Öyle ya da böyle bekleyeceksin canım...
Bence evlenmeden önce gitsin...
Çünkü evlendikten sonra yalnız kalmak daha zor...
2 yıllık bittikten sonra açıköğretimden 4 yıllığa tamamlanabilecek bir bölüm mü okuduğu? ya da bir yandan da açıköğretim okusa da kısa dönem yapsa 4 yıl sonra.hem bu arada iş tecrübesi artar. askerden gelince iş bulması daha kolay olur.
laylaylom a katılıyorum ben de canım. benim de erkek arkadaşımla bu bi sorundu aramızda. 15 ay askere gitmesini beklediğimizde çok uzun beklememiz gerekicekti evlenmek için. ve askerlik için başvuruda bulunduğu zaman hemen çağırmıyolar 4-5 ay bekletilenler oluyo. düşünsene 15 ay bi de askerlik dönünce iş bulacak edecek sora hazırlıklar filan derken en azından bizim 2014 yaza kadar uzıcaktı evililik işi. biz de erkek arkadaşım şimdi açıköğretim 3. sınıfı bitirdi. seneye tekrar ünv. sınavına girip 4 yıllık ünv. yazcak a.ö. den. o zamana işini düzenini oturtur evleniriz zaten. evlendikten sora eminim ki çok zordur arkadaşlara hak veriyorum ama bi 15 ay yapmak var bi 5 ay yapmak var. 5 ay gidip gelir beklenir yani. tabi çok zor olur ama neden önünde böle bi seçenek varken 10 ay fazladan yapsın ki. hele de şu zamanda.allah korusun bütün askerleri.5 aylık askerliklerde okuduğu bölümle alakalı bi alanda görev veriolar çoğunlukla askerde daha rahat olur yani. diye düşündük biz öyle yapıcaz. sizin de hakkınızda hayırlısı olsun canım zor bi karar gerçekten. iyi düşünmek lazım
sevdiğinize bir an önce kavuşmak için can atabılırsiniz fakat mantıklı düşünün.
askerlik hayatta her daim her işin engelidirrhep önüne çıkar.
kız istemeye gidersin askerliğinin yaptınmı dıye sorarlar?
iş bulursun askerlik sorun olur.
4 yıllığa geçiş yaptı diyelim bakalım derslerini her sene düzenli verebilecekmi?
hadi evlendiniz diyelim.4 yıllık okuyor. askerlik hep aklınızda olacak .
bu seferde askerliğe göre bebek düşünmek zorunda kalacaksınız.
ya askerdeyken bebek gelırse?...
evlisiniz hadi askerlik bitti kısa dönem yaptı.katlandınız.
bebek oldu bakalım hemen iş bulabilecekmı?
bekleyin nişanlınız 2 yılı tamamlasın.
askerliğini yapsın.
zaman çabuk geçiyor sizde o esnada çalısın evlılık için çeyiz alın para bırıktirin.
herşeyi peşin yapın.
askerlik bitsin güzel bir iş sonrasında evlilik.. rahat bir hayat yaşayın.
evlendıkten sonraya bırakmayın bazı şeyleri.burda bı sürü konu okuyoruz bazı şeyleri keşke nişanlıyken yapsaydım hazır olmadan borçsuz evlenseydım dıyen o kadar bayan varki!!
askerlik erkeklerin ruh hallerini çok fazla değiştiren bi mecburiyet. askere gidenin sevgilin olması bile zor bir durumken, eşini beklemek daha da zor olsa gerek. Çünkü dönüşünde ve orda bulunduğu sırada bir de zor bir kişiliği varsa eğer size hayatı zindan etme potansiyeli olabiliyor.Ben bu zorlu dönem atlatıldıktan sonra evlenmenin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim..
Eğer 4 yıla tamamlama şansı varsa (açıktanda)olur. Kesinlikle 4 yıla tamamlasın bu sırada düğünüde yaparsınız evlıykende kısa dönem askere gider inan 15 ay çok zor nişanlım askerde 12 ayı gectı göndereli çok şükür 70gunumuz kaldı.Eğer 4 yıla tamamlama ımkanı yoksa bır an önce gıtsın evlıyken gıtmesın zorlugu artıyor dıyor evlı arkadaslarımız. Rabbim HEPSİNİ sağlıcakla kavuştursun. Rabbim sabrını verıyor fakat dedıgım gb yapmanızda ınanılmaz çok fayda var buna emın olabılırsın
Benimkide aralıkta gidecek inşallahhh cnaımm...gözünaydın az kalmış nişanlının gelmesine...bende arkadaşa katılıyorum 4 yıl bitirsinn hem eğitim açısındanda iyi olur
Saolasın ebrucum bitirdik pek bişey kalmadı ama zar zor tabi. Kısa dönemmi gidicek askerin en mantıklısı.
Canım Allah sağsalim kavuştursun inşallah bütün askerlerimizle birlikte...evet cnm büyük ihtimal kısa dönem gidecek..inşallah hayırlsıyla gelir gider..herkesle beraber...
cnm çoğu evlilikte olduğu gibi bırde kaynana kaynata elti derdi eklenecek.
eşin askerde kimde kalacagım düşüncesi baş gösterecek.
sen annende kalmak ısteyeceksın kaynanan laf sokacak. eşin git annemde kal dıyecek.
kaynananda kalırsan bebğin olursa herşeyine karısacak eşinde yok. asker. kendını yalnız hissedeceksin.
ve bunalıma gireceksin.
bu sefer askerliğin her lafı acıldıgındında yada bı prob. oldugunda kaynanan işte bekleyemedilerki falan deyıp laf sokacak..
abartmış olabılırım ama bunlar gerçek hep okuyoruz forumlarda.
bebeği olupta karışan kaynanalar..
eşi askerdeyken yalnız kalamayıp kaynanasında kalanlar..
çoğu insan yaşıyor bunları maalesef..
benimde fikrim askere gitmesi yönünde. sanırım çogumuzun fikri bu yönde.
bende şu anda asker bekliyorum. askere gitmeden önce bizde bu ikilemde çok kaldık. 2 yıllk mezunuydu ve evlendikten snra askere gitmeyi istiyordu.
fakat ben istemedim evliyken asker beklemek. zaman geçiyor bir şekilde. önünüzdeki bu engeli bir an önce kaldırın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?