Nişanlım

Akrabalarina hediye alirken size de almış mi sizi de düşünmüş mü o sırada?
İstemedim gerçekten istemedim. İssizken oda çok stresti. Ne bileyim kafasına falan taktı. Bunaldi. Gerek yok dedim. Yani biraz kendini toplasın tekrar aynı şeyleri yaşamayalım diye

Evlenincede aynisi olacak.. evleniceksin zaten düğünü ertelemişsin, sen bekle biraz daha der gibim belkide seni oyaliyorlardir.. desen ki 2 ay icinde evlenelim paramiz yook derleer....

madem oyle evlenmesin hayatina yeni birini almasin kimse. kac yil olunca rutbe doluyor sizin hesabiniza gore?

bu kadin para pul meraklisi olsa issiz kaldiginda ayrilir dugunu ertelemezdi. butun maasi kardese gondermek ne, bir miktar olsa yine konu sahibi ses etmezdi eminim ama hepsi ne kendisi tas mi yiyecek ay sonuna kadar?

Aslında böyle harcamaları normal bulurum ama sizin durumunuz için geçerli değil bu. 10 aydır işsiz nişanlı adam 2 maaşını akraba hediyesi, kardeşe para diye bitiriyorsa ortada bir sorun arardım bende.

Maaşının hepsini göndermemistir diye düşünüyorum ama yeni birşey alacak parası yoktur. Oturun konuşun bu konuları, bir dahaki ayıda bekleyin bakalım aynı devam ederse, ayrılırsınız.

Üzülmekte haklısın.
Biz de nişanlımla maaşlarımızla çeyrek atıyoruz kenara. Tabi bir kısmını kendimize ayırıyoruz. Birkaç kere birikim yapmak yerine yakınlarına hediye cart curt aldı. Arkadaşlarına bile para vermiş sıkışıklar diye, ne akılla bilmiyorum. Aşırı sinirlenmiştim, seni çok iyi anlıyorum. Ciddi ciddi uyarınca bir daha öyle bir şey yapamadı. Ben bu kadar beklemek zorunda değilim, beklemem de dedim açık açık. Ona buna şuna hediye alayım, para yollayım derken ne kalır insanın eline. Lütfen üzülme yıpratma kendini. Ciddi bir şekilde uyar, hala aynı davranışta olursa maalesef yollarınız ayrılmalı..

Ailesiyle yaşıyor.
Bazı arkadaşlarda sormuş. Hepsini göndermisse kendisi ne yapacak diye. ailesiyle yaşadigi icinn sorun olmaz. Diğer maasindan cüzi bir şey kalmışsa odur yani.
Kardeşi de Bulgaristan da. Devletin verdiği burs kaldığı yere bile yetmiyormuş. Oylemis.
Gerçekten bir kismini gönderse asla bu kadar zoruma gitmezdi. Ben sok oldum. Bide alacağımız şey için yılbaşı indirimini bekliyorduk.

erasmustaki kardeşi gurbette zor durumda mı kalsın?
bunu mu istiyorsun?

Adam tüm maasini yollamis. Erasmusa giden ögrenci, ona göre para biriktirsin, hatta orda ise girsin. Bu çoçugun annesi var babasi var, onlar çoçuktan sorumlular.

Yani adam evlenmek üzeri ve tüm maasi yollamsi normal mi?

Bizim bu kültürde sirf aile diye herseyin sineye çekilmesi gerçekten normal degil.

Önceliği her zaman ailesi, akrabaları olacak. Siz 3. Planda kendinize yer bulacaksınız. O da belki. Böyle bir hayatı istediğinize emin misiniz?

Evet evet öyle en ufak bir beklentim olmadigini bildiği için. Kafasına göre hareket ediyor. Ben zaten kendi aptalligima yanıyorum. Anlayışlı olayım derken böyle oluyor işte
Bence ani hareket etmeden önce bir ay daha bekleyin ve alacagi maasi bu sefer neye kullaniyor ona bakın . Onun öncesinde de bu is icin evliliginizin ertelendigini, dugun asamasinda en cok birikim yapmaya ihtiyaciniz oldugunuz zaman oldugunu, kardesine kararlica oara gondermesini soyleyin . Kardesi de bir ayda 4 milyar abisinden aliyosa o oarayi bir gyzel yer yalniz.

Bilemedim. Uzun sure issiz olduğu için belki heves etmiştir. Birkac ay gözlem yap bence. Sen calisiyor musun? Maaşın nasıl?

Arkadaslar 3.- 4. maasini beklerse evet dugun icin de para ayirir, öbür ay konu sahibine hediye de alir ama burada tek mesele o degil. İlk maaşini dagitmasa hemen dugun yapacak degillerdi sonuçta, mevzu adamin kafasinin calisma biçimi.
Bu sekilde kabulleniyorsa ayrilmasim tabi.

Butun hisim akrabayi halledip, kardese de para yollayip konu sahibine "bi daha ki ay aliriz" diyor. Hadi kardeşin ihtiyaci vardi( ki ihtiyaci varsa bile butun maaş mi verilir bilemedim) akrabanin hediyesi konu sahibinden cok mu onemliydi yani

tek sorun bu ve ayrılık mı düşünüyorsunuz?
keşke hiç nişan işlerine falan da girişmeseydiniz. merak ettim keseler ortak mı bu kadar harap oluyorsunuz?
ben nişanlıyken eşimin kuruşuna bile tenezzül etmedim.
evlilik öncesi yaptığı maddi harcamalar beni ne ilgilendirir ki ?

Hepsini göndermek hayatımda duyduğum en salakça şey . Nisanlinizin beyni yok mu yada kullanmasını mi bilmiyor 3.800 parayı hiç etmek ne demek ya kolay kazanmış herhalde 1 ayda bu parayı. Nasıl ev babası olacak bu adam nasıl ev geçindirecek

Nasıl ilgilendirmez pardon ?
Yine issiz kalırsa kaç sene daha düğün iptal ede ede devam edebilirim ben.
Ben tektaş bile almadım diyorum. Mesela nezaketen alabilirdi. Kardeşine tüm parayı göndermeyi tercih etmiş.

Bazı yorumları hayretlerle okuyorum, parayı kazanan adam, kendi kardeşine para gönderiyor, dikkatinizi çekeyim kendi parasını kendi rızasıyla kendi kardeşine gönderiyor ve buradaki onca insan nasıl gönderir diyor.

Konu sahibine ayrıl demek yerine ben adama ayrıl demeyi tercih ederim nitekim; Adamın işsizliğine karışan, iş olsun garsonluk da yapsın diye iş seçimine karışan, kazandığı paraya karışan, aldığı hediyeyi küçümseyip bir de kendini haklı çıkarmak için durumu olmadığı için 120liralık istedim canım diyen ve tüm bunları sadece nişanlıyken yapan birinden kesinlikle adamın ayrılması gerekiyor.

Böyle gelmiş böyle gider, kendi değerimizi kendimiz biçiyoruz. Taviz verdikçe o nasılsa kabul eder deyip her şeyi yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…