• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlim ve ailesi yeter dedirtti..

Bence ilk başta set yerine bilezik alın demeyecektin. Bu tip konularda şöyle olsun böyle olsun denmez. Para mevzularında karşı tarafa karışılmaz. Hadi bi hata yapmışsın, almışlar kolye-küpe, bileziği almayacağız demişler. Annenlere duyurmadan, tamam deyip geçecektin. Para konularında şunu istiyorum bunu istiyorum denmez.

Onlarda hatalı tamam, sonradan fikir değiştirmek falan çok ayıp, geri istemekte öyle, çok ayıp. Ama sende baştan izin vermişsin bunların olmasına.

Bence uzatma artık, ver takıları ve sus bir süre. Anneni de karıştırma.
 
Bu neyin kafasi boyle ya.hangi devirde yadiyorsunuz.yok 5 bilezik dendi 4 alindi.nisanlim 5 .alinmiycak dedi.
siz vaz gecin bu evlilikten pardan ticari iliskiden.
ha birde dut parasi yok et parasi diyosunuz ya sonrada vay kadini adam yerine koyan yok ta kaynana bunu yaptida felan.ne hak ediyosaniz onu yasiyosunuz .
 
cidden çok garip yaa.. şurada az bi zaman sonra nişanım olacak sözle birlikte yapıcam ve bu kavgalar çok gereksiz geliyo bana.. bana kayınpederim adetlerimizi takıyı sordu ben bizde takı adeti yoktur dedim.. bir bileziğin, hele ki 5. bileziğin kavgasını yapmak çok mantıksız.. sanki dünyanın sonuymuş gibi neden bu kadar sinirleniyorsunuz bir bilezik için?
 
eltimin ailesinin kiradaki evini bosaltip kizino oturtmasini bile hesap ediyo..yok kira vermiyolar 2 yildir bedava oturtuyolar diye.ogullari evlenince cikicaklar neyin hesabi yapiliyo..benim ailemde ev alsa bizi oturtcak bunun hesabimi olur..biz hic bi zamn ne istekte ne para mevzusunda bulunduk biktim artik önüme gelmesinden

Su kismi anlamadim:KK64: biri bana aciklasin, sevaptir yahu...:ssz:
 
[QUOTE="brivan, post: 37641168, member: 4910sa]Nişanı kendi aranızda mı taktınız nişanlanırken ailesi sorun çıkarmadı mı
Nişanda takimini biz aldik nişanlimin nişan sacı 80 tl tuttu da onun bile parasinin kavgasi cikti..[/QUOTE]
Erkekmisiniz? Nisanlimin nisan saci derken? Ben bisey anlamadim yaaaa....:ssz:
 
Yuzsuzluk edip verdiklerini geri istiyorlarsa ayip ediyolar ve bu ayip onlara evliliginiz boyunca yeter bence.
Eger nisanlinla aranizda sevgi varsa bence kusulmeye deger bir mevzu degil.
Oda yazik ailesiyle senin aranizda kalmis.
Zamaninda annemede az takilmis, ama babam calisip maddi durumu duzelince anneme birsuru altin aldi,
hatta ortalama iki yilda bir en azindan birtane yeni kunye aliyor. Sabredin, sabrin sonu selamet.
 
Kaynananızın arkanızdan konuşması hiç iyi olmamış ama görümcenizin size söylemesi daha bir yanlış bence görümceye dkkat edin derim tepkinizi ölçmek için bile o şekilde konuşmuş olailir insanlara hemen güvenmeyin derim.

Mutluluklar dilerim bu takı olayını es geçin
 
80 lira niaşn takımı mı var mış ki takım elbise mi oluyor bu anlamadım?
 
Üff bu ne ya. İçim bayıldı okurken. Bu sizinkine evlilik denmez, ticaret denir. Süt parası nedir yahu? 4 altın olmaz, 5 altın olsun. O parası, bu parası. Saf demişlermiş de... Başlık parası da istediniz mi? Bayramda bayramlık, kurdaleli koç, altın, gümüş, ne varsa isteseydiniz. Milleti soyup soğana çevirin ki böyle, aman sonra arkanızdan saf demesinler! Gerçekten rezillik, başka bişey değil. Hiç tanımadığınız insanlarla şu ettiğiniz kavgalara bakın. Ne kadar mide bulandırıcı. Bir de utanmadan hiçbir beklentimiz yok demişsiniz, gidin Allah aşkına. Beklentisi olmayan insan bu kadar mesele etmez. Bırakır karşısındaki gönlünden ne geçiyorsa onu alsın, istemezse hiç bir şey almasın! Budur beklentisizlik. Sizin yaptığınız aç gözlülük sadece. Nişanlınızın ailesinin tek ayıbı verdiklerini geri almak, bu da görgüsüzlük. Ama siz de zaten az değilmişsiniz.

Bu evlilik yürümez. Daha bunun çocuğu var. Çocuğa taklacak altın, anne oldu diye anneye takılacak altın(!), çocuk odası, sünneti. Sizin gibi insanlar evlenince kendi evine aldığı eşyayı bile "ben aldım, kayınvalide almadı" diye başa kakar! Kendi doğurduğu çocuğu başkasının sırtın yük eder. Geleceğiniz bu. Hayat boyu para, altın kavganız bitmeyecek. Atın nişanı, alış-verişlerinizi geri verin, daha iyi. Daha evlenmeden rezil olmuşsunuz zaten.
 
süt parası, bez parası, mama parası istemeler.. elalem ne der diye altın da altın diye diretmeler.. eltiyle ürik asit yarıştırmalar.. işte günümüzün ülkesinde durum bu..

office Türkiyeden bildirdi..

"O parası, bu parası, süte katılan su parası... "
Ya şu süt parası'nı gördükçe aklıma Kemal Sunal'ın şu film repliği geliyor. :))
 
ay kusura bakmayın ama ilk mesajınızı okurken kendimi bir anda al dedi git dedi ver dedi çocuklarını da al dedi kendini dedi al dedi git dedi.... diye tekrarlarken buldum.. biranda bana bunu çağrıştırdı.
 
Kimseyle ask konusunda sidik yaristimayi sevmem ama su yazdiklarinizi okudukca esimle birlikte olabilmek adina feda ettigim seyler aklima geliyor da...
Ask sevgi bu kadar kirli seyler degil ya...
Ben cok ucuza gittim belki ama siz de saf ve temiz ask, cikarsiz iliski ne demek onu bilmiyorsunuz.
Beni bile arabeske baglattiniz ya...
 
benim de eltimle kıyaslamam oldu. ki ben ne yapıldığını bilmiyordum bile onunla ben istediklerimi söyledim nişan için kv beni ikna edemeyince annemi arayıp "evimin huzuru kaçar, oğlumun yuvası yıkılır" demiş, annem de benim takı mevzusunu konuştuğumu bile bilmiyordu kv ile.annem de yapma kızım dedi ama bu konuşma benim inat damarımı daha da tutturdu.
eşim o zaman demişti "ben seni biliyorum sen diretmezsin bir şeyde ama bir şey var ki beni zorluyorsun" ben de en son dayanamayıp "annen böyle demiş ama yanlış kişiden korkuyor o kardeşinin başını yerse ben de senin yerim" dedim. eşim de çok kızdı onunla kendini nasıl kıyaslarsın o kim ki, diye aslında ben kıyaslıyorum sandı başta ama benim asıl kıyaslandığım için sinirlendiğimi anladı ve istediğim oldu sonuçta (altınımı kv yaptı ama nişandaki farkı eşim verdi.)
düğünde de hasır set istedim bileziği de ne yapabiliyorsan nasılsa takmayacağım dedim.
ki aynı şekilde eltime nişanlıyken boynunda altınla koç gitmiş kurban bayramında, evin hiçbir eşyasını almamış yatak odasını falan bunları hep evlendikten sonra öğrendim ben sorgulamamıştım bile. bunu yaptım dedikçe bana anlatma beni bana yaptığın ilgilendirir dedim hep ve dinlemedim kv mi.
şimdi de bekar kaynım var elberethe şunu yaptım fazlasını yapamam falan diye sakın benim adımı kullanma istersen 3 katını yap beni ilgilendirmez, dedim. gerçekten de ilgilendirmez, benim istediğim yapıldı sonuçta.
benim tavsiyem en azından özel günlerde takacağınız bir setiniz olsun, o bilezikler bir şekilde gidiyor ama set kalıyor sonra pişman olmayın. ve asla asla kendinizi kıyaslamayın ve kıyaslatmayın...
 
Back
X