• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım...

Bu durumu nişanlınız la konuştunuz mu hiç oda heyecan olmadığını falan düşünüyormu ilişkide ?
Bir de diğer kişi ile samimiyetiniz nedir size ilgili mi davranıyor ne kadar sıklıkla görüyorsunuz onu =?

nişanlım artık ilişkinin böyle olması gerektiğini düşünüyor 4 yıldan sonra böyle hissetmek normalmiş.

yani heyecansız olması normalmiş.bana beni sevdiğini aşık olduğunu da söylüyor ama ben bunu somut olarak yaşayamadığımdan mıdır nedir sadece lafta kaldığını düşünüyorum.eski romantikliği yok.eskiden bana yazdığı mesajlar sevgi sözleri yok.

çok sıradanlaşmış bir seni seviyorum var.o kadar.
diğer kişi yaklaşık 5 6 yıldır tanıdığım bir arkadaşım.normal arkadaş gibi davranıyor.her iş günü görüyorum.

ilk gördüğümde etkilendiğim ama olmayacağını düşündüğüm için hiç bir girişimde bulunmadığım biri.son 2 yıldır çok sık görüyorum onu.nişanlımı da bir o kadar az.ve o kişinin bana karşı hiç bir ilgisi de olmaz.yok zaten.

canım nişanlın yanında iken kalbin çarpıyor mu birde özel olmazsa aklıma başkası geliyor dedin ya hani eski sevgilin filan mı neden aklına o geliyor özel birşeyler mi yaşadınız

nişanlım yanımdayken kalbim çarpmıyor.sadece huzur var.

diğer kişi eski sevgilim değil bir arkadaşım ve aramızda özel hiçbir şey geçmedi benim ona karşı değişik duygularım var onun bişeyden haberi yok.

nişanlım artık ilişkinin böyle olması gerektiğini düşünüyor 4 yıldan sonra böyle hissetmek normalmiş.

yani heyecansız olması normalmiş.bana beni sevdiğini aşık olduğunu da söylüyor ama ben bunu somut olarak yaşayamadığımdan mıdır nedir sadece lafta kaldığını düşünüyorum.eski romantikliği yok.eskiden bana yazdığı mesajlar sevgi sözleri yok.

çok sıradanlaşmış bir seni seviyorum var.o kadar.
diğer kişi yaklaşık 5 6 yıldır tanıdığım bir arkadaşım.normal arkadaş gibi davranıyor.her iş günü görüyorum.

ilk gördüğümde etkilendiğim ama olmayacağını düşündüğüm için hiç bir girişimde bulunmadığım biri.son 2 yıldır çok sık görüyorum onu.nişanlımı da bir o kadar az.ve o kişinin bana karşı hiç bir ilgisi de olmaz.yok zaten.

Anlıyorum. O halde bu etkilendiğiniz kişi ile ilgili duyguların geçici olduğuna inanıyorum
Sadece onu gözünüzde ulaşılmaz bir yere koyduğunuz için ilginizi çekiyor olabilir
Nedense insana ulaşamadığı şey çekici geliyor.

Nişanlınızla ayrılır iseniz de ilerde pişman olma olasılığı çok yüksek :26:
Belki başka biri ile tanışıp çok daha mutlu olucaksınız ama ilk zamanlar yaşadığınız hisler yine körelicek yine eskisi gibi olmayacak
Monotonlaşacak bir bakıma
Size tavsiyem düşünceleriniz netleşmeden karar vermeyin
Net olun kendinize ve kararlarınıza güvenin
Gözden geçirin tüm süreci
Ve evlendikten sonra uzaklık diye bir sıkıntı da kalmayacak bunu da düşünün
Umarım en doğru seçimi yaparsınız.

bunu yapabilecek gücüm yok...neden böyle oldum ben anlamıyorum.daha doğrusu o atandı benden çok uzak bir yere.ve ayrılırsak ben işi bırakıp evime dönerim diyor...

ben bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum.onun işini bırakması çok büyük bir aptallık olur...ve doğru diyorsun evlenince onu aldatmayı düşünürsem en kötüsü yaparsam...of bilmiyorum.

aynen,sevgi ask bitebilir bundan daha dogal bir sey yok.
nisanlina ve ailene uygun bir dille anlatip ayril..
Belki karsina cikacak cok buyuk bir askin,mutlulugun onunden bir engel kaldiriyorsun?boyle dusun..
sirf iyi diye evlenme yani
evlendikten sonra nasil biri oldugu cikar ortaya. Biriyle anca ayni evde yasayinca goruyorsun gercek yuzunu. bu cok buyuk bi gercek..
ya olumsuz yuzunu gorursen,birde cok bagli degilsin ona,cekilir mi sonra?

ben onunla bir ömür geçiririm bir dediğimi iki etmeyen benim için her şeyden fedakarlık yapan birisi ve iyi bir baba olacağını düşünüyorum

ama heyecan sıfır...

evli kadınlara özellikle soruyorum aşk bitiyor mu bi süre sonra yoksa hepiniz çok çok aşık mısınız hala?

bu çok önemli bir konu mu yoksa diğer faktörler daha mı önemli?

ilk görüşte aşık olmadım sonradan sevdim ama diğer kişiyi inanılmaz merak ediyorum.o bahsettiğim kişiyle aramızda birşey olmasının imkanı yok olsa da hayırlı olmaz çünkü tam bir serseri...bunları düşündüğüme bile inanamıyorum aslında çok utanç verici ama anladım ki herşey insanlar içinmiş ve neyi kınadıysam başıma geliyor vicdan azabından ölücek gibi oluyorum.

işaretlediğim kısmın senin için yeterli olmadığını düşünüyorum.sen daha farklı heyecanlar arıyorsun.bence ayrıl ve yoluna bak.evlenince düzeleceğine inanmıyorum.ayrıca uzun süreli ilişkilerde heyecan bitmez.sevgin bitmiş senin,sevgin olsa düşündükçe kalbin çarpar.geleceği zaman çarpıntıyla beklersin.eşimden 1 gün ayrı kalsam gelmesini heyecanla beklerim:34:

ben onunla bir ömür geçiririm bir dediğimi iki etmeyen benim için her şeyden fedakarlık yapan birisi ve iyi bir baba olacağını düşünüyorum

ama heyecan sıfır...

evli kadınlara özellikle soruyorum aşk bitiyor mu bi süre sonra yoksa hepiniz çok çok aşık mısınız hala?

bu çok önemli bir konu mu yoksa diğer faktörler daha mı önemli?

ilk görüşte aşık olmadım sonradan sevdim ama diğer kişiyi inanılmaz merak ediyorum.o bahsettiğim kişiyle aramızda birşey olmasının imkanı yok olsa da hayırlı olmaz çünkü tam bir serseri...bunları düşündüğüme bile inanamıyorum aslında çok utanç verici ama anladım ki herşey insanlar içinmiş ve neyi kınadıysam başıma geliyor vicdan azabından ölücek gibi oluyorum.

evli biri olarak, hayır aşkım, heyecanım bitmedi. Yaklaşık 2 yıllık evliyim , 3 sene kadardır beraberiz, hala eşime hayran hayran bakıyorum, eskisinden daha da çok seviyorum. Ki ben evliliği düşünmeyen bir insandım , eşim karşıma çıkınca evlendim 30 yaşında. Heyecan ve sevgi olmadan olmaz bana göre. Sevgiyle evlilikte karşınıza çıkan zorlukların üstesinden geliniyor.

canım bak uzun zamandır seni forumdan biliyorum
ondan dusuncelerımı yazacagım
ben yaklasık 6 aylık evlıyım ve her gunum aglayarak gecıyor
esımde evlenmeden once senın nısanlın gıbıydı
artık boyle olur zaten gıbısınden ben normal sandım bunları

ama bu sevgı olmadıgını anladım, alıskanlık barındıran tutku ve heyecan gecmıs gıbı gozukuyordu
bak evlılıkte sadece sevgılılık gıbı olmuyor es olarak bıcok sey yasaman gerekıyor bu monotonluk
herseyde sorun cıkarıyor, sadece sevgılı gıbı cafede oturmak degıl ozel bazı seylerı paylasmak ıcınde cıftlerın bırbırıne
karsı heyecan ve tutkularının olması gerekıyor , ask degıl bahsettıgım
benım esım benı gordugu zaman yuzu bıle degısmez o derece donuktur ve cıddı anlamda ben yıprandım umarım sen oyle olmazsın
cevremde 5,6 yıllık ılıskısı bunun ıcınde 3,4 senedır evlı olan ınsanlar var ve hala bırbılerının gozunun ıcıne bakıyorlar
ama benım esım aynı evde yasamayı bana zından ettı artık bı aktıvıtemız yok ınan kı
ve ben cıddı cıddı bosanmayı dusunuyorum
bu monotonluk ev ıcınde bı cok soruna ve mutsuzluga yol acıyor
yanı cok cıddı bı sekılde rest cek bence benım gıbı mılletın evlılıgıne ımrenıp her gun gozyası dokmenı ıstemem

ayrıca bende ıyı baba olur dıyordum
sımdı ıyı es olmayan nasıl ıyı baba olur kı dıyorum
ılgısız olan ınsanla zor
cunku benım esım evlılıge daır cogu sorumluluktan kacmaya calısıyor cocuga nasıl bakacak kı dıyorum

Son düzenleme:
başkalarına kayması bu cümle acaip itici geldi bana nişanlısın ve sen başkalarına kayıyorsan bence iyice düşün öyle evlen hoşlanma ile sevme farklı senin ki hangisi onu ancak sen bilirsin:45:

başkalarına kayması bu cümle acaip itici geldi bana nişanlısın ve sen başkalarına kayıyorsan bence iyice düşün öyle evlen hoşlanma ile sevme farklı senin ki hangisi onu ancak sen bilirsin:45:

Ema kendimi yanlış mı anlattım bilmiyorum, başkalarına kayması demedim tek bir kişiden bahsettim.

hislerimden emin olmam için nişanlımın yanımda olması gerek fakat olamıyor.o kadar uzun süre ayrı kaldım ki kafam beynim kalbim dağılmış durumda.

buradan aldığım cevaplara göre aşksız olur ve olmaz diyenler olarak ikiye ayrıldı kadınlar....

ben bunları nişanlıma da anlattım başka birisi aklımı karıştırıyor demedim ama sana karşı olan hislerimden emin değilim kafam çok karışık ben artık aşık değilim dedim.

ve o, o gün atanmış olduğu işini tepip memleketine dönmeye kalktı sence bu normal bir tepki mi bilmiyorum.insan bu zamanda işini bırakabilir mi? ve ben buna sebep olursam ne olacak ya da yarın birgün pişman olup tekrar bir araya gelsek bu sefer işsiz kalmış bir adamla ne yapacağım yani o kadar saçma ki...

nişanlımın söylediği sabredelim bekleyelim bu sene evlenelim sonra yanyana oluruz..

yani benim hislerimi önemsemediğini düşünüyorum aynı zamanda.sanki oradan gelebilmekmiş gibi tek amacı...of bilmiyorum.

güya orada olmasının tek sebebi benmişim.ben istediğim için oraya gitmiş.yani anlamıyorum ben istemesem ne yapacaktı burada kalıp sağda solda günlük işlerle mi geçinecekti ?

işin bu taraflarıda var.

nişanlım yanımdayken kalbim çarpmıyor.sadece huzur var.

diğer kişi eski sevgilim değil bir arkadaşım ve aramızda özel hiçbir şey geçmedi benim ona karşı değişik duygularım var onun bişeyden haberi yok.

canım benim bak benden sana tavsiye bu iş böyle gitmez bence bi evlilikte sadece huzur asla yetmez bana kalırsa çok özür dileyerek yazıyorum açık konuşmam lazım ki nişanlınla evlensen diyelim ilk gece adamın yanına yattın huzur sana yetmeyecek bana inan bi evlilikte evvet huzur önemli ama aşk olmalı sevgi saygı bağlılık en önemlisi heyecan ve saygı olmalı düşünsene huzurla ne kadar devem edebilirsinki kalbinin çarpması gerekir nişanlın ilişki böyle olmalı artık diye düşünüyormuş ya yanılıyor bence canım benim bak 6 yıllık bir ilişkim var adamı görünce ilk günkinden çok kalbim çarpıyor ilişki böyle olmalıysa eğer benim kalbimin çarpmasında bi yanlışlık var o zaman düşünsene sevgilin aynı şeyi yapsa senin yanında iken bir başkasını düşünse ve sen bunu öğrensen ne hissederdin burada konu açardın bizde adamı taşa tutardık en iyisi yol yakınken geri dön nişanlınada yazık günah oda yoluna baksın sende öyle

Ema kendimi yanlış mı anlattım bilmiyorum, başkalarına kayması demedim tek bir kişiden bahsettim.

hislerimden emin olmam için nişanlımın yanımda olması gerek fakat olamıyor.o kadar uzun süre ayrı kaldım ki kafam beynim kalbim dağılmış durumda.

buradan aldığım cevaplara göre aşksız olur ve olmaz diyenler olarak ikiye ayrıldı kadınlar....

ben bunları nişanlıma da anlattım başka birisi aklımı karıştırıyor demedim ama sana karşı olan hislerimden emin değilim kafam çok karışık ben artık aşık değilim dedim.

ve o, o gün atanmış olduğu işini tepip memleketine dönmeye kalktı sence bu normal bir tepki mi bilmiyorum.insan bu zamanda işini bırakabilir mi? ve ben buna sebep olursam ne olacak ya da yarın birgün pişman olup tekrar bir araya gelsek bu sefer işsiz kalmış bir adamla ne yapacağım yani o kadar saçma ki...

nişanlımın söylediği sabredelim bekleyelim bu sene evlenelim sonra yanyana oluruz..

yani benim hislerimi önemsemediğini düşünüyorum aynı zamanda.sanki oradan gelebilmekmiş gibi tek amacı...of bilmiyorum.

güya orada olmasının tek sebebi benmişim.ben istediğim için oraya gitmiş.yani anlamıyorum ben istemesem ne yapacaktı burada kalıp sağda solda günlük işlerle mi geçinecekti ?

işin bu taraflarıda var.

demek ki senle evlenir evlenmez ailesiyle yaşaman gerektiğini inandırıp onlara yaklaşacak insan bu kadar zayıf olmamalı birde erkekse
tabiki şüpelerin varsa evlenme erkeğin duruşu önemli yıkılmamalı, savaşmalı , ne öyle hemen anasına gitmeler beğenmedim

Hic dusunme uzulur diye, ondan ayrilmayip zaten kotuluk yapiyorsun bana gore
Sende bir seyler kalmamis, bir insan ayni insana iki kere ayni seyleri hissetmez! Yol yakınken dön:34: ask olmadan evlilik olmaz.

işin bu taraflarıda var.

İyi bir insan olduğu için senin için değerli ancak içinde ona karşı aşk,heyecan yok anladığım kadarıyla.

Aşkın bir evliliğe koyduğu artı tahammül duygusudur bence.
Bu da çok önemli bir artı elbette.
Hiç sorununuzun olmaması, olmayacağı anlamına gelmez..

İşte sorunlar, tartışmalar olduğu vakit aşk seni o evlilikte tutar, sabır der, bekle der, dayan der..
Aşk yoksa çabuk bıkarsın, alttan alamazsın. Ama seviyorum, bırakamam diye bir cümlen yoktur.
Küçük sorunlar bile sana boşanmayı düşündürür..

Aşık olup evlenen, mutsuz olan görücü usulü evlensem daha mutlu olurdum be diyen de vardır.
Aşksız, çok iyi biri diyerek evlenen ama olmuyormuş tutku, aşk olmadan iyi insan diye sevişmek istemiyorsun,
her ihtiyacına karşılık veremiyorsun, diyen de vardır.

Ama uzaktan ilişki zordur. Acaba sevgilisi ile vakit geçirenleri görüp o boşluk sana böyle hissettiriyor olabilir mi?
Belki gerçekten bir arada olsanız durum farklı olur.

Ama uzakta daha özlem dolu olur insan mesajlarıyla,aramalarıyla sevgisini de hissettirmesi gerekir diye düşünüyorum.
Yapısı sevgi, ilgi göstermeye uygun değilse eğer evlenince de böyle olur, seni mutlu edemez.

Bu arada kadın, erkek farketmez insanın güçlü bir duruşu olmalı.
Aşk diye işinden vazgeçip ailesinin yanına gitmeye kalkması, zar zor sahip olduğu işinden vazgeçmesi hoş değil...

Bunları açık açık konuşmalısın bence..

hanımlar başlık pek ilgi çekici olmadı ama evlenmek üzereyim.

fakat nişanlımla aramızda tutku eksik...

ilişkimiz 4.yılına girdi uzak şehirlerdeyiz ve ben gitgide uzaklaşıyorum kalben..

aşık değilim gibi yani aklım başka bir kişiye kayıyor bunun aşk mı yoksa başka türlü bir çekim mi olduğunu bilemiyorum of kafam çok karmakarışık...

nişanlım yanımda olsaydı belki kafam hemen netleşirdi ama o da yok maalesef...

ben ne yapıcam buraya gelir gelmez evlenmek fikrimiz var fakat ben yan çizmek üzereyim ve çok kötü vicdan azabım var.çünkü çok iyi biri.

o yanımdayken diğer kişi aklıma gelse de çok önemsemiyorum ama nişanlım gittiğinde benim kafam alt üst oluyor...

birşey anlayan yazsın çok da iyi anlatamadım çünkü.

bzen insan ister istemez uzakta olunca sevdiğinde uzaklaşıyor.bi de uzun bi süre ilişkinin ardından nişanlanmak da biraz belki sorun yaratmış olabilir.eğer onu görünce halen içinde bişiler kıpırsıyorsa onu görüceğin için heyecanlanıyorsan bence hiç bişey bitmiş değildir.

biz de eşimle 4 yıl birliktelikten sonra evlendik ki bunun 3 yılı farklı şehirlerde geçti. senede 2 kez birbirimizi görerek geçti. aklıma bir kez bile başka biri gelmedi. insan sevdikten sonra istediği kadar uzak olsun. şimdi 7 aylık evliyiz birbirimize çok aşığız:nazar::nazar: ilişkimiz toplamda bir iki ay sonra 5 yıl olacak. heyecan tutku aşk ne ararsan var:9: :9: şaka bi yana diyeceğim o ki sen gerçekten sevsen aklının ucundan bile birileri geçmez, başka birini görsen dikkatini bile çekmez. yazık etmyin o adama ayrılın derim şahsen:50::50:

Sende.cok iyi biliyosun ki , Diger kisiden sana hayir yok kendinde soylemissin zaten .. Serseri oldugunu vs.. eee boyle biri icinde 4 yilik iliskini cope atmana gerek yok...

Evlendikten sonra zaten o tutku bitiyor .. sirf tutku yok diye ,ve degmeyen biri ifin hayatimi alt ust etmezdim senin yerinde olsam...
Iyi dusun ve karar ver.

Önce sizin nişanlınız hakkındaki duygularınızdan emin olmanız lazım, her zaman sadece iyi biri, size değer verdiği için mi sevdiniz yoksa aranız da bir çekim vardı da mesafelerden dolayı mı böyle hissetmeye başladınız? :44:

Zira sadece iyi biri olduğu için, size değer verdiği için sevdiyseniz direkt vazgeçin, ister tanıyın o kişiyi, ister tanımayın. Ama hiç bir şey hissetmediğiniz, sadece karakterini sevip evlenirseniz, aynı şeyi evlendikten sonra da yaşamanız çok yüksek. :ssz:

Bizde bir yılı aynı yerde kaldık sonra eşim bir işim olsun diye atandı, iki yıl ayrı yerde nişanlı kaldık eşimle.
Sık sık olmasa da bana da geliyordu böyle buhranlar.
Soğudum mu ne diyordum ama eşimi görünce değişiyordum :)
Uzakta olmanın etkisi bunlar, diye düşünüyorum.
Çünkü bilhassa bahar gelince kanı kaynıyor insanın, gezip dolaşmak istiyor.
Bir de etrafımda kötü gidenleri gördükçe şükrediyordum, daha bir bağlanıyordum.
Yalnız şu var bence bazı bayanlar biraz zoru seviyor mlk, siz de öylesiniz yorumlarınızdan çıkardığım kadarıyla.
Benim eşim çok ilgiliydi, bazen sıkılıyordum çünkü kendime ayıracak vaktim kalmıyordu.
Bir dediğim iki olmuyordu vs. sakin ılımlı olumlu biri vardı hep karşımda ve bundan bile bunalabiliyordum.
Çünkü adamda tartışma diye bir şey yoktu yahu :) ha duvar ha eşim. Susar dinlerdi, hak verir kapatırdı.
Hani bazen çatır çatır tartışmak bile istersin, barışması daha bir heyecanlı oluyor babında ama sonra şükürsüzlüğüm için utanırdım.
Bence siz ''ilişkinizin'' monotonluğundan sıkılmışsınız.
Yani her dediğinizin olması, size düşünecek bir şey bırakmıyor ve haliyle garip şeylere takıyoruz.
Biraz da bu aralar ilgisiz galiba.
Ama sanmıyorum ki tayin için sizinle birlikte olsun.
Bilmediği bir yerde, gelme hayali kurarak yaşarken birden gelemeyeceğini anlamak şok etkisi oluşturmuş olabilir.
Sanırım hiç istemiyor yaşadığı şehri.
Ama yine de fevri bir hareket.
Ben evlendim. Çünkü kendi kendime buhrana girsem de eşime hiç duygularım mı bitiyor minvalinde konuşamazdım.
Çünkü hem üzmeyi istemezdim hem de korkardım sevgisini kaybetmekten.
Siz konuşmuşsunuz, demek ki benden bir adım önde duygularınız, yani cidden sıkılmışsınız.
Aynı durum, arkadaşımla sevgilisi arasında da vardı. Arkadaşım vazgeçti.
Aşksız, heyecansız sadece iyi biri ve dediklerimi yapıyor diye evlenemem dedi. 5 senelik ilişkisini bitirdi.
İki örnek var karşında. Ben huzurluyum hamd olsun, arkadaşım ayrıldıktan sonra çok üzüldü.
Hala heyecanlıyım, aşığım, ooo müthiş dozda diyemem, ama harika bir huzur, küçük küçük mutluluklar, bir gülle eve gelmesi, her market alışverişinde sevdiğim çikolatayı çaktırmadan poşete atması, başımı onunla yastığa koymanın huzuru, bakış açılarımızın aynılığı, hatta artık aynı cümlelerle konuşmaya başlamak, derim.
Heyecanlı ama anlaşamayan bir çift olsaydık daha çok üzülürdüm.
Borçlara gelince, onunla olmasa da borcunuz olacaktır mlk, borçsuz evlenmek zor artık.
Hem belki biraz akışına bırakmak lazım. Bugünden yarını düşünüp kendini strese sokmak ne derece mantıklı?
Bu demek değil ki yaşayacaklarını bilmeden bodoslama atla.
Sadece biraz kendinizi rahat bırakın.
Siz bırakınca çökecek değil hiçbir şey.
Mlk, kendinize biraz zaman verin. Madem bir adım attınız, duygularınız açtınız nişanlınıza,
duygularınızdan emin olmadıkça üstünü kapatmayın.
Hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Önce sizin nişanlınız hakkındaki duygularınızdan emin olmanız lazım, her zaman sadece iyi biri, size değer verdiği için mi sevdiniz yoksa aranız da bir çekim vardı da mesafelerden dolayı mı böyle hissetmeye başladınız? :44:

Zira sadece iyi biri olduğu için, size değer verdiği için sevdiyseniz direkt vazgeçin, ister tanıyın o kişiyi, ister tanımayın. Ama hiç bir şey hissetmediğiniz, sadece karakterini sevip evlenirseniz, aynı şeyi evlendikten sonra da yaşamanız çok yüksek. :ssz:

İlk görüşte bi çekim olmadı.ama hep değişir değiştiririm dedim.çok huyuna sinir oldum.benim kafamdaki kişi değildi farkındaydım.ama sonradan açılır değişir düzelir dedim.olmadı olmuyor.sonradan sevdim.ama artık aslında senelerce sabretmişim ama niye diyorum.belki de kendime güvensizliğimdendir.ondan iyisini bulamam diye düşünmüşümdür.bilmiyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X