Nişanlım her şeyi kendisi yükleniyor-Tavsiye istiyorum

Kinkaju

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
45
24
88
İzmir
Merhabalar kızlar.:KK54: Sizlere bir sorum olacaktı. Ben kpss'ye hazırlanıyorum, nişanlım ise geçen sene devlet memuru oldu. Nisan 2015'te nişanımız oldu, nişanlım 10.000 tl kredi çekti, benim tüm alışverimi her şeyi o yaptı. Şimdi düğün salonunu, düğündeki her şeyi ben yapacağım diyor. Bu konuda çok tartışıyoruz. Bu yaz nişanlımın abisi evlendi ve ona kendi evlerinin üstüne ev yaptılar, yemek takımı ve tencereler hariç evdeki "BÜTÜN" eşyaları nişanlımın ailesi aldı.(Abisi çalışmıyor). Bana sadece nişan ve düğün için bilezik takmış olacaklar, o da nişanlımın çektiği kredi altınları da karşılayamadığı için. Sizce ben boş yere mi kuruntu yapıyorum? Yani nişanlımın bir maaşı var diye kredi üstüne kredi çekmesi normal mi? Aileye yük olmamak için bu kadar borç altına girmemize ses çıkarmamalı mıyım? Kafam allak bullak, tavsiyeye ihtiyacım var :KK17:

Mesajımı okumuş, cevap yazmış ve yeni okuyup mesaj yazacak arkadaşlarım için düzenleme gereği duydum. Ayrıca nişanlım, abisinin 2015 temmuzdaki düğününde 3.500tl harcadı. (fotoğraf çekim, kuaför ücretini de( gelin başı ve gelen misafirler) içine dahil)
Bunu yazıyorum çünkü bazı yanlış anlamış arkadaşlarımız var, siz nişan için ne yaptınız ki istiyorsunuz, elinizi ailecek siz de taşın altına sokun demişlerdi. Üzerimize düşeni de tamamen yerine getiriyoruz. Teşekkür ederim anlayışınız için, hepinizi seviyorum
:KK200:

Son düzenleme:
Borc Üstüne borc cok iyi bir durum değil. .
Kaç yaşında nişanlın, senin Ailen ne diyor?

Evlilik hazırlığı gövde gösterisi yapılacak er meydanı değil . Herkes elini taşın altına koymalı .

Ha onun ailesi karşılayamayacak durumda ise de nişanlının kredi çekmesine de senin müdahale etmen doğru değil .

Sen ve ailen de yapılacaklara ve alınacaklara katkıda bulunun .

Nişanlın son derece düşünceli biri belli, ama her şeyi tek başına yüklenmesine izin vermemelisin. En azından ailelere yük olmak istemiyorsunuz belli, maddi durumun pek yok anlıyorum fakat bazı şeylerden feragat ederek de ona destek vermiş olursun...
Mesela takı istemezsin fazla, ya da düğün yapmaz sadece nikahla ve ufak bi yemekle geçiştirirsin... Ne bileyim gelinliğe paralar saçmazsın...

Ben düğün yapmadım mesela, onun parasıyla rahat rahat eşyamızı aldık. Hiç pişman olmadım herkes bize özendi.

Bi cocuga yapıp da digerine yapmamak olmaz. Adil davranmayan aileye gelin gitmek mesele burda. İşi yoksa evlilik neyine abisinin, işi olana yapmalari gerekirken... Evliligin kaderindeki sacmaliklar :) Yoksa nişanlın gayet güçlü bi yapida sırtını dayayabilecegin biri, bu çok iyi bisey.

Borc Üstüne borc cok iyi bir durum değil. .
Kaç yaşında nişanlın, senin Ailen ne diyor?

27 yaşında nişanlım. Babam daha anlayışlı gibi aslında, ama annem hemen parlıyor. Çünkü bu yaz yaptıkları düğünü gördüler, bizden el etek çekmelerinden rahatsızlar :KK43:
Evlilik hazırlığı gövde gösterisi yapılacak er meydanı değil . Herkes elini taşın altına koymalı .

Ha onun ailesi karşılayamayacak durumda ise de nişanlının kredi çekmesine de senin müdahale etmen doğru değil .

Sen ve ailen de yapılacaklara ve alınacaklara katkıda bulunun .
Çalışıp birlikte kurun yuvanızı.
Kimseden medet ummayın.
Sizde çalışın tek nişanlınıza yüklenmeyin.
İlerde de minnet etmezsiniz ailesine böylece.

Ailemin isteğiyle bu sene sınavı deneyeceğim, aslında hemen işe girmek istiyordum ama hayır diyemedim. Ben de destekte bulunamadığım için çok rahatsızım bu süreçte. Teşekkür ederim yorumunuz içinHoppa

buraya mı takıldın diyeceksin ama abisi niye çalışmıyor. çalışmayan adama hem ev yapıp bide evlendirdiler mi. ne şans var millette
Abisi çiftçi, yazın çalışıyor, kışa da evde oturuyor. kendi isteğiyle okumadı. Görücü usulü evlendiler onlar da.

Nişanlın son derece düşünceli biri belli, ama her şeyi tek başına yüklenmesine izin vermemelisin. En azından ailelere yük olmak istemiyorsunuz belli, maddi durumun pek yok anlıyorum fakat bazı şeylerden feragat ederek de ona destek vermiş olursun...
Mesela takı istemezsin fazla, ya da düğün yapmaz sadece nikahla ve ufak bi yemekle geçiştirirsin... Ne bileyim gelinliğe paralar saçmazsın...

Ben düğün yapmadım mesela, onun parasıyla rahat rahat eşyamızı aldık. Hiç pişman olmadım herkes bize özendi.

Düğün Kahramanmaraşta olacak. nikah olsa sadece dedim, düğün yapmazsak bize güler millet dedi. Yani dinlemiyor da beni, hallederiiiz, bişey olmaaaaz diyor :(
Rahatça eşyaları alabilmek cidden çok güzel bir şey. Güle güle oturun :KK68:

nişanlınızın maaşı nekadar ki böyle cesur yüreklilik yapıyor

Bi cocuga yapıp da digerine yapmamak olmaz. Adil davranmayan aileye gelin gitmek mesele burda. İşi yoksa evlilik neyine abisinin, işi olana yapmalari gerekirken... Evliligin kaderindeki sacmaliklar :) Yoksa nişanlın gayet güçlü bi yapida sırtını dayayabilecegin biri, bu çok iyi bisey.

Anlayışlı da olduğu için bazen rahatlıyorum, sonra yine gün yüzüne çıkıyor. Ne zor işlermiş bu nişan-düğün işleri

3.250 tl alıyor. Ayrıca bir kardeşi daha okuyor, ona da aylık gönderip kendisinin de zamanında üniversitede aldığı krediyi ödüyor :KK43:

Siz evlenince de böyle mi olacak, o dügün senin altınlarla yapılacak belli oldu

Hele bir de sen atan ooo bunlar çift maaş yüklen diyecekler

şimdi bizden nasıl bir yorum istiyorsunuz ? düğün yapmayın diyen arkadaslar olmus, nişanlım istiyor demişşiniz.. Ailesi iki çocuga adil olmalıydı evet ama, ev kurma işi ortak yapılır.. Siz hiç paylaşmazsanız zor yani..
nişan 10 bin tuttuysa varın düğünü ve ev kurmayı siz düşünün..

Back
X