• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım...

Valla ben sızı haksız buldum burda. Hem durumları kotu dıyosun hemde altından hazırlıktan bashedıyosun. Kayınvalıdenız kayınbabanız ogullarını okutup ogretmen yapmıslar daha ne olsun. Erkek arkadasınızda aılesını sıze ezdırmeyıde basarmıs valla ne dıyeyım. Atanma konusuda erkek arkadasının sorunu geceyı gunduzune katıp cok calıscak baska yolu yok.
Abımle bız cocukken annemlerın durumu yoktu. Babam asgarı ucretle ev gecındırırdı. Bazen yemekte hıc bısey olmazdı salca ekmek yerdık. Ama babam hem benı hem abımı okuttu. Hıc bı zaman okumayın calısın eve para getırın demedı. Abım 29 ben 23 yasındayım suan. Annemde abıme ceyız yapamadı yengemde hıc agzını acıpta sız nıye ceyız yapmadınız demedı. Borcsuz bırkac altın yaptı, mobılya aldı ve dugunlerını yapabıldı sadece aılem. Bende 23 yasımdayım daha bırkac aydır paramla ceyız almaya basladım ben ne yapayım anneme mı kızayım bana ceyız yapmadı dıye. Bence dusunce tarzınızı degıstırın hersey parada bıtıyor.

inanın biz de aynı şartlardayız 4 kardeşiz babam hepimizide üniversite okuttu. annem çocukken bayram harçlıklarımızla bile çeyiz alıyordu bize yine de bizi el oğluna ezdirmemek için hep didindiler biraz daha zamanında fedekarca davranmaları gerekmezmiydi yada daha hesaplı?

neden bu kadar yokluğa bile bile giriyosun ki.

adam sana ailesine yardım edeceğini de söylemiş.

yarın bigün elinizde avcunuzda olmayıp yine de gidip onlara verse bişey de diyemezsin çünkü sana şimdiden yapacaklarını söylüyo.

çok mu vazgeçilmez bu adam?daha şimdiden beş kuruş faydasını görmediğin bi adamdan yarın bigün ne bekliyosun ki?

yıllardır görüşüyoruz bir çırpıda vazgeçilmiyor...

ya kızlar.
Bilmiyorum onu seviyorum yıllardır da bekliyorum. üniversiteydi vs... derken ömür geçiyor. yaşıtlarım evleniyor. en yakın arkadaşlarımın bile mutluluklarına tahammül edemez oldum sevinemiyorum onlar için.. çünkü bende evlenmek istiyorum çevremde herkes düğün ne zaman diye soruyor. Bir de bu maddi sebeplerden dolayı onu bir yıl daha beklemek zor geliyor. İstiyorum ki ailesi destek olsun. yuvamız bir an önce kurulsun....

ailesinin durumu pek iyi olmayabilir,,sana istediklerini yapamamaları doğal... ama nişanlının atanırsam ben aileme yardım ederim düşüncesi yanlış gibi geldi bana evlendikten sonra sizinde ihtiyaçlarınız olacak maddiyat öyle zor bi durum ki aile yanında yaşamaya benzemez yeni ev kurmak.. ki ailesi bişey almadığına göre zaten bir sürü borç ile evleneceksiniz........nişanlınızla öncelikle bu konuyu konuşmalısınız sanırım... inaşllah herşey dilediğin gibi olur

Allah razı olsun
İnşallah seninde her şey gönlünce olur...

inanın biz de aynı şartlardayız 4 kardeşiz babam hepimizide üniversite okuttu. annem çocukken bayram harçlıklarımızla bile çeyiz alıyordu bize yine de bizi el oğluna ezdirmemek için hep didindiler biraz daha zamanında fedekarca davranmaları gerekmezmiydi yada daha hesaplı?

kımsenın daha oncekı durumunu bılemezsın kı? Benım aılemde bayram harclıklarıımızı okul harclıgı olarak saklardı. Erkek arkadasının aılesının durumu bızım eskı durumumuz gıbıyse hazırlık yapmak cok zor olur. Sana karsı davranısları nasıl pekı? Sayıp sevıyolarmı senı?

ya kızlar.
Bilmiyorum onu seviyorum yıllardır da bekliyorum. üniversiteydi vs... derken ömür geçiyor. yaşıtlarım evleniyor. en yakın arkadaşlarımın bile mutluluklarına tahammül edemez oldum sevinemiyorum onlar için.. çünkü bende evlenmek istiyorum çevremde herkes düğün ne zaman diye soruyor. Bir de bu maddi sebeplerden dolayı onu bir yıl daha beklemek zor geliyor. İstiyorum ki ailesi destek olsun. yuvamız bir an önce kurulsun....

valla canım bende 5 senedır konusuyorum bızım daha soz nısan bıle yok arada. Benımde yasıtlarımdan bı ben kaldım herkes evlendı. Mutlu mesut gecınıyolar. Herkesı okadar cok kıskanıyorum kı butun gunu mutsuz gecırmeme yetıyo bu olay. Blzde eylul gıbı nısan yapcaz. Erkek arkadasım hep daha ıyı sartlarda bır ısım olsun dıye beklettı bu zamana kadar. Sen erkek arkadasına baskı yap cok ıyı calıssın sınava hatta sende yardımcı ol. Durumlar boyleyken evlensen maddı acıdan mutsuz olcaksın bıraz bekleyıp daha ıyı sartlarda mutlu bır hayatın olsa daha ıyı degıl mı?

şu erkek doğuranlar nedense .ya oğlunu okutmuyor kazandığı parayı elinden alıyor veya okuyup adam olunca sürekli her ay için para istiyor , senin oğlun baban değil ki bizde her ay bankaya 125 tl bankaya atıyoruz kızımızın ceyizi için ben bilmem mi harcamayı! doğur doğur sonra para yok ne diye o kadar çocuğu yaptın ? böyle soruımsuz ailelere sinir oluyorum, konu sahibi bekleyeceksin , tabi aileside oğulları öğretmen oluınca aileside para isteyecek, ohhhhh ne rahatlar, kesin krediyle okudu nişanlın ,kaynana ne rahat

kımsenın daha oncekı durumunu bılemezsın kı? Benım aılemde bayram harclıklarıımızı okul harclıgı olarak saklardı. Erkek arkadasının aılesının durumu bızım eskı durumumuz gıbıyse hazırlık yapmak cok zor olur. Sana karsı davranısları nasıl pekı? Sayıp sevıyolarmı senı?

Allahıma çok şükür saygı görüyorum YAA zaten o da olsa tahammül edilmez değil mi?

valla canım bende 5 senedır konusuyorum bızım daha soz nısan bıle yok arada. Benımde yasıtlarımdan bı ben kaldım herkes evlendı. Mutlu mesut gecınıyolar. Herkesı okadar cok kıskanıyorum kı butun gunu mutsuz gecırmeme yetıyo bu olay. Blzde eylul gıbı nısan yapcaz. Erkek arkadasım hep daha ıyı sartlarda bır ısım olsun dıye beklettı bu zamana kadar. Sen erkek arkadasına baskı yap cok ıyı calıssın sınava hatta sende yardımcı ol. Durumlar boyleyken evlensen maddı acıdan mutsuz olcaksın bıraz bekleyıp daha ıyı sartlarda mutlu bır hayatın olsa daha ıyı degıl mı?

Ona çalış diye baskı yapmak ters tepiyor daha stres yapıyor. ben de istiyorum diyor. Rabbime her gün dua ediyorum sıkıntılar bitsin diye inşallah kabul eder.
Söylediğiniz gibi işi olmazsa maddi açıdan zorluk çekeceğiz bu da bizi mutsuz kılacak
Dua edin nolurrrr

sıze dugunde altın takıp takmadıkları onemlı degıl bence herkes kendı şanı için şerefi için takacak sizin eşiniz öğretmenlik mesleğine başladıktan sonra zaten istediginiz her seyi yapar böle ufak tefek seyler için canınızı sıkmayın ailenizde takıyorsa sizin için kendileri için takacak onlarda düşünmesin ne takacaklar diye inş en kısa zamanda atanır (aminn) sızde bu dertlerden kurtulursunz

Karşılaştıklarını ve yaşadıklarını kendi yaşadıklarıma benzettiğim için yorum yapma ihtiyacı hissettim, belki sana yol gösteririm diye.

Eşimle tanıştığımda aklımdan evlilik düşüncesi geçmiyordu, bir nevi eşim zorunlu kıldı beni, annesini buluştuğumuz ortama çağırmış (benim haberim yoktu) anne bak senin gelinin hazırlan istemeye gidiyorsun dedi, bende sırf eşimi mahcup etmemek adına fazla tepki göstermedim. Böylelikle ilk adımı attık.

Eşim aynen senin nişanlın gibi öğretmenlik mezunuydu ve atanamamıştı, ama tanıştığımız dönemde yeni askerden gelmişti (askerliğini Hakkari de yedek subay olarak yapmış) 10 ay boyunca askerde iyi para kazanmış ve harcayacak yeri olmadığı için ailesine göndermiş, gelince evlenirsem vs. yatırım olur biriktir anne demiş. Onada güvenerek nişanlandık.

Ama nişanlandığımızda öğrendik ki ailesi 1 kuruş bırakmadan harcamış hepsini, artı eşime 1 bilezik bile almamışlar.

Neyse eşim eli kolu bağlı bir şekilde çok düşük bir maaşla işe başladı ki ben eşimle tanıştığımda 4 yıllık memurdum, aileminde maddi durumu kötü sayılmaz,(polis emeklisi baba ve hemşire emeklisi bir annenin, varını yoğunu evlatları uğruna harcayan bir ailenin 3 çocuğundan biriyim).

Eşim baktı ki ailesine biriktirmesi için verdiği paraları ailesi eli titremeden harcıyor, kazandığı 3 kuruşta olsa nişanlıyken getirdi bana verdi, birlikte bazı eşyalarımızı aldık, ailemde destek çıktı, kalan eşyaları 12 taksitle aldık.

Evlendik... 6 aylık evliyken eşim 6 ay yatılı okula gitti (öğretmen olarak atanamayınca polis oldu) eşim gelene kadar ben hem evimi idare ettim, hem eşimin gelir-giderlerini karşıladım hemde 12 taksitle aldığımız evimizin eşyalarının borcunu bitirdim.

Eşim okulu bitirdi, atandı ve eş durumundan bulunduğumuz ile geldi, mesleğe başladığı ay kredi yurtlara olan 3.600 liralık borcunu bitirdik, ne zaman borç bitti kayınvalidem başladı, besledim, büyüttüm, okuttum ama oğlumun parasını yiyemedim...

(Askerdeki kazandığını yemiş ama az gelmiş anlaşılan, okuttum dediği oğlunun borcunu eşimle birlikte ödedik yetmedi anlaşılan, düğünümüzü benim ailemin destekleri ile ve ben tek başıma yaptım yetmedi anlaşılan, üstelik biz bunları yaparken kendi evinin eşyaları değiştirdi demekki parası vardı ama madem bir gurursuzluk yaptım, hiç olmazsa kendime karım olsun diye düşünüp kendi evinin eşyalarını yeniledi)

Şimdiki durum ne mi?

İyi bir arabamız var (ben bekarken almıştım, evliliğimiz 4. yılında değiştirdik daha iyi bir araba aldık)

Evim var (3 yıllık kredisi kaldı)

5,5 Yaşında bir kızım var ve özel bir kolejde okutacak gücüm şükürler olsun Allaha var.

Ama eşimin ailesine verecek TEK KURUŞ PARAM yok.

Bunları neden mi anlattım, eşin sana destekse, doğruyu- yanlışı, kendisini sayananı - saymayanı, kendisine destek olanı - olmayanı ayırt edebiliyorsa, arkanda duracaksa maddiyat gelip geçicidir. Maddiyata pek takılma.

Zamanında bende üzülmüştüm, ben bir eşyayı, bir bileziği hak etmiyor muyum diye, ama şimdi eşimden değil bir bilezik 10 bilezik istesem yemez, içmez ve alır bana.

Ha bunları yaparken de öyle sistemli yaptım ki, onlar cin olup beni çarpmaya çalıştıklarında yaptıklarımızla biz onlara cin olduğumuzu gösterdik.

Eşimin kredi yurtlara olan borcu bitti, bizden para istemeye başladılar, gidip dünyanın borcuna girip ev aldık. (paramız yok demek için)

Aradan zaman geçti ev borcunuz sabit kalıyor maaşlara zam geliyor dedikleri anda (para isteyeceklerini anlayıp) babamdan borç alıp arabayı değiştirdik, babama borcumuz var dedik.

Eşim 2 senedir Hakkari de şark görevinde aaaa Hakkaride maaşını fazla alacaksın dedikleri anda (eşimde benden cin oldu artık) gitti hemen kızımı kreşe, yada devlet anaokuluna değilde özel bir kolejin anaokuluna yazdırdı, ailesinede herşeyin bir bedeli vardır, babasının uzakta olmasınında bir bedeli olmalı hiç olmazsa gözümün arkada kalmayacağı bir okulda okusun dedi. (biz benim iş durumumdan dolayı eşimle Hakkari ye gidemedik, 2 senedir ayrıyız)

Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum, Allah yolunuzu açık etsin.

Benim eşimin ailesinin durumu da kötüydü , kendi ailem varlıklı.
Çeyiz olarak hiç bir eksiğim yoktu , aileme , eşimin ailesinden hiç bir şey talep etmemelerini söyledim , eksik olmasınlar onlar da böyle bir şey yapmadılar.
Sözde , nisanda , düğünde takılan takıları eşimle ben yaptık ve eşimin ailesine takması için verdim.
Ev eşyalarımızı eşim ve ben aldık.
Hiç bunları sorun etmedik , aileleri karşı karşıya getirmedik , yıllar geçti , eşim ve ben omuzomuza çalıştık , şirket kurduk , arabamızı , evimizi aldık.

Allah sabredene , şükredene yardım eder..

Karşılaştıklarını ve yaşadıklarını kendi yaşadıklarıma benzettiğim için yorum yapma ihtiyacı hissettim, belki sana yol gösteririm diye.

Eşimle tanıştığımda aklımdan evlilik düşüncesi geçmiyordu, bir nevi eşim zorunlu kıldı beni, annesini buluştuğumuz ortama çağırmış (benim haberim yoktu) anne bak senin gelinin hazırlan istemeye gidiyorsun dedi, bende sırf eşimi mahcup etmemek adına fazla tepki göstermedim. Böylelikle ilk adımı attık.

Eşim aynen senin nişanlın gibi öğretmenlik mezunuydu ve atanamamıştı, ama tanıştığımız dönemde yeni askerden gelmişti (askerliğini Hakkari de yedek subay olarak yapmış) 10 ay boyunca askerde iyi para kazanmış ve harcayacak yeri olmadığı için ailesine göndermiş, gelince evlenirsem vs. yatırım olur biriktir anne demiş. Onada güvenerek nişanlandık.

Ama nişanlandığımızda öğrendik ki ailesi 1 kuruş bırakmadan harcamış hepsini, artı eşime 1 bilezik bile almamışlar.

Neyse eşim eli kolu bağlı bir şekilde çok düşük bir maaşla işe başladı ki ben eşimle tanıştığımda 4 yıllık memurdum, aileminde maddi durumu kötü sayılmaz,(polis emeklisi baba ve hemşire emeklisi bir annenin, varını yoğunu evlatları uğruna harcayan bir ailenin 3 çocuğundan biriyim).

Eşim baktı ki ailesine biriktirmesi için verdiği paraları ailesi eli titremeden harcıyor, kazandığı 3 kuruşta olsa nişanlıyken getirdi bana verdi, birlikte bazı eşyalarımızı aldık, ailemde destek çıktı, kalan eşyaları 12 taksitle aldık.

Evlendik... 6 aylık evliyken eşim 6 ay yatılı okula gitti (öğretmen olarak atanamayınca polis oldu) eşim gelene kadar ben hem evimi idare ettim, hem eşimin gelir-giderlerini karşıladım hemde 12 taksitle aldığımız evimizin eşyalarının borcunu bitirdim.

Eşim okulu bitirdi, atandı ve eş durumundan bulunduğumuz ile geldi, mesleğe başladığı ay kredi yurtlara olan 3.600 liralık borcunu bitirdik, ne zaman borç bitti kayınvalidem başladı, besledim, büyüttüm, okuttum ama oğlumun parasını yiyemedim...

(Askerdeki kazandığını yemiş ama az gelmiş anlaşılan, okuttum dediği oğlunun borcunu eşimle birlikte ödedik yetmedi anlaşılan, düğünümüzü benim ailemin destekleri ile ve ben tek başıma yaptım yetmedi anlaşılan, üstelik biz bunları yaparken kendi evinin eşyaları değiştirdi demekki parası vardı ama madem bir gurursuzluk yaptım, hiç olmazsa kendime karım olsun diye düşünüp kendi evinin eşyalarını yeniledi)

Şimdiki durum ne mi?

İyi bir arabamız var (ben bekarken almıştım, evliliğimiz 4. yılında değiştirdik daha iyi bir araba aldık)

Evim var (3 yıllık kredisi kaldı)

5,5 Yaşında bir kızım var ve özel bir kolejde okutacak gücüm şükürler olsun Allaha var.

Ama eşimin ailesine verecek TEK KURUŞ PARAM yok.

Bunları neden mi anlattım, eşin sana destekse, doğruyu- yanlışı, kendisini sayananı - saymayanı, kendisine destek olanı - olmayanı ayırt edebiliyorsa, arkanda duracaksa maddiyat gelip geçicidir. Maddiyata pek takılma.

Zamanında bende üzülmüştüm, ben bir eşyayı, bir bileziği hak etmiyor muyum diye, ama şimdi eşimden değil bir bilezik 10 bilezik istesem yemez, içmez ve alır bana.

Ha bunları yaparken de öyle sistemli yaptım ki, onlar cin olup beni çarpmaya çalıştıklarında yaptıklarımızla biz onlara cin olduğumuzu gösterdik.

Eşimin kredi yurtlara olan borcu bitti, bizden para istemeye başladılar, gidip dünyanın borcuna girip ev aldık. (paramız yok demek için)

Aradan zaman geçti ev borcunuz sabit kalıyor maaşlara zam geliyor dedikleri anda (para isteyeceklerini anlayıp) babamdan borç alıp arabayı değiştirdik, babama borcumuz var dedik.

Eşim 2 senedir Hakkari de şark görevinde aaaa Hakkaride maaşını fazla alacaksın dedikleri anda (eşimde benden cin oldu artık) gitti hemen kızımı kreşe, yada devlet anaokuluna değilde özel bir kolejin anaokuluna yazdırdı, ailesinede herşeyin bir bedeli vardır, babasının uzakta olmasınında bir bedeli olmalı hiç olmazsa gözümün arkada kalmayacağı bir okulda okusun dedi. (biz benim iş durumumdan dolayı eşimle Hakkari ye gidemedik, 2 senedir ayrıyız)

Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum, Allah yolunuzu açık etsin.

Helal olsun!! :46::46::46:
Boyle ornekleri gorunce cok seviniyorum gercekten.

Konu sahibi, evlenmek iyi hos ama illerisini dusunmek gerekir.
Ailelerden bir sey beklememek lazim artik - o eskidendi.
Yasin kac bilmiyorum ama biraz daha bekleyin, nisanlin atansin paranizi biriktirin, oyle evlenin.
Evliligin ilk yillarinda bir ton borclu olunca yipratici olabiliyor maalesef.
Taki maki isini dusunme, en onemlisi birikim.
Valla bizde 3 yildan fazla beraberiz, daha en az 2 yilimiz var onumuzde.
Okul desen bitti, isimizde var cok sukur ama birikim sart iste.
Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Not: Nisanlin, hangi konuda ailesine yardim edecekmis? Takilar icin mi? Yoksa onlar icin mi?

sıze dugunde altın takıp takmadıkları onemlı degıl bence herkes kendı şanı için şerefi için takacak sizin eşiniz öğretmenlik mesleğine başladıktan sonra zaten istediginiz her seyi yapar böle ufak tefek seyler için canınızı sıkmayın ailenizde takıyorsa sizin için kendileri için takacak onlarda düşünmesin ne takacaklar diye inş en kısa zamanda atanır (aminn) sızde bu dertlerden kurtulursunz

Dualarınız tavsiyeleriniz için allah sizden razı olsun

Helal olsun!! :46::46::46:
Boyle ornekleri gorunce cok seviniyorum gercekten.

Konu sahibi, evlenmek iyi hos ama illerisini dusunmek gerekir.
Ailelerden bir sey beklememek lazim artik - o eskidendi.
Yasin kac bilmiyorum ama biraz daha bekleyin, nisanlin atansin paranizi biriktirin, oyle evlenin.
Evliligin ilk yillarinda bir ton borclu olunca yipratici olabiliyor maalesef.
Taki maki isini dusunme, en onemlisi birikim.
Valla bizde 3 yildan fazla beraberiz, daha en az 2 yilimiz var onumuzde.
Okul desen bitti, isimizde var cok sukur ama birikim sart iste.
Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Not: Nisanlin, hangi konuda ailesine yardim edecekmis? Takilar icin mi? Yoksa onlar icin mi?
yaşım 25 bizde 4yıldır beraberiz.
yardım etme konusu babasının anlattığına göre hayatı boyunca hep borcu olmuş bir yerlere o da annesine acıyor. o konuda sanırım takıları alırsa o konudada yardım edecek

birbirinizi seviyorsanız altını eşyayı boşverin derim ben..hem zorunlu hizmete gidecek atanırsa nişanlınız, eşya taşıma felan en güzel eşyalar senin olsa kırılır dökülür, altınların olsa paran olsa da en az 4 yıl zorunlu bitene kadar kirada kalacaksınız zaten..hem zamanla herşeyiniz olur bu zamanda içinin ısındığı birini bulmak çok zor seni seven bir erkek bulmak hele daha zor..ama nişan dönemin de ailelerin tutumu ne yazıkkı bizi bu hale getiriyor kız anneleri herşey mükemmel olsun istiyorlar aslında kendilerince haklılar kızları için en iyisini istiyorlar.. ama dediğim gibi seviyorsanız boşverin maddiyatı şu dünyada kaç gün yaşayacağımız bile belli değilken sevgimiz için yaşamalıyız diye düşünüyorum..

Hani eski yeşilçam filmlerinde olur ya..

Kör kıza araba çarpar kız görmeye başlar...

Evlilikte öyle işte.. Çarptığında aşktan kör olan gözleri açar..

Evlilik çarpmadan bir daha düşünsen iyi olmaz mı?

Back
X