nişanlımdan ayrıldım..nolur bana yardım edin..

ben tekrar öle bi heyecanı yaşamayacakmışım gibi gelio ..onla olan güzellikleri onda sewdiğim şeyleri başkasıyla yaşayamacakmışım gibi gelio ..onu çok özlüyorum hemde çok ama bitaraftan nefret...okadar büyükki beni ortada bıraktı ..ailesinin tek lafına baktı..benden vazgeçmyecekti hani ..bu saatten sonra kime güwenebilirim bn artık bilmiyorum..ya sewgi baştan yine yeniden...

Durumunu gördüm dayanamadım yazdım. Bu durumdan bende geçtim sanki hiç birşey eskisi gibi olamayacak gibi. O dönemde gittiğim psikologum bana bir yöntem öğretti. Çok işime yaradı seninde yarayacağına eminim. Kendine bir defter al sırf bu iş için. İlk önce aklından geen düşüncesyi yaz ( bu çarpıtılmış düşüncedir. yani hiç bir gerçek payı olmayan.) Sonrada mantıklı savunma yap. Bunun için defterin sayfasını 2 ye ayrır. şimdi sana örnek vereceğim. Bu benim yaptığım bir çalışma

1- .... gittikten sonra hayatın anlamı kalmadı. Bir daha onun gibisini bulamayacağım. Bu hayat boş (çarptılmış düşünce)
1-...... hayatımda güzel yer kapladı evet. Gitmek istedi gitti. Kalması için ben elimden geleni yaptım. Ve onu hayatımdan uzaklaştıracak birşey yaptığımı sanmıyorum. Bu onun tercihiydi. Hayat onsuzda yaşanır. Ondan önce gayet iyi yaşıyordum (mantıklı savunma)
2-..... Üstüne çok düştüm ilgimle boğdum benden sıkıldı ve kaçtı. Ben tam bir aptalım (çarpıtılmış düşünce)
2-..... Ben ona sadece ilgimi ve sevgimi gösterdim. O ilgisizdi benim ilğim gayet normaldi. Herkes önemsenmek ister. Bunu algılayamadıysa bu onun sorunu. Kişiliğimi değiştirmek zorunda olduğum bir ilişkide zamanla beni üzecekti. Hem bu huymdan hoşlanan bir çok insan mevcut hayatımda (mantıklı savunma)

bunu yapmamızın nedeni kim ne derse desin sana kendi düşüncelerinden başka hiçbirşey zarar veremez. Kendi düşüncelerin en büyük düşmanındır seni dibe çeker. ne zaman aklından bu cümleler geçse hemen defteri al yaz. Yazmak en etkili yöntemdir. Yazı zamanla mantıklı savunmanın beynine işlenmesine ve daha sağlıklı düşünmene neden olacaktır. Ben bu yöntemle 1 haftada kendime geldim. Çevremdeki bir çok arkadaşımada bu basit tekniği öğrettim basittir ama hayat kurtarır:ssz: Atlatacağına inanıyorum unutma sen düşündüğün şey değilsin :3:

Son düzenleme:
gerizekalı görümcem buralarda fink atıo konuyu anlatsam anlaşılır dile düşmek istemiyorum..bohçalar verildi..görümcem ortalığı karıştırdı kayınvalide onla oldu nişanlımda ailesinin yanında yer almak zorunda kaldı beni koruyamadı yani bende attım şimdidien böle olursa ilerde limon gibi sıkar suyumu çıkarırlar die düşündüm

çok ıyı yapmışsın bugün üzüldügün şeyler yarın sana mutluluk verır lımon gibi suyunu çıkarsalar gene ıyı pestilini çıkarır bunlar adamın

Durumunu gördüm dayanamadım yazdım. Bu durumdan bende geçtim sanki hiç birşey eskisi gibi olamayacak gibi. O dönemde gittiğim psikologum bana bir yöntem öğretti. Çok işime yaradı seninde yarayacağına eminim. Kendine bir defter al sırf bu iş için. İlk önce aklından geen düşüncesyi yaz ( bu çarpıtılmış düşüncedir. yani hiç bir gerçek payı olmayan.) Sonrada mantıklı savunma yap. Bunun için defterin sayfasını 2 ye ayrır. şimdi sana örnek vereceğim. Bu benim yaptığım bir çalışma

1- .... gittikten sonra hayatın anlamı kalmadı. Bir daha onun gibisini bulamayacağım. Bu hayat boş (çarptılmış düşünce)
1-...... hayatımda güzel yer kapladı evet. Gitmek istedi gitti. Kalması için ben elimden geleni yaptım. Ve onu hayatımdan uzaklaştıracak birşey yaptığımı sanmıyorum. Bu onun tercihiydi. Hayat onsuzda yaşanır. Ondan önce gayet iyi yaşıyordum (mantıklı savunma)
2-..... Üstüne çok düştüm ilgimle boğdum benden sıkıldı ve kaçtı. Ben tam bir aptalım (çarpıtılmış düşünce)
2-..... Ben ona sadece ilgimi ve sevgimi gösterdim. O ilgisizdi benim ilğim gayet normaldi. Herkes önemsenmek ister. Bunu algılayamadıysa bu onun sorunu. Kişiliğimi değiştirmek zorunda olduğum bir ilişkide zamanla beni üzecekti. Hem bu huymdan hoşlanan bir çok insan mevcut hayatımda (mantıklı savunma)

bunu yapmamızın nedeni kim ne derse desin sana kendi düşüncelerinden başka hiçbirşey zarar veremez. Kendi düşüncelerin en büyük düşmanındır seni dibe çeker. ne zaman aklından bu cümleler geçse hemen defteri al yaz. Yazmak en etkili yöntemdir. Yazı zamanla mantıklı savunmanın beynine işlenmesine ve daha sağlıklı düşünmene neden olacaktır. Ben bu yöntemle 1 haftada kendime geldim. Çevremdeki bir çok arkadaşımada bu basit tekniği öğrettim basittir ama hayat kurtarır:ssz: Atlatacağına inanıyorum unutma sen düşündüğün şey değilsin :3:

evet..bu maddeler....hiçte yabancı değil..tam içinde bulunduğum durum..gittim bende geçen hafta psikiyatra..allahmı şu düştüğüm durumlara bak .ben önceden insanlar içinanam babam kardeşşlerim arkadaşlarım için sığınacak bi limanken dert ortağıyken ;artık durum değişmiş ve ezilen taraf ben olmuşum..ah hayat..

çok ağladım doktorun karşısında hemde çok.ilaç werdi ve tekrardan gidecem..bi cümlede haklıydı doktor ..çok anlam yüklemişsin sen bu kişiye..ewet çok anlam yüklemiştim ve hala telefonum çalmıyor enteresandır ki..sanki hazırmış gibi..bitarafım yeniden sewmeye hazır değilsin diyor bi tarafım çivi çiviyi söker biri çıkmalı karşına ki alsın götürsün bütün sıkıntılarını..

ama kader denilen şey beni yine öyle bir yerden vurdu ki..birde kitap önerdi dktor ..bi psikolog yazmış. aynalar koridorunda aşk...başlıcam bakalım..

benim tek ilacım onların sıkıntı içinde olduğunu duymak ve sevgili eski nişanlımın mutsuzluğu kahrolmuşluğu na bi şekilde şahit olmak en güzel mutluluğum olacak sanıyorum..

bide şu hatırlatan şeyler olmasa..hersabah kalktığımda daralarak uyanmak..allahım ne zor bişiömiş..bian düşünüyorum herşey yalan bi rüya..sonra elimi diğer elime yüzük parmağıma götürüyorum..işte acımasız gerçek tam karşımda ..haftasonları benim için ızdırap..çünkü onla oluodum hep ..ama şuan....lütfen artık bende mutlu olayım ..lütfen..

yaşadıklarımdan neyin doğru neyin yanlşış olduğunu seçemiyorum ki artık..hayırlısı olsun dierek çıkıosun yola yine üzülüosun ..e bu mu hayırlısı olan şey...üzülmemmi yani..gözyaşımı hayal kırıklığı mı..yaradana isyan etmek istemiyorum ama hayat neden böyle...

Geçecek canım önce buna inan.
Acılarda tüketiliyor.
İnsanlar analarını , babalarını evlatlarını kaybediyorlar da yinede yaşanıyor.
Zaman alacak o kadar.

YAnından eşiyle mutlu bir şekilde geçecek arkadaşlarını düşün. Çocuklarına daha sabırlı olacaklar. Evlerine daha özenli. Eşleri çevrelerinde pervane. Nışanlıyken yaşadığın problemleri düşün. İyi gitmeyecek bir evliliğin ömür boyu sıkıntının habercisi. Şu an seni sevecek koruyup kollayacak iyi bir eş bulmak için bir şansın daha var.

Bir de şunu unutma. HEpimiz yalnızız. Bu hayat çilesini erdemleri hedefleri olan ve dimdik duran insanlar nasıl geçiriyor ? başkalarının hedefi haline gelmiş , kullanılan ve yönlendirilen insanlar nasıl geçiriyor? Hayatını sen yönet.

Melisa çayı ve sarı kantaron çayı seni rahatlatır. Günde 1 çay kaşığı polen yemekte seni rahatlatır. Şu an ağlamakla zaman geçirmek yerine ruhunu bedenini seni hak edecek kişiye hazırlamakla uğraş.

:((( ah o kişi ..bilmiyorum arkadaşım bi tarafım aman bidaha mı ara verecem diyorum yeni bir ilişkiye ama bi tarafımda çivi çiviyi söker misali ayağa kalkmam için birinin şevkatine ihtiyacım war diyor..bu ikisi arasındaa sıkışmış kalmışım ...gelecek olanın ise ne zaman geleceği daha meçhul ve 30a merdiven dayadım allahtan yaşımı göstermiyorum ama bende istiyorum artık bi düzen kurmak ve ne yazıkki hep kıymet bilmezler çalıo kapımı hep:(((((

canım şu anki ruh halini anlıyabiliyorum,çünkü senin yaşadıklarının benzerlerini ben yaşadım diyebilirim sana,sadece aramızdaki tek fark benim görümcemin yaşadığım yerde olmamasıydı..bende hemen hemen bundan 2-3 ay önce nişan attım,üstelik o insanla ve ailesiyle dışarıya ne zaman çıksam karşı karşıya kalıyorum..bende senin gibi nişanlandım çeyizlerimi falan aldım,ama ne olucak o çeyizler bana gene lazım olucak atmıyacam ya..bende nişanı attığım ilk zamanlarda senin gibi çok isyan ettim,allahın gücüne gitmesin,dedim ben bunları hakedecek ne yaptım...ama zamanla herşeyi unuttum,he gene o insanla karşılaştıkça yaralarım tazelenmiyormu,tazeleniyor..ama yapacak bişey yok sabır et,allaha ellerini açıp dua et,rabbim sabrını veriyor herşeyin..allah bir an önce sıkıntılarını alıp,seni refaha erdirsin inşallah...

ne demem gerekir bilemedim.galiba yaşayan biliyor anlıyor.yaşamayanda ne derim nasıl diye kararsız kalıyor.allah yardımcın olsun başka diyecek birşey yok

aradan 2 yıl geçmiş benzeri benimde başımda şuan aldığın karardan pişman oldunmu atlatabildin mi bu olayları şuan başkası warmı hayatında nasıl süreçlerden geçtin yardımcı olurmusun hatırlatmak istemezdim ama çaresizim bende

Back
X