Nişanlım ve ailesi ile sürekli sorunlar yaşıyorum

yagmur86

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2009
582
4
316
Isparta
kafayı yemek üzereyim nişanlım ve ailesiyle sürekli sorunlar yaşıyorum,1,5 yıldırda nişanlıyım,ne zamandır buraya konuyu açmak istedim cesaret edemedim tecrübesi olanlar nolur yardım edin hata ben de mi yoksa karşı tarafta mı?

yorum yapilacak turden birsey paylasmamissin ki cnm biraz ayrinti versen daha kolay fikir yuruturuz diye dusunuyorum
neden bir bucuk yil sonra seni o mu yoksa ailesimi istedi ne bileyim ne tur sirunlar yasiyosun gibi

önceleri küçük tartışmalar yaşıyorduk ama bu kadar uzun olmuyordu,bardağı taşıransa askerlik meselesi,kendisi polis askerlikten önce tayinimi isticem dedi askere gitmedi nişanlandığımız sene(2009 mayıs da nişanlandık),2010 da tayin istedi tayinde çıkmadı,neyse ben hala bekliyorum beklicem diyede söz verdim caymak olur mu sözden,önceleri tayinim çıksın tecilimi bozdurup hemen askere giderim diyordu, tayinler de haziran gibi açıklanıyor zaten çıkmadı tayini vermediler başka bir şehre,ağustosda da almadılar mı bunu polislere sadece aralık ayında izin veriliyormuş,daha yeni öğreniyoruz önceleri böyle söylemiyordu ama,yazın çok düşündüm ayrılsam mı diye ayrılamadım sevgi vardı ortada aşk vardı ,neyse tamam dedik 6 ay sonra olur o zaman dedik düğün,aralıkta askere gidicem tamam dedi söz verdi,aralığa 2 ay kala babası askere gitmesin düğününüzü nisanda yapalım demiş,ben salağım ya o kadar zaman bekle askere gitsin diye bana yaptıkları teklife bakın sözde polislere yasa çıkıcak onu bekliyorlar heralde,ben 2009 un yazında evlilik işi uzamasın askerden öncede evlenirim seneye yani 2010 için yapalım düğünü demiştim tamam dedi nişanlım ertesi günü ailesiyle konuşup hayır dedi,neymiş evlendikten sonra askere gidince ben onlarda kalırsam ilerde çoluk çocuk olursa çocuk hastalandığında kim doktora götürcekmiş(kendileri antalya merkezde yaşıyorlar) demişti nişanlım çok alınmıştım demek benim kocama birşey olsa bana sahip çıkmayacaklar,
ailesine karşı hiçbir saygısızlıkta bulunmadım hiçbir kötü söz söylediğimi hatırlamıyorum istemerek belki söylemişimdir,iş uzadıkça her yaptığım davranışın altında birşey aramaya başladılar mesala evlerine gittiğimde sessizce otururum,hal hareketlerime dikkat ederim ama ailesi biz bişeymi yaptık birşeymi söyledik niye öyle duruyor diye sebepsiz bahaneler söylemeye başladılar....

tatlım ben anlamadım senin nişanlını ve ailesini
demek ki böyle garip insanlarda var valla ne diyelim bunlar şimdi böyleyse iyice düşünmek zorundasın:44:

nişanlım askerde yemin törenini bile haber vermediler bize neymiş benim ailem onun ailesini arayıp hayırlısıyla gitsin gelsin diyecekmiş, askere gitmeden önce zaten ailecek gittik evlerine baklavamızı aldık kendi köyümüzden meyvalar falan kattık,annem kışlık birşeyler hazırlamış neyse bunlar önemli değil ,evlerine gittiğimizde zaten söyledik hayırlısıyla gider gelirsin diye benim moralim çok bozuktu zaten ogün

nişanlım askere gitmeden önce bir tartışma yaşadık ,olan biteni teyzemlere aktarmışlar bende bugün hem hal hatır sorayım hemde benimle ilgili sorunlarınızı bana söyleyin demek için aradım kadın başladı eskileri açmaya ağzına geleni söyledi,ben iyi niyetle düzgün bir şekilde konuşmak için aradım kadının yaptığına bakınn

sen alttan aldıkça üstüne geliyorlar belli canım senin ne eksiğin var onun oglundan sonucta seninde bir ailen var bence bu kadar üzme kendini ve ezdirme kendini

tatlım ben anlamadım senin nişanlını ve ailesini
demek ki böyle garip insanlarda var valla ne diyelim bunlar şimdi böyleyse iyice düşünmek zorundasın:44:

evt canım çok garip insanlarmış tartışma bir taraftan iyi olmuş diyorum öğrendim huylarını bir taraftanda üzülüyorum işte 1,5 sene verilmiş bir emek,
sürekli biz onları arıyacakmışız 2-3 güne bir, ben ve ailem akrabalarının hal hatırını soracakmışız
bayram günleri sabahın köründe aranacaklar kendi ailemle bile bayramlaşmadan düşünün,
nişandan sonra sürekli aradım arayamadığım zamanda kpss sınavına hazırlandığım zamandı sınava son 4-5 ay bir taraftan sınava hazırlanıyorum bir taraftanda akrabamızın oğlu evleniyor onlara yardıma gidiyorum bazen gece onlarda kalıyorum sonuçta kalabalık ortamda nasıl arayabilirim ki , bunu bile bahane ediyorlar işte aramadı sormadı diyee acaba niye aramadı bizi birşey mi oldu demiyorlar niye aramadı? nişanlımı doldurup doldurup üstüme salıyorlar

cnm eğer fırsatın olursa paylaştığım konularımı oku ve neredeyse aynı şeyleri yaşadığımızı görürsün.nişanlımın ailesine karşı o kadar saygılı ve davranışlarımda o kadar dikkatliydimki,zaten kişilik olarak güleryüzlü canayakınımdır hep onlara karşı güleryüzlü,hizmetkar oldum.ancak beni istemiyorlar oğullarına laik görmüyorlar..3 nisana düğünüm vardı ailem telaş hazırlık içindeydi,bende yeni kuracağım hayata odaklanmaya çalışıyordum gördüğüm herşeyi alıyordum yeni kuracağımız evimize..ancak abisi evlenecek diye herşey iptal oldu..hiç bir eksiğimiz kalmamıştı eşyalar,salon,gelinlik,herşey tamam ama eylüle yapalım düğünü diye karar almışlar.üstelik bize sormadılar bile.şimdi görüşmüyoruz nişanlımla sadece tlfda konuşuyoruz.tlfda konuştuğumuz süredede ailesiyle olan huzursuzluğunu anlatıyor her defasında..seni çok iyi anlıyorum ama şunu unutmaki,iyiliğin ve iyiniyetin bedeli hep böyle hüsran oluyor ne yazıkki...

cnm ya senin haberin yok yada nisanlin yalan soluyo bende polis esiyim
1 . tain isterdi cikmadi diye birsey olamaz ya ipka vermistir yada durdurma vermistir bi ihtimalde su tain falan istememis yalan soluyo
2. polisler izne subesinde kurra cekilerek amirinde onayiyla cikar ole aralik maralik felan sarti yok
daha eylulde komsum nikah kiydi ekimde dugunleri oldu balayionida yapti geldiler
3. o yasayi daha cok beklerler cunku iptali soz konusu gerci gitmis nisanlinda neyse
KAYNANANA GELINCE bencede yuz verme kaybedeceklermis gibi hissedince odleri kopar ama nedense ogullarinin eli para gorunce onu yiyilecek bi nevale gibi goruyo bazilari gelinide ortak yiyici olarak genel kaderi gelinlerin ama geri adim atma bencede ne ara ne sor birazda onlar tutussun noluyo diye geri adim atacaklardir bence

sen alttan aldıkça üstüne geliyorlar belli canım senin ne eksiğin var onun oglundan sonucta seninde bir ailen var bence bu kadar üzme kendini ve ezdirme kendini

sesimizi çıkartıncada psikolojisi bozulmuş dediler alnıma bir deli demedikleri kalmıştı,düşünün evlerinde beni ve babamı bir odaya soktu kayınpeder, annem salonda kaldı, adamın yaptığına bakın niye annemin yanında da konuşulmuyor bir sorun varsa ortada konuşulur çekipte kapalı kapılar ardında konuşulmaz, annem ağladı ben insan değilmiyim niye öyle bir davranışta bulundu diye

aaaa ben bile sinirlendim sen nasıl dayanıyorsun ya:26:
bu arada yaşını ve bir mesleğin olup olmadığını bilmiyorum ama bunlar yüzünden ezmeye çalışıyorlardır oğulları polismi ne anlamadım ama padişah olsa ne yazar insan olmak lazım.sen yol yakınken dön bu ne ya

evt canım takip ediyorum sende büyük sorunlar yaşıyorsun iş uzadıkça çığırından çıkıyor çok dedim uzatmayalım diye ama işte ailesinin ağzına baktı en azından seninki ailesinin ağzına bakmıyor,şatafatlı düğünde istemiyorum zaten dedim kendimiz yapalım dedim bir gecede olsun bitsin dedim,tayinci olduğumuz için fazlada eşya almıcaktım onu bile çok görüyorlar yaa,bizim burda söz bittimi herşey konuşulur eşyalar nasıl olcak,altın falan bunlar hiçbirşey konuşmadı kaç defa dedim çevremizden soruyorlar hemde sonradan pürüz çıkmasın diye geldiğinizde konuşursunuz dedim ama nerde sözde konuşmuşlar sadece babası babama söylemiş,en son geldiklerinde konuştular işte eşya işini ortak alınacak dedik,ben onlara gittiğimde kayınpeder " ben burdan beyaz eşyayı alayım siz gerisini alırsınız" demesin,hani ortaktı herşey sözden niy edönülüyor bizim evde atıp tutuyordu ,offff offfff er geç öğrendim huylarını iyike evlenmemişim diye dua ediyorum,rabbim herkese hayırlısını versin

bende polis eşiyim .arkadaşın dediklerine katılıyorum.ama şunu söyleyeyim.nişanlıyken sorun çıkınca bukadar evlenince dahada çoğalabilir.helede aile bukadar karışıyor vede etkili oluyorsa nişanlına. allah yardımcın olsun.ezdirme kendini.şimdi nişanlıyken ezdirisen evlenince tepene çıkarlar.......

evt polis,ben tekstil mühendisiyim ama çalışmıyorum yüksek lisans ı kazanmıştım bu sene kaydımıda yaptırmıştım beni verdikleri danışman 2 sene burdasın diyince hocamı değiştirmeye çalıştım olmadı hocayla papaz olduk kaydımı sildirdim bende,değiştirmek istememim sebebide seneye düğünü olursa yarıda kalır düşüncesiyle rahat çalışabileceğim 2.senemde sadece tez için vakit ayırabileceğim bir hocamı istedim,birde benim yüzümden düğün işi uzamasın diye,ama kötü etmişiz,beyfendi benim için ailesine bile karşı çıkmıyor ana kuzusu olmuş iyice,
hatta 2009 da yüksek lisans a başvurucaktım nişanlım afra tafra yaptı o üzülmesin diye başvurmamıştım,ben onun için herşeyden vazgeçiyorum ama onun yaptıklarına
bakın

Canım benim bildiğim kız tarafı aramaz ARANILIR. Erkek tarafı kız tarafını hem daha çok arar sorar hem de daha çok ağırlar misafir eder :26:

canım ne güzel mesleğinde varmış.sakın iş imkanlarını kaçırma sonra çok pişman olursun.bırak biraz o ve ailesi senin peşinden koşsun.iyi düşün sonra pişman olma.kocayı çok bulursun.ama iş imkanlarını kaçırdınmı kafanı biraz geçtimi duvarlara vurursun....

sizi polis eşleri topiğinden hatırlıyo gibiyim kars ta mıydınız,kendisi polis olunca biliyordur dedim hatta bana ilk başlarda askerdeyken tercih yapılmıyor tayinim çıksın sonra askerlik demişti ,tecili bozdurduktan hemen sonra askere alırlar dedi (gördük aldılar askere)
kendisi ist da geçen yıl hiç kimseyi göndermedilerki zaten,
ameliyat olmuştu kıl dönmesinden ramazan bayramından önce askere gidene kadar izinliydi,
ben onlardan dört dörtlük birşey istemedim,öyle giyimime kuşamıma düşkün bir insan değilimdir marka düşkünü bir insanda değilim orta halli ailenin çocuğum,
arayıp sormayıncada biz kötü oluyoruz işte ablacım

Canım benim bildiğim kız tarafı aramaz ARANILIR. Erkek tarafı kız tarafını hem daha çok arar sorar hem de daha çok ağırlar misafir eder :26:

benim bildiğimde öyledir,bugün telefonda kayınpeder diyor ki siz bize gelin oturalım konuşalım neeeee dedimmm biz miiii gelicezzz dedim adam pişkin pişkin evt diyor birde,kız evi oğlan evinin ayağına gidiyor düşünün artık konuşmaya,bahaneside kayınvalide hastaymış,doğrudur kadın da boyun fıtığı var iğneyle tedavi olmuştu biz onlara gitmeden önce, sağlık bu çok zor , am en azından bunu dememesi gerekiyordu,annen iyileşsin gelmeye çalışırız bari diye söyleyin değil mi?

ben onu herşeyiyle kabul ettim ailemle aram açıldı,çevremde polislerin aile hayatı olmaz senin mesleğinde varmış niye polisle evleniyorsun gibi herşeye kulak tıkadım iyisiyle kötüsüyle herşeyiyle varım dedim,doğuya bile gidicem dedim ama yok yokkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…