- 5 Temmuz 2007
- 631
- 74
- 623
- 47
- Konu Sahibi papatya0683
ben tekrar öle bi heyecanı yaşamayacakmışım gibi gelio ..onla olan güzellikleri onda sewdiğim şeyleri başkasıyla yaşayamacakmışım gibi gelio ..onu çok özlüyorum hemde çok ama bitaraftan nefret...okadar büyükki beni ortada bıraktı ..ailesinin tek lafına baktı..benden vazgeçmyecekti hani ..bu saatten sonra kime güwenebilirim bn artık bilmiyorum..ya sewgi baştan yine yeniden...
Durumunu gördüm dayanamadım yazdım. Bu durumdan bende geçtim sanki hiç birşey eskisi gibi olamayacak gibi. O dönemde gittiğim psikologum bana bir yöntem öğretti. Çok işime yaradı seninde yarayacağına eminim. Kendine bir defter al sırf bu iş için. İlk önce aklından geen düşüncesyi yaz ( bu çarpıtılmış düşüncedir. yani hiç bir gerçek payı olmayan.) Sonrada mantıklı savunma yap. Bunun için defterin sayfasını 2 ye ayrır. şimdi sana örnek vereceğim. Bu benim yaptığım bir çalışma
1- .... gittikten sonra hayatın anlamı kalmadı. Bir daha onun gibisini bulamayacağım. Bu hayat boş (çarptılmış düşünce)
1-...... hayatımda güzel yer kapladı evet. Gitmek istedi gitti. Kalması için ben elimden geleni yaptım. Ve onu hayatımdan uzaklaştıracak birşey yaptığımı sanmıyorum. Bu onun tercihiydi. Hayat onsuzda yaşanır. Ondan önce gayet iyi yaşıyordum (mantıklı savunma)
2-..... Üstüne çok düştüm ilgimle boğdum benden sıkıldı ve kaçtı. Ben tam bir aptalım (çarpıtılmış düşünce)
2-..... Ben ona sadece ilgimi ve sevgimi gösterdim. O ilgisizdi benim ilğim gayet normaldi. Herkes önemsenmek ister. Bunu algılayamadıysa bu onun sorunu. Kişiliğimi değiştirmek zorunda olduğum bir ilişkide zamanla beni üzecekti. Hem bu huymdan hoşlanan bir çok insan mevcut hayatımda (mantıklı savunma)
bunu yapmamızın nedeni kim ne derse desin sana kendi düşüncelerinden başka hiçbirşey zarar veremez. Kendi düşüncelerin en büyük düşmanındır seni dibe çeker. ne zaman aklından bu cümleler geçse hemen defteri al yaz. Yazmak en etkili yöntemdir. Yazı zamanla mantıklı savunmanın beynine işlenmesine ve daha sağlıklı düşünmene neden olacaktır. Ben bu yöntemle 1 haftada kendime geldim. Çevremdeki bir çok arkadaşımada bu basit tekniği öğrettim basittir ama hayat kurtarır

Son düzenleme: