Nişanlım ve tuhaf kuzenleri

Hepimizin bir adı var. Bazen yasıt oluyoruz o kuzenlerle, isimle hitap etmek saygısızlık geliyor. Bazen buyuk oluyoruz Bı ıkı yas, abla demek ayıp geliyor.
Saygıdan hem gelın hem hanım diyorlar.
Daha ne olsun.
ya şey de olabilir , o yörede o hitap kullanılıyordur.ya da ne biliyim daha yeni gelin olacak sonuçta böyle yeni mezun olanlara "eee mezun hanımmm" yaparlar ya evde, bunlar da o hesap ee gelin hanım diye taze geline takılıyordur. :dondurma: :dondurma:
konu sahibi, her şeye bu kadar takılma ve bir şeyden rahatsızsan bunu en başından konuş, olayları kendi içinde yaşama.

Hoslanmadiginizi söyleyin olsun bitsin banada ilk tanıştığımız da eşimin 2.dereceden kuzenleri gelin hanım demişti onlarla çok samimiyetim olmadığı için eşime hoslanmadığımı ismimle hitap etmelerini söylemesini rica ettim kırmadan söylemiş daha sonra ismimle hitap etmeye başladılar sizde samimiyetiniz yoksa nisanlinizdan rica edin büyütülecek çok bişey yok bunda

Farklı şehirlerdeyiz gün içi iletişimde olan bir olay değil bu. Nişanlımla WhatsAppta konuşurken gelin hanım diye bahsetmiş benden bu rahatsız etti beni

Yani size bile değil, nişanlınıza söylemişler bunu. Aralarındaki konuşmayı mı dert ettiniz?
Ben de arkadaşlarla konuşurken bazen "ali/ayşe nasıl" demek yerine "beyin/hanımın nasıl" derim. +50 yaş hitaplarından keyif alıyorum çünkü :KK53:
"Ayşe ne yapıyor" dememeleri sizi kabullenmedikleri anlamına gelmez ama böyle giderseniz kabullenmeleri mucize olur.

Eşimin amcasının kızı böyle hatta işte kendi soyadlarini söyleyip bunlar orijinal xxxx değil der
Şuan kendi de xxxx değil 🤭

Daha ne dertleriniz olacak bu kadar takintili olmayin bence.boyle herseye takiksaniz sizinle hayat gecmez vallahi

Bence sen sadece gelinsin gıcıklığı.
Eli belinde hanım hanıııııııııımmm sen yoktun biz vardık.
Yeğenimin eşine bir gün gelin hanım diyeni duymadım aile efradından.
Samimi saygılı sınırlarını bilen bir aileyiz .

görümcemde sosyal medyada GELİN diye hitap eder,
bende hiç hoşlanmam hadi yeniydik ok ama 14 sene geçti daha aralık ayında canım falan demeye başladı ,

bende ona bastıra bastıra GÖRÜMCE diyorum

diğer görümcemede ablam diyorum , aradaki fark ,

sende onlara öyle davran salla gitsin

Gelin kelimesini bir hitap şekli olarak söyleyen insanlar bana sanki üstünlük kurmaya çalışıyormuş gibi geliyorlar. Itici bişey ne gerek var gelin hanıma 🙄 bana ismimle hitap edin diyebilmesin bence.

Selam kızlar 6 aydır nişanlıyım. Nişanlımın benden 5-6 yaş büyük kuzenleri bana '' gelin hanım'' diye hitap ediyor. Rahatsızlık duydum sonuçta birlikte oturup sohbet ettiğim insanlar fazla mesafeli bi hitap şekli değil mi? Bi yandan da kabullenmemişlik var gibi sanki? Yoksa ben mi abartıyorum

Abartiyorsun
Sen nasıl hitap ediyorsun
Abla diyorsan x abla de sende

E ne varki ben 40 eltim 35 yaşında, görümcemizin eşi bizden 4-5 yaş büyüktür, bana ve eltime gelin der, Bu hitap şeklinde alınacak gocunacak bir durum yokki.

Farklı şehirlerdeyiz gün içi iletişimde olan bir olay değil bu. Nişanlımla WhatsAppta konuşurken gelin hanım diye bahsetmiş benden bu rahatsız etti beni

Bunu diyen kadın mı erkek mi

Yani erkekse mesafeli kibar olmak istemiş

Yani isminle Ayşe nasıl diye sormak kaba gelmiştir ya da ismini unutmuştur vs

Kadın ise biraz mesafe koyma moduna girmiş olabilir ya da işte laf olsun modunda yazmış

Yüz yüze derse bana adımla hitap et dersin ama bu durum dert edilecek bir şey değil bence

Bunu diyen kadın mı erkek mi

Yani erkekse mesafeli kibar olmak istemiş

Yani isminle Ayşe nasıl diye sormak kaba gelmiştir ya da ismini unutmuştur vs

Kadın ise biraz mesafe koyma moduna girmiş olabilir ya da işte laf olsun modunda yazmış

Yüz yüze derse bana adımla hitap et dersin ama bu durum dert edilecek bir şey değil bence
Bunu diyen kişi benden 3 yaş büyük bir kadın. Bana da mesafe koyuyor gibi hissettirdi o rahatsız etti zaten hatta daha ziyade bi kabullenilmemişlik gibi hissettim niye bilmiyorum

Back
X