Nişanlımla evlenemiyorum?

Karşı tarafa ehh be dedirteceksiniz yani.
Ya babanızı kıracaksınız ya karşı tarafı.
Ancak babanız haksız, karşı taraf haklı. Bunu unutmayın.
peki çok teşekkür ederim en azından suçluluk psikolojisinden çıkarttınız beni..

Babanıza çalışmak istemediğinizi ve evlenince ev hanımı olarak devam etmek istediğinizi duyurun...

Sizi iş arıyor olarak düşündüğü için önceliği işe vermiş olabilir...
aslında çalışmak istiyorum ama belki bi yıl sonra işbulcam.. o zaman bi yıl sonra tarihler belirlenir dio babam.. e tarih belirke hazırlık yap bi bucuk yıla sarkcak yani

Merhaba ben bir yıldır nişanlıyım ailem nişanlımı istiyor o konuda problem yok ama saçma sapan bahanelerle düğün erteleniyo..
Nişanlım memur maaşı iyi maddi sıkıntı yok bende özel sektörde iki yıl çalıştım şu an yeniden iş arıyorum.. Ailem özellikle babam sürekli olarak önce iş bulsun sonra düğün diyo erkek tarafına..e malum durum işsizlik var milleti kırdı geçirdi. Bende tabiki aileme deestek olmak isterim ama iş yok işte yok napim bunun için evlenmeyeyimmi?
evlensem de evlenmesem de ben çalışmak istiyorum ha ev hanımı olmak kötü bişey değil yanlış anlamayın.. babam ısrar ediyo bu konuda ve bu giidşle bizim düğün 2020ye kalcak yani organizasyn şirketi osu busu var bu işin ayarlamamız lazım ama babam da tık yok.. 27 yaşımdayım bu arada. Nolur bana biakıl verin dayanamıyorum ya insan belli yaştan sonra kendi düzenini kurmak istiyo şmdi baba evinde misafir gibiyim ne yalan söylüyüm canım bişey çekio babama alırmısın diyemiyorum desem gözlerine batar gbi gelio..kenarda birikmişim var bişey olduğunda ondan kullanıyorum.. Nolur söyleyin anneler özellikle ben daha napabilirim aileme hayırlı bi evlat olmaya çalıştım hep elimden geldiğince çalışırken maaşımı da verdim manevi olarak hiç benden yana canları sıkılmadı. evlenmek kendi düzenimi kurmak sucmu? neden agız tadıyla yaşamayalımki bu süreçleri?
Bu arada meselenin babamın maddiyatı olduğunu hiç dşünmüyorum zira mal varlığı kabarık artı zaten eşyalar alındı.. sadece ufak tefek şeyler kaldı.sadece erkek tarafının alcagı bikaç bşey daha var onlar da almayız demio zaten.. nedir bu adamın problemi anlayamıyorum.. o kadar baskı yaptıki artık işe grmek diyince cinlerim tepeme çıkıo aglama krizi tutuo sinirim bozuldu.
31 marta kadar yapın düğünü ..yapmadığınız takdirde bir daha asla yapamayacaksınız sana diyim...seçimden sonra öyle bir zam gelecekiiii herşeye..

31 marta kadar yapın düğünü ..yapmadığınız takdirde bir daha asla yapamayacaksınız sana diyim...seçimden sonra öyle bir zam gelecekiiii herşeye..
ayy demeyin öyle :( babama 31 martta evleniyorum desem kalpten gider zaten tarih vermeye razı olsa bile minimum ekim olcak yani ben ekimde evlenmek için mücadele ediyorum şu an :))

Eşinize muhtaç olmayın diye erteliyor olabilir.
aynı fikirdeyim bende iş bulduğum an calışcam nişanlım da çalış hatta daha iyi rahat yasarız iki elden kazanırız dio yani herkes çalışmamdan yana zaten. ama işte işbu ne zaman bulcagım belli değil

aslında çalışmak istiyorum ama belki bi yıl sonra işbulcam.. o zaman bi yıl sonra tarihler belirlenir dio babam.. e tarih belirke hazırlık yap bi bucuk yıla sarkcak yani
Ben çalışmayın demedim, sadece babanıza bu şekilde belirtin... çünkü başka türlü çözüm yok gibi .

Evlilik kararı alabiliyorsunuz ama düğün tarihi için babanızın keyfini bekliyorsunuz. Neden?
Ailenize gidip "Size de uygunsa biz şu güne karar verdik" diyeceksiniz, olay bitecek.
Ben babanızın yerinde olsam "bu kız böyle saçma bir durumda bile hakkını savunamıyor, elin oğlu çok ezer bunu" deyip öteleyebildiğim kadar ötelerdim tarihi.

Evlilik kararı alabiliyorsunuz ama düğün tarihi için babanızın keyfini bekliyorsunuz. Neden?
Ailenize gidip "Size de uygunsa biz şu güne karar verdik" diyeceksiniz, olay bitecek.
Ben babanızın yerinde olsam "bu kız böyle saçma bir durumda bile hakkını savunamıyor, elin oğlu çok ezer bunu" deyip öteleyebildiğim kadar ötelerdim tarihi.
benm düşüncem tamamen ailenin rızasını alarak yapmaktı.. dediğiniz şekilde yapsaydım olay büyürdü bana sormadan beni ezerek ne kararı hayırdır derdi babam daha çok inada bindirirdi

benm düşüncem tamamen ailenin rızasını alarak yapmaktı.. dediğiniz şekilde yapsaydım olay büyürdü bana sormadan beni ezerek ne kararı hayırdır derdi babam daha çok inada bindirirdi

"Size de uygunsa" diyerek yine rızalarını almış olacaksınız zaten. Haber vermeden gidip evlenin demiyorum ki.
Evlenecek kişiyi bulurken babanıza sormadınız sonuçta. Tarih belirlerken niye sorasınız?
Karşı taraf inada bindirirse daha kötü olur bence. Sakince anlatın derdinizi. Belki iş dışında çekinceleri vardır, söyleyemiyordur.

Ben nişanliyken istifa etmistim, çok bunalmistim is yerimden. butun hazirliklarimi evimi dugunumu rahat rahat hic stres olmadan yapmistik bu sayede. Evlendigimde isim yoktu, inanin ev ustume ustume geliyordu, calismaya alisana dort duvar gibi geliyor. 3 ay icinde is buldum, eski calistigim yerden de bin kat daha iyi bir yerde. Esim benim calismami istiyordu, ben de istiyordum. Babaniz esinizin sizi calistirmamasindan mi cekiniyor acaba?

Ben nişanliyken istifa etmistim, çok bunalmistim is yerimden. butun hazirliklarimi evimi dugunumu rahat rahat hic stres olmadan yapmistik bu sayede. Evlendigimde isim yoktu, inanin ev ustume ustume geliyordu, calismaya alisana dort duvar gibi geliyor. 3 ay icinde is buldum, eski calistigim yerden de bin kat daha iyi bir yerde. Esim benim calismami istiyordu, ben de istiyordum. Babaniz esinizin sizi calistirmamasindan mi cekiniyor acaba?
bunu babama defalarca anlattım tam tersi nişanlım çalışabilirsin tabiki hatta ev falan alırz yatrm yaparz daha güzel olur iki elden diyo.. çalışmıcam dersen de ben çalış demem kendi tercihin diyo.. annesi babası da çalışşın diyolar sadece babam innamıyo sanırım bilmiyorumki..
şu an işte tam sizinle aynı durumdayım.. bende şu an düğüne 6 ay var diyelim bulursam grcem işe bulamazsam da evlenince aramaya devam teşekkür ederim içimi rahatlattınız benzer şeylerleri yasayanları görmek mutlu ediyo.. ciddi bi vicdan yaptım çünkü beni o psikolojiye soktular bizim evlatlarımız nie böyle falan sanki napıyosam evlenmek suç galiba.. hep şunun kzı çalışıp eşyalarını kendi almış die örnek gösteriyolar benim de zoruma gidiyo ya napim iş bulamadım işte.

bunu babama defalarca anlattım tam tersi nişanlım çalışabilirsin tabiki hatta ev falan alırz yatrm yaparz daha güzel olur iki elden diyo.. çalışmıcam dersen de ben çalış demem kendi tercihin diyo.. annesi babası da çalışşın diyolar sadece babam innamıyo sanırım bilmiyorumki..
şu an işte tam sizinle aynı durumdayım.. bende şu an düğüne 6 ay var diyelim bulursam grcem işe bulamazsam da evlenince aramaya devam teşekkür ederim içimi rahatlattınız benzer şeylerleri yasayanları görmek mutlu ediyo.. ciddi bi vicdan yaptım çünkü beni o psikolojiye soktular bizim evlatlarımız nie böyle falan sanki napıyosam evlenmek suç galiba.. hep şunun kzı çalışıp eşyalarını kendi almış die örnek gösteriyolar benim de zoruma gidiyo ya napim iş bulamadım işte.
Babaniz anladigim kadariyla biraz despot, biraz da inatci. Annenizin fikirleriyle yumusuyorsa bence annenizden yardim alin. Bu isler uzadikca problem oluyor, nisanlilik suresini uzatmamak en iyisi bence. Evlenin, evinizi barkinizi kurun, kismetini de veriyor Allah. Hem ben issiz oldugum o 3 ay evime alistim, ev isleri yemek denemeleri derken bir nebze evlilige de alistim. Bunlari da babaniza anlatabilirsiniz.

Babaniz anladigim kadariyla biraz despot, biraz da inatci. Annenizin fikirleriyle yumusuyorsa bence annenizden yardim alin. Bu isler uzadikca problem oluyor, nisanlilik suresini uzatmamak en iyisi bence. Evlenin, evinizi barkinizi kurun, kismetini de veriyor Allah. Hem ben issiz oldugum o 3 ay evime alistim, ev isleri yemek denemeleri derken bir nebze evlilige de alistim. Bunlari da babaniza anlatabilirsiniz.
bunları babama anlatsam o erkek tarafı senin beynini yıkamış sana noldu böyle evlilik delisi olmussun der.. evlilik onun gözünde kötü bişey. annem de ne zman babamla tartssak onun tarafını tutuo yani babam sagolsun yönetimi ele geçirmiş durumda.. teşekkür ederim yorumunuz için insan benzer durmları görünce yalnız olmadığını anlıyo

Organizasyon falan tutmayı verin siz de .
Nişanlınız sonuçta artık eşiniz gibi değil mi? Ona söyleyin birlikte borçlanalım diye.
Çalışırsanız ödersiniz , çalışmazsanız da canınız sağ olsun .

Babanıza bakmayın bence.

Organizasyon falan tutmayı verin siz de .
Nişanlınız sonuçta artık eşiniz gibi değil mi? Ona söyleyin birlikte borçlanalım diye.
Çalışırsanız ödersiniz , çalışmazsanız da canınız sağ olsun .

Babanıza bakmayın bence.
yok organizasyonu mecbur tutuyoruz çünkü düğünü öyle lüks bi yerde yapmıcaz bi ilkokul bahcesinde olcak organizasyn da sandalyedr çalgıdır odur budur ilgilencek yani zaten en hesaplısı bu olduğu için bunu seçtik.
Evet o da gerekirse satcam neyim varsa yeterki bi tarih versin rezil olduk bu ne böyle diyo haklı olarak

'baba biz düşündük taşındık. şu an işsiz olmamın da evliliğe getireceği sıkıntıları masaya yatırdık. tüm değerlendirmelerimiz sonucunda, iki yetişkin ve sorumluluk sahibi insan olarak şu tarihte evlenmeye karar verdik.' demek zor olmamalı.

Back
X