı için benimkini çağırır. Yardımlaşma elbette güzel, bende öyleyim ama karşımdakini ihmal edecek kadar değil. Birbirimizi severiz, herzaman saygılıdır uzun bi birlikteliğimizde oldu bu süreçten önce.. Sanki ben 2. plandaymışım gibi hissediyorum. Mesela ev eşyası bakacağız, "x'e söz verdim, sonra gideriz" halbuki düğünümüze çok az kaldı ve ben yetişmeyecek diye kendimi yırtarken, onun umrunda değil. Yetişir merak etme der ve bu beni delirtiyo. İnsan önce KENDİNİ ve partnerini düşünmezmi.. yardım veya başkasına söz verme olayı tabiki olabilir arada, ama sürekli aynı şeyi yaşıyoruz.

Şüphe etmeye başladım ondan, bu şimdiden böyleyse evlendikten sonra ne olur?çokta seviyorum.. (ayrıl demeyin)

Sizce bundan sonra ona nasıl davranmalıyım, yani ben ne yapabilirim bu duruma..
Nişanlın hiç birşeyle ilgilenmiyorsa eğer sen de ilgilenme düğün hazırlıklarıyla falan uğraşma bir süre kendini geri çek bakalım biraz da o düşünsün düğünü bilmem neyi herşeyi sen düşünme. Sorarsa da yetişir merak etme dersin bir süre bekle bakalım hatasını anlayıp kendine çeki düzen verirse ne ala ama yok yine seni umursamazsa eğer o zaman ayrılırsın seni önemsemeyeni sen de önemseme 😒 Ayrılmak istemiyorsan madem ipleri eline almayı bileceksin o zaman

Boşanmaya çalışıyorum iftiralara uğruyorum kabus gibi geçen yıllarım yetmiyor şimdi de ayrılmaya çalışırken üstün bir efor sarf etmek zorundayım. Üstelik çocuğum da var. Tecrübe ile konuşuyorum. Düzelmez. Evlendikten sonra anlarsın. Ne çok seviyordum evlenirken şimdi adını duymaya tahammül edemiyorum. Nişanlı iken bazı alametleri sevdiğim için göz ardı ettim bugün bu durumdayım. Nişan atmak kolay boşanmak zor. Şimdi yıllardır yıprandığım yetmiyor boşanmak için yıpranacağım bir de bilmem ne kadar sürecek ve de
Nişanlıyken gözardi ettiğiniz şeyler nelerdi ? Ben de nişan attım tecrübelerinizden yararlanmak isterim

Babam 50 küsür yasında bıldım bileli aynı anlattıgın gibi gramda değişmiyor. Bırak karısını benden de önde gelşyor herkes. Ben desem baba benı suraya bırak götürmez. Ama sen arabaya yanas de beyfensi beni auraya bırakırmısınız götürür

Nişanlıyken gözardi ettiğiniz şeyler nelerdi ? Ben de nişan attım tecrübelerinizden yararlanmak isterim
Öncelikle başkasına babanesi öldü diye yalan söylemişti ki evi yaptırıyorduk evlendikten sonra oturmak için yanımda iken söyledi ustaya işi erken bitirtmek içindi. Hatta bende inanmıştım usta gittikten sonra yalan söyledim demişti. Çok inandırıcı yalan söylediğini görmüştüm ama bana yapmaz diye kendimi avutmuştum. Nişanlı iken çok cimriydi o da mı alınacak bu da mı alınacak yok borcumuz çok harcımız çok. Borcu var diye böyle diye düşünmüştüm ki öyle değilmiş meğer. Gerçekten cimriymiş. Davlumbazın ışığını bile bin tane laf sayıp kapattıracak hatta bir ekmek tahtası için günlerce laf söyleyecek kadar. Kirli sepetini bile fuzuli masraftan sayıp banyo halısı bile aldırmayacak kadar. Markete çıktığımızda çok tuttu diye söylenen ama kuş kadar malzeme ile her gün üç çeşit yemek bekleyecek kadar. Parayı bana verirdi ama içinden bir kuruş harcasam kıyamet koparırdı. Her gün para sayıp harcadım mı diye beni kontrol ederdi. Ailesi istese kenarda benden gizli biriktirdiği paraları ortaya çıkarır yollardı ama ben bunu sorun edince aileme harcamama kızıyorsun diye beni yalan söylemeye sen itiyorsun diye suçlardı. Çocuğumuz ilk çocuk ama babası doğru düzgün kıyafet almadı sağdan soldan gelenleri giydi. Parası yok muydu? Köpek gibi parası vardı ama bize harcamak istemedi. Nişanlı iken arkadaşlarım hakkında açık giyindikleri için bunlarla arkadaşlık etme seninde adını çıkarırlar diye istemiyordu. Evlenince o tarz giyinen kadınlardan gözlerini ayırmadığı için zihniyetinin pis olduğunu anladım. Babamla sürekli sorunu vardı. Yok çok karışıyor yok beni sevmiyor seni bana layık görmediği için bana kötü davranıyor gibi şikayetler ediyordu. Babam bana hep kızıyordu bununla evlenme bundan adam olmaz koca hiç olmaz diye ama seviyorum diye tutturduğum için vermek zorunda kaldı. Ve daha böyle bir sürü küçük gibi görünen şey. Evlendikten sonra bana şiddetin her türlüsünü uyguladı. Ekonomik olarak zor duruma soktu ki ilaçlarımı bile babam ödüyordu. Ailemin bekarken aldıklarını ve belediyeden gelen kıyafetleri giyiyordum. Ailemle görüştürmedi başlarda. Aylarca ailemi görmedim. Başka kadınları gözü ile yiyordu. Cinsel problemleri de vardı. Ama keyfimi kaçırıyorsun senin yüzünden böyle oluyorum diye beni suçluyordu. Evlilik değil eziyet gibiydi. Tek hatam o kadar profesyonel oynadı ki salak gibi inandım. Düzeldi sanıp çocuk yaptım. Ama böyle adamlar asla düzelmezmiş geç anladım.

Back
X