• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım nişanı atmak istiyor

sa_re

Günlerimiz hasret oldu..
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2012
595
543
323
Öncelikle herkese merhaba. anlatacağım konuda aklım o kadar karışıkki ileride pişman olacağım hatalara düşmek istemiyorum. Tanımadığım insanların olaya daha objektif bakacağını düşünerek buraya yazmak istedim. Nişanlımla 7 yıllık bir ilişkimiz var. Bu 7 yıl içinde çok büyük sıkıntılar çekti ve ben her zaman onu destekledim ve bu süre içerisinde üniversitemi okudum beraber el ele vererek bütün sıkıntıları atlattık ve geçen sene haziran ayında nişanlandık. Herşey güzel gidiyordu. 1 ay sonra düğünümüz vardıki evi tuttu eşyaları dizdi. Farklı şehirlerde yaşıyoruz o işi gereği deprem bölgesinde yaşadığı için çok eşya istemedim sadece birkaç parça al ihtiyacımız dışında hiçbirşey alma dedim hatta kendi beğenip aldı onada karışmadım. Tam nikah tarihi alacakken annesi hastayım dedi. Aileside büyükşehirde yaşıyor her türlü imkan varken annemi ve kardeşlerimi yanıma getirip hem hastane işlerini hallederim hemde bir süre bende kalsınlar dedi. Zaten erkek kardeşi 1 aydır yanında kalıyordu. Bende daha benim kullanmadığım eşyaları onlarmı kullanacak diye sordum. Hem orası deprem bölgesi neden oraya götürüyorsun bu ne kadar doğru bir karar dedim. Yaşadıkları şehirde çok daha iyi hastanr doktor imkanı var dedim. Kıyametler koptu telefonu yüzüme kapattı bir daha beni arama nişanı atıyorum dedi. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Yıllardır verdiğim emekleri ve onun için çektiğim sıkıntıları hiçe sayarak bu lafları söyledi bana. Eşya veya gösteriş meraklısı biri değilim ama evimi benden önce kullanmaları açıkçası zoruma gitti. Bilmiyorum benmi haksızım ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Sizlerden ricam fikrinizi yazabilirmisiniz bu durumda onca emeği heba edip yanlış bir karar vermek istemiyorum şimdiden teşekkürler

Genel olarak nişanlınızın tavrı böyle mi? Açıkçası evlilik öncesinde ufak gerginlikler olabiliyor ama genel olarak size bu şekilde davranıyorsa sıkıntı var demektir.

Ha ben eşya konusunu sıkıntı etmezdim. Bunu da belirteyim.
Açıkçası nişandan sonra çok gergin ve sinirli bir hale büründü belkide evlilik stresine girdiği içindir.

Açıkçası nişandan sonra çok gergin ve sinirli bir hale büründü belkide evlilik stresine girdiği içindir.
Üzerinde çok fazla sorumluluk mu var? Ben de bunu anlamıyorum bu evlilik erkeklere ne kadar dert oluyor yahu.

Kadınların daha çok stres olması lazım bence 😅

Evlenince birlikte mi yasiycaksiniz onun ailesiyle? Sana sormadan birlikte yaşama kararını vermişler bile bence.
Ailesiyle farklı şehirlerde yaşayacağız. Ama daha ben eve girmeden onların gelmesi açıkçası biraz zoruma gitti. Söz konusu annemin sağlığı diyor ama annesinin yaşadığı şehirde çok daha iyi imkanlar var. Onu deprem bölgesine getirmesi bana çok anlamsız geliyor

Üzerinde çok fazla sorumluluk mu var? Ben de bunu anlamıyorum bu evlilik erkeklere ne kadar dert oluyor yahu.

Kadınların daha çok stres olması lazım bence 😅
Yani ailesi hiçbir şekilde destek çıkmadı bütün yük onun omuzlarına kaldı. Bende elimden geleni yapıyorum her konuda. Hiçbir şekilde maddi anlamda sıkmadım ama şu an onun gözünde ne yazıkki ben suçluyum😞

Ailesiyle farklı şehirlerde yaşayacağız. Ama daha ben eve girmeden onların gelmesi açıkçası biraz zoruma gitti. Söz konusu annemin sağlığı diyor ama annesinin yaşadığı şehirde çok daha iyi imkanlar var. Onu deprem bölgesine getirmesi bana çok anlamsız geliyor
Evlenir birlikte yasiycaz ailemle diye tutturur bu adam. Kardeşim bizde kalacak hep der. Zaten 1 aydır gelmiş yerleşmiş adam.

Eşyaları tamamen nişanlınız aldıysa karışma hakkınız yok. Ama ben de istemezdim benden önce evimde yaşamalarını
Evet hepsini o aldı ama aldığı eşya zaten çok çok az ben öyle olmasını istedim. Asıl sorun ettiğim bana hiç sorulmadan benden önce eve yerleşmeleri ister istemez insanın zoruna gidiyor

Bu 7 yıl içinde çok büyük sıkıntılar çekti ve ben her zaman onu destekledim ve bu süre içerisinde üniversitemi okudum beraber el ele vererek bütün sıkıntıları atlattık
Bu sıkıntılar nelerdi? Maddi sıkıntılar mıydı? Siz onu bu sıkıntılardan kurtardınız, evini de dizdi ve artık size ihtiyacı kalmadı mı acaba?

Evet hepsini o aldı ama aldığı eşya zaten çok çok az ben öyle olmasını istedim. Asıl sorun ettiğim bana hiç sorulmadan benden önce eve yerleşmeleri ister istemez insanın zoruna gidiyor
İşte eşyaları o aldığı için evi kendisine aitmiş gibi görüyor ve size danışmak aklına bile gelmemiş. Hakkınızda hayırlısı olsun ama daha şimdiden böyleyse

Annesinin rahatsızlıği çok ciddi bir rahatsızlık mı?
Kadın şeker hastası çok ciddi bir şeyi yok şu an. Kadın Nişan zamanı yine başka bahaneler çıkarmıştı nişanı ertelemiştik. Şimdide nikah tarihi alacağımızı duyunca sanki bilerek yapıyor gibime geliyor yinede kötü düşünmek istemiyorum

Bu sıkıntılar nelerdi? Maddi sıkıntılar mıydı? Siz onu bu sıkıntılardan kurtardınız, evini de dizdi ve artık size ihtiyacı kalmadı mı acaba?
Bence olayın özeti bu. Evlenirseniz de ailem de ailem diye kendini onlara feda edecek bir tip.

Nişanlıniz ne tür büyük sıkıntılar cekti de destek oldunuz?
Zamanında iftiraya uğrayıp işinden çıkarıldı yıllarca işsiz kaldı hiçbir zaman yanlız bırakmadım. Çok şükür iftiranın asılsız olduğu ortaya çıktı tekrar işine başladı herşey düzeldi derken maalesef şimdide nişan atalım diyor

Back
X