Canım selam...baslıgı okur okumaz hemen cevap vermek istedim...senı cok iyi anlıyorum tatlım ama asla ve asla evlendıkten sonr gitmesin...ben 6 yıllık evliyim,sözlüyken aynı git gelleri yaşadık eşimle,o zaman o da 2 yıllık kazanmıstı.tekrar gırerım 4yıllık kazanır okurum snrada kısa dönem yaparım gibi garantisi olmayan düşüncelerle hareket ettik ve sonuclarına katlanıyoruz...sonuç ne dersen,eşim düne kadar aynı hayallerle yasıyordu.2yıl önce 4yllk işletme kazandı yaşasın dedık okuyup kısa dônem yapacak ama malesef hicbisey planlandıgı gıbı olmuyor.eşim hala gıtmedı tecıl ettıre ettıre bu gunlere geldık.6yıldır üzerımızde bı karabulut gıbı dolasıyor askerlık...şubatta tecılı bıtıyor bakalım hakkımızda hayırlısı.lütfen ablacım bak bu zorlugu daha görmeden şmdıden uzuntusunu yaşayan bırı olarak şiddetle gıtmesını tavsıye edıyorum.
O önünüzde hep bı engel gıbı olacak...okuyabılırse ne ala ama ya bitiremezse.işinızı varsayımlara bırakmayın cnm.işide hic sorun etme,aksıne askerlıgını bitirmis biri daha rahat karıyer sahibi olur...of bu konuda o kadar cok dıcek şey varkı...hayat sizin ama biz bu hatayı yaptk siz yapmayın...bak mesela benım bebegım olmuyor...kac sene oldu şu askerlık dusuncesı benı bıtırdı...dogru duzgun karar verıp tedavı bıle olamadım.hep kafamda soru işaretleriyle yaşadım...gidip gelsin öyle mi tedavıye başlasam?o gıdınce bebekle halim nolur...en sonunda amannnnnn dedım nolursa olsun kaybedecek zamanım yok.29yasında oldum anca karar verdım.nıye hep askerlık yuzunden...ah cnm benım.bılıyorum cok özlıceksn ama evlenınce onun 5 katı olacak...biz hic ayrılıga alıskın degılız bıde.şuanda evde iki gecedır yanlızım eşımin isi cıktıgı icin...aglayp duruyorum cok tuhaf.hep askerlık aklımda...Allah hepımızın yardımcısı olsun.
İster uzun dönem olsun, ister kısa dönem, mutlaka evlenmeden önce gidilmeli.Şu anda ayrı olmaya alışıksınız.Sonuçta bi evi, aile sıcaklığını paylaşmadınız.Ama Evlendikten sonra ayrı kalmak çok zor gelir.Şu anda ailenin yanındasın, ama evlendikten sonra, onu ailenin yanında beklemek çok daha zor.
Bak benim tertiplerde gelmiş buralara aynı şeyi söyledik hepimiz sana...
Hiç daha düşünme bile, nişanlında en uygun zamanında gitsin bitirsin askerliği...Başlanırsa biter, böyle hep kafa kurcalar
arkadaşlarr nişanlımla konuştum oda benim gibi düşünüyor gitmek istediğin söyledi ocak gibi iş yeriyle görüşüp askere gidiceğini söyliycek. şuan tecilli olduğu için askerliği tecilini bozdurduğu an direk askere alınır. muhtemelen mart gibi gider mart olmassa haziran artık bilemiyorum nezaman çağırırlarsaşu meclis bi açılsa askerlik kısalmasıyla ilgili kesin sonuç açıklancak 12 ay olması soz konusuu inşaallaahh yaaa 3 ay 3 aydırr.
Askerliği bitmeden sakın evlenme. İnan çok zor. Oğlum 8 aylıktı, çalışma şartlarım çok ağırdı. Kaldı ki kendi evimdeydim. Maddi problemim yoktu. Ama yine de tüm sorumluluğu tek başına taşımak çok zor oldu.
Kaldı ki askerlik erkeklere iyi geliyor genelde. Biraz daha olgunlaşıyorlar.
Benim nişanlım 26 yaşında, lise mezunu olduğundan uzun dönem yapacak. başvurdu ama en erken şubatta alıyorlar. biz hemen kasımda gitsin istiyorduk
ben doğu görevindeyim 5 yıl, burada yalnız kalmak istemiyorum, planımız kısa süre içinde evlenmek. 3 seneden sonra il dışı tayin isteyebilirsem ve daha güvenli bir yere gidebilirsem o zaman gitsin diyoruz artık.....
Canım benim eşimde şuan askerde zor oluyor. birde biz çok şanslı olmamıza rağmen zor geliyor. eşim yakın bir yerde, 15 günde bir eve geliyor ama zor yine de zor.
bence askere gitsin gelsin öyle evlenin derm
ahhh ahhhh kendimi gördüm sende birden 2 yıldır nişanlıyım benimde nişanlımın askerlik sorunları vardı.Ben sevgiliyken beklemeyi tercih ederdim ama o birbirimize biraz daha bağlanıp yani nişanlanıp gitmek taraftarıydı nişandan sonra işleri kötü gitti falan 6 ay gecikti askerliği kabus gibi günler inanırmısın nişanlılık süreci gitsemi gitmesemi evlensektemi gitse diyerek zehir oldu ikimizde tadını çıkaramadık nişanlı olmanın sonra benim bir boykotumla soluğu kışlada aldı bizimki(laf aramızda belirsizlik beni deli ederde) ama sonuç bugün güneşin doğmasına 78 gün kalplerimizde özlemden ve hasretten tavan yapmış aşkkk varrr...Aşkım gelecek ve bu sıkıntı bitecek canım aslında baştan çok korkunç geliyor 15 ay gibi bir süreç ama emin ol geçiyor aşkınız sağlamsa iyi günü kötü günü görmek için çok da iyi geliyor sevdalar büyüyorrrr aşk mektupları yazılıyor hemde sen çeyizini tamamlıyorsun iyiki göndermişim diyeceksin emin ol
Tabi Allah herşeyin en hayırlısını nasip etsin bizlere ve bütün askerlerimizi polislerimizi hepimizi korusun:98::98::98:
kesinlikle evlenmeden önce gitmek en mantıklısı ..evli iken asker yolu beklemek ölüm gibi çok ama çok zor ..abim gitti perişan oldu ..eşim okul btince yapmış hemen sağolsun beni o dertten kurtardı ..tanıştığımızda askerliğini yapmıştı .o yüzden çok şükür o günleri görmedim ama evlendikten sonra gitseydi çok zor olurdu ..flörtken başka ,evliyken bambaşka bişey oluyor ,hasretine hiç dayanamıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?