Ben sizi anlıyorum. Bir zamanlar arada duygusal boyutu ileri düzeyde yaşanmışlıklar olabilir. Ilişki normal sayılabilecek bir saygı çerçevesinde bittiği zaman, hayatınızdaki o insanın sıradan bir arkadaşınızdan farkı olmuyor.
Çirkince bitip sonrasında ben hayatıma bu insanı niye almışım diye kendinizden utanabileceğiniz bir ilişki yaşamaktansa, karakteristik özelliklerine değer vermeye devam edeceğim birinin sıradan bir arkadaş olarak hayatımda kalmasını yeğlerim. Merakınızın hiçbir art niyet içermediğine eminim bu yüzden.
Bi' ilişkinin sona ermesi için illaki olumsuzluklar yaşanacak noktaya gelmesi gerekmiyor. Ideal, mükemmel uyuma sahip diye düşünülen ilişkiler, evlilikler dahi görüş ayrılıkları yüzünden bitebiliyor.
Nişanlınızın görüşmenize mani görmedikten sonra sergilediği tutum hoş olmamış yalnız. Evet, normal şartlarda gayet hoşgörülü bir insan olabilir fakat şu şiddet sergilediği davranışı kriz olarak algıladığı durumlarda pekâlâ yapabileceklerinin temsili olsun sizin için bunu gözardı etmeyin lütfen.
Siz hiç ona danışmadan, kendi iradenizle haberi olmadan da gerçekleştirebilirdiniz bu görüşmeyi.
Öte yandan eski sevgilinizin olay sonrası nişanlınız için sarfettiği sözler de onu bırak beni al minvalinde bir menfaatçilik içinde.
Sizinki gibi arkadaşça bir tutum göremedim ben onda. O yüzden görüşmeyi kesmeniz, süreci kafa karışıklığı ile atlatmamanız için sizin yararınıza olur.