Nişanlım

MBalck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
397
468
33
Meraba arkadaşlar. 6 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aram iyi, seviyoruz birbrimizi fakat şöyle bi durum var para konusunda çok tutucu. İçkisi,sigarası gezmesı tozması yok. Birikim yapar,hesabını iyi bilir. Ama bunlar benı bazen daraltıyor.
Birlikte dışarı çıkarız elimi cebıme attırmaz ama sonra çok para harcadım diye bi süre harcamaz.Nişanı,altınları ev mobilyasını kendisi aldı.aılesı cok destek olmuyor. Oda halıyle herşeye yetmeye çalışıyor. Bunları bana söyleyınce tamam hak verıyorum ama bende nişanlıyım bu zamanı güzel anılarla hatırlamak istiyorum.sürekli hesap kitapla hatırlamak istemıyorum.
Şöyleki bayram bugun. Bize gelirken bi tatlı bıle getırmedı. Ayıp degılmı bu.
Çeyizlik bi eşya almış bana. Bazen böyle beğendiği bişe olsa alır mutfak eşyası vb şeyler.. ama şimdi bayramda bu ne alaka ve zamanımı. O kadar garip geldiki bana şaşırdım. Ona bişe dıyemedım tabi güzel beğendim dedim.

Şimdi bişe desem bana borcum var zaten yetişemıyorum hiç bişeye eksilere düştüm sende benı anlamıyorsun der. . Ona göre ben onun sevgisini maddiyatta arıyorum. Sevdiğim bişeyı alsın gelsin istiyorum yok. Bi süprız bi çiçek bi çikolata yok. Bak şunu çok severim, en sevdiğim meyve bu dıyorum mesela. Belki bi gün aklına gelır yanıma gelırken getırır. Yok ama umrunda olmaz. Bende buna sinir oluyorum. Benım hiç mi değerim yok. Ona göre değer vermesi sadece benı sevmesı, sadece sözlerım yetsın sana dıyor. Bişe istesem alamam dıyıp kesip atıyor.
Borçsuz evlenmek istiyor, birikim yapmak ev almak hep bunlarla hayali.
O çok gerçekci. Ben ise süprizler istiyorum.
Ben karşımda biraz romantık bi adam istıyorum ama malesef yok. Sözlerle ifade eder yanyanayken çok iyiz. Maddiyat konusunu açmaz, ondan bişe istemezsem çok iyiz.
Şu an hayat çok pahalı, aldığı maaş az yetıştıremıyor farkındayım ama benımde isteklerım var olmuyor.
Karşımda düz monoton bi adam var. Ona göre romantık olmak incik boncukla uğraşmak gibi.
Artık bişeyde söyleyemıyorum çok alınıyor, sesini yükseltıyor, agzıma tıkıyo lafı.
Böyle olduğunu ailemde anladı. Tutumluyum. Dıyor ama bnce cimriliğe dopru gıdıyor artık.
Benı anlamasını nasıl sağlarım? Bir fikri olan varmı?
Beni önemsesin, değer versin istıyorum. O ise, seni sevıyorum,ikimiz için uğraşıyorum yetmez mi diyor. Kadın ruhundan anlamıyor hiç of

Gecenlerde esime dedim, bu aralar Türkiyede evlenenlerin durumu cidden zor. O kadar masraf, bitmeyen istekler su hu derken, insanın evlenmeye hevesi kacar. Dediginiz gibi adam. Realist. Herseyi kendi basina yapiyor, siz hala "degerim yok mu" diyorsunuz. Tabi herkes ufak tefek sürpriz ister. Ama adamin telas ettigine de sasirmiyorum.. Ekonomik durum malum. Tatli getirmediyse baska hediye getirmia. Ama. Sizin beklentinizi karsilamadigi icin begenmemissiniz. Bence önemsediği konular farklı. Onun icin ilk işini sağlama almak gelir. Bu adamin nisanlanmadan önce huylari farkli miydi?

Okurken daraldım siz ayrı dünyasınız nişanlınız ayrı dünya. Gerçekten ayrı dünyasınız kendinizi kandırmayın biraz yükseklerde uçuyorsunuz.
Aşk karın doyurmuyor ve faturaları ödemiyor sevgili konu sahibi bunu bilmenizi isterim.
Herşey sevmeyle de olmuyor.
Tutumluluk iyidir yerinde iyidir. Fakat ne yazık ki nişanlılık döneminde bunları yaşıyorsanız evlenince, çoluk çocuk eşya parası borçlar derken hayli hayli istekleriniz karşılanmayacak. Herşey havada kalacak. Bu sefer lafı tıkamayla kalmaz, kavgalara dönüşecek.
Ve siz çalışmıyor musunuz? Anlattıklarınıza bakılırsa çalışmıyor gibisiniz bunun altından kalkmanız zor gibi.

Onun dışında oturun bir iyice düşünün. Sevmek yetmiyor.

Evet ona bende maddiyat konusunda çok hak verıyorum ama bi çikolata yani bütçeyi ne kadar sarsabılır. Kaç kere şakayla ima ettıgım halde getırmıyor. O eşyaya verecegı parayı vermeyıp bi çıkolata alıp şu kızın gönlünü ediyim demıyor buna bozluyorum en çok.

Şu an çalışmıyorum. Ama mesleğim var. İş arıyorum. Bazı sebeblerden işimi bırakmıştım.
İşte bende diyorum borç harç hiç bitmicek. Evlenınce daha çok artıcak. Ozaman bu iş hep böyle devam edıcek.

Maasini bilemiyorum ama az oldugunu soyleyip herseyi kendisinin yaptigini bilip, gezme tozma beklemeniz haksiz oluyor. O borclari, hesap kitabi siz tutmuyorsunuz tabi onu yapsak, bunu yapsak, sunu alsa...

Hem borc odensin, hem gezilsin bol bol, az maasla? Yetisemiyorsa yetisemiyordur olmayan parayi yaratsin mi, borcuna borc mu eklesin sen gezesin diye?

Rahat yasayayim, gezeyim borclar koymasin diyorsan fazla kazananla nisanlancaktin. :)))
Basimda bi dunya borcla ay sonunu zor getirsem ben de romantiklik dusunmem.
Bazilari borcu bilmem neyi umursamaz rahattir ama herkes oyle olamaz.

Aaah canım benim bunlar hep içinde kalacak malesef ben neler neler düşündüm nişanlıyken dışarda yediğimiz tost,börek vs.di dahası varda neyse... İnsana asıl koyan elinden geleni yapmaması anlıyorum o kadar iyi anlıyorum ki ama o böyle bir adam benim yaşadığımsa salaklığımın sonucuydu.

Aman aman cimrilige gitmesin. Onu da anlıyorum yazık bu zamanda borca düşmeden yuva kurmak istiyor adam. Ama erkekler şunu bi türlü anlayamadı ki kadin ruhu ufak hediyelerle simartilmak gezdirilmek sen herşeye layıksın sözleri duymak ister. Bayramda bile mutfak eşyası alıp getiriyorsa evliliğin evde oturup senden yemek iş ve tutumluluk bekleyen bir kocayla heyecansız gececege benzer. İstediğinin maddiyat olmadığını, aksine paradan daha çok onemsenmek istediğini anlatmalisin.

O zaman umarım en kısa sürede mesleğinize dönersiniz. Aksi takdirde tek maaş ile geçinmek hem sizi hem de nişanlınızı çok yoracaktır.

O zaman umarım en kısa sürede mesleğinize dönersiniz. Aksi takdirde tek maaş ile geçinmek hem sizi hem de nişanlınızı çok yoracaktır.
Evet bende işe başlayınca ona destek olucam. Ozamn belki rahatladığı için bana daha çok zaman ayırabılır.
Aslında böyle anlattığımda bana hak verdiğini ama bizim için çalıştıgını, yoksa bende gezip tozmayı bilirim ama yapmıyorum diyor. Boşa para harcamadıgınıda bılıyorum.
Böyle düşününce hep ona hal verıyorum.ama sanki bazen içimdeki şeytan hiç susmuyor

Ben size hak veriyorum. Herşey yerli yerinde olunca güzeldir. Ay müstakbel damatta bir çikolata getirsin artik yani bunun gercekçilikle ne ilgisi var Allah aşkına. 20 lira ya bir çikolata nedir yani.
Iyi düşunmelisin sanirim biraz üzuleceksin çunku o evlenince de tutumlu ve düz biri olacak
Hesabini bilmek çok güzeldir ama harcamasi gereken zamanda da harcamali makul düzeyde.
Şimdi en tatli zamanlar bir çicek bir çikolata almaliydi bu ayni zamanda bir görgüdur..

Pardon siz nisanliniza ne gibi surprizler çikolatalar meyveler alıyorsunuz peki?? Ayrıca adam sizinle nişanlı ve size gelirken ceyizlik esya alıp geliyor , herseyi kendi yapıyor ve sizin ikiniz için geleceginiz icin borcsuz evlenmek için hatta ilerde ev alabilmek adına birikim yapıyor siz hala çiçek çikolata sürpriz derdindesiniz.. vallahi bazen bazı hemcinslerim Bulmuş bulanıyor dert ediyor ve illa eksi yönlerini aramaya çalışıyor ya hani yemin ederim ben burda sinirleniyorum ,arkadasim nisanlilik donemindesiniz sevgiliyken goremedinizi bu sikayet ettiginiz yonlerini? Nisanlilik donemi artik evlilik yolu ve herseyi tek tek yapma donmemi evlilik arifesinden yani cicek cikolata zamanini gecmis ev esya gecim derdine baslama zamani . ..

Değil mi. Anlatmak istediğim buydu.
Sen nişanlını görmeye gidiyosun. Bi çikolata nedir alınmaz mı.
Bazen bilmıyorum ben böyle şeyler der işin içinden çıkar.ama nası bılmez. Evlı abılerı ablaları var gozunun önünde. Bilıyorda yapmıyor işte. Sanki ben söyluyorum diye iyce yapmıyor gibi. Oyuzden artık hiç bişe demiyorum. Söylenmıyorum. Bugun buraya yazıp biraz rahatlamak istedim.

Ya birşey diyim mi konu sahibi. Babamda genelde cimridir. Ama hastalık derecesinde değil tabi ne istesek elinden geleni yapar ama var cimrilik alttan alttan.
Annem şöyle anlatır “nişanlılık zamanlarımızda ne zaman yanıma gelse ailemin yanına gelse eli boş gelmez yemek, meyve, hediye ne varsa alıp getirirdi” diyor. Ve ekliyor “evlendikten sonra bir karpuzu zor aldırıyorum:))))))))” yani bende dedim ki “adam iyi tavlamış suç senin kanan beyninde canım anam” derim :ddsdd

Ben yaptım bılmeden konuşmayın.
Buldumda bulandırmıyorum tabıkı. Ama herşey kararında olmalı diye dusunuyorum

Annesi cimri, babası çok cömert. Buda anasına çekmiş biraz :))

Siz ona hediyeler sürprizler yapıyor musunuz?

Sizin istediğiniz maddiyat değil ki yorum yapanlar yanlış anlamış bence, karşıdaki insan tarafından değer verildiğinizi hissetmek (ben öyle anladım). Bunu bircok erkek anlamıyor ama mesala yolda giderken beklemediğiniz bir anda cebinden bizim sevdigimiz şekeri çıkarıp verse mutlu olacak insanlariz biz kadınlar, ya da mesela hiç beklemediğimiz bir anda , daha önce sohbeti geçmiş bizimle alakalı bir detayı hatırlayıp ona göre bir şey yapması. Maddi değeri olmayan ama bizi onemsediğini hissedecegimiz şeyleri bekleriz her kadın olarak. Ve erkek te bunu hissettirebilmeli bence. Ama bazı erkekler de ( hatta çoğu ) böyle ayrıntılı dusunemiyor ne yazık ki. Çok büyütülecek bir şey değil bence bu konu zamanla duzelebilir, konuşup anlatabilirsiniz bu tarz şeyler beklediğinizi.

Bazı erkekler de gerçekten dusunemiyor ya da mesela düşünse bile ya sadece onu almam onu götürmem basit kaçar diye vazgeçiyor.

Ben yaptım bılmeden konuşmayın.
Buldumda bulandırmıyorum tabıkı. Ama herşey kararında olmalı diye dusunuyorum
Bilmeden konusmadim bak orda sordum ben yaptınızmi diye.... Ayrıca şimdiden başlarsınız ben yaptım o yapmadi diye demeye bu ben sen olayina döner. . Bence oturun iyice düşünün ne istiyosunuz ne bekliyorsunuz bi yatirin masaya ve karsi tarafa bunu sunun bakalimm ikinizde ayni seylerin beklentisi içindesimisiniz ve ikinizinde öncelikleri neler bi bunu konuşun öyle oturun masaya evet Demek icin. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…