- 1 Haziran 2012
- 7.334
- 25.622
- 798
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
Evli olduğunuz insanla ortak evdesiniz ve tüm giderleriniz birbirinizi bağlıyor, bu yüzden evli olduğunuz kişinin harcaması sizi etkileyeceği için ilgilenmeniz normal. Umarım nişanlıyken neden kimlik bilgisinde bekar yazdığını anlatabilmişimdir.
Benim cevaplarda okuduğum , konu sahibinin bu evlilik için özveride bulunduğunu belirtmek için , şu an çoğu genç kadının olmazsa olmazı sayılan tektaşı bile istemediği, nişanda çoğu şeyden feragat ettiği ama nişanlısının düğün parasızlık ve işsizlik yüzünden ertelenmesine rağmen kendi için büyük meblağları etrafa dağıtıyorsa kendisinin niye fedakarlık yaptığını sorgulamasını yazdığı yerde geçen bir cümleydi.Nişanlı bir kız tek taş isterse de yargılamam, zira bana çok uçuk bir istek gibi gelmiyor. Ayrıca ben nişanlı bir kızın nişanlısından özveri ve evlilikleri için uğraş beklemesini abes bulmuyorum. Ama bu benim görüşüm, siz öyle düşünmezsiniz oda sizi bağlar.Sizce gerçekten derdi para olmadığı için mi , kardeşine ileri aylarda da para yollayacagini düşündüğü için gelecek ay bana tektaş al diyeceğim diyor ?
Benim cevaplarda okuduğum , konu sahibinin bu evlilik için özveride bulunduğunu belirtmek için , şu an çoğu genç kadının olmazsa olmazı sayılan tektaşı bile istemediği, nişanda çoğu şeyden feragat ettiği ama nişanlısının düğün parasızlık ve işsizlik yüzünden ertelenmesine rağmen kendi için büyük meblağları etrafa dağıtıyorsa kendisinin niye fedakarlık yaptığını sorgulamasını yazdığı yerde geçen bir cümleydi.Nişanlı bir kız tek taş isterse de yargılamam, zira bana çok uçuk bir istek gibi gelmiyor. Ayrıca ben nişanlı bir kızın nişanlısından özveri ve evlilikleri için uğraş beklemesini abes bulmuyorum. Ama bu benim görüşüm, siz öyle düşünmezsiniz oda sizi bağlar.
Dün annesi aramıştı beni. X inde 20 gün tatili var ama gelmeyecek. 20 gün için bir daha bilet almayayım gerek yok demiş. Çoğu arkadaslari gelmis tek kalmis falan dedi. Bende cyln teyze keşke bilet alsaydiniz sizinde içiniz rahat etmemiş böyle vs dedim kapattık.
Nişanlıma yazdım annen üzülüyor kardesinin 20 gün tatili var gelemiyor tek kaldi diye. Bilet alsaydin keşke ailen sevinirdi dedim. Oda isterse kendisi alsın artık kendi bilir falan dedi. Ordaki burs kalmasına dahi yetmiyormuş dönene kadar dişlerini sikacaklarmis.
Onun dışında zaten ona sesli olarak neden yolluyorsun vs demedim sebebini önceki mesajlarimda da yazdım. İşsizken kavga edip birbirimizi kirdigimiz çok oluyordu. Tekrar aramızda ki saygıyı kaybetmek istemedim.
Bı dahaki ay da kesinlikle yüzük isteyeceğim. Kim ne derse desin. Konuşmalarında ki disimizi sikacagiz demesinden anladım muhtemelen tekrar maaşını yollayacak
Israrla anlamamak istediğiniz bir nokta var.Adamın parasızlığı yüzünden bu kadın da beklemek zorunda kalmış farkındaysanız.Şu an istediği şey,''biraz daha tutumlu ol'' dediği konuda yani,haksız değil.Bazı şeyler vardır,karşıdakinin anlaması gerekir biz dile getirmeden önce bu da böyle bir konu.Bu kadın keyfinden evliliği ertelememiş,belki onun da kafasında bambaşka hayaller vardı ama böyle olmuş,söylediği şeyler de evet size göre belki ters ama onların aile yapısı buymuş demek ki,hani konunun başından beri ''ailesi ama yeaaaaa'' diyorsunuz ya o bakımdan diyorum.
3800 lirayla ne hediyesi almış bütün sülaleye mesela bu bana çok tuhaf geldi.Ya da neden anne babası dururken gitmiş kardeşine bütün maaşını yatırmış.Düzen kuracak adamın yavaş yavaş kafasında matematik yapması gerekiyor.Ailesini bu kadar ön planda tutacaksa ( ki yargılamıyorum olabilir ) o zaman karşıdakinin vaktini çalmasın.2 ay hiç yoktan yine gitmiş farkındaysanız.
Ben tek mesajı cımbızlamak yerine konuya yazılan genel cevapları düşünerek cevabımı yazmıştım. İnsan ailesine yardım eder ama kardeşinin yaptığı erasmus bana göre zorunlu değil, bunun için fedakarlık yapması gereken kişide konu sahibi değil. Ayrıca velev ki dediğiniz doğru konu sahibinin derdi tektaş, nişanlı bir kız tektaş istedi diye vay efendim ne paragözsün diyemem, zira günümüzde evliliklerde kızların %70'ne eşleri tarafından onun istemesine bile gerek kalmadan alınan birşey tektaşŞu mesajdan onu çıkardı iseniz diyecek hic bir şey yok zaten .
Iyi geceler diliyorum .
Ben ailesi ama yea falan tarzı bir yaklaşımda bulunmadım, isterse parasını çocukluk arkadaşına harcar yaklaşımında bulundum. Bunun sebebi de konu sahibinin sürekli bir şeyler istiyor olması ve istediği şeylerin temelinde de hep maddiyatın bulunması.
Konu sahibinin yazdıklarını sadece okusanız zaten nişanlının işsiz olduğu dönemde sürekli maddi sebeplerden kavga edildiğini anlarsınız, kendisini bunu söylemiyor fakat azıcık hayat tecrübesi olan kişi, konu sahibinin nişanlısının her türlü maddiyatına karıştığını anlayabilir, biri gelip senelerce emek verdiğiniz işi yapmak yerine para olsunda nerden olursa olsun yeterki para kazan evlenelim kafasında olsa ne tepki verirsiniz acaba?
Düzenleme(EK): Sizin savunmanız ile konu sahibinin şu yaptığı şey hak buluyor: o zaman işsiz kaldığında garsonluk yapıp bu evliliği ertelettiği için de nişanlısı sorumsuz oluyor, sorumlu olan insan garsonluk da olsa yapar yine de evlilik sözünü yerine getirir.
Bir insanı sırf sorumluluğunu yerine getirsin diye istediği mesleği yapmasına bile engel olunmasını savunuyorsanız zaten bir şey diyemem.
2. Ek: Ha diyeceksiniz tamam, işe girdikten sonra sorumluluğunu yerine getirsin, bence nişanlı erkek o kadar bıkmış ki bu maddiyattan dolayı psikolojik sebeplerden, keyfince harcamak istemiş, baksanıza nişanlısı bir yandan sıkıştırıyor garsonluk yapmasını bekleyip, ailesi bir yandan sıkıştırıyordur, arkadaşları bir yandan sıkıştırıyordur, adam da 2 ay maaş alınca bakın artık ben de para kazanıyorum dercesine kendince gövde gösterisi yapmıştır, emek verdiğiniz meslekte işsiz kalmanın psikolojisini yaşamış insan demek istediğimi çok iyi anlar, ben sanmıyorum 3. ay bunu yapacağını.
Evet o 10 ayda adama ne iş yaparsan yap , kendi işine gerek yok git garsonluk yap yeterki evlenelim demek sevgi midir yani ? Yarı yolda bırakmamak midir ?Ben tek mesajı cımbızlamak yerine konuya yazılan genel cevapları düşünerek cevabımı yazmıştım. İnsan ailesine yardım eder ama kardeşinin yaptığı erasmus bana göre zorunlu değil, bunun için fedakarlık yapması gereken kişide konu sahibi değil. Ayrıca velev ki dediğiniz doğru konu sahibinin derdi tektaş, nişanlı bir kız tektaş istedi diye vay efendim ne paragözsün diyemem, zira günümüzde evliliklerde kızların %70'ne eşleri tarafından onun istemesine bile gerek kalmadan alınan birşey tektaş
Bakın sizi temin ederim çok fazla paragöz, kötü kalpli gelin gördüm. Konı sahibinin istekleri onların yanından bile geçmiyor. Konu sahibi normal sevgili olsaydı da yazacağım cevap farklı olurdu, ama burada düğünü işsizlik ve parasızlık yüzünden iptal edilmiş, nişanlısı 10 ay işsiz kalmış ama buna rağmen , nişanlısını yarı yolda bırakmayan bir genç kız var ve bu kızın nişanlısı işe girdikten sonra evliliklerine öncelik vermesini istemesini paragözlük olarak değerlendirmek bana acımasızca geliyor.
Biliyorsunuz güvenlik soruşturması geldi doktorlarada ;Birinin demesine gerek yok,işsiz oturmaktansa gider garsonluk yaparım,ben böyle şeylerden utanmam.Gerektiğinde çalıştığım zamanlar da oldu çünkü.Tıp öğrencisiyim,bu yaz kütüphanede çalışmak için gidip başvuracağım,olmazsa başka bir mekanda,ortada emek olduktan sonra kazanılan paradan utanmam ben,utanan insandan da korkarım.
Ayrıca bu yazdığınız şey de tuhaf.Sorumluluk demişsiniz farkındaysanız,evet bir şey için söz veriyorsanız ve bu verdiğiniz söz başka birini etkiliyorsa iki seçeneğiniz var,ya o işten vazgeçin ya da karşıdakine söz vermeyin.Giden hayat bu kadından da gidiyor,ben konu sahibi her konuda haklı demiyorum,ama maddi konular yüzünden ertelenen bir durum varsa karşıdakinin cinsiyeti önemsiz bir zahmet azıcık durup düşünsün harcarken.Bütün maaşla hediye alınmaz mesela,ya da tamamı gönderilmez.Hele karşıdakine çocuk oyalar gibi ''tv bak alalım'' deyip ertesi gün ''para yok harcadım'' denilmez,ortada bir umursamazlık var.Benim karşı olduğum şey oyalaması,adet gelenek görenek bunlar umurumda değil,dürüstçe dik bir şekilde çıkıp desin ben şu an bu sorumluluğun altına girmek istemiyorum diye,kimsenin başı ağrımaz herkes kararını verir.
O kadar haklısın ki...En son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800
Biliyorsunuz güvenlik soruşturması geldi doktorlarada ;
Ilk 3 4 arkadaşım red yedi bu soruşturmadan ve 1 buçuk sene doktorluk yapmak için iş arayan arkadaşım oldu . Kimse gidip garsonluk marangozluk yapmadı . Bu işlerde çalışmak ayıptır öyledir böyledir demiyorum. Ama öğrenci iken part time çalışmak ile mezun olduktan sonra isini yapmamak bambaşka psikojide şeyler .
Daha öğrenci iken maalesef sizin zihninizde olusturamayacaginiz duygular oluşturuyor .
Ya benim için gerçekten meslek konusu önemli bir konu bile değildi o ayrıntıyı önemsemedim bile yukarıda biri yazınca hatırladım,konuda gözüme takılan tek şey ne biliyor musunuz,konu sahibi evlenmeyi gerçekten istiyor,adam için durum şöyle böyle,işte biraz dürüst olmak gerekiyor anlatabiliyor muyum ? Karşıdaki kişiyi oyalama hakkı yok kimsenin.Madem paranın tadını çıkarmak,ne bileyim hayallerinin peşinden gitmek istiyorsun dediğiniz gibi o zaman karşıdakine büyük sözler verme,nişanlı olma mesela sevgili olarak kal,nişan durumunu paranın biraz tadını çıkardıktan sonra düşün.Karşıdaki bunu kabul etmiyorsa da yolları ayır.İnsanlar kendi kafalarına göre birilerini bulsalar gerçekten bu sıkıntıların hiçbiri olmaz.O yüzden konu sahibine de dedim ayrıl diye.
Bi de adamın tarafından bakin ,
Siz mezun olsaniz ve iş bulamasanız (atama her zaman olur ama farz edin ki yok ) nişanınız size git garsonluk yap ille de para kazan düğün yap eşya al dese ne düşünürsünüz? 6 sene vermişsiniz bu mesleğe?! Cidden nisanlinizin sizi sevdiğini düşünür musunuz ? Evlilik derdinde olmak midir sizce bir insanı sevmek ?
Adam 10 ay issiz kalmis , bundan sonra ilk maaşıyla hediyeler alması doğal değil mi ? Bu bile batmış gözüne ki 2 çeyrek biriktirmiş zaten nerdeyse 1000 tl yapıyor bu .
Sonrada kardeşine para yollamasını sıkıntı yapmış, maaşının hepsini yollaması degil mesele sadece, yukarıda bir yerde yazıyor;
Bundan sonra para yollayacagi için kendisi de gelecek ay 3800 lira kazanan adamdan tektaş isteyecekmis.
Sizce gerçekten sevgi bu mudur ?
Bilemiyorum ben açıkçası hanımefendinin para için yaptığı baskının adamı bıktırmış olacağını düşünüyorum. Issizken çok kere kavga etmişler , adam issiz kendisi de işten cıkmış filan . Hoş şeyler değil bunlar bana göre . Ha bunların hic biride olmasaydı yine adam bunları yapsaydı da ben sevmiyor sorumsuz vs demezdim . Farkli bakıyoruz bu konuya .Yok işte bakın ne diyorum,o noktada ben ayrılırım o adamdan.Zaten dediğim şey de bu,ayrılsınlar.Hayata bakış açıları farklı.Adama gıcık olduğum tek nokta girmek istemediği sorumluluklar için söz vermesi,bu da karşıdakini oyalamak oluyor işte.Onunki de sevgi,aşk değil yani.
Biliyorsunuz güvenlik soruşturması geldi doktorlarada ;
Ilk 3 4 arkadaşım red yedi bu soruşturmadan ve 1 buçuk sene doktorluk yapmak için iş arayan arkadaşım oldu . Kimse gidip garsonluk marangozluk yapmadı . Bu işlerde çalışmak ayıptır öyledir böyledir demiyorum. Ama öğrenci iken part time çalışmak ile mezun olduktan sonra isini yapmamak bambaşka psikojide şeyler .
Daha öğrenci iken maalesef sizin zihninizde olusturamayacaginiz duygular oluşturuyor .
Bi de adamın tarafından bakin ,
Siz mezun olsaniz ve iş bulamasanız (atama her zaman olur ama farz edin ki yok ) nişanınız size git garsonluk yap ille de para kazan düğün yap eşya al dese ne düşünürsünüz? 6 sene vermişsiniz bu mesleğe?! Cidden nisanlinizin sizi sevdiğini düşünür musunuz ? Evlilik derdinde olmak midir sizce bir insanı sevmek ?
Adam 10 ay issiz kalmis , bundan sonra ilk maaşıyla hediyeler alması doğal değil mi ? Bu bile batmış gözüne ki 2 çeyrek biriktirmiş zaten nerdeyse 1000 tl yapıyor bu .
Sonrada kardeşine para yollamasını sıkıntı yapmış, maaşının hepsini yollaması degil mesele sadece, yukarıda bir yerde yazıyor;
Bundan sonra para yollayacagi için kendisi de gelecek ay 3800 lira kazanan adamdan tektaş isteyecekmis.
Sizce gerçekten sevgi bu mudur ?
Konu basında yazmış ilk başta,Bu konuda katiliyorum. Belli başli kariyer yapmis, emek vermiş insana da bir süre iş bulamadi diye yok garsonluk yapsin yok limon satsin deniliyor hemen. Yahu neden yapsin?? Aç kalir açikta kalir tamam yapilir ama açlıktan ölmüyorsa niye yapsin?
Benim esim 10 aydan fazla issiz kaldi ve biz evliydik ev gecindirmek zorundaydik ona ragmen eşime git garsonluk yap demedim yapmak zorunda kalsaydi en cok ben uzulurdum, sukur yapmak zorunda kalmadi
sabrettik eskisinden bile iyi olduk, esim mutlu ben de mutluyum.
Henuz evlenmemis, aç, acikta kalmamis insana sirf evlenmeye acele etmek icin garsonluk yap denmez, bu garsonluktan oara kazanmaktan utanmak degil, verilmiş emek var ortada.
Konu sahibi oyle yaptiysa ayip etmiş.
Ya kardeş konusunda benim için akan sular duruyor .Araya gireceğim ama iki olayı birbirinden farklı bence.
Konu sahibinin eski konusunu hatırlıyorum ve orada hak vermemiştim kendisine. Nişanlısı gelip konu açsa "bu kızla evliliği tekrar düşün" derdim.
Şimdi de konu sahibine aynı şeyi söylüyorum.
Olay 3800 lira değil, olay kardeş, akraba da değil. Olay adamın yol arkadaşını yarı yolda bırakması. Ben konu sahibinin yerinde olsam tam olarak yarı yolda bırakılmış hissederdim.
Ben kimim? Ben senin nişanlınım, düğünü ertelemeseydik eşin olacaktım. Ama sen bana danışma ya da haber verme zahmetine bile katlanmadan geleceğimize hükmediyorsun.
Olay tam olarak bu bence. Ve çok kırıcı bir durum.
Ayrıca burada maaşı aldığı gibi annesinin eline sayanların, eşine sormadan kredi çekenlerin, arkadaşına yüklü borç verenlerin, hatta arabasını kardeşine verip "ne zaman istersen öde" diyenlerin eşlerini görüyoruz.
Sonra onlara "ee evlenmeden önce bunları konuşmadınız mı? bu adam evlenmeden önce böyle değil miydi? neden bile bile evlendin" diyoruz.
Konu sahibi o "bile bile evlenme" noktasında bence ve bu kadar çok eleştirilmesinin haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Ya kardeş konusunda benim için akan sular duruyor .
Hiç bir düğün ev eşyası benim kardeşimin bilmediğim , ulaşamayacağım bir ülkede yalnız ve parasiz * kalmasından önemli değil .
Sevgilim ona para yollamak yerine evimize tv alsaydı (istediği ev eşyası oymus) ben bunda şüpheye düşerdim asıl nasıl insan diye .
Ha nişanlısına söylememiş, bence adam bezmiş bu maddi baskıdan çünkü . Issız iken bile adamı darlamis , ilk maaşını almış 2 çeyrek biriktirmiş yine darlamis , adam söylemiş bak kardeşimin aldığı para yetmiyor bundan sonra dişimizi sıkacağız demiş; ben gelecek ay tektaş isteyeceğim diyor
E böyle bir nişanlıya söylememek bana çokta acayip gelmedi açıkçası .
Farklı bakıyor, farklı düşünüyor olabiliriz .
Iyide bu adam akrabalarına verip durursa nasıl evlencekler evlilik kolay sey mi zaten kız beklemiş o kadar issizken akrabalari mi bakmis adamabu kız toplasan 2-3 senedir hayatında öncelik tabii ki akrabaları olacak.
2 senelik kız için akrabalar silinmez. kardeş hiç silinmez.
yerini bilmeli herkes kızlar her zaman öncelik bende olsun istiyor ama o adamı bugünlere getiren kişiler olduğunu unutuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?