- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.008
- 278
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
tek sorun bu ve ayrılık mı düşünüyorsunuz?
keşke hiç nişan işlerine falan da girişmeseydiniz. merak ettim keseler ortak mı bu kadar harap oluyorsunuz?
ben nişanlıyken eşimin kuruşuna bile tenezzül etmedim.
evlilik öncesi yaptığı maddi harcamalar beni ne ilgilendirir ki ?
peki nereden biliyorsun eşyalarımın alındığını falan ?Düğünün olmasaydı, eşyan alınmasaydı ertelenip dursaydı hayallerin görürdüm ben o "bana ne kesesinden" lafını... Gökten para yağmıyor ben bu yıl evlendim 100.000 lirayı yedik düğüne, eve, misafirlere, kıyafetlere, tatile.. Ki altın maltın da istemedim. Bilmiyorum bir de o olsa ne olurdu..
Konu sahibi bence haklısın. Öbür konunu da hatırlıyorum. İşsiz kalması kötü belki emeğine kıyamadı bekledi düzgün işi ama şimdi birikmeli. Akrabaya hediyeler, kardeşin erasmus hayatına tüm maaş.. Ki o da bence gereksiz. Parası yoksa gitmeseydi. Her neyse bu adamla işin zor. 10 aydır oyalıyor seni. Evlensen de anca ailesi olur sen geri planda kalırsın. Üzgünüm.
ben nişanlıyken eşimin kuruşuna bile tenezzül etmedim.
ev kurmadık ben 2 yıla yakin onun bekar evinde oturdum. :)evi nasil kurdunuz peki? ikiniz ortak almadiniz mi? ortak bir ev kurmak da acikcasi kurusuna tenezzul etmek olur.
peki nereden biliyorsun eşyalarımın alındığını falan ?
Evlendikten sonrada devam eder, sen çocuğuna süt alacak para bulamazken o annesinin koltuk takımını yenilerEn son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800
herkese ayrı ayrı mı yazayım ? :)Eşiniz mi sizin kuruşunuza tenezzül etmiş oluyor o zaman? Bir yuva kuruluyorsa sorumluluğunu bilecek elbette.
ayrılmayı düşünüyormuşsunuz ayrılın o halde.Nasıl ilgilendirmez pardon ?
Yine issiz kalırsa kaç sene daha düğün iptal ede ede devam edebilirim ben.
Ben tektaş bile almadım diyorum. Mesela nezaketen alabilirdi. Kardeşine tüm parayı göndermeyi tercih etmiş.
ev kurmadık ben 2 yıla yakin onun bekar evinde oturdum. :)
2 yıldan sonra kuruldu kurulanlar.
Siz çalışıyor musunuzBakın bencillik değil muhtemelen böyle bir surecten gevmediginiz için böyle düşünüyorsunuz. Normalde bu yaz düğün olacaktı ama işten ayrilinca tüm planlarımızı iptal ettik. Benim de bir ailem var ben anlayışla karşıladım ama çevrem akrablarima hatta anneme bile laf anlat anlat yıprandım. Çevremizdekiler de bizim kadar anlayisli olmuyor ki. Bu süreci biliyor daha dikkatli olması lazım. İşi garanti bile degilken para biriktirmeli, tekrar aynı şeyleri yaşamamalıyız.
Yavrucum bunun ki pek bi gamsız geldi bana .... Bizde kocisimle diş tırnak misali kurduk yuvamizi ama bu başka gamsız beeeeev kurmadık ben 2 yıla yakin onun bekar evinde oturdum. :)
2 yıldan sonra kuruldu kurulanlar.
Yok yanlış anladiniz. O ilk maasiyla hediyr alirlen sizi dusunup size de almis mi sadece akrabalarina mi almis?İstemedim gerçekten istemedim. İssizken oda çok stresti. Ne bileyim kafasına falan taktı. Bunaldi. Gerek yok dedim. Yani biraz kendini toplasın tekrar aynı şeyleri yaşamayalım diye
iyi ama oturmak zorunda değildim ki bende o evde. sokakta da oturacak değildik nitekim.tamam teknik olarak yine onun zamaninda almis oldugu esyalari kullandiniz. :)
baskasinin bir kurusuna bile tenezzul etmemek maddi anlamda her seyi kendinizin karsilamasi demektir, bu da evliliklerde gereksiz bir guc gosterisi olur. konu sahibinin istekleri mantiksiz degil, ortak evleri icin alinacak bir sey icin indirimi beklemisler adam onu alacagi zaman gidip butun maasini kardesine gondermis. kim olsa sinirlenir.
acaba ben mi konuyu yanlış anladimYavrucum bunun ki pek bi gamsız geldi bana .... Bizde kocisimle diş tırnak misali kurduk yuvamizi ama bu başka gamsız beeee
Yahu kıza bir ses etmeden maaşı oraya buraya saçıyor. Kaç aydır düğün erteleniyor bı çaba bir gam !!!! Hiçbiri yokacaba ben mi konuyu yanlış anladim
Maaşımin hepsini değil kardeşime babama göndermemiyi ama oturmak zorunda değildim ki bende o evde. sokakta da oturacak değildik nitekim.
ben istekleri mantıksız demedim. kardeşine para göndermesi problem olmuş. kardeşi yani göndermesin mi?
sizin kardeşiniz olsaydı göndermez miydiniz?
vay eşşek herif vayyy parasızlıktan düğün yapmıyor ve eline geçen ilk parayı mı çarçur ediyor?Yahu kıza bir ses etmeden maaşı oraya buraya saçıyor. Kaç aydır düğün erteleniyor bı çaba bir gam !!!! Hiçbiri yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?