• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlim ve ailesi yeter dedirtti..

bir aileye ikinci gelin olmak cok kotu bir sey tum huzurunu bozuyorlar bu tur karsilastirmalarla

Kayinvalidenizin yaptigi hos olmamis tabiki. Ama eger eltinizle ayni miktarda altin takilacaksa konuyu fazla uzatmayin derim. Nisanlinizin tutumu nasil? Baska konuda sorunlariniz varmi?
Kolyem kupem gram fazlasi diye yarin geri alincak iste.gelip alcaklar eltin kizmasin dendi..boyle ayip gormedim..nisanlima kizginim zaten 1 bilezigi nisanlim alcakti bugune kadar konusuyoduk alacam altin dusukken diye..hesaplamislar kolye kupe fazlaligim olmus eltimden kizarmis..diyemediki onu ben takarim benim hediyem kime ne diye..cok kizginim hala abimler kizar diyo

Yaa anlatamiyorum..eltinle eşit olacaksin diye aynisi olacak diye bi tarafini yirtan kaynanam..ben hic bir talepte bulunmadim.hesaplamislar bugun kupemle kolyem ona takilandan gram fazlasi oldugu icin ona ayip olmasin diye yarin gelip geri alcaklar
Orada bu de ışte ne yapacaklarına karar versinler.

En nefret etigim Süt parasi ne yani , ben yavruma sut vericem ilerde onun parasinimi alacam..
Igrenc bir mevzu..

Altina gelince madem oyle almasaydi kolyeyi , hem elti kizarmista nedir cokmu onemli onun kizip kizmamasi hayret birsey...

Ah ben çok safım.
2 yıl nişanlılı kaldım.hiç aklıma gelmedi diğer eltilere neler takıp aldıysanız banada onu yapın diye.
Rabbime binlerce şükür ki kendi ailemlerle eşimin ailesi arasında su sızmıyor.
Kesinlikle eşimle veya ailesiyle ilgili sorunları asla ailemle paylaşmadım.(nişanlılık dönemimde dahil)
Şimdi sorasım geldi acaba benden fazla ne taktılar benim eltilere

kayınvalideciğime söyleyeyimde beni öpsün başına koysun :)

Şimdiden eltime şunu yaptılar bana az taktılar diyorsanız evlenince çat diye çatlarsınız.
Cnmcim bende hic sormadim zaten..kaynanam ona yaptim aynini yapcam diyip dillendirdi surekli.ayrim yok ona neyse sana o dedi..alinanlari karsilastirmislar aradilar kolyemle kupem fazlaymis geri alicaklar yarin eltimgil duymadan kizarlarmis

En nefret etigim Süt parasi ne yani , ben yavruma sut vericem ilerde onun parasinimi alacam..
Igrenc bir mevzu..

Altina gelince madem oyle almasaydi kolyeyi , hem elti kizarmista nedir cokmu onemli onun kizip kizmamasi hayret birsey...
Bizde onu diyoruz hem aliyo hem kizar diyo.aklinca buyuk taki setine saymis..onun icin ucuza kactik diye bize saf demis..bizcede sut parasi sacma ama yarin gelip kolye kupe geri alcaklar onun icin annem cok sinirli madem oyle eltin kizmasin kirilmasin oluyo onun anasina süt parasi verildi bende istiyorum diyo..istemedikce saf oluyoruz

Kolyem kupem gram fazlasi diye yarin geri alincak iste.gelip alcaklar eltin kizmasin dendi..boyle ayip gormedim..nisanlima kizginim zaten 1 bilezigi nisanlim alcakti bugune kadar konusuyoduk alacam altin dusukken diye..hesaplamislar kolye kupe fazlaligim olmus eltimden kizarmis..diyemediki onu ben takarim benim hediyem kime ne diye..cok kizginim hala abimler kizar diyo

Madem fazlaymis alirken niye düsünmemis bunu? Birseyi alip sonra geri istemekte ayri bir düsüncesizlik. Verin ozaman altin icin yüz göz olmaya degmez..

Yaa anlatamiyorum..eltinle eşit olacaksin diye aynisi olacak diye bi tarafini yirtan kaynanam..ben hic bir talepte bulunmadim.hesaplamislar bugun kupemle kolyem ona takilandan gram fazlasi oldugu icin ona ayip olmasin diye yarin gelip geri alcaklar

Çok çirkin bir davranış
Alınan şeyin geri alınması ayıp yani, onun yerine özel bir günde eltinize bir kolye alsınlar
Ama bu para muhabbetleri çok çirkin, oradan sana gelen laflar, tartışmalar, daha evlenmeden yüz göz olmak bu
Yerinde olsam evlenme işini sorgularım
Annenin fevriliği de doğru değil, senin arada kalmana sebep olacak şeyler yapmamalı. Üstelik süt parası nedir yani evladı emzirmek parayla mı ?
Dedim ya yerinde olsam evlenmeyi bir kez daha düşünürüm zira nişanlın fazlaca pasif, geri almak ne demek ben onu eşime hediye olarak alıyorum demek çok zor değil.

Eltinize süt parasi (ne oldugunu anlamadim ama) verdilerse, sizde süt parasi yerine alinan kolye ve küpeyi saydiginizi söyleyin..

Cnmcim bende hic sormadim zaten..kaynanam ona yaptim aynini yapcam diyip dillendirdi surekli.ayrim yok ona neyse sana o dedi..alinanlari karsilastirmislar aradilar kolyemle kupem fazlaymis geri alicaklar yarin eltimgil duymadan kizarlarmis

Kararınız kesin olmalı eğer o seti istemiyorsanız onu aldırmıycaktınız.ne derlerse desinler ben istemiyorsam almazdım.
Hıı eğer zorlamı aldılar geride vermezdim.kimsenin karsısında çocuk yok.al geri ver.

bence iki taraf tencere kapak olup uymuşsunuz. sizin 1 bileziğin derdine düşmeniz, onların da seti geri vererek bilezik alacak olmaları aynı paracılığın farklı rengi.. ben babamdan para almaya utanıyorum, siz nasıl 1 bilezik için hiç bir şeyiniz olmayan insanlara kafa tutuyorsunuz hayret ettim.

Bu ne yaaa. Bi bileziktir altındır gidiyo. Kavgalar gürültüler. O bilezikler gelir sen hiiç merak etme. Ama ne olur biliyo musun? O 5 tane tenekeye edilen kavga kırılan kalp asla unutulmaz. 10 yıllık evli ol, 10 numara da mutlu ol, kocan veya kaynanan bi kaşını eğse hemen aklına bugünler gelecek. Kalbimi şöyle kırmıştı da bunu yapmıştı da. Nişanlılık birbirini tanımak için olan bi süreç ama bizim memleketimizde gençlerin ve aileninkavga eğitimi aldığı bi süreç. Bırak kültürüne, görgüsüne cebine göre ne yapabiliyosa yapsın. Borç olmasın yeterki. Ne sende gelinlik hevesi bırakır bu altın kavgası ne onlarda alma hevesi bırakır. Şu cahillikten bi vazgeçelim yaa. Ben eltime ne yapıldı ne edildi bilmem bile. Bana da o günün şartı neyi gerektirdiyse onu yaptılar. Bi tek çöp bile istemedim. Siz nasıl arzu ederseniz öyle dedim. Ailem de ne istiyosa onu yaptı. Allaha şükür gül gibi geçiniyoruz hala. Çok şükür

Süt parasi ne ayol?:KK57:

Bedavaya gitmişim ozaman ben ! :KK61:

Kararınız kesin olmalı eğer o seti istemiyorsanız onu aldırmıycaktınız.ne derlerse desinler ben istemiyorsam almazdım.
Hıı eğer zorlamı aldılar geride vermezdim.kimsenin karsısında çocuk yok.al geri ver.
Hediye diye diye yok boynun bos olmasin yok bilmem ne..megerse bilezik yerineymis..arkamizdanda ne saf dendi

Bu ne yaaa. Bi bileziktir altındır gidiyo. Kavgalar gürültüler. O bilezikler gelir sen hiiç merak etme. Ama ne olur biliyo musun? O 5 tane tenekeye edilen kavga kırılan kalp asla unutulmaz. 10 yıllık evli ol, 10 numara da mutlu ol, kocan veya kaynanan bi kaşını eğse hemen aklına bugünler gelecek. Kalbimi şöyle kırmıştı da bunu yapmıştı da. Nişanlılık birbirini tanımak için olan bi süreç ama bizim memleketimizde gençlerin ve aileninkavga eğitimi aldığı bi süreç. Bırak kültürüne, görgüsüne cebine göre ne yapabiliyosa yapsın. Borç olmasın yeterki. Ne sende gelinlik hevesi bırakır bu altın kavgası ne onlarda alma hevesi bırakır. Şu cahillikten bi vazgeçelim yaa. Ben eltime ne yapıldı ne edildi bilmem bile. Bana da o günün şartı neyi gerektirdiyse onu yaptılar. Bi tek çöp bile istemedim. Siz nasıl arzu ederseniz öyle dedim. Ailem de ne istiyosa onu yaptı. Allaha şükür gül gibi geçiniyoruz hala. Çok şükür
Eltime yaptiklarini surekli kaynanam anlatti gramina kadar..sormadim bile.beklentim bile olmadi..ama gelipte bana aldiklari kolye kupe eltinden gram olarak fazla oldu yarin ver sen onu kizar demeleri ayip

Kizlar delircm artikkk..nisanlanirken eltime taki seti almislar ben nisanimda istemedim.ona denk bilezik istedim yatirim amacli tamm dendi alindi takildi..dugunde 5 bilezik yapmislar bana da aynisini yapcaklarini soylediler.. 4 unu ailesi 1 ni nisanlim alcakti.4 ünü almaya gittik gecen hafta.kaynanam tutturdu kolye kupe alalim boynun bos kaldi nişanda içimdde kaldi diye istemedim.ısrar ettiler aldilar 700 e.saat falnda dedi takmiyorum diye aldirmadim..ciktik ordan kolyeyi kupeyi al tak kizim dugunu bekleme dedi..az once nisanlim ariyo oturulmus konusulmus 5. Bilezik alinmicakmiş.taki almislar eltimle esit olmusuz yuksek olursa kizarmis falan...sinirden delirdim..ben istemedim kupe kolye dedim.eltimin ailesi 1 terlik bile vermedi.süt parasi diye cumhuriyet aldilar babaya takim elbise dolu bi liste istediler yani.biz herseyimizi yapiyoruz b.makinemden yatk odama halima tabk vss herseyimibiz yapicaz ee o zamn adilmiyiz sanki? Yarin takiyi alip geri verip bilezik alcaklar şimdide..annem köpürdü safsin sustukca bunlar oluyo dedi bende süt parasi isticem gelsin nişanlim söylicem diyo..sinirden delircek durumdayim..arada kaliyorum hep..nişanlima daha cok kiziyorum zaten.o da bagirdi annene duyurdun vss bii ton laf soyledi kapadi..bagirinca duyar tabi o duruma getirtti..eltimin ailesinin kiradaki evini bosaltip kizino oturtmasini bile hesap ediyo..yok kira vermiyolar 2 yildir bedava oturtuyolar diye.ogullari evlenince cikicaklar neyin hesabi yapiliyo..benim ailemde ev alsa bizi oturtcak bunun hesabimi olur..biz hic bi zamn ne istekte ne para mevzusunda bulunduk biktim artik önüme gelmesinden
Siz neyi dert edindiniz ben anlamadim insanlar biseyler yapmaya calismis ellerinden geldigi kdar 1 yüzükte taksa insan tesekkur eder üstelemez açmısınız açıktamısınız ya bukdar önemlimi para pul birakin ne takarlarsa taksinlar isterlerse hic takmasinlar siz nışanlınızla aranizin iyi olmasina bakin mutlu olamaya bakin yok süt parasi yok bilmem ne parasi hangi dilde konuşuyosunuz anlamadim süt parasi nedir ? Gercekten sizin gibi insanlari ben anlamiyorum nekdar önemsiz meselelerden gerginlik yapiyosunuz

bence iki taraf tencere kapak olup uymuşsunuz. sizin 1 bileziğin derdine düşmeniz, onların da seti geri vererek bilezik alacak olmaları aynı paracılığın farklı rengi.. ben babamdan para almaya utanıyorum, siz nasıl 1 bilezik için hiç bir şeyiniz olmayan insanlara kafa tutuyorsunuz hayret ettim.
Hay ağzına sağlık ya hislerime tercüman oldun

Back
X