• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlim ve ailesi yeter dedirtti..

Süt parasi bana gorede cirkin zaten..sana hediyemiz olsun diye taki almalari guzel bisi tabiki.ama nisanlimin bana alcagi bilezik icin alma oglum taki aldik ucuza kactik saf cikti bilezige sayarsin demeleri cok ayip..nişanlim da bu konuda ailesini haksiz goruyo zaten..versinler takiyi bilezik alcaksan demisler.hem taki hem bilezik eltimden fazla oluyomus gucenirmis..bugunde takiyi geri aldilar sirf bilezik alck diye nişanlim..ailemin bisi talep etcrgini sanmiyorum annem onlar s7t parasi vss aldilar madem boyle degerli olunuyo bende istim dedi..bir talepte bulunmadik zaten..bayramda 5 tl pantolon almis eltimin yaninda 5 tl aldim pazardan diyo tesk ettm optum..onu bile kizim ucuza aldik gucnme gibisinden eltime soyluyo oldu..iki taraf uzrrine duseni yapicak ekstra talebimiz yok dedik oylede yaptik zaten

Bu tarz tartışmalarda asıl senin ara bulman gerekirken sen kendini olayın göbeğine atmışsın bence set alsınlar o bir bileziğide eşinle çalışır alırdınız sonuçta tek bi bilezik alınmayan oda yerine set alındığı için ben öyle anladım. Hayatınızın en özel günlerini niye bunları düşünüp zehir ediyorsunuz :oops:[/ QUOTE]
Zaten nisanlim alcakti bilezik..ona almicaksin demisler..taki aldik ona saysinlar demisler..nisanlim yinede alicam diyince o zamn takiyi istediler işte..bilezik alirsa eltime ayip olurmus faln..nisanlimin alcagi bilezige karisiyolar..

nişanlında çok sınırlıymış.altınlara takılma fazla baştan ne konusulduysa alsınlar aranızı bozmayın ,fazlada içlerine gırme derim.

nişanlında çok sınırlıymış.altınlara takılma fazla baştan ne konusulduysa alsınlar aranızı bozmayın ,fazlada içlerine gırme derim.
Girmiyorum zaten.kapandi gitti konu..sürekli nişanlimada paralar nereye gidiyo calisiyosun gordugumuz yok diyolar ben yiyorum sanki..bana bisi alamiyo adam.gidip kuyumcudan kupe alsa alma yengen kizar dicekler..ne yaparlarsa yapsinlar minnet etmiyorum bundan sonra

Kizlar delircm artikkk..nisanlanirken eltime taki seti almislar ben nisanimda istemedim.ona denk bilezik istedim yatirim amacli tamm dendi alindi takildi..dugunde 5 bilezik yapmislar bana da aynisini yapcaklarini soylediler.. 4 unu ailesi 1 ni nisanlim alcakti.4 ünü almaya gittik gecen hafta.kaynanam tutturdu kolye kupe alalim boynun bos kaldi nişanda içimdde kaldi diye istemedim.ısrar ettiler aldilar 700 e.saat falnda dedi takmiyorum diye aldirmadim..ciktik ordan kolyeyi kupeyi al tak kizim dugunu bekleme dedi..az once nisanlim ariyo oturulmus konusulmus 5. Bilezik alinmicakmiş.taki almislar eltimle esit olmusuz yuksek olursa kizarmis falan...sinirden delirdim..ben istemedim kupe kolye dedim.eltimin ailesi 1 terlik bile vermedi.süt parasi diye cumhuriyet aldilar babaya takim elbise dolu bi liste istediler yani.biz herseyimizi yapiyoruz b.makinemden yatk odama halima tabk vss herseyimibiz yapicaz ee o zamn adilmiyiz sanki? Yarin takiyi alip geri verip bilezik alcaklar şimdide..annem köpürdü safsin sustukca bunlar oluyo dedi bende süt parasi isticem gelsin nişanlim söylicem diyo..sinirden delircek durumdayim..arada kaliyorum hep..nişanlima daha cok kiziyorum zaten.o da bagirdi annene duyurdun vss bii ton laf soyledi kapadi..bagirinca duyar tabi o duruma getirtti..eltimin ailesinin kiradaki evini bosaltip kizino oturtmasini bile hesap ediyo..yok kira vermiyolar 2 yildir bedava oturtuyolar diye.ogullari evlenince cikicaklar neyin hesabi yapiliyo..benim ailemde ev alsa bizi oturtcak bunun hesabimi olur..biz hic bi zamn ne istekte ne para mevzusunda bulunduk biktim artik önüme gelmesinden

öncelikle mutlu bir evlilik istiyorsan henüz nişanlıyken bile dikkatli olacaksın; tartışmaları karşılıklı olarak ailelere lanse ettirmiceksiniz..
annen seni korumak adına bi cümle sarfetmiş ama ''sustukca bunlar oluyo dedi bende süt parasi isticem gelsin nişanlim söylicem'' demesi ne olursa olsun ço yanlış..sonuçta bu insan senin ilerde eşin olacak..
evlendikten sonra değişir her şey..ya eşin ^zamanında böyl ecan sıkıntısı yaptınız^der ve sana bir ömür kırgın olursa ne olacak...?
bence siz kendi aranızda halledin konuşun...
oda ailesine senin isteklerini kendi de istiyormuş gibi söylesin...

şahsen ben düğünüm de set istemedim ..kapalıyım taksam nolcak..görünmicek bile...onun yerinde yatırım amaçlı beşi bi yerde aldılar..ama biz bunu tatlı dille söyledik...eşimde destekledi...
ki şimdiden eltinlle yarışman da hiç hoş değil..
haksızlık yapılmadan değil yapılırsa sesiizi çıkarın ki '' şimdiden noluyor demesinler...
sen eşinle anlaş ..ailesini de eltini de kafaya takma...bak şimdi o rahat rahat tv sini izler yemeğini yerken sen onun yüzünden sinir krizleri geçiriyorsun ne acı..

kendine bi iyilik yap ve onu umursama

İyi de evlendiğinizde de eşin sana bir şey alacak oldu mu, abin yengene alamıyor alma mı diyecekler?

Siz ne alırsanız, ne yaparsanız hiçbir şeyi söylemeyeceksiniz. Paylaşmayacaksınız.

nişanlın ailesiyle ortak işmi yapıyor. eğer öyleyse hayatının sonuna kadar bu çileyi çekiceksin ablamdan biliyorum. ama işler ayrı iken elti bu kadar önemseniyosa yine işin var canım üzgünüm. bugün boynundaki 700 tl lik şeyi eltin yüzünden elinden alan kadın yarın neler yapar kimbilri. nişanlınla bunu konuşmalısın ve kıyaslamadan hoşlanmadığını belirrtmelisin. sonuçta sizler artık ayrı aile olmuşsunuz eltin kim oluyo yani enteresan..

Kizlar delircm artikkk..nisanlanirken eltime taki seti almislar ben nisanimda istemedim.ona denk bilezik istedim yatirim amacli tamm dendi alindi takildi..dugunde 5 bilezik yapmislar bana da aynisini yapcaklarini soylediler.. 4 unu ailesi 1 ni nisanlim alcakti.4 ünü almaya gittik gecen hafta.kaynanam tutturdu kolye kupe alalim boynun bos kaldi nişanda içimdde kaldi diye istemedim.ısrar ettiler aldilar 700 e.saat falnda dedi takmiyorum diye aldirmadim..ciktik ordan kolyeyi kupeyi al tak kizim dugunu bekleme dedi..az once nisanlim ariyo oturulmus konusulmus 5. Bilezik alinmicakmiş.taki almislar eltimle esit olmusuz yuksek olursa kizarmis falan...sinirden delirdim..ben istemedim kupe kolye dedim.eltimin ailesi 1 terlik bile vermedi.süt parasi diye cumhuriyet aldilar babaya takim elbise dolu bi liste istediler yani.biz herseyimizi yapiyoruz b.makinemden yatk odama halima tabk vss herseyimibiz yapicaz ee o zamn adilmiyiz sanki? Yarin takiyi alip geri verip bilezik alcaklar şimdide..annem köpürdü safsin sustukca bunlar oluyo dedi bende süt parasi isticem gelsin nişanlim söylicem diyo..sinirden delircek durumdayim..arada kaliyorum hep..nişanlima daha cok kiziyorum zaten.o da bagirdi annene duyurdun vss bii ton laf soyledi kapadi..bagirinca duyar tabi o duruma getirtti..eltimin ailesinin kiradaki evini bosaltip kizino oturtmasini bile hesap ediyo..yok kira vermiyolar 2 yildir bedava oturtuyolar diye.ogullari evlenince cikicaklar neyin hesabi yapiliyo..benim ailemde ev alsa bizi oturtcak bunun hesabimi olur..biz hic bi zamn ne istekte ne para mevzusunda bulunduk biktim artik önüme gelmesinden
canım kızdığın noktalar var ..eşitse gerçekten eşitlik olmalı..tavrını koy bence gerisi hep geliyorr..kimi arkadaş demiş evlilik değil ticaret diye..bunu söyleyenlerin başına olumsuz bişey gelmemiş ya da evli değildirr..ben de önceden öle düşünürdüm ..ama başıma gelince dediimm keşke baştan böyle davranmasaydım diye...valal susunca kim olursaa olsun tepene çıkıyolar..kendini kullndırtma..

Son düzenleme:
Ortalığı hep kaynanalar karıştırıyor nişanlında anasına uyuyor

nişanlın ailesiyle ortak işmi yapıyor. eğer öyleyse hayatının sonuna kadar bu çileyi çekiceksin ablamdan biliyorum. ama işler ayrı iken elti bu kadar önemseniyosa yine işin var canım üzgünüm. bugün boynundaki 700 tl lik şeyi eltin yüzünden elinden alan kadın yarın neler yapar kimbilri. nişanlınla bunu konuşmalısın ve kıyaslamadan hoşlanmadığını belirrtmelisin. sonuçta sizler artık ayrı aile olmuşsunuz eltin kim oluyo yani enteresan..
Soyledim zaten bugun oturup konustuk nişanlimla.ayri iste calisiyor bu arada...bileziginde degilim 3 kurus sey icin rezil duruma dustuk dedim..gram gram ölctunuz aldiniz ne kadar ayip bişi dedim.o da mahcup kotuydu..araya set cekildigini bundan sonra ailemin sınır koydugunuda soyledim..eli kolu dolu giderdik ayda 1 kv gile..gidis gelis beklememesini soyledim..zaten bu rezillikten sonra olacagi oydu dedi..ve bundan sonra iki tarafin ne beklenti ve sorunu varsa kendileri konuscaklar ne sen ne ben bu konulara girmicez dedim..inan bunaldim eltim onu dedi kv bunu dedi yesinler birbirini..

canım kızdığın noktalar var ..eşitse gerçekten eşitlik olmalı..tavrını koy bence gerisi hep geliyorr..kimi arkadaş demiş evlilik değil ticaret diye..bunu söyleyenlerin başına olumsuz bişey gelmemiş ya da evli değildirr..ben de önceden öle düşünürdüm ..ama başıma gelince dediimm keşke baştan böyle davranmasaydım diye...valal susunca kim olursaa olsun tepene çıkıyolar..kendini kullndırtma..
Bizde hep ne deseler tamm dedik..sadece taki seti yerine bilezik alin eşdeger ben taki kullanmiyorum dedim o kadar..onaylamislardi da mantikli diye..kv işgüzarligi..gram gram ölculdu bugun takim geri alindi eltime toplam altin gramiyla benimkini esitleyecek bilezik alindi..takiyi zaten kv aldi.bilezigi nişanlim alicakti eltim neden bozuluyo nişanlimin alcagi bilezige cözemedim..

Soyledim zaten bugun oturup konustuk nişanlimla.ayri iste calisiyor bu arada...bileziginde degilim 3 kurus sey icin rezil duruma dustuk dedim..gram gram ölctunuz aldiniz ne kadar ayip bişi dedim.o da mahcup kotuydu..araya set cekildigini bundan sonra ailemin sınır koydugunuda soyledim..eli kolu dolu giderdik ayda 1 kv gile..gidis gelis beklememesini soyledim..zaten bu rezillikten sonra olacagi oydu dedi..ve bundan sonra iki tarafin ne beklenti ve sorunu varsa kendileri konuscaklar ne sen ne ben bu konulara girmicez dedim..inan bunaldim eltim onu dedi kv bunu dedi yesinler birbirini..

Bir şey sordum ama görmedin. Bunlar her şeye müdahale ediyorlarsa, evlendiğinde eşin sana bir şey alsa, oğlum neden aldın, abin yengene alamıyor, kıskanır diyebilirler. Şaka gibi ama gerçek olabilir. Neler duyuyoruz. Karıştırmayın aileleri. Bırak kim ne yapıyorsa yapsın, müdahale etmeyin. Alacağınızı alın ama söylemeyin. Şunu aldık, bunu yapıyoruz demeyin. Kimseye hesap vermeyin. Danışmayın, fikir almayın. Anne-baba şunu beğendik alalım mı diye sormayın. Kısaca onları hayatınızda söz sahibi yapmayın. Sende ailene yansıtma.

Nişanlın diyememiş mi ben alınan şeyi geri istemem, veririm ben parasını susun diye? Düğünde takılacak diye değilde, sana öylesine hediye olarak almış olurdu. Karışmasın kimse diyememiş mi?

İyi de evlendiğinizde de eşin sana bir şey alacak oldu mu, abin yengene alamıyor alma mı diyecekler?

Siz ne alırsanız, ne yaparsanız hiçbir şeyi söylemeyeceksiniz. Paylaşmayacaksınız.
Nişanlimda olsa alacak dugunde ondan fazla altin takilmicakmis..

bence gayette kızmakta haklısın,ama tahmin etmedinmi hiç yani sonucta eltiye ne taktılarsa sanada onu takacaklar. kaynanam hayrına küpe falan mı aldı sandın :) Şimdi mesela yeni gelinsin kolun bomboşmu olacak. Ticaret olarak gormuyorum ben bunu zaten mihir olarak takılır diye biliyorum ben bu takılanlar.:KK51:

Bir şey sordum ama görmedin. Bunlar her şeye müdahale ediyorlarsa, evlendiğinde eşin sana bir şey alma, oğlum neden aldın, abin yengene alamıyor, kıskanır diyebilirler. Şaka gibi ama gerçek olabilir. Neler duyuyoruz. Karıştırmayın aileleri. Bırak kim ne yapıyorsa yapsın, müdahale etmeyin. Alacağınızı alın ama söylemeyin. Şunu aldık, bunu yapıyoruz demeyin. Kimseye hesap vermeyin. Danışmayın, fikir almayın. Anne-baba şunu beğendik alalım mı diye sormayın. Kısaca onları hayatınızda söz sahibi yapmayın. Sende ailene yansıtma.

Nişanlın diyememiş mi ben alınan şeyi geri istemem, veririm ben parasını susun diye? Düğünde takılacak diye değilde, sana öylesine hediye olarak almış olurdu. Karışmasın kimse diyememiş mi?
Hehh işte diyemedi cunku borcu var onlari kapatmaya ugrasiyo..kenara 850 atmisti o da uctu sayelerinde...aslinda hemende sart degildi ileride alabilirdi ona da cok kiziyorum.dur daha balayi var..elti gitmedi ya ondada haksizlik muhabbeti döner..uyuyani uyandirdilar artik ezdirmicrm kendimi..zaten eltimler affedersin yoldurmuslar kv mi zamaninda..kadin sabj gidip yemklikleri alip yemk yapmis nişan evinde eltimin annesi bulasiklari yikamadan gitme demis kv bide..biz prenses gibi agirladik elini biseye sürdurmedik..oylesi daha degerli oluyo

bence gayette kızmakta haklısın,ama tahmin etmedinmi hiç yani sonucta eltiye ne taktılarsa sanada onu takacaklar. kaynanam hayrına küpe falan mı aldı sandın :) Şimdi mesela yeni gelinsin kolun bomboşmu olacak. Ticaret olarak gormuyorum ben bunu zaten mihir olarak takılır diye biliyorum ben bu takılanlar.:KK51:
Valla safiz biz ne bilelim hatta orda anne gerek yok biliyosun set yerine bilezik aldirdim istemiyorm dedim.nebilim gidip biz taki aldik bilezik almicaksin dediklerini nişanlima..

Hehh işte diyemedi cunku borcu var onlari kapatmaya ugrasiyo..kenara 850 atmisti o da uctu sayelerinde...aslinda hemende sart degildi ileride alabilirdi ona da cok kiziyorum.dur daha balayi var..elti gitmedi ya ondada haksizlik muhabbeti döner..uyuyani uyandirdilar artik ezdirmicrm kendimi..zaten eltimler affedersin yoldurmuslar kv mi zamaninda..kadin sabj gidip yemklikleri alip yemk yapmis nişan evinde eltimin annesi bulasiklari yikamadan gitme demis kv bide..biz prenses gibi agirladik elini biseye sürdurmedik..oylesi daha degerli oluyo

Sana dürüst olayım. Eski konularına da baktım. Annende biraz sorun yaratan bir kadın. Seninde çeşitli eleştirilerin sıkıntın olmuş bu konuda.

Kv zaten belli etmiş kendini.

Tamam bu süreç bir şekilde bitecek ama artık kimseye akıl danışmayın. Yapmak istemediğin bir şeyi de asla yapma. Almak istemiyorsan alma. Israr etmelerine izin verme. Daha bilmem ne alışverişleri çıkaracaklar başına, gitme. Kendin al, karıştırma kimseyi.

Benden sana tavsiye. Bir kere yaptım o hatayı, kv ve görümce ile alışverişe gittim, aldım ağzımın payını. Hiçbir şey sorma. Eltinle sıkı fıkı olma. Eşine, evine bak. Umursama, hayatınızda söz sahibi yapma.

Canım mihir konusunda da söylemeden edemeyeceğim.

Kadınlar eskiden ev hanımıydı. Ayrı evleri olmazdı, sosyal ve hukuksal hakları yoktu. Mihir dediğin meblağ, eşin ölümü ya da boşanma durumunda kadın tekrar evlenene kadar hayatını idame ettirsin diye erkeğin ödemekle yükümlü olduğu tutardır.

Fakat şimdi, kadınlar çalışıyor. Kadınların sosyal ve hukuksal hakları var. Kendi ayakları üzerinde duruyorlar. Aciz değiller. Ayrı evleri var. Aileler okutup meslek sahibi yapıyorlar. O yüzden olması gereken aslında gençlerin kendi düğün ve ev masraflarını kendilerinin yapmasıdır. Aileler de incelik yaparak hediye takı takarlarsa güzel olur, ama çoğu genç artık takıyı da kendisi alıyor.

O yüzden mihirmiş, oymuş buymuş itibar edilmemeli. Artık geçerliliği yok.

Dinimiz çok güzel uygulamalar getirmiş ama dikkatli okursan satır aralarını hepsinin bir son kullanma tarihi var. Şartlar değişiyor, ona göre yorumlamak lazım. Kadınların durumu, ailelerin durumu veya evlilik anlayışı eskiyle bir değil. O yüzden olaylara bu şekilde yaklaşmayı doğru bulmuyorum.

Sana dürüst olayım. Eski konularına da baktım. Annende biraz sorun yaratan bir kadın. Seninde çeşitli eleştirilerin sıkıntın olmuş bu konuda.

Kv zaten belli etmiş kendini.

Tamam bu süreç bir şekilde bitecek ama artık kimseye akıl danışmayın. Yapmak istemediğin bir şeyi de asla yapma. Almak istemiyorsan alma. Israr etmelerine izin verme. Daha bilmem ne alışverişleri çıkaracaklar başına, gitme. Kendin al, karıştırma kimseyi.

Benden sana tavsiye. Bir kere yaptım o hatayı, kv ve görümce ile alışverişe gittim, aldım ağzımın payını. Hiçbir şey sorma. Eltinle sıkı fıkı olma. Eşine, evine bak. Umursama, hayatınızda söz sahibi yapma.
Evet haklisin.anneminde cok fevrilikleri var beni zora sokan..nişanlimla hallediyoduk genelde sorunsuz.o gun ondan habersiz apar topar aldilar gittilr..nisanlimda sasirmisti bana gitmeden soyleyin gelcem dedigi halde soylememisler..o da suphelendi hatta o zamn niye boyle yaptilarki taki niye aldilarki diye..hediye olarak almicklarini o da biliyor şasirdi..

Evet haklisin.anneminde cok fevrilikleri var beni zora sokan..nişanlimla hallediyoduk genelde sorunsuz.o gun ondan habersiz apar topar aldilar gittilr..nisanlimda sasirmisti bana gitmeden soyleyin gelcem dedigi halde soylememisler..o da suphelendi hatta o zamn niye boyle yaptilarki taki niye aldilarki diye..hediye olarak almicklarini o da biliyor şasirdi..

Anladım. O kadar şey konuştuk burda, artık şekillenmiştir kafanda bir şeyler. Nasıl yürüteceğini az çok planlamışsındır. Seninde hataların var ama istemeleri cidden çok ayıp. Cidden çok büyük laf verdiler size.

Back
X