NİŞANLIM HAKSIZMIYIM

"Akli başinda" diye erkeklerin alninda mi yaziyor? Ya da en ufak bir falsosunda tekme mi bassin herkes sevgilisine. "Sıradakiiiii" der gibi. Ben hayatimda "akli basinda erkek secin" kadar beyhude bir tavsiye duymadim.

Malesef bunu genelde kadinlar yapmaya mecbur. Cunku sorunlarla boğuşan çiftlerin erkek taraflari hayatina devam ederken, kadin tarafi burada binlerce baslik acmakla mesgul. Bu belki size birsey ifade ediyordur. Kadin daha hassas ve daha ince dusundugu icin,yapici olmak da genelde onun gorevi oluyor. Bu eziklik degil. Hatta yapici olmayi ogrenen kadin, bunu kolay bir sekilde partnerine de ogretebilir. Bunu da karsisindakinin huyuna suyuna gore belirler.
8 yildir burada saydigim her seyi uyguluyorum, ama poposunda 1 milim havalanma yok?? Ezik de degilim. Aksine, birbirimizin fikirleriyle yasiyoruz ve birbirimizin hayatina mudahale etsek de, yollarimizi kendimiz ciziyoruz. Demek istedigim bu.

erkeklerin hayatlarına devam ettiklerini kim söyledi ki onlar bizim gibi duygularını açıkca ifade edemiyorlar daha içlerinde yaşıyorlar o sebeple sanki hayatını yaşıyormuş gibi geliyor oysa içten içe ne acılar çekiyorlar üstelik kadınlar daha çabuk atlatıyor ben ne acılar yaşayan kadınlar gördüm kısa sürede başkasıyla evlenip hayatına devam eden.. tutup da kadınlar duygusal diye sanki onların görevi elin adamının kahrını çekmekmiş gibi görmeyin.

erkek adam gibi olursa eylemek zorunda kalmayız yapıcı olacağız diye konu sahibinin nişanlısı gibi yobazları hoşmu görelim? onların saçma şeylerini dinleyip buyur gel tepemizemi çık diyelim? ve kusura bakmayın bu ezikliktir. aman kavga olmasın aman anlaşalım aman yapıcı olalım diye diye bu tipler tepemize çıktı resmen.

''erkegin adam gibi olması'' demek ne demek?

ve ezik kadın olmamak için yapılması gereken nedir? ezik kadın nedir, güçlü kadın nedir?

Hanfendi tamam. Sizin eziklik anlayisiniz sizin olsun. Eziklik en ufak bir yanlişta kestirip atmaksa, hepimiz boşanalim gitsin. Sonuçta elin adami. Kusura bakmayin da, soylediklerinizin bir kelimesine bile katilmiyorum. Eziklikle yapici olmanin arasinda ince bir cizgi var, ve sizin lügatinizda bunlarin ikisi de ayni manaya geliyor. Üzgünüm, sizinle daha fazla bu manasiz diyaloğu devat ettirmek istemiyorum. Cunku dogrularimizin sizinle kesismesi imkansiz.

erkekler kestirip atmaya niyetliyse kadın da olur eğer yapıcı olunacaksa erkek de olacak. sizin gibi çıtkırıldım tipler prim veriyor böyle yobaz hanzo erkeklere aman yapıcı olalım diye tepemize çıkarttınız adamları memnunmusunuz?

bunlara göre güçlü kadın olmak için fevri olmak lazım. kimseyi dinlememek lazım. kocaları, bunların ne giydigine, nereye gittigine, ne yaptıgına, kiminle görüştügüne, kazandıgı parayla ne yapacagına... vs hiçbir şeylerine karışamaz. eger karışmalarına izin verirse eziklik zannederler bunu

ama tabi bu kadınlar kocalarına karışabilirler çünkü onların istedigi bir şey oldugunda 'evlilik fedakarlık gerektirir' kuralı geçerlidir. kendi kafalarından güçlü ve ezik tanımı uydurmuşlar, ona göre de insanları yargılıyorlar. yıkıcı olmayı, kafasına buyruk olmayı güçlü olmak zannediyorlar. yazık ne diyelim. feminizm kaç nesli böyle tüketti. vah ki ne vah

madem orda çalışmanızı istemiyor.sizi kıskanıyor..öylseyse masraflarınızı karsılayacak çalıştırmayacak!!!!! tabi siz kabul ederseniz....(bu kısım size kalmıs)

ben kocama karışıyorum diye bir şey dedimmi çok bilmiş bayan?
resmen kendi kendine laf uyduruyorsun..
kendi kafama göre değil olması gerekene göre söylüyorum evlilik demek birbirinin hayatına burnunu sokmak demek değildir. siz alışmışsınız erkeklerin sizi yönetmesine şimdi işinize gelmiyor kümese düşen kartal kendini tavuk zannedermiş.

erkekler yıkıcıysa ben niye yapıcı olayım.?
feminizm sayesinde bu kadar rahat yaşıyorsunuz farkındaysanız ortadoğudaki kadınların halini görmediniz herhalde rahat batıyor anlaşılan size oralara bi yolunuz düşsün de göreyim bakalım ayy feminizm tu kaka demenizi.

resmen erkekler sizin gibiler yüzünden tepemize çıkıyor.
yazık, kadınlar erkeklerin hanzoluklarına prim verir olmuş adamlar da toto 2 metre geziyor resmen.

ben bir bireyim erkeğin yaşamı varsa benimde var ama sizin gibiler anlamaz köle gibi güdülmeyi bilirsiniz ancak kafesteki kuşa özgürlüğü anlatmak nafile.

evlilik demek birbirinin hayatına burun sokmak demektir, eger öyle degilse ev arkadaşı olunur. sen kocanın eve geliş gidiş saatine karışırsın, parasını nasıl harcayacagına karışırsın, çocukların egitimi, şusu, busu konularında karışırsın, onun kimlerle görüşecegine, kimlerle mesajlaşacagına karışırsın, bir kadınla baş başa yemek yemesine karışırsın, gerekirse ailesi ile olan ilişkilerine bile karışırsın. bunun karşılıgında elbette o da sana karışacaktır. aksi takdirde ev arkadaşısınızdır, hatta o bile degil...

feminizm sayesinde degil, laiklik ve hümanizm sayesinde rahatız. dinlerden ve teokrasiden belli ölçüde kurtuldugumuz için... feminizm sadece; asiligi, başına buyruklugu özgürlük ve dik durma zanneden, ve ayrıca kadının degerini yalnızca kazandıgı para ve kariyeri ile ölçen bir ''kadınlar ve erkekler toplulugu'' yarattı. başka da bir şey yapmadı.

kadınların hak arama mücadelesi seni niye bu kadar rahatsız etti?

adam olan evlendiğinin bir aile kurduğunun bilincinde olan adama giriş çıkış saati mesajlaşma falan diye karışmana gerek kalmaz ev arkadaşını uyardığın konularda onu da uyarırsın ama sizinki resmen kocam benim sahibim düşüncesi her şeyine karışırım evlendik ya deyip adamları sıkıyorsunuz onlar da soluğu başka kadınların yanında alıyor.

evlilik düşünceniz baştan aşağı yanlış.
feminizm demek hak arama demektir amerikada kadınlar ilk seçim hakkını nasıl elde ettiler bir araştırın mesela. laiklik e hümanizm tek başına yetmiyor. ülkemizde laiklik var ama halen evrensel değerlerde bir rahatlığa sahipmiyiz?

Hanfendi siz iyi misiniz? Yakın zamanda terk filan mi edildiniz? "Butun erkekleri öldüreceyiiz" tadında konuşuyorsunuz da?

Her cümlenizde sizin gibi kadinlar şoyle, sizin gibi kadinlar boyle.. Nasilmiş bizim gibi kadinlar? Yok citkirildim, yok erkekler tarafindan güdülen... Sen kimsin kim? Haddini bil biraz. Kocamla 8 senedir birlikteyim, kimse kimseyi gütmüyo. Her gece bar sahnelerinde muzigini yaparak hayatini yaşiyor, ben de kendi hayatimi yaşiyorum. Ama birbirimizin hayatinda da söz sahibiyiz. Kafanin israrla almadiği bu. Ezik de ezik. Başka laf yok. Feminizmin de yanindan bile gecmiyorsun. Onu bile anlayamamişsin. Ama maşallah 5 yorumumdan aile hayatimi da cozdun, kocamin karsisinda nasil ezildigimi de. Yürü git allah askina. Evli oldugum halde bekar arkafaslarimin hepsinden daha ozgurum. Ve alttan alma erdemini gosterebildiğim halde, tasvir ettiğin gibi ezikligin yanindan gecmiyorum. Sen ilişki nasil yasanir bilmiyorsun belli. Şöyle sirtindan sopayi, karnindan sipayi eksik etmez olarak tabir edilen bi adama kör kütük aşık ol da, özveri kelimesinin anlamini bir kez daha anlatayim sana.

siz niye üzerinize alındınız acaba?
herkes sizn gibi olmaya mecburmu?

yapıcı ol masallarıyla erkeklerin yobazlıklarını art düşüncelerini meşrulaştırıyorsunuz farkında değilsiniz sanırım. resmen üzerinize alınmışsınız demek ki bir yaranız var. :)

''adam olan'' lafının yanında bir de ''kadın olan'' lafı vardır. sen adama ''adam dedigin şöyle olmalıdır'' sınırı çizersen o da gelir sana ''o zaman kadın dedigin de böyle olmalıdır'' der. ve buna da hakkı vardır.

buna kocayı sıkmak falan da denmez. aşırı paranoyak ve baskıcılıktan bahsetmiyoruz biz burada. konu sahibinin nişanlısının ne düşündügü belli, nişanlısı dügünlerde çalışıyor, kıyafeti de oraya uygun olacaktır ve dügünde belki içki tüketilecek belki bir sürü erkek olacak... ve adam kıskanmış. olay bu. kızın burada yapması gereken gidip adamla konuşacak, bu iş bu kadar basit.

ben kimse tarafından güdülmüyorum ama kıskanılmayı güzel bulurum, önemsendigimi hissetmek... vs. sen bunların arasındaki farktan bihabersin.

evlilik düşüncem sana göre yanlıştır, o kadar. senin evlilik düşüncen ise çok komik, ona ev arkadaşlıgı denir çünkü, evlilik denmez.

feminizm hak aramak falan degildir. feminizm dedigin bir yandan kadın erkek eşitligi denilen saçmalıgı dayatıp, diger yandan kadına ayrıcalık aramaktır, daha çok ayrıcalık daha çok ayrıcalık... bunun yanında da erkek düşmanlıgıdır feminizm. erkekler sanki çok rahatlar da kadınlara mükemmel rahatlık saglama derdindesin. kimse rahat degil, ne erkek ne de kadın. iki cinsiyet de kendi açılarından farklı baskılara maruz kalır. öyle feministlerin dedigi gibi kadınların ezildigi falan yok. hatta hukukta kadınlara verilen haklar çok fazladır. erkege hak bile verilmez. ben bu yüzden diyorum ''aslında erkekler eziliyor, kadınlar degil'' diye.

kadın erkek eşitliği niye saçmalıkmış acaba çok merak ettim?
ezilmeye baştan meraklı bir kadın dahamı görüyorum?

feminizmi hangi kaynaktan öğrendiniz acaba nerede kadınlara ekstra hak yazıyor?

kadın ve erkek eşittir eşit haklara sahiptir size göre saçmalıksa dayak yediğinizde hakkını aramayın oturun oturduğunuz yerde?

erkekler nerede eziliyo?
adam kadına evlilik hayatında yapmadığını bırakmamış dövmüş aldatmış kadın da ak aramak için çocuğunu göstermiyor. sizin dediğiniz ezilme meselesi bu. çocuğunu göremeyen babalar, bi sormak lazım o adam kadına neler yaptı da kadın mecbur kaldı neyin kini bu?

şu forumdaki konular da sizi akıllandırmamış anlaşılan. kadınlar ezilmiyor demek için sarayda falan yaşamak lazım.
bu kadar ülkesinden habersiz birini de görmedim hayatımda.

herkes sizin gibi olmaya mecbur mu diyorsun ama diger yandan herkesi asi olmaya mecbur ediyorsun

klasik feminist işte. önce kadınlara baskı var derler, ardından da ''kadın dedigin çalışmalı, asi olmalı, para kazanmalı, kariyer yapmalı, erkeklerden nefret etmeli... yoksa kadın degilsinizdir, eziksinizdir, erkekler sizi koyun gibi güdüyordur'' diye kadınalra asıl baskıyı yaparlar.

sen gücü ve özgürlügü parayla, kariyerle ve asilikle ölçersin. kadına verdigin degeri, kazandıgı paraya, kariyerine ve ne kadar geçimsiz olduguna göre belirlersin.

bana göre ise bir insanla diyalog kurup uzlaşabilmek güçtür. yeri geldiginde alttan alabilmek ve yeri geldiginde sert çıkmak güçtür. ya da belki de para kazanmak için patronların emrine uymak zorunda olmamayı, sadece kocama, çocuguma ve evime hizmet etmeyi özgürlük sayarım. kendi degerimi aileme verdigim huzura endekslerim belki de... böyle düşünen çok kadın var ama siz feministler bu kadınların canını sıkmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. sözde kadını özgürleştireceksiniz....

bütün paylaşımlarınızı okudum...sizi tebrik ederim...gerçekten alkışlıyorum....eşimin üzerimde söz söyleme hakkı vardır tabi ki benim de ona.
evlilik bütünlüktür..ev arkadaslığı tamamen farklı bir durum:)))
sizin yazdıklarınızın üzerine ek bişeyler söylemeyeceğim..kendimi yormayacağım..ne yazık ki bu sitede anlayacak insan sayısı çok az. ..herkes inandığı şekilde yaşasın:)

sevgiler

şu kadını koruyan hukuktan bahsetsenize biraz?
26 kişinin tecavüz ettiği 13 yaşındaki kızımı korudu yoksa kocası tarafından tornavidayla saldırıya uğrayan kadınımı?
devlet korumasındaki kadınlar bile öldürülürken siz neyin korumasından bahsediyorsunuz?

hangi ülkede yaşıyorsunuz?

kadın erkek eşit degildir, aynen cep telefonu ile limonatanın eşit olmadıgı gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…