nişanlım henüz askere gitmedi evlendiktn sonramı gitse yoksa şimdimi karar veremiyorm

askerlik erkeklerin ruh hallerini çok fazla değiştiren bi mecburiyet. askere gidenin sevgilin olması bile zor bir durumken, eşini beklemek daha da zor olsa gerek. Çünkü dönüşünde ve orda bulunduğu sırada bir de zor bir kişiliği varsa eğer size hayatı zindan etme potansiyeli olabiliyor.Ben bu zorlu dönem atlatıldıktan sonra evlenmenin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim..

askerlik ilişkiler için çok büyük bir sınav ve bunu nişanlıyken yada sevgiliyken geçmek dha iyi. evlendikten sonra yanlız kalıcaksın evinde duramıcaksın ama ailenlede olamıcaksın bi yere koyamıcaksın kendini. yanında eşin olmucak çünkü.
bide asker bekleyen biri olarak şunu diyim ben yaşamadım ama sözlüm çok görmüş hergün kavga edenler. telefon kulübesinde hergün nerdeyse 1 yüzük buluyoduk diyodu bizde çok badireler atlattık ama evli olsaydık çok daha kötüydü.
bide ben 6 ay bekledim sen 15 ay düşüncesi bile felaket.
askerlik boyun borcu şehit (allah kourusun) olur yada olmaz bu alın yazısı o yüzden sakın askerlik olmadan evlenme. bide askerden gelince iş arama derdi olucak hepsi sıkıntı sakın sakın acele etme derim ben..

Öyle ya da böyle bekleyeceksin canım...
Bence evlenmeden önce gitsin...
Çünkü evlendikten sonra yalnız kalmak daha zor...

haklısın canım işte kararsızım bi taraftanda ama sanırım gitmesi yönünde olcak kararımız ama henüz konuşamıyoruz yüzyüze ikimizde çalıştığımız için ancak hafta sonu konuşabilcz

yok ya 4 yıllığa gçiş ypabilcek bi okul deil sağlık işletmeciliği 4 yıllık bi bölümü yok bildiğim kadarıyla.ayrıca şimdi işten güçten okuyamayan evlendikten sonra hem okuyup hem çalışıp hem nasl ev gçindirir orasıda muamma hiç gitmesini istemiyorum

canım benim işten güçten çalışabildiği yokki derslere şimdi daha 1. sınıfta siz bide 4. sınıfa gçmişsiniz sizin işiniz zaten kolay bide onun yaşıda 24 oldu offf inan bnde bilmiyorum gitmesi bi yönden iyi çünkü bi engelimiz kalkcak ortadan. diğer taraftan da 15 ay nsl dayanırım bilmiyorum daha 2 gün aramasa özlüyorum babasını kaybetmiş 10 yıl önce evin tek çocuğu o yönden doğuya gitmez diye söylüyolar hep yani şuan tecilli askerliği bi bozdursa direk alırlar ocak gibi ya 2013 yazına kadar beklicem onunla evliliği yada onun yıllarca okulunu bitirmesini bkliyip askerlik hep aramızda bi engel olarak kalıp bugün mü yarınmı gitcek die bkleyip durcam her karar çok zor geliyo tamam mantıkla düşünürsem gitmesi iyi ama duygularımla düşünürsem gitmemesi

haklısın canım. dediğim gibi mantıkla verilebilecek tek karar gitmesi yönünde

herkes aynı fikirde çünkü en mantıklısın bu. sanırım nişanlımla bu konuyu konuşup halletmemiz gerekcek. çünkü dediğiniz hibi en çok acı çeken ve arada kalan hp ben olcam ben bol bol para biriktiririm bu süreçte ki rahatça evlenebiliriz çeyizlerimde hazır deil hem tam anlamıyla

benimde fikrim askere gitmesi yönünde. sanırım çogumuzun fikri bu yönde.
bende şu anda asker bekliyorum. askere gitmeden önce bizde bu ikilemde çok kaldık. 2 yıllk mezunuydu ve evlendikten snra askere gitmeyi istiyordu.
fakat ben istemedim evliyken asker beklemek. zaman geçiyor bir şekilde. önünüzdeki bu engeli bir an önce kaldırın derim.

Bak benim tertiplerde gelmiş buralara aynı şeyi söyledik hepimiz sana...
Hiç daha düşünme bile, nişanlında en uygun zamanında gitsin bitirsin askerliği...Başlanırsa biter, böyle hep kafa kurcalar

Eğer 4 yıla tamamlama şansı varsa (açıktanda)olur. Kesinlikle 4 yıla tamamlasın bu sırada düğünüde yaparsınız evlıykende kısa dönem askere gider inan 15 ay çok zor nişanlım askerde 12 ayı gectı göndereli çok şükür 70gunumuz kaldı.Eğer 4 yıla tamamlama ımkanı yoksa bır an önce gıtsın evlıyken gıtmesın zorlugu artıyor dıyor evlı arkadaslarımız. Rabbim HEPSİNİ sağlıcakla kavuştursun. Rabbim sabrını verıyor fakat dedıgım gb yapmanızda ınanılmaz çok fayda var buna emın olabılırsın

Benimkide aralıkta gidecek inşallahhh cnaımm...gözünaydın az kalmış nişanlının gelmesine...bende arkadaşa katılıyorum 4 yıl bitirsinn hem eğitim açısındanda iyi olur

Benimkide aralıkta gidecek inşallahhh cnaımm...gözünaydın az kalmış nişanlının gelmesine...bende arkadaşa katılıyorum 4 yıl bitirsinn hem eğitim açısındanda iyi olur

Saolasın ebrucum bitirdik pek bişey kalmadı ama zar zor tabi. Kısa dönemmi gidicek askerin en mantıklısı.

Saolasın ebrucum bitirdik pek bişey kalmadı ama zar zor tabi. Kısa dönemmi gidicek askerin en mantıklısı.

Canım Allah sağsalim kavuştursun inşallah bütün askerlerimizle birlikte...evet cnm büyük ihtimal kısa dönem gidecek..inşallah hayırlsıyla gelir gider..herkesle beraber...

Canım Allah sağsalim kavuştursun inşallah bütün askerlerimizle birlikte...evet cnm büyük ihtimal kısa dönem gidecek..inşallah hayırlsıyla gelir gider..herkesle beraber...

amin cnm öyle yada böyle geçiyor işte günler.Kk da şafak 460 dedğim günleride hatırlıyorum

Canım selam...baslıgı okur okumaz hemen cevap vermek istedim...senı cok iyi anlıyorum tatlım ama asla ve asla evlendıkten sonr gitmesin...ben 6 yıllık evliyim,sözlüyken aynı git gelleri yaşadık eşimle,o zaman o da 2 yıllık kazanmıstı.tekrar gırerım 4yıllık kazanır okurum snrada kısa dönem yaparım gibi garantisi olmayan düşüncelerle hareket ettik ve sonuclarına katlanıyoruz...sonuç ne dersen,eşim düne kadar aynı hayallerle yasıyordu.2yıl önce 4yllk işletme kazandı yaşasın dedık okuyup kısa dônem yapacak ama malesef hicbisey planlandıgı gıbı olmuyor.eşim hala gıtmedı tecıl ettıre ettıre bu gunlere geldık.6yıldır üzerımızde bı karabulut gıbı dolasıyor askerlık...şubatta tecılı bıtıyor bakalım hakkımızda hayırlısı.lütfen ablacım bak bu zorlugu daha görmeden şmdıden uzuntusunu yaşayan bırı olarak şiddetle gıtmesını tavsıye edıyorum.
O önünüzde hep bı engel gıbı olacak...okuyabılırse ne ala ama ya bitiremezse.işinızı varsayımlara bırakmayın cnm.işide hic sorun etme,aksıne askerlıgını bitirmis biri daha rahat karıyer sahibi olur...of bu konuda o kadar cok dıcek şey varkı...hayat sizin ama biz bu hatayı yaptk siz yapmayın...bak mesela benım bebegım olmuyor...kac sene oldu şu askerlık dusuncesı benı bıtırdı...dogru duzgun karar verıp tedavı bıle olamadım.hep kafamda soru işaretleriyle yaşadım...gidip gelsin öyle mi tedavıye başlasam?o gıdınce bebekle halim nolur...en sonunda amannnnnn dedım nolursa olsun kaybedecek zamanım yok.29yasında oldum anca karar verdım.nıye hep askerlık yuzunden...ah cnm benım.bılıyorum cok özlıceksn ama evlenınce onun 5 katı olacak...biz hic ayrılıga alıskın degılız bıde.şuanda evde iki gecedır yanlızım eşımin isi cıktıgı icin...aglayp duruyorum cok tuhaf.hep askerlık aklımda...Allah hepımızın yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
cnm çoğu evlilikte olduğu gibi bırde kaynana kaynata elti derdi eklenecek.
eşin askerde kimde kalacagım düşüncesi baş gösterecek.
sen annende kalmak ısteyeceksın kaynanan laf sokacak. eşin git annemde kal dıyecek.
kaynananda kalırsan bebğin olursa herşeyine karısacak eşinde yok. asker. kendını yalnız hissedeceksin.
ve bunalıma gireceksin.
bu sefer askerliğin her lafı acıldıgındında yada bı prob. oldugunda kaynanan işte bekleyemedilerki falan deyıp laf sokacak..
abartmış olabılırım ama bunlar gerçek hep okuyoruz forumlarda.
bebeği olupta karışan kaynanalar..
eşi askerdeyken yalnız kalamayıp kaynanasında kalanlar..
çoğu insan yaşıyor bunları maalesef..

sabrediverin birazcik...
evliligin arasina 15 ay askerlik mi sokulur Allah askina cok yanlis bence...
insanlar 5 ay zor dayaniyor, bu kisa surede sorunlar cikiyor, sizinkisi ise 15 ay...
hem 15 ay sonunda esiniz yaniniza psikolojisi degismis olarak ta gelebilir, erkekler askerlikten kotu bir sekilde etkilenebiliyor...
once askerligini yapsin sonra evlenin...
sevgili iken 15 ay gecer bir sekilde ama evli iken sorun olur hem de mantiksiz olur bu durum, ne aceleniz var...
bir de gormuyor musunuz her gun $ehit haberi aliyoruz, Allah korusun evlenseniz sonra esinizin basina askerde bir sey gelse perisan olursunuz...bu acidan da dusunun...

evet benim sorunlar cikiyor derken anlatmak istedigim sey aslinda bunlar da uzun uzun yazamadim...u$endim

haklısın.. bişey sorcam zor olmuyor mu tam 15 ay asker yolu gözlemek senin için?

İster uzun dönem olsun, ister kısa dönem, mutlaka evlenmeden önce gidilmeli.Şu anda ayrı olmaya alışıksınız.Sonuçta bi evi, aile sıcaklığını paylaşmadınız.Ama Evlendikten sonra ayrı kalmak çok zor gelir.Şu anda ailenin yanındasın, ama evlendikten sonra, onu ailenin yanında beklemek çok daha zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…