• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla evlenemiyorum?

kime diyor?

siz babanizla oturup konusmadiniz mi?

Baba biz nisanlimla planimizi yaptik,
su su tarihlerde evlenicez, maddiyati da soyle soyle halledicez,
size de bir danisalim dedik

deseniz, e adamin da diyecek bir seyi kalmaz saniyorum ki.
evlenirken malum aileden izin alınılır düğün tarihini falan ailelerle beraber belirlenmezmi?
babmla kaç kere konustum ne istediği de belli değil..tarih vermek istemeyen kendisi zaten ben halledebilcek olsam coktanplanı yapmıstım babamın gönlü olarak olsun istediğim için sabırla bekliyorum

Evlen bu isler uzatmaya gelmez.Annen ikna etsin babani.Karsi taraf dugun tarihini konusmaya gelsin.Biraz baski yapin.

Ama su var evlendikten sonra is olayi biraz yalan oluyor.
hadi öyle oldu diyelim bi noktadan sonra ailenin bu çocugun kendi hayatı deyip seçimleri bize bırakması gerekmezmi?

hadi öyle oldu diyelim bi noktadan sonra ailenin bu çocugun kendi hayatı deyip seçimleri bize bırakması gerekmezmi?

Gerekir.Sonucta cocuk degilsin artik.Calismama karari da alabilirsin.Cocuk yapip kendim buyutucem diyebilirsin.Evlendikten sonra calisicam dersin.

evlenirken malum aileden izin alınılır düğün tarihini falan ailelerle beraber belirlenmezmi?
babmla kaç kere konustum ne istediği de belli değil..tarih vermek istemeyen kendisi zaten ben halledebilcek olsam coktanplanı yapmıstım babamın gönlü olarak olsun istediğim için sabırla bekliyorum

bir onceki yuzyilda boyle yapiliyordu da,
simdi gencler konusup anlasiyorlar, buyuklere danisiyorlar.

3 kiz kardesiz biz, 3umuz de klasik adetlere uygun evlendik gorunuste,
ama ailelerimize sadece danistik, herkesi kendimiz belirledik, sectik, planladik.

bir onceki yuzyilda boyle yapiliyordu da,
simdi gencler konusup anlasiyorlar, buyuklere danisiyorlar.

3 kiz kardesiz biz, 3umuz de klasik adetlere uygun evlendik gorunuste,
ama ailelerimize sadece danistik, herkesi kendimiz belirledik, sectik, planladik.
keşke bizde de böyle bi durum söz konusu olabilse..

Yaşın ve şartlar müsait beklemek zaman kaybı.. Evlenince de ister kpss ister özele girersin

Evlen bu isler uzatmaya gelmez.Annen ikna etsin babani.Karsi taraf dugun tarihini konusmaya gelsin.Biraz baski yapin.

Ama su var evlendikten sonra is olayi biraz yalan oluyor.
erkek tarafı gelio gdio hediyeler gönderio bu sefer de onlara kin tutmaya başladı sen onlar yüzünden evlenmeye kalktın işe girmiosun dio.. sanki bütün şirketler ayakta simge gelsin de çalşsın die beklio

damat memur çalısıo babam benim için dio iş bulsun diye

"Dio". Ve siz doktora istiyorsunuz öyle mi? Ne diyecegime sasirdim.

Ve evet babaniz hakli. Erkek issiz olunca sorun, kadin issiz olunca niye sorun olmuyor? Mühtemelen sirf evleneceginiz icin, isi biraktiniz. Ki eger cidden evlenmek istiyorsaniz, nikah dairesinden gün almaya bakar. Babanizin gelmeyecek hali yok.

"Dio". Ve siz doktora istiyorsunuz öyle mi? Ne diyecegime sasirdim.

Ve evet babaniz hakli. Erkek issiz olunca sorun, kadin issiz olunca niye sorun olmuyor? Mühtemelen sirf evleneceginiz icin, isi biraktiniz. Ki eger cidden evlenmek istiyorsaniz, nikah dairesinden gün almaya bakar. Babanizin gelmeyecek hali yok.
tebrik ederim siz mükemmel türkçenizle profesör olmaya hak kazanmışsınız..
acele acele yazıyorum insanlık hali olamaz mı ? tıpkı sizin ''istiyorsaniz'', ''babanizin'' yazdığınız gibi.....
Ben de gerizekalı değilim biliyorum nasıl evlenildiğini ama fikir almak istedim bende mi hata ben mi gönül yapamıyorum diye.. bu kadar tuhaf geliyosa yazmazsınız yorum olur biter.
Evleneceğim için işi bırakmadım yüksek lisans yoğun dönemimdi ikisi yürümedi danışmanım okula yoğunlaşmalısın dediği için bıraktım .

tebrik ederim siz mükemmel türkçenizle profesör olmaya hak kazanmışsınız..
acele acele yazıyorum insanlık hali olamaz mı ? tıpkı sizin ''istiyorsaniz'', ''babanizin'' yazdığınız gibi.....
Ben de gerizekalı değilim biliyorum nasıl evlenildiğini ama fikir almak istedim bende mi hata ben mi gönül yapamıyorum diye.. bu kadar tuhaf geliyosa yazmazsınız yorum olur biter.
Evleneceğim için işi bırakmadım yüksek lisans yoğun dönemimdi ikisi yürümedi danışmanım okula yoğunlaşmalısın dediği için bıraktım .

Ben yurtdisinda yasiyorum, burda dogup büyüdüm. Türkce dersi görmedim. Pardon ama sizin bahaneniz ne? Daima ben elistirelere acigim, yanlis yaziyorsam, dogrusunu bilmek isterim.

Dio yerine diyor yazmak cokmu zamaninizi aliyor? Sizde biliyorsunuz bu acele ile alakasinin olmadigini. Mesajinizi cok saygisiz buldum. Polemige girmek istemiyorum. Iyi forumlar diliyorum.

Ben yurtdisinda yasiyorum, burda dogup büyüdüm. Türkce dersi görmedim. Pardon ama sizin bahaneniz ne? Daima ben elistirelere acigim, yanlis yaziyorsam, dogrusunu bilmek isterim.

Dio yerine diyor yazmak cokmu zamaninizi aliyor? Sizde biliyorsunuz bu acele ile alakasinin olmadigini. Mesajinizi cok saygisiz buldum. Polemige girmek istemiyorum. Iyi forumlar diliyorum.
bende sizin mesajınızı saygısız buldum kusura bakmayın yani burda zaten moralim bozuk umut sözleri arıyoken bide yargılanmak hoş mu? kaldıki belirtmişssiniz sizin de o kadar iyi değilmiş bu arada bende yurtdışından yeni geldim bu da bahane değil o zaman... neyse size de iyi forumlar

canm eşyaların çoğu kısmı hazır sadece düğü masrafları var onu da zaten erkek tarafı halletcek sorun galiba maddiyat da değil çözemiyorumki
valla o zaman gelmişsin zaten 27 yaşına, kendi hayatının iplerinin senin elinde olması lazım.düğün şu zaman diyceksin bitti.yoksa senin turşunu kuracak gibiler.

onun gönlü kırılmasın dedikçe üstüme gelinio okurken de maksimum 4 ay para istemişimdir hep kredyle okudum bide onun borcunu taktılar sagolsunlar durumumuz iyi oldğu halde ben seni okuturken sıkısırım kredi al dedi işte insan kinleniyo üst üste huzursuzluk olunca sagolun yorumunuz için..
Zaten nisanlisiniz, vermeyecek gibi bir durum yok. Nişanlınizla ayarlayın her şeyi, şu güne düğünü ayarladık diye çıkın meydana. Çok sevimsiz hareketleri babanızın, ille de gönlünü hoş tutucam diye uğraşmayın.

Evliyken işsiz kalırsan ne olacakmis? Mantık hatası var. Evet bende insanların evlenmeden önce kendi ayaklarının üzerinde durmalarini savunuyorum. Ama şuan ciddi bir işsizlik var iş arayışınizda devam ediyor. Babanizi ezip geçmeyin ikna etmeye çalışın başka yolu yok gibi

Yalnız babanızın yaptığı çok yanlış.
Hadi size istediğini dayatıyor da karşı tarafı kaale almaması çok ayıp.

Bu tek başına karar verebileceği bir konu değil. Dünürlerin de söz hakkı var tarih konusunda.

O yüzden nişanlınızla karar verin tarihe ve en uygun tarih bu deyin

Evliyken işsiz kalırsan ne olacakmis? Mantık hatası var. Evet bende insanların evlenmeden önce kendi ayaklarının üzerinde durmalarini savunuyorum. Ama şuan ciddi bir işsizlik var iş arayışınizda devam ediyor. Babanizi ezip geçmeyin ikna etmeye çalışın başka yolu yok gibi
aynen öyle devlet memurları bile işsiz kalabilio hiçbişeyin garantisi yokki ama gel de anlat.. dünya paradan ibaret değil
Yalnız babanızın yaptığı çok yanlış.
Hadi size istediğini dayatıyor da karşı tarafı kaale almaması çok ayıp.

Bu tek başına karar verebileceği bir konu değil. Dünürlerin de söz hakkı var tarih konusunda.

O yüzden nişanlınızla karar verin tarihe ve en uygun tarih bu deyin
evet erkek tarafı da şaşırdı ne yapacağını.. gönlü kırılmasın dedikçe üste çıktı.. benm de cesaretim yok öyle yapınca sanki ailemi karşıma almışım kötü bişey yapmışım giibi hissediyorum ya ağız tadımızla annemın babamın rızasyla olsun diyorum ama olmuo işte..

aynen öyle devlet memurları bile işsiz kalabilio hiçbişeyin garantisi yokki ama gel de anlat.. dünya paradan ibaret değil

evet erkek tarafı da şaşırdı ne yapacağını.. gönlü kırılmasın dedikçe üste çıktı.. benm de cesaretim yok öyle yapınca sanki ailemi karşıma almışım kötü bişey yapmışım giibi hissediyorum ya ağız tadımızla annemın babamın rızasyla olsun diyorum ama olmuo işte..
Karşı tarafa ehh be dedirteceksiniz yani.
Ya babanızı kıracaksınız ya karşı tarafı.
Ancak babanız haksız, karşı taraf haklı. Bunu unutmayın.

Merhaba ben bir yıldır nişanlıyım ailem nişanlımı istiyor o konuda problem yok ama saçma sapan bahanelerle düğün erteleniyo..
Nişanlım memur maaşı iyi maddi sıkıntı yok bende özel sektörde iki yıl çalıştım şu an yeniden iş arıyorum.. Ailem özellikle babam sürekli olarak önce iş bulsun sonra düğün diyo erkek tarafına..e malum durum işsizlik var milleti kırdı geçirdi. Bende tabiki aileme deestek olmak isterim ama iş yok işte yok napim bunun için evlenmeyeyimmi?
evlensem de evlenmesem de ben çalışmak istiyorum ha ev hanımı olmak kötü bişey değil yanlış anlamayın.. babam ısrar ediyo bu konuda ve bu giidşle bizim düğün 2020ye kalcak yani organizasyn şirketi osu busu var bu işin ayarlamamız lazım ama babam da tık yok.. 27 yaşımdayım bu arada. Nolur bana biakıl verin dayanamıyorum ya insan belli yaştan sonra kendi düzenini kurmak istiyo şmdi baba evinde misafir gibiyim ne yalan söylüyüm canım bişey çekio babama alırmısın diyemiyorum desem gözlerine batar gbi gelio..kenarda birikmişim var bişey olduğunda ondan kullanıyorum.. Nolur söyleyin anneler özellikle ben daha napabilirim aileme hayırlı bi evlat olmaya çalıştım hep elimden geldiğince çalışırken maaşımı da verdim manevi olarak hiç benden yana canları sıkılmadı. evlenmek kendi düzenimi kurmak sucmu? neden agız tadıyla yaşamayalımki bu süreçleri?
Bu arada meselenin babamın maddiyatı olduğunu hiç dşünmüyorum zira mal varlığı kabarık artı zaten eşyalar alındı.. sadece ufak tefek şeyler kaldı.sadece erkek tarafının alcagı bikaç bşey daha var onlar da almayız demio zaten.. nedir bu adamın problemi anlayamıyorum.. o kadar baskı yaptıki artık işe grmek diyince cinlerim tepeme çıkıo aglama krizi tutuo sinirim bozuldu.
Babanıza çalışmak istemediğinizi ve evlenince ev hanımı olarak devam etmek istediğinizi duyurun...

Sizi iş arıyor olarak düşündüğü için önceliği işe vermiş olabilir...

Back
X