Şeker hastasıymış, büyük bir rahatsızlığı yokmuş ve çocuk HATAYDA oturuyormuş, yani DEPREM bölgesinde. O bölgede hiçbir şey rayına oturmamış her şey yıkık dökükken böyle bir yerde nasıl tedavi olacakmış acaba?? Kendisi daha iyi doktorların imkanların olduğu yerde oturuyormuş zaten ne gerek var ailecek düğünden önce gelinin bile oturmadığı eve yerleşmeye. Şimdi gelinine saygı duymayan sonra hiç duymaz. Azıcık AKIL VE MANTIK sahibi biri de bu olayı normal görmez, büyük bir rahatsızlığı olsa kız zaten kabul eder. Ha onlar demiş ha annenler demiş ne farkeder? Siz onlar lafına takılırken kız evlendikten sonra oturacağı evde söz hakkı olmamasına takılıyor. Bunda yapıcı olacak bir durum yok. Bu tarz bir olayda ben yapıcı oldum sustum, neler çektiğimi forumda duymayan kalmadı. Bir kızım var ama evlendiğim için pişmanlık duyuyorum.
Böyle adamlara ailelere karşı yapıcı olursanız her zaman daha fazlasını beklerler, isterler, yarın bir gün bir şeye hayır dediğiniz de de aynen böyle kapı dışarı edilir, terkedilir kötü olan siz olursunuz kendinizi düşündüğünüz için. Şimdi yapıcı olup evlenirse o eve ait hissetmeyecek kendini, geçmiş sürekli karşısına çıkacak ve sürekli "sen zaten ailemi istemiyordun" diyecek en ufak bir konuda, eşi saçını süpürge etsede hakettiği değeri vermeyecek. Ailesi kızın ağzına s.çsa afedersin kıza diyecekki alttan al sen haksızsın(kız haklı olsa bile). Şimdiden belli gelecekte ne olacağı, karşıdaki kişi bu kadar çabuk bitirebiliyorsa eğer zaten sevmemiştir ve bahane aramıştır ayrılmak için.
Zaten anlattıklarına bakılırsa ayrılmak için yaptıkları bir oyun, bahane gibi duruyor.