nişanlım henüz askere gitmedi evlendiktn sonramı gitse yoksa şimdimi karar veremiyorm

sad_girl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
247
0
46
Ankara
nişanlımla her telefonla konuşmamızda kafamızda bi ton soru işareti oluşuyor. öncelikle askerlik olayı, 24 yaşında ünvrsite 1 de 2 yıllık okuyor. seneye evlilik düşünüyorz normalde ama askerlik hep aramızda engel gibi kalıyor bazen diyorum ki hemen gidip gelse, bazen diyorum ki 15 ay nasıl geçer. bazen korkuyorum evlendikten sonra daha zor olur diye. bazende diyorum ki hele bi evlenelim sonrada gider. ama hep düşünüyorum. çünkü oda çalışıyo şuan da bi işi var ve özel sektör olduğu için çıkarsa tekrar alınamaz gibi bi durum var ama işide rahat hafta sonu tatil. iyide maaşıı var yani üniversiteyide bitirmediği için yaşıda 24 olduğu için döndüğünde iş bulabilrmi evliliğimiz daha zor mu olr çünkü 1 yıl 3 ay çok büyük bi süre düşünsenize şimdi gitse taa 2013 ocak ta filan ancak gelebilcek yani evlenince belki 4 yıla tamamlayıp kısa dönem yapar diyorum bazen ama snrada evlenince yalnız nasıl dayancam onsuzluğa. istersen ailenle kalırsın aklım sende kalmaz diyo diğer taraftan bilmiyorum yaa benim kafam sürekli karışıyo bugünlerde. her sorunumu buraya yazar oldum lütfen yardımcı olur musunuz? sizce napmalıyım? evlendikten hemen sonra okula devam edip 4 yıla tamamlayarak yaklaşık 3-4 sene sonra mı askere gitmeli, yoksa şimdi nişanlıyken uzun dönem mi yapmalı? döndüğünde iş durumu nasl olur hiç bilemiyorum bide o var haangisine katlanmamız daha kolay olur? ozaman evliliğimizde 2013 yazına klmış olur napmalıyım?

İki yıllık okulunu 4 yıllığa tamamlama imkanı var mı ?

ya 4 yıllık yeni bi üniversite yazıp bu okulu bırakıp oraya başlar yada dikey geçiş yapabilir çünkü daha 1. sınıfta

bende aynı hesapla evlendim canım. ama bitiremedi eşim. şu an da kızımla onu bekliyoruz. o da ben de keşke evlenmeden gitseydi diye düşünüyoruz. iş konusundaki çekincelerini anlıyorum ama ya evlendikten sonra gidip döndüğünde iş bulamazsa ne yapacaksınız. o zaman daha fazla zorlanırsınız bence.

haklısın. ama çok korkuyorum şu şehit haberlerinden eğer Allah göstermesin başına bişey gelirse pişmanlık duymaz mıyım keşke evlenseydik keşke kocam olsaydı die yaada keşke şimdi göndermeseydim diye bilmiyorum saçmalıyoda olabilirim ama bu konuda çok hassas ve duygusalım biliyorum evlendikten sonrada aynı düşünceler olcak, dediğin gibi iş konusuda olcak okulu bitirip bitirmeyeceğide belli deil kısacası en doğruusu askere gitmesi nasıl dayanacağım bilmiyorum sen nasıl dayanıyorsun bide bebeğin var zor olmuyor mu

olmaz mı canım ... o kadar zorlanıyorum ki... evlendikten sonra eşin bir parçan oluyor sanki... kolunu kaybetmiş gibi oluyorsun... hep eksik.. yarım... nişanlıyken de zor olur eminim ancak evlendikten sonra çoookk farklı. bir de onun açısından düşün. şimdi giderse bilecek ki ; sen ailenin yanındasın... alıştığın ait olduğun yerdesin. evlendikten sonra giderse; evinde kalsan aklı hep sende kalacak. ailenle kalsan , ne olursa olsun o eve ait hissedemeyeceksin kendini... öbür taraftan maddi açıdan da zorlanacaksınız büyük ihtimalle. taşıma suyla değirmen dönmezmiş.
insan hiç düşünmek istemiyor, ertelemek istiyor ama , şöyle düşün çookk büyük bir sınav atlatacaksınız. ilişkinizi daha sağlam temellere oturtacaksınız. boğazınızda bir düğüm olmadan evleneceksiniz. güzel yönlerini düşün. nişanlın için seni bırakıp gitmek zaten yeterince zor olacaktır. sen de olumsuz düşünüp hem kendini hem onu yıpratma....

canım benim okadar samimi ve içten yazmışsın ki çook teşekkür ederim. biliyorum nişanlımda ikilemde bana ikide birde askere gitmeli miyim diyor bende ne cevap vereceğimi bilemiyorum. bugün ilkkez dedim ki nasıl yapmak istiyorsan öyle yapalım hayatım ben senin ve kararlarının arkasındayım dedim şimdi onunda kafası karışık normalde asla gitme diyen ben bugün ilkkez git dedim yaa bilmiyorum inan sen de haklısın çook zor geçcek evlenincede şimdide. ama evet evliyken dahada zor olacak maddi anlamdada zorlancam tek başıma daha çok sorumluluk.. sanıyorum ki gidecek gibi. ama herşey onun vereceği karara bağlı ben yanlış etkilemek istemediğimden burada fikir almak istedim çook teşekkür ederim samimi cevabın için canım

önce askerlik,sonra evlilik...

evlendikten sonra askerliğini yapmış ve zorluğunu görerek kızını kesinlikle askerliğini yapmış biri ile evlendirme taraftarı olan bir babanın kızıyım.askere gittiği dönemde çalışıp okuyormuş üstelik.elektrik elektronik müh. son sınıftan bırakmak zorunda kalmış buyüzden iş ve okul ev geçindirme derken çok yük binmiş babacığıma ozamanlar.
kısacası arkadaşım askerlik zorlu bir süreç,düşünceler fikirlerde inanki askerlikte çok değişebiliyor çevremde bunun örneğini de çok gördüm.Allah korusun sevdiğini sana bağışlasın elbette,kalbini ferah tut aklına kötü şeyler getirme.rabbim askerlerimizi,polislerimizi aslında artık hepimizi demeliyim,bu terör belasından korusun.
ama iş evlilik mi askerlik mi sorusuysa sadece,ben önce askerlik derim.

Evlenmeden önce giderse sizin açınızdan daha iyi olur...
Örneğin biz;
Sevgilim 2 yıllık ön lisans mezunu açıktan tamamlıyordu kaldı. Bir sene uzadı zaman kaybı olacaktı 26 yaşında kendisi.Devam etmedi askere gitti. Döndüğünde evlilik adına adım atacağız. Asker beklemek her açıdan zor ama evlenince sorumluluklar daha çok artar. O kendini daha rahatsız hisseder orada. Kendisi mesela anlatıyor evli olan askerler varmış orada daha zormuş onlar için psikolojileri açısından.
Askerden döndükten sonra nişanlı olsanız iş arama süreci olabilir biraz uzasa da beklenebilir ama evlilikte böyle bir şey söz konusu değil döndüğünde sorumluluklarına kaldığı yerden devam etmek zorunda.
Bende okuyup tamamlayıp kısa dönem gitmesinden yanaydım ama kalınca böyle oldu.Öyle veya böyle geçiyor zaman. :98:

canım benim haklısın babamda bişanlarken askerlik askerlik diyodu hep zaten babamın diretmesi yüzünden de gitmek istiyor nişanlım ama bazende istemiyor ben ona nasıl destek olabilirim ne diyebilirim onu hiç bilmiyorum. git desem gözü eminim arkada kalcak ama evlenince daha kötü ilerde çocuk filan olunca herşey dahada zor olcak. bencede gitmesi çook daha mantıklı hem artık nişanlı olduğumuz için onun izin günlerindede yanına gidebilirim belki süpriz yapıp. sevgili olsaydık yanına hiçç gidemezdim çünkü başka şehirlere sanırım niaşnlımla bu konuyu uzun uzan konuşmamaız gerek sence ne demeliyim nasıl demeliyim git diye onu kırmadan kararını etkiliyormuş gibi olmadan fikrimi söylemek istiyorum onun üzülmesini hiç istemiyorum çünkü?

Merhaba,

Askerlik ! Ne olursa olsun askerliği aradan çıkarmanızı tavsiye ediyorum .. Bende askerimi bekliyorum ve sizde bilirsiniz ki askerlik erkek hayatında herseye her adıma çok büyük bir engel .. İş, güç, evlilik ..Mesela benim babamın tek şartı askerlikti, yapsın gelsin kafamız rahat olsun, öyle önümüze bakalım diyordu..
Ve asker oldu sevdiceğim .. Birde şöyle bir artısı var baba evindeyken asker beklemek emin olun daha kolay, hoş asker beklemek kolay değil ama kıyaslamaya bakılırsa evliyken daha zor .. Evleniyorsun ve eşini askere yolluyorsun, buna mecbur bırakmayın kendinizi derim ben ..
Üstelik daha büyük sorumluluklar altında oluyorsunuz ..

Kendi adıma konuşayım, babam öyle bir şart koşmasaydı ben yinede askerlik olmadan evlilik düşünmezdim .. Böyle bir şeyin altına giremezdim ..
15 ay nasıl geçer sorusuna gelince,, aaahh ahh diyeyim ben.. ELbette çok zor ama geçiyor, geçiceğini bilerek bu yola çıkmak daha da iyi geliyor..
5.ayımızdayız Siz iyisimi bizler gibi şafak saymaya başlayın bence :)) Kocaman bir engelin kalkması için mecburi çözüm .. İstenilesi değil biliyorum

Son düzenleme:

evet canım allah hepimizin yardımcısı olsun nasıl gececek ki 1.5 yıl inan bilmiyorum ama ailemin desteğiyle üstesinden gelirim çalışıyorum bi taraftanda açık öğretim okuyorum derslerime yoğunlaşırım aşarım allahın izniyle dediğin gibi kurulu düzeni bozmak daha zor biz henüz düzen kurma aşamasındayken gitmeli ki sanırım gitmesi filan 2012 ocak ayını bulur çünkü şuan çalıştığı işten ancak aralıkta çıkması söz knusu yani nerden baksak 2013 yazına kadar bol bol para biriktirip bişeyler yapmalıyız düğüne hazrlık için böylelikle herşey dahada güzel olabilir. sağolun şekerlerr yazdıklarınız içimi rahatlattı

canim evlenmeden gidip yapsin askerligini. esim biz evlendikten 5 ay sonra gitti kisa donem yapti ve buna ragmen o kadar zor geldi ki ayrilik. ustune ustluk bi de hamileydim. cok zordu. keske nisanliyken gitseydi diyordum.

kesinlikle tatlım kimse sevgilisine geçipte demek istermi askere git diye. hatta bazen diyorumm tuuu sana 24 yaşına glmişsin daha hala gitmiosun filan die oda amaa aşkım zaten 22 yaşnda seni tanıdım sen göndermedin dio:) ki haklıda göndermedim. ama şimdii nsdll pişmanım varyaa nişanlılığımızın farkına varamıyorum bu düşünceden. evlenince giderse nolur şimdi gderse nolur. bide pişman olmak hiiçç istemiyorum o yüzden benn daima onun askerlik konusundaki kararına saygı göstercem ve diycem ki ben seninle grur duyuyorum hep yanındayım dicem ona onu sonsuza kadarda olsa bekliycem diycem

canim evlenmeden gidip yapsin askerligini. esim biz evlendikten 5 ay sonra gitti kisa donem yapti ve buna ragmen o kadar zor geldi ki ayrilik. ustune ustluk bi de hamileydim. cok zordu. keske nisanliyken gitseydi diyordum.

eminim zordur canımm.. bunun karar aşaması bile zor evlilikten sonra hamileyken askere gönderdiğimi düşünsenize eve bi gelcek 6 aylık bi çocuk var elimde:) şaka gibi yaaa

bu siteyi çok sevdim ben herkes çok içten ve samimi şeyler yazıp yardım istiyor ve aynı şekilde karşılık bulabiliyor. hepiniz çok iyisiniz iyiki bu siteye üye olmuşum artık bi sorunum olsada olmasada giriyorum mutlaka çünkü içim çok rahatlıyo hpinize teşekkür ederim. bu durum netleşince hepinizi bilgilendireceğim

Öyle ya da böyle bekleyeceksin canım...
Bence evlenmeden önce gitsin...
Çünkü evlendikten sonra yalnız kalmak daha zor...

2 yıllık bittikten sonra açıköğretimden 4 yıllığa tamamlanabilecek bir bölüm mü okuduğu? ya da bir yandan da açıköğretim okusa da kısa dönem yapsa 4 yıl sonra.hem bu arada iş tecrübesi artar. askerden gelince iş bulması daha kolay olur.

laylaylom a katılıyorum ben de canım. benim de erkek arkadaşımla bu bi sorundu aramızda. 15 ay askere gitmesini beklediğimizde çok uzun beklememiz gerekicekti evlenmek için. ve askerlik için başvuruda bulunduğu zaman hemen çağırmıyolar 4-5 ay bekletilenler oluyo. düşünsene 15 ay bi de askerlik dönünce iş bulacak edecek sora hazırlıklar filan derken en azından bizim 2014 yaza kadar uzıcaktı evililik işi. biz de erkek arkadaşım şimdi açıköğretim 3. sınıfı bitirdi. seneye tekrar ünv. sınavına girip 4 yıllık ünv. yazcak a.ö. den. o zamana işini düzenini oturtur evleniriz zaten. evlendikten sora eminim ki çok zordur arkadaşlara hak veriyorum ama bi 15 ay yapmak var bi 5 ay yapmak var. 5 ay gidip gelir beklenir yani. tabi çok zor olur ama neden önünde böle bi seçenek varken 10 ay fazladan yapsın ki. hele de şu zamanda.allah korusun bütün askerleri.5 aylık askerliklerde okuduğu bölümle alakalı bi alanda görev veriolar çoğunlukla askerde daha rahat olur yani. diye düşündük biz öyle yapıcaz. sizin de hakkınızda hayırlısı olsun canım zor bi karar gerçekten. iyi düşünmek lazım

sevdiğinize bir an önce kavuşmak için can atabılırsiniz fakat mantıklı düşünün.
askerlik hayatta her daim her işin engelidirrhep önüne çıkar.
kız istemeye gidersin askerliğinin yaptınmı dıye sorarlar?
iş bulursun askerlik sorun olur.
4 yıllığa geçiş yaptı diyelim bakalım derslerini her sene düzenli verebilecekmi?
hadi evlendiniz diyelim.4 yıllık okuyor. askerlik hep aklınızda olacak .
bu seferde askerliğe göre bebek düşünmek zorunda kalacaksınız.
ya askerdeyken bebek gelırse?...
evlisiniz hadi askerlik bitti kısa dönem yaptı.katlandınız.
bebek oldu bakalım hemen iş bulabilecekmı?

bekleyin nişanlınız 2 yılı tamamlasın.
askerliğini yapsın.
zaman çabuk geçiyor sizde o esnada çalısın evlılık için çeyiz alın para bırıktirin.
herşeyi peşin yapın.
askerlik bitsin güzel bir iş sonrasında evlilik.. rahat bir hayat yaşayın.
evlendıkten sonraya bırakmayın bazı şeyleri.burda bı sürü konu okuyoruz bazı şeyleri keşke nişanlıyken yapsaydım hazır olmadan borçsuz evlenseydım dıyen o kadar bayan varki!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…