siz niye üzerinize alındınız acaba?
herkes sizn gibi olmaya mecburmu?
yapıcı ol masallarıyla erkeklerin yobazlıklarını art düşüncelerini meşrulaştırıyorsunuz farkında değilsiniz sanırım. resmen üzerinize alınmışsınız demek ki bir yaranız var. :)
kadın erkek eşit degildir, aynen cep telefonu ile limonatanın eşit olmadıgı gibi.
kadın erkek eşit degildir, aynen cep telefonu ile limonatanın eşit olmadıgı gibi.
adam benim hayatımla ilgilenmeyecek ben adamın hayatıyla ilgilenmeyceğim...aramızda hiçbir paylaşım olmayacak..tek paylaşımız yatak olacak...ne anladım bu evlilikten...evlilik değil rezillik....
öyle evlilik kalsın istemem..
şu kadını koruyan hukuktan bahsetsenize biraz?
26 kişinin tecavüz ettiği 13 yaşındaki kızımı korudu yoksa kocası tarafından tornavidayla saldırıya uğrayan kadınımı?
devlet korumasındaki kadınlar bile öldürülürken siz neyin korumasından bahsediyorsunuz?
hangi ülkede yaşıyorsunuz?
eşit haklara sahip olmaları sizi neden rahatsız ediyor?
kadın ve erkek toplumda eşittir.
eşit değildir diyenler arabistana gitmeliler en sevecekleri ülke orasıdır
hayatla ilgilenmek demek hayır o işte çalışmayacaksın otur evinde diye emirler vermek değildir. dikkat edin.
eşit haklara sahip olmaları sizi neden rahatsız ediyor?
kadın ve erkek toplumda eşittir.
eşit değildir diyenler arabistana gitmeliler en sevecekleri ülke orasıdır
hayatla ilgilenmek demek hayır o işte çalışmayacaksın otur evinde diye emirler vermek değildir. dikkat edin.
eşit gibi yansıtılır ama eşit değillerdir..yaratılışımız böyle siz istediğiniz kadar kabuletmeyin...şimdi bir erkek dilediği gibi yaşar en basiti dilediği kişiyle dilediğini yaşar ama bir kadının bunu yapması o kadar kolay değildir...bende rahatlıkla yaparım diyen bir kadın varsa bilemem o kısmını...
bir erkek gecenin yarısı çıkıp gezer. ama ben çıksam bin kişiden ayrı ayrı laf atmalar işitirim...neden çünkü ben kadınım ve benım korumam gereken bir bedenım var....ben yapmadım Yaradan böyle yarattı:) bana dil dökmenize gerek yok..iyi geceler
yazdım yukarıda hukuki durumu. eşit haklar istemiyorum ben bu yüzden. erkeklerin fiziksel olarak güçlü oluşu onlara daha fazla sorumluluk yüklüyor. fiziksel olarak güçsüz oluşumsuz da bir güçsüzlük degildir zaten. kadının da dogurma yetenegi var. bu da nevi şahsına münhasır büyük bir güçtür.
daha fazla sorumluluk alıyorlarsa, ben de daha yapıcı oluveririm, ne olacak yani? ezik mi olacagım asi olmak yerine uzlaşma taraftarı biri olunca
hukuktan bahsedeyim;
* dügünde hediye edilen altınlar hukuken kadına aittir. (aslında artık olmaması gereken bir kural)
* boşanma sırasında nafaka ve tazminatı çok çok çok çok büyük ihtimalle kadın alır.
* boşanma sırasında tedbir nafakası olayı vardır bir de, bunu da kadın alır.
* boşanma sırasında çocugun velayetini kadın alır çok çok büyük ihitmalle. (baba da tek başına ortada kalır, bir de üstüne para öder ex karısına)
* kadınlar suç işlediklerinde erkeklere göre daha az ceza alırlar.
* hukuken evi geçindirme görevi, ev kiralama/satın alma görevi erkege aittir.
* kadınlar askere gitmez.
* kız çocuklar, babalarının maaşlarını alabilirler, sigortalarından faydalanabilirler. erkekler çocuklar faydalanamaz.
diye uzayıp giden bir liste var hukukta. feministlerin bu kanunları kaldırmak için ortaya çıktıgını hiç görmedim nedense
tamam eşit haklar istemiyorsanız dayak yiyince ya da aldatılınca susar oturursunuz madem eşit hak istemiyorsunuz erkek olsam böyle bir kadını aldatırım valla ohh hakkını da arayamıyor diye
hukukta kadın veya erkek fark etmez, dayak ve aldatmanın cezası eşittir hatta kadınlara daha az ceza uygulanır. dolayısıyla yazdıgın şu yorum yüzyılın en anlamsız yorumu. hatta erkek karısından dayak yerse, genelde gülerler. ama kadın dayak yerse hiç kimse gülmez, herkes son derece ciddidir.
hala daha eşit haktan bahsediyorsun bozuk plak gibi. diyorum ki evet eşit haklar yok hukukta çünkü kadınların daha çok ayrıcalıkları/hakları var erkeklere göre. yani sen eşitlik isterken ne dediginin bile farkında degilsin. eşitlik olması için kadınlara verilen bir çok ayrıcalıgın iptal edilmesi gerekir. anlayamıyor musun acaba sen bunu? bu kadar basit bir şeyi?
her yazılan uygulansaydı aaah ah, uygulamaya bakalım.
* tecavüzde kadını koruyan yok. serbest bırakılıyorlar.
* adam kadını tornavidayla delik deşik ediyor ertesi günü serbest.
* 26 adam 13 yaşında kıza tecavüz ediyor herifler serbest.
* bu forumda bile kaç konuda var altınlara erkek ve ailesince el konuluyor.
* kadın erkek ailesiyle yaşamaya mecbur bırakılıyor.
* israil'de kadınlar da askere gider türkiye'de gitmemeleri hak değil bizim kadınların uygun şartları olmadığındandır.
* dayak yiyen yiyene erkeğe ceza yok.
* psikolojik şiddet gırla ama ilgilenen yok.
* taciz edilen kadına ama sen de onu giymeseydin deniyor.
daha sayarım da sayarım.
siz hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmem ama kanunlar uygulanmıyor. hele kadına hiç uygulanmıyor.
kendi kendinize eğlenirsiniz ancak böyle..
bak bak bilmem hiç avrupaya gittiniz mi orada kadınlar gece yarısı rahatça dışarı çıkabiliyorlar sizin laf işitmeniz yaratılıştan değil erkeklerin doğru yetiştirilmemesindendir resmen kendinizi pasif konuma sokmaya yer aramışsınız yazık..
senin anlattıklarının eşit haklarla zerre kadar ilgisi yok. sen ne konuştugumuzun farkında bile degilsin. burada hukuktan bahsediyoruz. hukukta önemli olan ispattır, insanların kendini nasıl savundugudur.
her ''tecavüze ugradım'' diyeni sen tecavüze ugramış zannetme. iftira çoktur, terk edilen, karşılık göremeyen, yaşadıgı ilişkiden pişmanlık duyan, ailesinden korkan... vs kızlar kullanıyorlar bu iftirayı. bunun yanında gerçekten suçlu olup hapse girmeyenler de var. fakat bu apayrı, kadınların ezilmesi ile zerre kadar alakası olmayan bir konu.
israil'i örnek vermekten de bıkmadınız siz. o zaman sen de çık asker ol israil'i örnek verecegine. karda, sogukta, yagmurda, çamurda sırtında bilmem kaç kilo ekipmanla daga taşa çıkmak zor gelir ama dimi? twitter'da bi tweet atıp vatanseverlik taslamak daha kolaydır ne de olsa. bahanen de hazır, şartlar uygun degilmiş... güleyim bari. çok heveslisin ya snaki askere gitmeye.
psikolojik şiddeti çogunlukla kadınlar uygular. o konuda da yanlışsın. digerlerine cevap vermeye de gerek yok aynı minvaldeki şeyler. kadınlar her konuda magdur dimi? hakkaniyet algın ölmüş senin kusura bakma.
eşitlik ve adalet kavramlarını karıştırmayın eşitlik içinde adaleti barındırır. kadın ve erkeğin farklı özellikleri sebebiye adaletli yaklaşım demektir eşitlik.
bahsettiğiniz kanunlar falan adalettendir ancak çoğu zaman UYGULANMIYOR!
aldatmanın ve dayağın cezası belli demişsiniz. 100 erkek 2-3 tanesi o da şanslıysa dayatktan ceza alıyor.
dediğiniz gibi kadınlara özgürlük olsaydı her gün gazetelerde onlarca kadın cinayeti okumazdık.
yaşadığınız ülkenin gerçeklerine gözlerinizi yummuşsunuz resmen.
yok yaa öyle mi? işine gelince eşitlik işine gelmeyince mi adalet oluyor?
kadın erkek eşit olmadıgı için ve asla olamayacagı için zaten adalet gerekiyor. sen gerçekten ne söylediginin farkında bile degilsin. eger iki taraf eşit olsaydı, adalet saglansın diye kadınlara ayrıcalık verilmezdi çünkü zaten eşitlerdir ayrıca adalete gerek yok. yazdıklarımı acaba anlayabiliyor musun?
kadın cinayetlerinin abartıldıgını çok söyledim ben burada. erkeklerden korkun, nefret edin diye beyninizi yıkıyorlar. kadınlar korksun da çalışsın istiyorlar böylece herkesi daha az maaşa çalıştırabilecekler. anladın mı? bu yüzden çalışmayı degil ev hanımı olmak isteyen kadınları rahat bırakmıyorlar, baskı kuruyorlar.
sen tastamam feminist olmuşsun ama. erkeklerden nefret eden birisin. feminizm iliklerine işlemiş
hah işte bak dediğime geeeeel.
iftira atıyorlar dedin değilmi tamamm yarın başına böyle bir şey gelirse ilk taşı ben atacağım. tecavüz, taciz zaten böyle ulu orta yapılan bir şey değilmi adam da bağırıyor bakın ahali şimdi bu kadına saldıracağım diye.
yazık yani. kadının beyanı esastır aksini ispat erkeğe bağlıdır. bak o geçen sene üstümde tepindiler işediler diyen türbanlı bir kadın vardı yalanı nasıl çıktı ortaya.?
ayrıca bir kadının başıma bu geldi demesi kolay bir şeymiş gibi iftira atıyorlar demişsin kadın olarak ben utandım burada.
her gün gazeteler karısı tarafından öldürülen erkekleri yazarsa o zaman da erkekleri korurum. ben ezilenden yanayım. hakkaniyet kimde var belli oluyor kadınları yalancılıkla sahtekarlıkla itham eden bir kadın bana hakkaniyetten bahsedemez!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?