NİŞANLIM HAKSIZMIYIM

çok haklısın şimdiden taviz verme ki ileride daha başka huylar edinme erkeklik yapmak istemiş kendince.

başlıktaki aklı başında tek yorum. ekstra bir şey eklemeye gerek bile yok.

nişanlı olmak kimseye hayata karışma hakkı vermez adam yapsın yapsın sonra e ama nişanlın densin nişanlanınca kölemi oluyoruz acaba?
bu kız zaten çalışıyormuş şimdimi zoruna gitmiş beyimizin?

İnsanlar birbirlerinin hayatına geçmek için nişanlar, evlenir zaten. Nişanlısının müdahale şekli doğrudur, yanlıştır. Elbette fikrini söylemeye hakkı. Önemli olan tarafların fikirlerini ortak paydada buluşturabilmeleri, anlaşabilmeleri. Eğer nişanlısı bu hanımın hiç istemediği bir iş değişikliği yapmaya kalksaydı, bu hanım agresif bir çıkış yapsaydı ve nişanlısı "bana karışamazsın" dediğinde ne diyecektiniz. Aynı şey. İki taraf da saygı ve belli sınırlar içerisinde birbirinin hayatina mudahale edebilir,mantikli olan da budur zaten. Kişi buna tahammul ediyorsa, ilişki insani değildir zaten. Boş yere, taviz verme, ezdirme gibi tavsiyeler yapıcı değil, yıkıcıdır. Bu konuyu da çozebilecek tek kişi, birbirini en iyi taniyan çiftin ta kendisi. Gerisi faso fiso.

bizim erkekler o dediğiniz ortak paydadan falan anlamazlar onlar öyle yetişmedi çünkü siz resmen kadının kendini ezdirmesi gerektiğini anlatıyorsunuz o zaman evlendiği zaman kadına sen çalışma diyen ya da anneme hizmet edeceksin diyenler de haklı e ama nişanlısı hayatına karışabilir deyip geçeceksiniz öylemi?

eğer bu kız bu işi yapıyorsa ve nişanlandıktan sonra yapma tepkisi alıyorsa bunda art niyet ararım. nişanlanmak kimseye boyun eğdirme yetkisi vermez. bu amerikanvari iyi niyet masalları da burada işlemiyor ne yazık ki..

İs degisikligi yapmiyor zaten calistigi bir ise artik nisanli olmanin verdigi rahatlikla ariza cikariyor ve evet bunu yapamaz. Bir kadin bir barmenle nisanlanip sonra is degistirmesini istese ona da ayni tepkiyi veririm. Kaldi ki konu sahibinin mesleginden cok calismasi sikinti sonraki mesajlarina bakarsak. İnsanlar birbirini degistirmemeli. Calismayan es istemekte bir sakinca gormuyorum ama calisan adamla nisanlanip sonra isine ariza cikartilmasina karsiyim sonuna kadar.

bak canım buna dikkat et yoksa benim kocam gibi evlenince seni pazara bile göndermez

Nişanlim calismiyorum diye kac kez basima kakti..evde oturuyorsun calismaya niyetin yok tum gun yat faln diye..bunuda yuzune vurdum zaten..sorun calismam degil dugun dernekli ortama gitmem..ben bunda mantik bulamiyorum..bu son olsun bir daha gitmiyorsun demesi cabası.

Kendini ezdirmesi gerektiğini hangi cümlemden çıkardınız? Benim kocam amerikan değil ama bu iyi niyet masallari işe yariyor? Baştan onay vermediği birçok şeyde, oturup artilarini eksilerini konuşarak icini rahatlatip, onayini gonul rahatligiyla alabildim.

Hayatini birleştirmek üzere olduğu bir insanin, müdahale etme hakki neden bu kadar çileden çikardi sizi? Ben hiçbir cümlemde adami hakli bulduğumu söylemedim. Bu müdahale hakkini öküzlük yaparak kullanmış, evet. Ben sadece bu hanimin "bana karişamazsin" ifadesine binean yazdim. Ve ekledim, nişanlisinin bu çirkin mudahalesini ancak konuşarak yumuşatabilir. Nerede yanlişim? Hayiiir, sen kimsiin, bu ben hayatim gibi fevri çıkişlar mi yapsin sözde kendini ezdirmemek için? Eğer nişanlisina hiçbir şekilde anlatamazsa, nişanlisi hayatinda fikir sahibi olma hakkini "dizginler benim elimde" olarak anlıyorsa, zaten ileride anlaşilir. Nişanlilik donemi bunun icin var zaten. Özetle, asi davranislar ve kavga hicbir seyi cozmez.

nasıl nişanlı kız düğüne gitmezmiş o zaman evli nişanlı kimse düğüne gitmesin düğünde bi tek gelinle damat olsun saçmalığa bak haklısın tabi. yarın öbür gün evlenince de evli kadın durmadan dışarı çıkmaz vs derse şaşırma

Nisanlin kac yasinda?

Haklisin tabiki , nisandan oncede gidiyodun simdide gideceksin tabiki...
Sindiden taviz verme bencede , yoksa alisir ve her dedigini yapnak zorunda kalirsin.

haklısın kesinlikle.sanki işe değilde başka bir yere gidiyormuşsunuz gibi bir tepki vermiş.bazı erkeklere göre kadın çalışmamalı ve para kazanmamalıymış.artık bu tür düşünceler eskide kalmak yerine daha da çoğalıyor.eski insanlar meğer ne kadar aklı başında insanlarmış.eski kadınların nerdeyse hepsi çalışıyordu,koca,nişanlı,sevgili adamlar karısına bu kadar karışmıyordu inanın.aramazsa aramasın.eğer böyle tepki vermişse evlenince sokağa çıkmaya izin vermeyecek bizden söylemesi canım.

adam olana bunlar gerekmez koca koca insanlarız evlilik lala paşa eyleme yeri değildir her seferde aman oturalım konuşalım diye iyi niyet elçiliği yaparsak insanı yıpratır bu. bunun yerine adam gibi aklı başında erkek seçerseniz bu dediklerinize gerek kalmaz.

kavga etmek kötü değildir hakkını ezdirmeyecek elbette niye hep kadınlar bu dediğinizi yapsın ki oturalım konuşalım diye erkekler yanaşıyormu? adam olan kavga istemeyen zaten bu dediğinize yanaşmaz. sizin gibi yaparak aksine adamın totosunu kaldırırsınız başka bir şeye yaramaz.

umarım başarırsınız ancak dik durun kendinizi ezdirmeyin. ne demek pazara çıkartmamak??
pazara çıkma, gündüz bile olsa arkadaşlarınla cafeye gitme,etek giyme... ben yapmayacağım artık dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…