• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve aniden değişen tavırları...

neden bayanlar alışveriş yapamaz mı erkeğin başka ne gibi görevleri var çalışmak alışveriş yapmak romantik olmak ilgi delisi olmak dışında

ben size fikrimi söyledim arkadaşım! hoşlanmadıysanız okur geçersiniz

Yapmazsa olmaz mı svdsvd.. Bunu öyle bir kural haline getirsek ki erkeklerin üzerine yapışsa bir görev gibi. :1:

Özellikle çocuk olduktan sonra kadının öyle çok görevi artıyor, öyle çok sorumluluk yükleniyor ki, eli dolu gelen koca romantik koca olmuş oluyor.

Bu yüzden birçok konuyu onların göreviymiş gibi anlatmayı görev edinelim. :)

elleme anne bütün gün yatsın dinlensin diye siz demediniz mi

bi gün de dinlensin adam hiç mi hakkı yok bi günde 5 e kadar uyumaya dinlenmeye

nişanlınız size diyor mu bütün gün evdesin ne olmuş alışveriş yaptıysan diye demiyor o yüzden sizde biraz anlayışlı olacaksınız

neden bayanlar alışveriş yapamaz mı erkeğin başka ne gibi görevleri var çalışmak alışveriş yapmak romantik olmak ilgi delisi olmak dışında

ben size fikrimi söyledim arkadaşım! hoşlanmadıysanız okur geçersiniz

Zaten ona kalkmasını söyleyen yoktu ki, o uyurken onu yataktan kaldırıp hadi alışveriş yapacaksın mı dedim ben? Uykusunu aldı, o uyanana kadar da hiç kimse rahatsız etmedi. Uyandıktan sonra kapıya çıkıp poşetleri alsa ne olacak? Neyse ya ben sizinle niye bunun tartışmasını yapıyorum ki. Fikrinize saygı duyuyorum sizde benim kişiliğime saygı duyun. Size göre bu durum gayet normal bana göreyse saygısızlıktır.

Son düzenleme:
Yapmazsa olmaz mı svdsvd.. Bunu öyle bir kural haline getirsek ki erkeklerin üzerine yapışsa bir görev gibi. :1:

Özellikle çocuk olduktan sonra kadının öyle çok görevi artıyor, öyle çok sorumluluk yükleniyor ki, eli dolu gelen koca romantik koca olmuş oluyor.

Bu yüzden birçok konuyu onların göreviymiş gibi anlatmayı görev edinelim. :)

:1: son cümlene koptum

bilmiyorum her akşam eve giderken günlük alışveriş ben yaptığım için benim görevimmiş gibi hissediyorum ama ben daha erken geliyorum o yüzden

haklısın çocuğum yok diye böyle konuşuyor olabilirim :26:

Tuvalete girdigi icin mi sinirlendin?
Yoksa ben bir yeri mi kacir misim?

O kalkar kalkmaz hemen aynanın karşısına geçer hazırlanır, kendiyle uğraşmaya bayılır ve aynanın karşısında hiç sıkılmadan 1 saat durabilen birisi. Ben onu aradığım sırada o keyfiyle süslenmekle meşguldü, yarım bırakıp aşağı gelip poşetleri alabilir sonra kaldığı yerden devam edebilirdi... Benim sinirlendiğim nokta burası zaten...

Son düzenleme:
:1: son cümlene koptum

bilmiyorum her akşam eve giderken günlük alışveriş ben yaptığım için benim görevimmiş gibi hissediyorum ama ben daha erken geliyorum o yüzden

haklısın çocuğum yok diye böyle konuşuyor olabilirim :26:

Biraz daha sorumlulukların artsın o zaman bir daha konuşalım :)

Bazen en azından hafta da 2-3 defa ondan birşeyler isteyin..Lazım olmasada, sen alabilir durumdaysanda iste..
Bu bir çeşit çaktırmadan sorumluluk yüklemektir.

Benimde çalışma saatlerim eşiminkinde oranla çok daha az, hatta bazı günlerim tatil, ona rağmen ''gelirken ne lazım'' sorusunu öğretmek için epey efor harcadım. :))

Ve her defasında söylüyorum istediklerimi, maddi anlamda uygunsa alıyor, değilse ses etmiyorum, çünkü o an için çok şart birşey istemiyorum. Geçinip gidiyoruz. :)

Zaten ona kalkmasını söyleyen yoktu ki, o uyurken onu yataktan kaldırıp hadi alışveriş yapacaksın mı dedim ben? Uykusunu aldı, o uyanana kadar da hiç kimse rahatsız etmedi. Uyandıktan sonra kapıya çıkıp poşetleri alsa ne olacak? Neyse ya ben sizinle niye bunun tartışmasını yapıyorum ki. Fikrinize saygı duyuyorum sizde benim kişiliğime saygı duyun. Size göre bu durum gayet normal bana göreyse saygısızlıktır.

çok fevrisiniz adam size gelemem ne haliniz varsa görün dememiş ki gelicem bekleyin demiş

siz konuyu yoruma sunmuşsunuz bende nişanlınızı haklı bulmuşum ama siz kendinizi haklı çıkarmak için açtığınız için konuyu o yüzden ters yazmışsınız

adamın hemen değilde 10 dakika sonra gelirim demesi saygısızlıksa eğer sizin "tamam gelme istemiyorum" deyip telefonu kapatmanız ne oluyor çok merak ediyorum

Nasil alistirirsan oyle gidiyorlar.
Esim bekarken, gectim market alisverisi, ekmek alipta gelmezmis eve.
Nisanliyken, kayinvalidemlerin yazligina gitmistik ailemle.
Kayinvalidem seker hastasi olmasina ragmen, 5lt lik su siselerini bile marketten eve kendisi tasiyordu.
Kp pek duskun rahatina.
Eyvah demistim bende, oglu da boyle olursa:))
Ilk gunden alistirmaya basladim bende.
Ogleden sonralari arar, hal hatir sorar, ardindan aksama birsey lazim mi diye sorar.
Hatta cuma gunleri izin gunu, kahvaltiligimiz bile eksik ise, gider alisverisi yapar, usenmesine firsat bile vermem cunku:))
Birde egerki gun icinde arayip sormadiysa, aksam eve girmeden kapidan cevirir, neyse eksik alipta gelir.
Bastan isi siki tutmak gerekiyor.

çok fevrisiniz adam size gelemem ne haliniz varsa görün dememiş ki gelicem bekleyin demiş

siz konuyu yoruma sunmuşsunuz bende nişanlınızı haklı bulmuşum ama siz kendinizi haklı çıkarmak için açtığınız için konuyu o yüzden ters yazmışsınız

adamın hemen değilde 10 dakika sonra gelirim demesi saygısızlıksa eğer sizin "tamam gelme istemiyorum" deyip telefonu kapatmanız ne oluyor çok merak ediyorum

Sanırım haklısınız... Dün her ne kadar sorunları akşamında çözsekte yaşanan bu gerginlikler beni huysuz ve sinirli biri yaptı. Anlayışsız davranmışım şimdi düşününce üstüne de sizin bu mesajınızı okuyunca farkettim.

Cnm calisma imkanin varsa, bir ise gir, yoksa da farkli ugraslar bul kendine.
Bu arada dugununuz ne zaman?
Bu donemler zor geciyor.
Kadin evdeyse, erkek calisiyorsa, bos vaktin bollugundan erkege sarip duruyor:))
Evlenince de oluyor aynisi ama ayni evin icinde olunca daha sakin atlatabiliyorsun.

Biraz daha sorumlulukların artsın o zaman bir daha konuşalım :)

Bazen en azından hafta da 2-3 defa ondan birşeyler isteyin..Lazım olmasada, sen alabilir durumdaysanda iste..
Bu bir çeşit çaktırmadan sorumluluk yüklemektir.

Benimde çalışma saatlerim eşiminkinde oranla çok daha az, hatta bazı günlerim tatil, ona rağmen ''gelirken ne lazım'' sorusunu öğretmek için epey efor harcadım. :))

Ve her defasında söylüyorum istediklerimi, maddi anlamda uygunsa alıyor, değilse ses etmiyorum, çünkü o an için çok şart birşey istemiyorum. Geçinip gidiyoruz. :)

yok yok herşey benim üstümde değil muhakkak benim de almayı unuttuğum ! şeyler oluyor :32:

bazen ikimizde alıp geliyoruz birşeyler aynen öyle geçinip gidiyoruz bizde

biraz önce ben yanlış ifade ettim görevimmiş gibi dedim görev yoktur evlilikte sorumluluk vardır istekler vardır

Nasil alistirirsan oyle gidiyorlar.
Esim bekarken, gectim market alisverisi, ekmek alipta gelmezmis eve.
Nisanliyken, kayinvalidemlerin yazligina gitmistik ailemle.
Kayinvalidem seker hastasi olmasina ragmen, 5lt lik su siselerini bile marketten eve kendisi tasiyordu.
Kp pek duskun rahatina.
Eyvah demistim bende, oglu da boyle olursa:))
Ilk gunden alistirmaya basladim bende.
Ogleden sonralari arar, hal hatir sorar, ardindan aksama birsey lazim mi diye sorar.
Hatta cuma gunleri izin gunu, kahvaltiligimiz bile eksik ise, gider alisverisi yapar, usenmesine firsat bile vermem cunku:))
Birde egerki gun icinde arayip sormadiysa, aksam eve girmeden kapidan cevirir, neyse eksik alipta gelir.
Bastan isi siki tutmak gerekiyor.

Siz baştan ipleri elinize almışsınız bu konuda, takdir ettim vallahi. Dediğiniz çok doğru "nasıl alıştırırsan öyle gidiyorlar" :)

Kesinlikle cnm, nasil alistirirsan oyle gidiyorlar.
Bu her konuda boyle.
Erkekler, tabiki istisnalari da var, yonlendirmeye daha acik oluyorlar.
Birde eger bunu azicik, cilvenle, tatli dilinle yaparsan, her yola getirebiliyorsun:))
Ya da bunlar ise yaramiyorsa, sesini yukseltmen gerekebiliyor.
Evlilik, ne sevgililige, ne de nisanliliga benzemiyor.
Bizimki mesela evlendgimiz gunden beri horlar.
Burnunda et var sanirim, rahat nefes alamiyor.
Ilk baslarda, burun bandini ben takiyordum, rahatsiz olan ben oluyorum diye.
Sonra bir baktim, buna alisti, aaa dedim bir gece:))
Kalk kendin tak.
Simdi de her gece takipta girer yataga.
Unuttuysa da, kalkar takar gelir:))

3 yıllık evliyim 9 aylık nişanlılık süreci geçirdim ayrı yerlerde yaşıyorduk o zamanlar görüşme imkanımız hiç olmadı işinden dolayı... çalışmadığım için bende zaman zaman onu çok bunaltıyordum neden aramadın neden sormadın diye...evlenince gördüm adamın çalışmaktan canı çıkıyor şimdi şimdi anlıyorum yaptığıklarımın hata olduğunu...

biz size ne dersek diyelim siz bu hataları yapacaksınız yapın da zaten...emeksiz sevgi olmaz birbirinizin kıymetini anlamazsınız..hayatı yaşayarak öğrenmek en iyisi..şimdi eşim işden gelince 30dk konuşmuyorum dinlensin diye...eskiden olsa eve girdiği anda arardım eger açmazsa kıyametleri koparırdım..

inşallah bu dönemi atlatır çok güzel bir evliliğiniz olur..iki tarafda sevgi saygı olduktan sonra gerisinin hiç ama hiç önemi yok

ben de yazılanlara aynen katılıyorum...
erkeklerin bu gibi halleri ama sadece nişan döneminde değil evlilikten sonra da devam eder zaman zaman...

biz kadınlar kötü hissettiğimzde konuşmayı, dertleşmeyi tercih ederiz genelde...hatta karşımızdaki arkadaşımız 'aaa ben de aynı dertten muzdaribim' deyince kendimizi daha iyi hissederiz, ama erkekler de sahi çok farklı...

dertli olunca (mesela işyeri ile ilgili) konuşmak istemezler, kendi kendine halletmek cözmek isterler, yardım pek istemezler (isterlerse de o zaman sadece cözüm mahiyetinde), dert paylaşmak bi de üstüne senin dertlerini dinlemek istemezler, dırdır, sitem, şikayet usandırır onları, onlar için yapabileceğin en gzl iyilik onları yalnız bırakmak, üstüne gitmemek ve 'bana ihtiyacın olduğunda ben her zaman yanındayım' demek, kendi dönecektir geri...

bazen düşünüyorum da nişanlılık döneminde böyle zamanlarda ben de hep küserdim 'anlayışsızsın, kabasın, hiç romantik değilsin' derdim, adam onca stres içinde kırmadan yine iyi çekmiş beni :1:

kadınlar adet döneminde kaprisli derler ama bence erkeklerin de kesinlikle 'adet dönemleri' var...bizimki yine bi hafta gibi sürüyor, adamların ki meçhul :34:

Kızlar bir de ne diyorum biliyor musunuz? Acaba burada yazılanlardan etkileniyor muyuz? Hani çok güzel evlilikleri olanlar hiç beklemeyenler aldatıldığını öğreniyor filan….
Hani asla “ benim kocam yapmaz, benim çocuğum yemez” demeyeceksin deler ya… erkeklerin üstüne extra düşme olayı biraz da bunla bağlantılı mı acaba birbirimizi etkileme??

Genelde ilginin bir anda azalmasının altından pek hayırlı şeyler çıkmıyor ama yinede hemen kötüye yormamak lazım.Hakkınızda hayırlısı olsun. 5 sene uzun bir zaman artı birde nişanlılık dönemi . zaman uzun olunca aradada resmi bir bağ olmayınca kopmak daha kolay oluyor demekki. Bence 1 senelik bir nişan dönemi ve mutakiben evlilik olmalı flört kısmını geçiyorum çünkü tamamem avrupayi bir gelenek bizim örf ve adetlerimizle alakası yok, ama malesef artık bir gelenek halini aldı .. Madem birini tanımak istiyorsunuz nişanlanın 1 sene yetmedimi 2 sene olsun ama bir resmi bağ olsun mutlaka nişanda resmi bir bağdır sonuçta evlenmek gibi olmasada.yani demem oki arayı çok uzatmayın olumsuz sonuçlar çıkabiliyor sizin şuan yaşadığınız gibi.

bende nişanlıyımm aynı şeyi bende yaşıyorum,benimkide iş yoğunluğu var eskisi gibi romantizmi yok yanii,bende çalışıodum çalışırken gerçekten anlamıodum bu durumu,ama şimdi ewde olduğum için onu kafama takıyorum sürekli,tartışmalarız oluo, bu nişanlılık dönemi beni çok yoruo çok zormuş gerçekten,ewlenince biter inşalah bu durum die düşünüorummm:(

evlilik yaklaştığı için korkuyor olabilir vede işinden kaynaklanan stresi varmış oda eklenince böle davranıyordur bu arada sende üzerine fazla titreme ağırdan al kendini biraz soğuk konuş hep sen deme çok değiştin diye birazda o desin sen çok değiştin diye.

Back
X