Nişanlım ve tuhaf kuzenleri

Venus1995

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2019
185
112
33
Selam kızlar 6 aydır nişanlıyım. Nişanlımın benden 5-6 yaş büyük kuzenleri bana '' gelin hanım'' diye hitap ediyor. Rahatsızlık duydum sonuçta birlikte oturup sohbet ettiğim insanlar fazla mesafeli bi hitap şekli değil mi? Bi yandan da kabullenmemişlik var gibi sanki? Yoksa ben mi abartıyorum

Rahatsız oldugunuz konuları karşı tarafa sormamakta çekinmeyin ve tekrar bu tarz hitap duyduğunuz da “hoşlanmıyorum lütfen dikkat eder misiniz?” deyin.

Deyin yani.

Ne desinler mahmut mu?
Gelin hanım mesafeden mada saygıyı gösteriyor.

Biraz kaynastıktan sonra ısmınızle hitap ederler, ozaman da fazla lackalar diye konu acacaksınız hissi dogdu ıcıme.
Cunku dert arayan birine benziyorsunuz
Benim bir adım var onu kullanabilirler mesela Mahmut uç bir örnek olmadı mı sizce?

Burdaki üyelerle nişanlınızın kuzeni aynı mı karşılaştırmanız bir değişik..
Burdaki uyeler naber sekerim desın bana. Ama koca kuzeni gelın hanım desın. Sekerim diyen koca kuzeni nefretliktır.
Oyuzden kıymetini bılın

Benim bir adım var onu kullanabilirler mesela Mahmut uç bir örnek olmadı mı sizce?
Hepimizin bir adı var. Bazen yasıt oluyoruz o kuzenlerle, isimle hitap etmek saygısızlık geliyor. Bazen buyuk oluyoruz Bı ıkı yas, abla demek ayıp geliyor.
Saygıdan hem gelın hem hanım diyorlar.
Daha ne olsun.

Burdaki uyeler naber sekerim desın bana. Ama koca kuzeni gelın hanım desın. Sekerim diyen koca kuzeni nefretliktır.
Oyuzden kıymetini bılın
Verdiğiniz örnekler çok uç ben adımla hitap edilmesini bekliyorum bahsettiğim kuzeni 3 yaş büyük benden çok büyük biri de değil bu yüzden saçma buldum

Verdiğiniz örnekler çok uç ben adımla hitap edilmesini bekliyorum bahsettiğim kuzeni 3 yaş büyük benden çok büyük biri de değil bu yüzden saçma buldum
Örnek vermiyorum ki, Burdaki uyeler le kuzenler bir mi diye soran sızsınız.
Bende degıller, Burdaki uyelerle samimi olurum kocamın kuzenleriyle olmam hanım desinler bana diyorum? Bu sızın sorunuza cevap.
Kendi kendime örnekler sunmuyorum

Benim görümcem de öyle diyordu. Söyledim, lütfen ismimle hitap et, Ben bu tarz sıfatlardan hoşlanmıyorum dedim. Hatta onu biriyle tanıştırırken eşimin ablası diyorum. O derece yani.

Allah başka dert vermesin.
Belki geyiğine diyorlardır. Ben kendi yeni evlenen yeğenime gelin hanım dedim nişan düğün arası, çünkü gelin hanımdı o zaman. Şimdi de yeni gelin, taze gelin falan diyorum.

Ayrıca ister geyik olsun ister ciddi hoşlanmadığınız bir durumu düzeltmenin tek yolu konuşmaktır. “Xciğim bana gelin hanım yerine xyz demen daha çok hoşuma gider” demeniz yeterli.

yani bu basit gunluk bir iletisim aslinda. hayatinizdaki bu tip iletisim sorunlarini da mi cozemiyorsunuz ya?

size o sekilde hitap ettiklerinde duzeltin madem “bana x diyebilirsin” tarzi bir seyle. zor veya ayip bir sey degil ki bu.

Farklı şehirlerdeyiz gün içi iletişimde olan bir olay değil bu. Nişanlımla WhatsAppta konuşurken gelin hanım diye bahsetmiş benden bu rahatsız etti beni

Back
X