- Konu Sahibi BlancKahkul
-
Abisine güvenerek mi erasmusa gitmiş..Ben de işe girdim kardeşime para gonderiyorum ama tüm maaşı mı hayır..Üstelik adam evlenicek para biriktirmesi lazım..erasmustaki kardeşi gurbette zor durumda mı kalsın?
bunu mu istiyorsun?
Size katılmıyorum tabikide kimse kimseyi silmesin , aile kuracak insan orta yolu bulurbu kız toplasan 2-3 senedir hayatında öncelik tabii ki akrabaları olacak.
2 senelik kız için akrabalar silinmez. kardeş hiç silinmez.
yerini bilmeli herkes kızlar her zaman öncelik bende olsun istiyor ama o adamı bugünlere getiren kişiler olduğunu unutuyor.
Bakın bencillik değil muhtemelen böyle bir surecten gevmediginiz için böyle düşünüyorsunuz. Normalde bu yaz düğün olacaktı ama işten ayrilinca tüm planlarımızı iptal ettik. Benim de bir ailem var ben anlayışla karşıladım ama çevrem akrablarima hatta anneme bile laf anlat anlat yıprandım. Çevremizdekiler de bizim kadar anlayisli olmuyor ki. Bu süreci biliyor daha dikkatli olması lazım. İşi garanti bile degilken para biriktirmeli, tekrar aynı şeyleri yaşamamalıyız.Sizi biraz bencil buldum..Umarım bu ilişkinizde sıkıntı çıkarmaz.
Tamam da bundan sonraki 20 30 40 yılında da nasip olursa bu kız olucak..Adam evlenmeyi düşünüyor hanimefendi bu kızla..Kimse burda kardeşini silsin lafı etmiyor gönderdiği para çok fazla..bu kız toplasan 2-3 senedir hayatında öncelik tabii ki akrabaları olacak.
2 senelik kız için akrabalar silinmez. kardeş hiç silinmez.
yerini bilmeli herkes kızlar her zaman öncelik bende olsun istiyor ama o adamı bugünlere getiren kişiler olduğunu unutuyor.
Ben olsam tektaş isterdim..En son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800
Evet evet öyle en ufak bir beklentim olmadigini bildiği için. Kafasına göre hareket ediyor. Ben zaten kendi aptalligima yanıyorum. Anlayışlı olayım derken böyle oluyor işteYemeyenin malını yerler. Kendimden biliyorum. Ne kadar sokarsan o kadar kıymetli olursun dediler dinlemedim bari siz dinleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?