Nişanlım

Tabi ki kardeşe para gönderilir de bütün maaşını göndermek nedir? Bayanda zaten buna içerleniyor sonuna kadar haklı, şimdi kardeş gözüyle yorum yapıyorsunuz da yarın bigün eşiniz paraları siz hariç her yere savurursa anlarsınız
Erkek arkadaşım kardeşine hem babalık hem abilik yapıyor senelerdir.Bu zamana kadar 2 tane motosiklet aldı kardeşine.Motosiklet keyfi bir ihtiyaç sonuçta değil mi?Kardeşi okuyor aynı zamanda da çalışıyor ama erkek arkadaşım yine de bir dediğini iki etmiyor.Zamanında babası babalık yapmadığı için,kendisi okurken cebinde yemek parası yol parası bile bulunmadığı için kardeşinin hiçbir şeyden mahrum kalmasını istemiyor bence gayette doğru yapıyor.Sonuçta o kardeşi,kazandığı para da kendi emeği kendi alın teri.Ne diyebilirim??Bende kız yeğenime staj yaparken aldığım 3 kuruşu harcadım bir yaz boyunca.Eniştem maaşını alamıyordu ablamda çalışmıyordu,kreşteki çocuklara imrenip ağlıyordu hep.Burada herkes aynı düşünmek zorunda değil.Bende abi parası yiyen bir asalak değilim.Gönderme,masraf etme dediğim halde gönderir bir şeyler alır.Çok şükür ki yengem bunları abimin kafasına kakacak sorun çıkaracak biri değil.İşten ayrılmadan önce kendi de para gönderirdi üstelik sen öğrencisin ihtiyacın olur illa harcamak zorunda değilsin yanında bulunsun diye.Bu beni çıkarcı,asalak bir kardeş yapmadığı gibi onlarıda kardeşine para yediren saf abi-yenge yapmıyor.

adam kendisi eşyaları alalım artık demiş, kız link atıncada param yok hepsini kardeşime gönderdim demiş. allah aşkına kim olsa buna bozulmaz mı ?

bence konu sahibi kardeşine para göndermesin de değil zaten, tamamını harcayıp kendi planlarını ertelemesine bozulmuş. bunda da haklı bana göre.

işe devam etme garantisi yok, belli ki daha deneme sürecindeki adamın parasını tutması gerekmez mi ? akrabalarına alacağı hediyeyi işinden emin olduktan sonra da alabilirdi.

kardeşine bir miktar gönderip kalanını evliliik hazırlığı için kenara da atabilirdi.

En son nişanlım işsiz diye bir konu açmıştım. Mühendisti. Bana hak vernlerde olmuştu haksizsin diyenlerde(boş durmasın garsonluk bile olsa çalışsın diye yazmıştım). 10 ay issiz kaldı düğünü erteledik.
2 aydır çalışıyor. Diyaliz makinalarının parçalarının yapıldığı bir yerde ise girdi. 2 maaş aldı. İlk maaşıyla hediye falan aldı akrabalarına. Biraz kendine harcada 2 tanede çeyrek aldı. Buna takilmadim. 2. Maaşını kardeşine yollamış parasi yetmiyor diye. Kardeşi Erasmus yapıyor. Bana daha şimdi söyledi. Bir şey attım alalım mı diye. Bir daha ki ay dedi. Ama daha yeni maaş aldın diyince anlattı. Sinirimden ağlıyorum kendime mani olamıyorum, sakinlestiremiyorum kendimi. Ya ben yılbaşı hediyesi olarak daha 120 liralık bir ayakkabı seçtim masraf olmasın diye (1 senedir ilk hediyesi önceden işsiz diye asla birşey aldirtmadim) nisanda tektaş bile istemedim. Bir alyans bir elbise. Ben neden bu kadar aptalım neden bu kadar aptalım ya. Bunları düşünürken daha yeni ise girmisken nasıl tüm maaşını kardeşine gönderir. Ailesi gonderebilirdi eminim kendisi göndermiştir. Maaşının bir kısmını gonderebilirdi ama hepsini göndermiş. Ben bu kadar fedakârlik yaparken.
Ayrılmak istiyorum onada cesaret edemiyorum. Odamda kendi kendime agliyorum sadece
Maaşı 3.800

canım benim bunların sonu gelceğini mi sanıyorsun asla gelmez her seferinde ailesini ilk plana koyar ve sen hep 2. planda kalırsın parasını gönderiyor maaşından evlenince ne yapacak sana verecek sen gönderme deyince göndermeyecek mi sen daha çok ağlarsın bence açık konuş evlenicez benim de fikirlerimi alırsan birşey yapmadan önce de aynen böyle evliliğiniz ertelenmemiş olsa neyse dicemde sırf işsizliğinden evliliğiniz ertelnmiş lütfen ya sinir bozulmucak gibi değil

İlk maaşıyla akrabalarına hediye alması normal geldi. Kardeşı çok sıkıştıysa göndermesi de. Yıllarca yardım edemediği için kendini sorumlu hissetmiş olabilir. Ama hepsinde de önce sizinle konuşmalıydı. Çünkü sizinle de bir yola girmiş. Sizin rızanızı alabilirdi. Ne zaman va nasıl para biriktirecwğini paylaşabilirdi sizinle. Enteresan olmuş yaptığı.

Adamın parasızlığı yüzünden evlilik erteleniyor 10 ay,hala göndersin ailesi değil mi diyenler var.Göndersin tamam da dışarıdaki kızı da mahcup etmesin,giden zaman bu kızın ömründen de gidiyor.İlk ay hediye ikinci ay kardeşe para,üçüncü ayda o para anne babaya gider bakın görün.Adamın para biriktirmek gibi bir niyeti yok,siz daha çok çekersiniz konu sahibi,şövalyeliğe gerek yok bir tek siz evlenmiyorsunuz tabii ki de para biriktirip size yardımcı olmak zorunda.Gelecek ayda bir benzerini yaparsa bırakın bu adamı acilen.

Kardeşe para gönderilir tabi ki yardım edilir ama maaşın tamamını göndermek hiçbir mantığa sığmaz
Fakat biz burada sadece konu sahibinin anlattığı kadarını biliyoruz. Söz konusu olan nişanlının normalde bu konularda nasıl olduğunu bilmiyoruz. Ve bu sadece belki bir kerelik olacak bir şeydir. Birkaç kez veya sürekli tekrarlanan bir şey olsa tabii ki mantıklı olmaz.

adam kendisi eşyaları alalım artık demiş, kız link atıncada param yok hepsini kardeşime gönderdim demiş. allah aşkına kim olsa buna bozulmaz mı ?

bence konu sahibi kardeşine para göndermesin de değil zaten, tamamını harcayıp kendi planlarını ertelemesine bozulmuş. bunda da haklı bana göre.

işe devam etme garantisi yok, belli ki daha deneme sürecindeki adamın parasını tutması gerekmez mi ? akrabalarına alacağı hediyeyi işinden emin olduktan sonra da alabilirdi.

kardeşine bir miktar gönderip kalanını evliliik hazırlığı için kenara da atabilirdi.

Yok bir de herkes ne var falan demiş,yahu 4 bin lira bir anda gitmemeli,bu o kadar az bir para değil.Parasının yarısını gönderse konu sahibi bir tık daha anlar,bütün ay çalıştığını yine yemiş adam.Zaten evlilik ertelenmiş uzun bir süre,azıcık düşünceli olur insan,karşımdaki kişi ne düşünür diye bir beyin fırtınası yapar.

Fakat biz burada sadece konu sahibinin anlattığı kadarını biliyoruz. Söz konusu olan nişanlının normalde bu konularda nasıl olduğunu bilmiyoruz. Ve bu sadece belki bir kerelik olacak bir şeydir. Birkaç kez veya sürekli tekrarlanan bir şey olsa tabii ki mantıklı olmaz.
ilk ay tüm maaşını akrabalarına hediye almak için harcamış. bence huyu bu.

Yok bir de herkes ne var falan demiş,yahu 4 bin lira bir anda gitmemeli,bu o kadar az bir para değil.Parasının yarısını gönderse konu sahibi bir tık daha anlar,bütün ay çalıştığını yine yemiş adam.Zaten evlilik ertelenmiş uzun bir süre,azıcık düşünceli olur insan,karşımdaki kişi ne düşünür diye bir beyin fırtınası yapar.

zaten sıkıntı tamamını yollaması. hani acil bişey vardır yollar ama bunu bence paylaşması lazımdı. çünkü para yüzünden ötelenmiş bir evlilik ve nişanlısı iş bulduğu için hevesle bu yola devam etmeye çalışan bir kız var.

Konu sahibi haklı veya haksız bir şey diyemeyeceğim. Umarım en kısa zamanda sorunlarını çözerler mutlu olurlar.
Fakat konuyu açan bir erkek olsaydı ve nişanlısının parasını kardeşine yolladığını yazsaydı şuan nişanlıya haksız yazan yorumların birçoğu tabii ki yollayacak, onun kardeşi, evlenecek diye kardeşlikten mi çıkıyor, benim kardeşim zor durumda olacak ve paramı vermeyecek miyim, böyle şey mi olur, ayrıl kızın hayatını kurtar gibi birçok şey yazılırdı. Sadece bu konuda değil de genel olarak kk da bazı konularda bu ayrımcılık çok var. Tabii ki arada illaki farklar olur ama bazen abartılıyor -bence-.

Evlilik bu şahıs yüzünden ertelenmiş ( onun parasızlığı yüzünden daha doğrusu ),bilemiyorum biraz mantıklı düşünün,karşıdaki insanı böyle oyalamaya hakkı var mı sizce ?

zaten sıkıntı tamamını yollaması. hani acil bişey vardır yollar ama bunu bence paylaşması lazımdı. çünkü para yüzünden ötelenmiş bir evlilik ve nişanlısı iş bulduğu için hevesle bu yola devam etmeye çalışan bir kız var.

Herkese göre çok normalmiş demek ki evliliği senelerce uzatmak,ben bugün kk'de bunu gördüm.Karşıdakinin vaktini çalmasa sıkıntı yok,evlenmeye niyetin yoksa,o sorumluluğun altına girmek istemiyorsan söyle be adam kızın suçu ne.

Erkek arkadaşım kardeşine hem babalık hem abilik yapıyor senelerdir.Bu zamana kadar 2 tane motosiklet aldı kardeşine.Motosiklet keyfi bir ihtiyaç sonuçta değil mi?Kardeşi okuyor aynı zamanda da çalışıyor ama erkek arkadaşım yine de bir dediğini iki etmiyor.Zamanında babası babalık yapmadığı için,kendisi okurken cebinde yemek parası yol parası bile bulunmadığı için kardeşinin hiçbir şeyden mahrum kalmasını istemiyor bence gayette doğru yapıyor.Sonuçta o kardeşi,kazandığı para da kendi emeği kendi alın teri.Ne diyebilirim??Bende kız yeğenime staj yaparken aldığım 3 kuruşu harcadım bir yaz boyunca.Eniştem maaşını alamıyordu ablamda çalışmıyordu,kreşteki çocuklara imrenip ağlıyordu hep.Burada herkes aynı düşünmek zorunda değil.Bende abi parası yiyen bir asalak değilim.Gönderme,masraf etme dediğim halde gönderir bir şeyler alır.Çok şükür ki yengem bunları abimin kafasına kakacak sorun çıkaracak biri değil.İşten ayrılmadan önce kendi de para gönderirdi üstelik sen öğrencisin ihtiyacın olur illa harcamak zorunda değilsin yanında bulunsun diye.Bu beni çıkarcı,asalak bir kardeş yapmadığı gibi onlarıda kardeşine para yediren saf abi-yenge yapmıyor.
Herkes aynı değil insan iyiliğin nankörü olursa bazıları misal eşim biz nişanlıyken ailesine çok destek yaptı kendisini beni borca soktu ama onlara hep para verdi ben evlenecem paramı idareli kullanayım demedi evimde bir toplu iğnesi bile olmayanlar simdi sıcak evlerinde oturuyorlar bizse tersinden gördük ebeyi 50 TL borc istemek için arıyor mırın kırın ediyor ablası zamanında yediği paraları düşünmeden ye kürküm ye misali adam yerine koymuyorlar

Herkese göre çok normalmiş demek ki evliliği senelerce uzatmak,ben bugün kk'de bunu gördüm.Karşıdakinin vaktini çalmasa sıkıntı yok,evlenmeye niyetin yoksa,o sorumluluğun altına girmek istemiyorsan söyle be adam kızın suçu ne.

böyle şeylerin ince sınırları var işte. kimse evleniyor diye anasına, babasına, kardeşine sırtını dönmemeli ama karşındaki insanı incitmemek de lazım.
eşyaları tamamlarız diyip kıza araştırtıp sonra hepsini gönderdim demek, ben de duysam ben de alınırdım..

Ya adamın maaşı 3500 müş bin TL sini yollasın yarısını yollasın hepsini yollamak nedir ya kardesinin düşünmesi gerekir abi sen evleneceksin hepsini yollama der insan sen bu adama güvenipte bir çöp bile alma borca girme o borclar birikince aile kalmaz ortada yapmasaydın olur paramız yok anasıyım diye borcunu mu ödeyecem derler naparlarsa yapsınlar derler Bi ana parasını maaşını yediği ogluna sırt dönebiliyorsa şu hayatta sırf evlilikten dolayı borcu var diye ipleri sıkı tut

Ben hepsini yolladığına inanmıyorum yolladıysa büyük sıkıntı var kimseye ayrıl demem ama evlenince bu adam para tutmaz param yok der onu bilip de evlenin

ilk ay tüm maaşını akrabalarına hediye almak için harcamış. bence huyu bu.
Ama nişanlıya da hediye almış ayrıca yanılmıyorsam alınmış eşyalar da var. Akrabası da şöyle bir şey var o akraba dedikleri çok yakınlarıysa üstünde emekleri olan kişilerse adam uzun süredir işsizlik yaşamış, o yetersizlik hissinden dolayı ailesi için bir şeyler yapmak istemiş olabilir. Ki dediğim gibi bu konu sahibi haklı veya haksız diyemem. Adam sevgililik döneminde nasıldı, bundan 1 yıl öncede çalışıyordu demi, o zaman nasıldı? Yine bu şekilde miydi yoksa nişanlısını isteklerini de göz önünde bulunduran bir miydi? Sadece bir iki aylık bi sürece bakarak adamdan ayrıl, adam ailesine yedirir evlenince de böyle olur ne kadar doğru sizce?

Evlilik bu şahıs yüzünden ertelenmiş ( onun parasızlığı yüzünden daha doğrusu ),bilemiyorum biraz mantıklı düşünün,karşıdaki insanı böyle oyalamaya hakkı var mı sizce ?
Adam isteyerek işsiz kalmamış. O süreçte boş da durmamış iş aramış -eski konusundan öyle hatırlıyorum.-
Ki dediğim gibi bu konu sahibi haklı veya haksız diyemem. Adam sevgililik döneminde nasıldı, bundan 1 yıl öncede çalışıyordu demi, o zaman nasıldı? Yine bu şekilde miydi yoksa nişanlısının isteklerini de göz önünde bulunduran biri miydi? Sadece bir iki aylık bi sürece bakarak adamdan ayrıl, adam ailesine yedirir evlenince de böyle olur ne kadar doğru sizce?

Ama nişanlıya da hediye almış ayrıca yanılmıyorsam alınmış eşyalar da var. Akrabası da şöyle bir şey var o akraba dedikleri çok yakınlarıysa üstünde emekleri olan kişilerse adam uzun süredir işsizlik yaşamış, o yetersizlik hissinden dolayı ailesi için bir şeyler yapmak istemiş olabilir. Ki dediğim gibi bu konu sahibi haklı veya haksız diyemem. Adam sevgililik döneminde nasıldı, bundan 1 yıl öncede çalışıyordu demi, o zaman nasıldı? Yine bu şekilde miydi yoksa nişanlısını isteklerini de göz önünde bulunduran bir miydi? Sadece bir iki aylık bi sürece bakarak adamdan ayrıl, adam ailesine yedirir evlenince de böyle olur ne kadar doğru sizce?

e çok emeği olan kişilerse daha önce yani işsiz kalmadan önceki işinde birşey almadı da şimdi mi alası geldi o zaman ? ben adamı kınamıyorum; alabilir, gönderebilir ama zaten 10 ay işsizlik nedeniyle ertlenmiş bir evlilik varken bence öncelikleri farklı olmalıydı.
nişanlıya zaten kendisi hediye almak istemiş, kız da 120 tl lik birşey istemiş ki bugünün koşullarında 120 tl gerçekten çoook uygun bir rakam. piyasalar ve pahalılık malum.

eski konuyu bilmiyorum yada hatırlayamadım şu an ama evlilik arifesinde işsiz kalmış bir erkeğin ilk ay akraba ikinci ay kardeş demesi bana huyunun bu olduğunu düşündürdü.

Back
X