bence senin annenle nisanlin arasinda cizgi cekmen gerekiyor. yani, anneni durdurmak sana duser. annenle tamamen zitlas, kadinin lafini agzina tik demiyorum ama annen evlenecegin adama cocuk muamelesi cekerse orada dur de, uyar. cunku bundan sonraki hayatin evlendigin adamla, senin birinci ailen de o adam olmali(belki garip geliyor bunu dusunmek, ama sen kocanin birinci ailesi olmak istersin degil mi, annesi babasindan sonra gelmek degil). adam belli ki terbiyeli birisi annene acik acik soylemiyor senin hatrina ve hic de soyleyemiyecek, o yuzden muhakkak sen soylemelisin, adam canindan bezmesin. kimsenin kimseye gicik vermeye, naz cektirmeye hakki yok.
tabii bunlari yaparken annenin de gonlunu hos tutmalisin. mesela 'seninki sunu bunu yapti mi' derse, "anne ben ona soyledim zaten, siki siki tembihledim" de, tembihlemis olmasan da. yani annenin endiselerini yatistir.
ozellikle dugunden sonra muhakkak bu cizgiyi cekmelisin, yoksa iliskiye kaynana getirirsin, size ve ozellikle ona hep ne yapmaniz gerektigini soylemeye calisir.