• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıma haksızlık mı ediyorum

pazarsabahi25

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2025
93
82
3
26
Güncelleme
Benim tek endişem istifa edip kötü bir işe girdiğinde hem maddi hem manevi olarak çekersek diye düşünüyorum. Ama o da hayat bu her şey değişebilir şu an mecvut iş yerimden de başka bir ile sürülebilirim hiçbir şeyin garantisi yok ki böyle bir durumda benim yanımda durmayacak mısın en başından beri istifa etmek istediğimi yollar aradığımı biliyorsun, bunu bilerek benimle bu yola girdiğini düşünüp beni desteklediğini ve diğer şeyleri göze aldığını düşünmüştüm eğer böyle kendini kötü hissedip sana uygun olmadığını söyleseydin baştan bu yola girmezdik. Sen haklı olarak kendini garanti altına almak istiyorsun ama ben iş yerinde çok zorlanıyorum kalmak için elimden geleni yapıyorum, birim değişikliği talep edeceğim bir süre daha beni oyalar ama artık sona geldim, tükendim ben eninde sonunda istifa edeceğim ben hayatımın sonuna kadar bu işi yapmak istemiyorum dedi. En kötü bir markete girip çalışacağım ama bu işi yapmak istemiyorum
Ben de yaşımın cvmin farkındayım, kendi mesleğimi yapamayacağımı biliyorum ama araştıracağım bir yer bulacağım evimiz, imkanlarımız olduktan sonra para kazandığım yeri o kadar dert etmiyorum bir şekilde geçimimizi sağlarım. Gerekirse kendi işimi kurmayı denerim ama burada yapamıyorum. Başka kpss ile atama da çok zor alım çok az ve lisansım her atamaya müsade etmiyor Başında da konuşmuştuk beni desteklediğini sanmıştım. Sanırım sen memur olmamı istiyorsun eğer bu sana uygun değilse evlilik kararımızı tekrar gözden geçirelim dedi uzun uzun konuştuk ikimiz de kendi açımızdan haklıyız. Ben 2 ay sonra evlenmek istemediğimi söyledim saygı duydu ama ertelemeyelim belki o zamana kadar çözülür dedi. Zaten ben sorumsuz değilim evlenmemiz için gereken birikime ve finansmana sahibim sana çalışmayacağım demiyorum iş bulacağım sorumsuzca hakreet etmiyorum yorulmuş olmama rağmen bak istifa etmiyorum çıkış kapısı arıyorum dedi.
En kötü bir markete girer çalışırım diyor ama öyle her işe katlanabilecek biri de değil. Taşı sıkıp suyunu çıkaracağını bilsem gitsin pazarda limon satsın
Birimini ve çalışma saatlerini değiştirecek
onu bir süre idare edermiş ama sonrasını sana garanti edemiyorum yine çıkmaza girebilirim senin beklediğin olgunlukta değilim belki haklısın ama bunu zaten biliyordun beni kabul ettiğini düşünmüştüm dedi. Gerçekten aklım çok karışık iyi giden bir ilişkiyi bu sebeple sonlandırmak istemiyorum ama ileriki yıllarda yine önümüze çıkacak bir konu o zaman huzurumu nasıl kestirecek bilemiyorum

------------
Nişanlım mühendis olmasına rağmen mezun olduğu sene farklı alanda özel bir yerde çalışmaya başlamış. 1 yıl çalıştıktan sonra iş yerinde bazı, durumlar olmuş bazı arkdaşları vs işten çıkarılmış o da kendini garantiye almak için ailesinin yönlendirmesiyle kpss hazırlanıp başka bir memuriyete atanmış. Yani mesleğini hiç yapmamış.
Tanıştığımızda da iş yerinden hiç memnun olmadığını, mutsuz olduğunu istifa etmek istiyordu. Ama geçiş yapmak istedikleri kendisine uygun alanlar değildi. İnsanlarla iletişimi iyi değil muhatap olmak istemeyen biri öğretmen olayım rahat ederim diye tutturmamalı bence.
Ben de özel sektörde çalışan bir öğretmenim o yüzden onu desteklemekle birlikte seçiminin yanlış olduğunu dönüp dolaşıp yine mutsuz olup istifa edeceğini söyledim. Yine de çalışmadan da olsa sınava girdi. Olmadı da
Kendi evimiz olsun az maaş da olsa zaten geçiniriz ben başka iş de olsa çalışırım eve bakarım ama burası bana göre değil dedi. Ben de onu anladığımı ama sağlıklı kararlar vermesi gerektiğini söyledim. Çünkü asıl sorunu insanlarla iletişim kurmak istememesi. Evet işi zor ama onu zorlayan kısım anlaşamadığı kişilerle muhatap olmak zorunda olması.
Bana sen de ailem gibi memur olayım garanti olsun istiyorsun diyor ama ben onu tanıyorum başka bir şey de seçse yine zorlanacak hangimiz iyi şartlarda çalışıyoruz ki? Asıl zorlandığı çalışma şekli değil çünkü çalışma arkadaşları kurum içinde birim değişikliği yapsa da aynı memnuyetsizlik. Örneğin kitap okuyormuş, gelip kitap niye okuyorsun diyorlarmış muhabbetleri sarmıyor diyor kendini onlardan daha aşağı görüyor ona bozuluyor falan çok hassas.
Arkdaşı evden bilgisayar üzerinden bazı alışveriş sitelerinin yönetimi tarzında bir şey yapıyor. Bir süredir o arkdaşına patronlarıyla konuşmasını istiyor kabul edilirse istifa edecekmiş. Arkdaşı çok rahatmış kimse ile muhatap olmuyormuş mis gibi işmiş. Evi vs olduktan sonra az maaş da önemli değilmiş geçinirmişiz.
Ama artık 30lu yaşlardayız bazı şeyleri daha iyi düşünmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Kimseyle muhatap olmayayım işime bakayım durumu hiçbir sektörde yok ki
Evlenmemize 2 ay kaldı sanırım artık aynı yerde çalışmak zorunda olduğunu düşünüp bu yüzden iyice stres oldu günlerdir uyuyamıyor, ilaç kullanmaya başladı.
Çok üzülüyorum ama hata yapmasını da istemiyorum. Bencillik mi ediyorum

Son düzenleme:
Adama elleme bırak ne yapmak istiyorsa onu yapsın sık bogaz etme
Stres olmuş ilaç kullanıyormuş sağlığını tetikliyor demek ki
Sağlıktan önemli bişi yok hersey halledilir
Ama sende bi yönden haklısın bacım 😑
Onu da anlıyorum. Ben de zor şartlarda çalışıyorum evlendikten sonra istifa edip kpss deneyeceğim olmazsa da özel sektöre devam edeceğimi.
Onun da iş değiştirmesini destekliyorum ama sadece oradan kurtulmak için kendisine uygun olmayan seçimler yapıyor.
Haliyle düşünüyorum da çok nazlı memuruyetten istifa ederse özel sektörde kimse onu nazlamaz ki bu şikayetlerini ve memnuyetsizliğin sonu gelmez ve ben de evlilik sürecinde yorulurum diye endişe ediyorum ama onu da mutsuz olduğu bir işe mahkum etmek istemiyorum. 5 6 yıl çalışalım kendi iş yerimizi açalım dedim ama bilmiyorum çok mutsuz.
Çalışma şartlarından şikayet etmiyor sadece ortamı sevmiyor.

Sagligi etkileyecek kadar stres olduysa evliliği biraz ertelemeniz daha mantıklı değil mi? Onu zorlayan kısım anlaşamadığı kişilerle muhatap olmak zorunda olması demişsiniz ama bu zaten bence ciddi bir sorun.
Az maaşla da olsa geçinilir düşüncesi bence hiç mantıklı değil, bu açıdan bakınca siz de haklısınız. Henüz hiçbir şey netlesmeden evliliği 2 ay sonra yapmak yerine biraz zaman tanisaniz belki daha sağlıklı kararlar alınabilir. Şimdi evlenseniz daha iş konusu net değilken evliliğin cicim aylarını bu stresle belki de tartışmalarla geçirmek size de zarar vermez mi?

Nişanlım mühendis olmasına rağmen mezun olduğu sene farklı alanda özel bir yerde çalışmaya başlamış. 1 yıl çalıştıktan sonra iş yerinde bazı, durumlar olmuş bazı arkdaşları vs işten çıkarılmış o da kendini garantiye almak için ailesinin yönlendirmesiyle kpss hazırlanıp başka bir memuriyete atanmış. Yani mesleğini hiç yapmamış.
Tanıştığımızda da iş yerinden hiç memnun olmadığını, mutsuz olduğunu istifa etmek istiyordu. Ama geçiş yapmak istedikleri kendisine uygun alanlar değildi. İnsanlarla iletişimi iyi değil muhatap olmak istemeyen biri öğretmen olayım rahat ederim diye tutturmamalı bence.
Ben de özel sektörde çalışan bir öğretmenim o yüzden onu desteklemekle birlikte seçiminin yanlış olduğunu dönüp dolaşıp yine mutsuz olup istifa edeceğini söyledim. Yine de çalışmadan da olsa sınava girdi. Olmadı da
Kendi evimiz olsun az maaş da olsa zaten geçiniriz ben başka iş de olsa çalışırım eve bakarım ama burası bana göre değil dedi. Ben de onu anladığımı ama sağlıklı kararlar vermesi gerektiğini söyledim. Çünkü asıl sorunu insanlarla iletişim kurmak istememesi. Evet işi zor ama onu zorlayan kısım anlaşamadığı kişilerle muhatap olmak zorunda olması.
Bana sen de ailem gibi memur olayım garanti olsun istiyorsun diyor ama ben onu tanıyorum başka bir şey de seçse yine zorlanacak hangimiz iyi şartlarda çalışıyoruz ki? Asıl zorlandığı çalışma şekli değil çünkü çalışma arkadaşları kurum içinde birim değişikliği yapsa da aynı memnuyetsizlik. Örneğin kitap okuyormuş, gelip kitap niye okuyorsun diyorlarmış muhabbetleri sarmıyor diyor kendini onlardan daha aşağı görüyor ona bozuluyor falan çok hassas.
Arkdaşı evden bilgisayar üzerinden bazı alışveriş sitelerinin yönetimi tarzında bir şey yapıyor. Bir süredir o arkdaşına patronlarıyla konuşmasını istiyor kabul edilirse istifa edecekmiş. Arkdaşı çok rahatmış kimse ile muhatap olmuyormuş mis gibi işmiş. Evi vs olduktan sonra az maaş da önemli değilmiş geçinirmişiz.
Ama artık 30lu yaşlardayız bazı şeyleri daha iyi düşünmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Kimseyle muhatap olmayayım işime bakayım durumu hiçbir sektörde yok ki
Evlenmemize 2 ay kaldı sanırım artık aynı yerde çalışmak zorunda olduğunu düşünüp bu yüzden iyice stres oldu günlerdir uyuyamıyor, ilaç kullanmaya başladı.
Kötü bir şey yazmak istemiyorum ama sanki bu adamdan olmaz gibi ya çalışmaz bu adam.
En düşük mertebeden en yükseğe, sürekli insanlarla muhatap olmak zorundayız iş hayatı böyle bir şey zaten.
Yani ya yazılımcı olacak hep evden çalışacak freelance işler alacak. bunlar daha asosyal bir iş hayatı yaşıyorlar. Onun dışında aklıma meslek bile gelmedi
Bir de stres olup uyuyamayıp ilaç kullanacak kadar narin mi 😶 garip buldum
Yaşlar da oturmuş evleneceksin önceliğin sadece kendi rahatın olmamalı
Şu an diplomalı bir çok insan kendi mesleğini yapmıyor ,yapamıyor .ama hayat şartları böyle.adapte olmak mücadele etmek zorundayız
Hayatını daha iyi çizmesi gerektiğini düşünüyorum ve bu sizin yönlendirmenizle olur mu emin değilim.

Kötü bir şey yazmak istemiyorum ama sanki bu adamdan olmaz gibi ya çalışmaz bu adam.
En düşük mertebeden en yükseğe, sürekli insanlarla muhatap olmak zorundayız iş hayatı böyle bir şey zaten.
Yani ya yazılımcı olacak hep evden çalışacak freelance işler alacak. bunlar daha asosyal bir iş hayatı yaşıyorlar. Onun dışında aklıma meslek bile gelmedi
Bir de stres olup uyuyamayıp ilaç kullanacak kadar narin mi 😶 garip buldum
Yaşlar da oturmuş evleneceksin önceliğin sadece kendi rahatın olmamalı
Şu an diplomalı bir çok insan kendi mesleğini yapmıyor ,yapamıyor .ama hayat şartları böyle.adapte olmak mücadele etmek zorundayız
Hayatını daha iyi çizmesi gerektiğini düşünüyorum ve bu sizin yönlendirmenizle olur mu emin değilim.
Evet ben memur olsun kafasında değilim sadece çok tutarsız. 32 yaşında 4 yıldır memur biraz idrak etmeli bence özel sektörde kimse onu nazlanamayacak. Kendi mesleğini yapamaz çünkü tecrübesi yok kim bunca yıl sonra bu yaşta birini alır ki?memuriyetten önce 1 2 yıl çalıştığı farklı iş yerinde ne kadar iyiydim, orası çok iyidir vs diyor ben de en sonunda iyi değilmişsin ki oradan ayrılıp memur oldun. Şimdi böyle söylüyorsun nereye gidersen git aynı şeyi söyleyeceksin idealist değilsin dedim aylardır bu konu dönüyor ama ruh hali artık çok kötü ben de çok üzülüyorum :(

Sagligi etkileyecek kadar stres olduysa evliliği biraz ertelemeniz daha mantıklı değil mi? Onu zorlayan kısım anlaşamadığı kişilerle muhatap olmak zorunda olması demişsiniz ama bu zaten bence ciddi bir sorun.
Az maaşla da olsa geçinilir düşüncesi bence hiç mantıklı değil, bu açıdan bakınca siz de haklısınız. Henüz hiçbir şey netlesmeden evliliği 2 ay sonra yapmak yerine biraz zaman tanisaniz belki daha sağlıklı kararlar alınabilir. Şimdi evlenseniz daha iş konusu net değilken evliliğin cicim aylarını bu stresle belki de tartışmalarla geçirmek size de zarar vermez mi?
İş konusu tanıştığımızda da net değildi ki istifa edecek 32 yaşındaki adamın tekrar düzen kurmasını mı bekleyeceğim ki.
Bu arada kendi aile evi satılacak yeni ev alınacaktı ama mevcut kiracı sorun çıkardı mahkemelik oldu ev. Biz de ev çözülürse çözülür çözülmezse de ben evime 1 yıl önce taşındım eşyalarım vs yeni birkaç ay benim evimde kalırız ev hâlâ satılmıyorsa kiraya çıkarız diye kararlaştırdık. O sadece bavulunu alıp gelecek benim evim kurulu düzen daha ne kadar onun için işleri kolaylaştırabilirim bilmiyorum. Kendi evimize geçince bir koltuk alacak o kadar bendeki eşyaların çoğunu ben zaten yeni eve götüreceğim maddi olarak da sıkıştığı bir durum yok neden bu kadar bunalıma girdi bilmiyorum

Nişanlın tembel. Adam akıllı işi yok (pardon memurmus) evlenme pişman olursun. Ertele düğünü

Memurluktan istifa mı edilir bu ülkede tam salak ya kusura bakma

Son düzenleme:
Nişanlın tembel. Adam akıllı işi yok evlenme pişman olursun. Ertele düğünü
Tembel değil aslında işten de kaçmıyor iş yerinde söylenenleri vs kabullenemiyor. Alıngan biraz infaz koruma memuru olarak çalışıyor ben diğer personeller gibi sert değilim kaldıramıyorum burası bana göre değil diyor. Yumuşak yüzlü olduğu için hep iş kitliyorlarmış

Valla ben olsam evlenmezdim. Hayat artık aşırı zor, geçinmek evi çekip çevirmek çoook daha zor. İnsanlar artık kendilerini garanti almanın derdinde. Para olmadan hayallerimizin peşinde koşmak imkansıza yakın. Memurluktan istifa edip özel sektörde de tutunamazsa ne yapacak? Bu sefer de işsizlik psikolojisine girecek ki emin olun şu anki ruh halini mumla arar bence. Bu durumla baş edebilecek misiniz? Ben edemem şahsen.
Hangimiz işlerimizden aşırı memnunuz? Ama işte bir yandan da geçinmek zorundayız. Bir arkadaşım da sürekli şikayet eder, o da memur her gördüğümde istifa edeceğim der. Ne zannediyorsa artık istifa edince gül bahçesi mi bekliyor sanıyorlar acaba? Ama bir de hayatın gerçekleri var, bir sürü insan Kpss derdine düşüyor. Durduk yere mi?

İş konusu tanıştığımızda da net değildi ki istifa edecek 32 yaşındaki adamın tekrar düzen kurmasını mı bekleyeceğim ki.
Bu arada kendi aile evi satılacak yeni ev alınacaktı ama mevcut kiracı sorun çıkardı mahkemelik oldu ev. Biz de ev çözülürse çözülür çözülmezse de ben evime 1 yıl önce taşındım eşyalarım vs yeni birkaç ay benim evimde kalırız ev hâlâ satılmıyorsa kiraya çıkarız diye kararlaştırdık. O sadece bavulunu alıp gelecek benim evim kurulu düzen daha ne kadar onun için işleri kolaylaştırabilirim bilmiyorum
İyi de tekrar düzen kurmasını beklemeyip evlenip bu sıkıntıları evliyken mi yaşamak istiyorsunuz? (Düzen kurmasını bekleyin-beklemeyin anlamında demiyorum bunu elbette) Ben konuya sizin açınızdan yaklasmistim, arkadaşım bana gelip bu konuyu kendi derdi gibi anlatsa yine yazdıklarımı derdim. Siz 2 ay sonra evlenince bu iş konusu hallolmus olmayacak ki. Hatta aynı evin içinde yaşadığınız için bu konu ve onun stresli halleri haliyle size/evliliğinize de yansıyacak. Yukarıdaki yorumunuzda evlendikten sonra işten çıkıp kpss'ye hazirlanacaginizi yazmissiniz. E haliyle bu süreçte belirsizlik, sınav stresi derken sizin de stresiniz olacak ve su anki mevcut streslerle bunlar birleşince işler daha çıkılmaz bir hâl almayacak mi sizce de?

Evet ben memur olsun kafasında değilim sadece çok tutarsız. 32 yaşında 4 yıldır memur biraz idrak etmeli bence özel sektörde kimse onu nazlanamayacak. Kendi mesleğini yapamaz çünkü tecrübesi yok kim bunca yıl sonra bu yaşta birini alır ki?memuriyetten önce 1 2 yıl çalıştığı farklı iş yerinde ne kadar iyiydim, orası çok iyidir vs diyor ben de en sonunda iyi değilmişsin ki oradan ayrılıp memur oldun. Şimdi böyle söylüyorsun nereye gidersen git aynı şeyi söyleyeceksin idealist değilsin dedim aylardır bu konu dönüyor ama ruh hali artık çok kötü ben de çok üzülüyorum :(
Ne memuru ki bu kadar insanla muhatap oluyor?

Üstteki bir üyeye katılıyorum çalışmakta gözü yok bu adamın. Bir yandan da 4 yıldır memur diyorsun, anlam veremedim.

Bu erkeklerin para kazanmak neden bu kadar zorlarına gidiyor? Sürekli bir girişimcilik çabası, işyeri açıp batırmak, yok kriptosuydu yok beleşten zengin olma hayalleri hep erkeklerden çıkıyor.

Tembel değil aslında işten de kaçmıyor iş yerinde söylenenleri vs kabullenemiyor. Alıngan biraz infaz koruma memuru olarak çalışıyor ben diğer personeller gibi sert değilim kaldıramıyorum burası bana göre değil diyor. Yumuşak yüzlü olduğu için hep iş kitliyorlarmış
Evlenecek adam miymiy etmez hepimiz cok bayılıyoruz sanki iş yerimize... Adamın geleceği belirsiz, sen de isini kolaylastirip durmussun sen bilirsin evlen. Öyle az maaşla geçinmek stres mutsuzluk gerginlik getiriyor. 27 yaşındasın hayat toz pembe değil.

Tabi canım, özel sektörde zaten herkes aşırı yumuşak huylu, kimse kimseye iş kilitlemiyor. :KK53:
Konu sahibi, sorun işte değil. Hangi işe girerse girsin muhtemelen aynı sorunu yaşayacak. İdeal, fanusta yetişmiş insanlarla dolu bir iş dünyası yok çünkü. Her yerde bir savaş var, mücadele var. Nereye giderse gitsin insanlar laf söyleyecek bir kere. Önemli olan nasıl karşılık verdiği. Kamuda susup küsen özel sektörde de aynısını yapar.

Ne memuru ki bu kadar insanla muhatap oluyor?

Üstteki bir üyeye katılıyorum çalışmakta gözü yok bu adamın. Bir yandan da 4 yıldır memur diyorsun, anlam veremedim.

Bu erkeklerin para kazanmak neden bu kadar zorlarına gidiyor? Sürekli bir girişimcilik çabası, işyeri açıp batırmak, yok kriptosuydu yok beleşten zengin olma hayalleri hep erkeklerden çıkıyor.
Evet ben ağlaya ağlaya çıkıyorum çoğu akşam işten ne velisi bitiyor ne öğrencisi. Şimdi tutturdu arkdaşımın yaptığı işi. Yapacağım o mis gibi çalışıyor diyip duruyor ama bana da garanti gelmiyor. Biraz çalıştı sonra olmadı ee ne olacak? Öyle bir çağdayız ki hiçbir şeyin garantisi yok ki böyle olunca hazır memuriyetini kenara atmasını istemiyorum çünkü nazlı. İnfaz koruma memuru evet işi zor ama mahkumalrdan vs şikayet etmiyor diğer infaz korumalarla sorun yaşıyor gerçekten yumuşak başlı zayıf halka görüp üstüne geliyorlar.

Evet ben ağlaya ağlaya çıkıyorum çoğu akşam işten ne velisi bitiyor ne öğrencisi. Şimdi tutturdu arkdaşımın yaptığı işi. Yapacağım o mis gibi çalışıyor diyip duruyor ama bana da garanti gelmiyor. Biraz çalıştı sonra olmadı ee ne olacak? Öyle bir çağdayız ki hiçbir şeyin garantisi yok ki böyle olunca hazır memuriyetini kenara atmasını istemiyorum çünkü nazlı. İnfaz koruma memuru evet işi zor ama mahkumalrdan vs şikayet etmiyor diğer infaz korumalarla sorun yaşıyor gerçekten yumuşak başlı zayıf halka görüp üstüne geliyorlar.
Bir de diyor ki ev kendimizin olsun az maaşla da geçiniriz… Bu ne demek biliyor musun bir şekilde aileden gelen eve oturunca çok çok yüksek ihtimal senin maaşınla geçineceksiniz.

Tabi canım, özel sektörde zaten herkes aşırı yumuşak huylu, kimse kimseye iş kilitlemiyor. :KK53:
Konu sahibi, sorun işte değil. Hangi işe girerse girsin muhtemelen aynı sorunu yaşayacak. İdeal, fanusta yetişmiş insanlarla dolu bir iş dünyası yok çünkü. Her yerde bir savaş var, mücadele var. Nereye giderse gitsin insanlar laf söyleyecek bir kere. Önemli olan nasıl karşılık verdiği. Kamuda susup küsen özel sektörde de aynısını yapar.
Evet ben de bu düşüncedeyim o yüzden istifa etmesi konusunda desteklemiyorum. Yoksa ben de o mutsuz diye çok üzülüyorum bile bile neden onu istemediği bir şeye sürükleyeyim ki Ama toz pembe bakıyor hayata bilmiyorum tadım kaçtı tanıştığımızdan beri çok zorlanıyordum ama son 2 haftadır psikolojisini darmaduman etti stresten uyuyamıyor diye gitmiş uyku ilacı yazıdırmış mal gibi yaptı adamı. Gözüne uyku girmeyip 2 saat uyku ile işe giden adam bugün ilk kez uyuyakalmış işe çok geç kaldı. Acaba haksızlık mı ediyorum istifa etmesini desteklemeli miyim diye soru açmıştım ama herkes benimle aynı şeyi düşünüyor. Bu adam istifa etse de gittiği yerde yaprak gibi sallanacak ama burada çalışırsa da vicdan yapacağım

Back
X