İki yıllık okulunu 4 yıllığa tamamlama imkanı var mı ?
ya 4 yıllık yeni bi üniversite yazıp bu okulu bırakıp oraya başlar yada dikey geçiş yapabilir çünkü daha 1. sınıfta
bende aynı hesapla evlendim canım. ama bitiremedi eşim. şu an da kızımla onu bekliyoruz. o da ben de keşke evlenmeden gitseydi diye düşünüyoruz. iş konusundaki çekincelerini anlıyorum ama ya evlendikten sonra gidip döndüğünde iş bulamazsa ne yapacaksınız. o zaman daha fazla zorlanırsınız bence.
haklısın. ama çok korkuyorum şu şehit haberlerinden eğer Allah göstermesin başına bişey gelirse pişmanlık duymaz mıyım keşke evlenseydik keşke kocam olsaydı die yaada keşke şimdi göndermeseydim diye bilmiyorum saçmalıyoda olabilirim ama bu konuda çok hassas ve duygusalımbiliyorum evlendikten sonrada aynı düşünceler olcak, dediğin gibi iş konusuda olcak okulu bitirip bitirmeyeceğide belli deil kısacası en doğruusu askere gitmesi nasıl dayanacağım bilmiyorum sen nasıl dayanıyorsun bide bebeğin var zor olmuyor mu
olmaz mı canım ... o kadar zorlanıyorum ki... evlendikten sonra eşin bir parçan oluyor sanki... kolunu kaybetmiş gibi oluyorsun... hep eksik.. yarım... nişanlıyken de zor olur eminim ancak evlendikten sonra çoookk farklı. bir de onun açısından düşün. şimdi giderse bilecek ki ; sen ailenin yanındasın... alıştığın ait olduğun yerdesin. evlendikten sonra giderse; evinde kalsan aklı hep sende kalacak. ailenle kalsan , ne olursa olsun o eve ait hissedemeyeceksin kendini... öbür taraftan maddi açıdan da zorlanacaksınız büyük ihtimalle. taşıma suyla değirmen dönmezmiş.
insan hiç düşünmek istemiyor, ertelemek istiyor ama , şöyle düşün çookk büyük bir sınav atlatacaksınız. ilişkinizi daha sağlam temellere oturtacaksınız. boğazınızda bir düğüm olmadan evleneceksiniz. güzel yönlerini düşün. nişanlın için seni bırakıp gitmek zaten yeterince zor olacaktır. sen de olumsuz düşünüp hem kendini hem onu yıpratma....
önce askerlik,sonra evlilik...
evlendikten sonra askerliğini yapmış ve zorluğunu görerek kızını kesinlikle askerliğini yapmış biri ile evlendirme taraftarı olan bir babanın kızıyım.askere gittiği dönemde çalışıp okuyormuş üstelik.elektrik elektronik müh. son sınıftan bırakmak zorunda kalmış buyüzden iş ve okul ev geçindirme derken çok yük binmiş babacığıma ozamanlar.
kısacası arkadaşım askerlik zorlu bir süreç,düşünceler fikirlerde inanki askerlikte çok değişebiliyor çevremde bunun örneğini de çok gördüm.Allah korusun sevdiğini sana bağışlasın elbette,kalbini ferah tut aklına kötü şeyler getirme.rabbim askerlerimizi,polislerimizi aslında artık hepimizi demeliyim,bu terör belasından korusun.
ama iş evlilik mi askerlik mi sorusuysa sadece,ben önce askerlik derim.
Evlenmeden önce giderse sizin açınızdan daha iyi olur...
Örneğin biz;
Sevgilim 2 yıllık ön lisans mezunu açıktan tamamlıyordu kaldı. Bir sene uzadı zaman kaybı olacaktı 26 yaşında kendisi.Devam etmedi askere gitti. Döndüğünde evlilik adına adım atacağız. Asker beklemek her açıdan zor ama evlenince sorumluluklar daha çok artar. O kendini daha rahatsız hisseder orada. Kendisi mesela anlatıyor evli olan askerler varmış orada daha zormuş onlar için psikolojileri açısından.
Askerden döndükten sonra nişanlı olsanız iş arama süreci olabilir biraz uzasa da beklenebilir ama evlilikte böyle bir şey söz konusu değil döndüğünde sorumluluklarına kaldığı yerden devam etmek zorunda.
Bende okuyup tamamlayıp kısa dönem gitmesinden yanaydım ama kalınca böyle oldu.Öyle veya böyle geçiyor zaman. :98:
Merhaba,
Askerlik ! Ne olursa olsun askerliği aradan çıkarmanızı tavsiye ediyorum .. Bende askerimi bekliyorum ve sizde bilirsiniz ki askerlik erkek hayatında herseye her adıma çok büyük bir engel .. İş, güç, evlilik ..Mesela benim babamın tek şartı askerlikti, yapsın gelsin kafamız rahat olsun, öyle önümüze bakalım diyordu..
Ve asker oldu sevdiceğim .. Birde şöyle bir artısı var baba evindeyken asker beklemek emin olun daha kolay, hoş asker beklemek kolay değil ama kıyaslamaya bakılırsa evliyken daha zor .. Evleniyorsun ve eşini askere yolluyorsun, buna mecbur bırakmayın kendinizi derim ben ..
Üstelik daha büyük sorumluluklar altında oluyorsunuz ..
Kendi adıma konuşayım, babam öyle bir şart koşmasaydı ben yinede askerlik olmadan evlilik düşünmezdim .. Böyle bir şeyin altına giremezdim ..
15 ay nasıl geçer sorusuna gelince,, aaahh ahh diyeyim ben.. ELbette çok zor ama geçiyor, geçiceğini bilerek bu yola çıkmak daha da iyi geliyor..
5.ayımızdayızSiz iyisimi bizler gibi şafak saymaya başlayın bence :)) Kocaman bir engelin kalkması için mecburi çözüm .. İstenilesi değil biliyorum
canim evlenmeden gidip yapsin askerligini. esim biz evlendikten 5 ay sonra gitti kisa donem yapti ve buna ragmen o kadar zor geldi ki ayrilik. ustune ustluk bi de hamileydim. cok zordu. keske nisanliyken gitseydi diyordum.
2 yıllık bittikten sonra açıköğretimden 4 yıllığa tamamlanabilecek bir bölüm mü okuduğu? ya da bir yandan da açıköğretim okusa da kısa dönem yapsa 4 yıl sonra.hem bu arada iş tecrübesi artar. askerden gelince iş bulması daha kolay olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?