• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımdan ayrılmak...bugun karar vermem lazım:(

kızlar bana dua edin başkasına edilen dua kabul olurmuş.:(
hala ve hala kararım yok ikilimdeyim ve cook yıpranıyorum sanki yaşlandım kaç gündür öyle bişeyki..

bunu bize sormak yerine eşinize söylemelisiniz.
bu konuda çok rahatsız olduğunu ayrılmayı bile düşündüğünüzü söyleyin.
devam edebilmek için de psikiyatr ile görüşmesini şart koşun.
böylece sinirini nasıl bastıracağını öğrenicek.
hepimiz için sinirlendiğimizde karşımızdakine hakaret etmek çok kolay,
insan kendini tutuyor, ama tutamayada bilir bence
gerekli destekle üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum.
tabi olayların ayrıntısını bilmiyorum eğer sevginiz ve SAYGINIZ hala devam edebiliyorsa.

evet olayın içinde oldugumdan duygularımla hareket ettiğimden objektif bakamıyorum. zaten normalde de duygusal bir yapım var.
o yüzden sizlerle paylaşmak objektif bakış açıları edinmek istiyorum.
mesela anneme anlattığımda kızı olduğumdan beni koruyo tabiki taraf tutamıyor haklı olarak.
bir de istememesi eklenince daha da beter..
o nedenle sizlerle paylaşıyorum

canım merhaba öncelikle nikahınız ve sonunuz inşallah hayırlı biter, çünkü dile kolay 7 yıl verilmiş bir emek var ortada eşinin durumu ise canım bence imzayı attıkdan sonra erkeklerin sorumlulukları arttığı nçin 360 derece dönebiliyorlar benim eşimde öyle olmuşdu çıkdığımız yıllarda pamuk gibiydi evlendik o pamuk adamdan eser kalmadı sanki kendide söylemişdi çıkmakla evlendikden sonraki hayat başka oluyomuş dedi bu yüzden bir anda kestirip atmayın derim bence biz burda ne desek boş çünkü en iyi kararı verecek olan yine sensin ama inşallah sonunuz hayırlı biter

canım merhaba öncelikle nikahınız ve sonunuz inşallah hayırlı biter, çünkü dile kolay 7 yıl verilmiş bir emek var ortada eşinin durumu ise canım bence imzayı attıkdan sonra erkeklerin sorumlulukları arttığı nçin 360 derece dönebiliyorlar benim eşimde öyle olmuşdu çıkdığımız yıllarda pamuk gibiydi evlendik o pamuk adamdan eser kalmadı sanki kendide söylemişdi çıkmakla evlendikden sonraki hayat başka oluyomuş dedi bu yüzden bir anda kestirip atmayın derim bence biz burda ne desek boş çünkü en iyi kararı verecek olan yine sensin ama inşallah sonunuz hayırlı biter

inşallah cnm inşallah:(

üzülmekten harab oldum resmen ya. hayallerim kapkara oldu.
şimdi devam etsem bi dert etmesem ayrı dert.
etsem, annem üzülücek kızıcak belki haklı da cıkıcak ilerde.
etmesem ben ayrıldım diye üzülüp püşman olucam (çünkü evet kötü yanlarından bahsettim ama ayrılınca hep iyi yanları aklıma gelicek özlicem dayanamıcam)

yani iki ucu da kötü.. kötü..

acımasız olmaya gerek yok kimseye göre karar vermicem tabiki herkes gibi bende paylaşıyorum. izin verirseniz....tsk yorum için.

ben de herkes gibi medenice size fikrimi söyledim tepki göstermenize gerek yoktu. ayrıca görülüyor ki sinirlerine hakim olamayan yalnızca eşiniz değil

ben de herkes gibi medenice size fikrimi söyledim tepki göstermenize gerek yoktu. ayrıca görülüyor ki sinirlerine hakim olamayan yalnızca eşiniz değil

tepki gösteren ben değil derdimi paylaştığım için sizsiniz. begenmiyorsanız veya yardımcı olmak istemiyorsanız yorum yapmayın zorunda değilsiniz kimse sizi zorlamıyor.ayrımına varın lütfen. inanın sizle tartısıcak gücüm yok. ÇOK yardımcı oldunuz sağolun.
destek olan yanımda olan arkadslarıma tesekkur edrim tek sunu söylüyorum YAŞAMADAN ANLAYAMAZSINIZ.

bu arada gamze arkadasım artık benim konuma yorum yapmazsanız daha mutlu olucam. zaten üzgünüm yeterince ve benim derdim bana yeter. tekrar tskler desteginiz için..

kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var. öncelikle baştan anlatmaya başliyim. nişanlımla 7 sene süren bir ilişikimiz oldu ve nişan kararı aldık. ardından ben, okul tayinimi hızlandırmak amacıyla bu temmuzda nikah kıydık. daha düğün falan olmadı. ama n,kahtan sonra bana karşı davranışları cok değişti. yani onda bir sinir problemi var ve bunu çözemiyor , sinirlenince bana ağzına geleni söylüyor hakaret vb., ama iyiyken de çok iyi melek gibi davranıyor ve bu iyi tarafını gördükçe ondan vazgecemiyorum onu seviyorum çok. kötü tarafını gördükçe de sinir oluyorum ben naptım diyorum.

acele karar vermem gerek, cünkü atama oldu ve eger ayrılma kararı alırsam benim hemen yarın boşanma dilekçesi sunup bu atamayı iptal ettirmem ve eski okuluma devam etmem lazım(ben doğuda görev yapıyorum).

yani ya bu yola devam ya da bitti deyip boşanma dilekçesiyle eski görev yerime dönmek...

çıkmazdayım arkadaşlar günlerdir kafayı yicek gibi oluyorum. ayrılamıyorumda devam da edemiyorum:(( ben napıcam??

merhaba arkadaşım;
öncelikle şunu belirteyim ki konunuzu ve tüm yorumları sonuna kadar okudum. ben de eşi sinirli bir insan olarak size nacizane birkaç öneride bulunmak istiyorum

ben de nişanlı iken eşimin fevri çıkışlarına şahit olmuştum, fakat evlenince bu sinirin beklediğimin çok daha ilerisinde olduğunu farkettim. bir süre sonra eşimle iletişim kuramaz hale geldik. o herşeye öfkeleniyor, ben de sürekli onun öfkesinin üzerine gidiyordum. bu durum çekilmez bir hal aldığında artık dayanamayacağım dedim ve ailemi arayarak göz yaşları içerisinde olanları anlattım. ertesi gün annem ve babam geldi. ikisi de çook üzgünlerdi. eşimin onların neden geldiğinden bile haberi yoktu ve ben gitmek istiyordum. eşimin evde olmadığı bir vakit babam beni karşısına aldı ve şöyle dedi:

bak kızım eşin bir kaza geçirse ve yatalak olsa sen bu adamı bırakacak mıydın. ben de tabiki hayır diye cevap verdim. bunun üzerine babam dedi ki öfke de insanı saran bir hastalık gibidir. neden onu tedavi etmeye çalışmaktansa eşini bu hastalığa mahkum olarak terk etmek istiyorsun. sen benim kızımsın, canımdan da ötesin. gidelim dersen iyi düşün, bir daha gelmemek üzere çıkalım bu evden. ama şunu unutma bu hayatta karşına asla mükemmel insan çıkmaz. bir başkası belki öfkeli olmaz ama cimri olur, içkisi kumarı olur...

bu konuşma dün gibi aklımda. üzerinden bir buçuk yıl geçti. gerçekten çok çaba harcadım, bazen kendimden taviz verdim, üzüldüm... ama şimdi eşim psikolojik destek alıyor ve ilaç kullanıyor. yine saçma sapan şeylere öfkelenip kalbimi kırdığı oluyor ama böyle zamanlarda sadece sessiz kalıyorum. emin olun daha sonra hatasını anlıyor ve bana da bunu bnir şekilde belli ediyor.

bazı arkadaşlarım belki tepki gösterecek, neden biz onları alttan alıyoruz kahır çekiyoruz diyecek... ama anlatmak istediğim bu değil. sadece düşünün, eşinizi yahur eş adayınızı iyileştirmeyi ve onunla bir ömür bu yola devam etmeyi göze alacak kadar çok seviyor musunuz? ama bunu düşünürken şunu da unutmayın, belki de tüm benliğini kaplayan o kötü hastalık tedavi olmak yerine daha da kötü bir hal alacak. tüm bunlara rağmen evet diyorsanız ya da hayır sorunuzun cevabına ulaştınız demektir. iyi akşamlar...

Arkadasim madem seviyorsun, özünde de iyi bir insan olduguna inaniyorsun ayrilma...
Kendini yipratip surekli dusunmeye de son ver... Sevdigin insan ile evlenmissin kagit uzerinde de olsa
ve korkularin yuzunden ayrilirsan askin saplantiya donusup omur boyu pismanlik duyup kendini su ankinden bin kat betere yemene sebep olabilir.
Annen istemiyor olabilir ama siz zaten nikah kiymissiniz ve sen seviyorsun, konus nisanlinla bana sakin bir daha bu tarz yaklasma senden uzaklasmama sebep oluyor seklinde ikna edici konusmalar yapabilirsin. Ben boyle bir durumda olsam ayrilmayi tercih etmezdim, bu durumu duzeltmeye calisirdim...
Haa dugun yapip ayni evi paylastiginizda yine ayni seyleri yaparsa bunu o zaman dusunursun, ya daha kotu olursa, ya hakaretlere kufurlere devam ederse diye kotu seyler dusunup durmamalisin... duzeltmeye calis, yedi yildan bahsediyoruz yazik esinin bir zaafi yuzunden (ki duzelebilecegine inaniyorum) kestirip atma bence.

bir insanin gercekten evli olmasi icin ayni evi paylasmasi ayni yatagi paylasmasi gerekiyor
bu durumda kanunlarda bile nikah iptali diye birsey varsa niye biz simdi sen evlisin diyoruz bu bayana zorla
belliki aralarinda hic birsey gecmemis bir imza sadece böyle evlimi olunuyor yada kim kendini böyle evli hisseder
nisanlim demesi bu sebebten ..

yerinizde olsam pabuc birakmazdim madem nikahtan sonra degisti o artik evlendikten sonra dahada degisecektir
nikahinizin iptalini isteyin ona boyun eymek zorunda degilsiniz nikahiniz var diye

belli bir süre sonra strese giriliyor bu yüzden bu sekilde davranmış olabilir. zamana bırakın. farkına vardi iyi diyorsunuz biraz oluruna bırakın. bu arada forma konu açtıysanız herkesin fikrini almak içindir sen yaz sen yazma deme hakkınız yoktur.(gamza hnm siz yazmayın demişsiniz) bu çok yanlış insanlar yorumlarını sizin için yapıyor. herkes sizin istedğiniz gibi cevap vermek zorunda olsa bu sekilde forumlar olmazdı

bir insanin gercekten evli olmasi icin ayni evi paylasmasi ayni yatagi paylasmasi gerekiyor
bu durumda kanunlarda bile nikah iptali diye birsey varsa niye biz simdi sen evlisin diyoruz bu bayana zorla
belliki aralarinda hic birsey gecmemis bir imza sadece böyle evlimi olunuyor yada kim kendini böyle evli hisseder
nisanlim demesi bu sebebten ..

yerinizde olsam pabuc birakmazdim madem nikahtan sonra degisti o artik evlendikten sonra dahada degisecektir
nikahinizin iptalini isteyin ona boyun eymek zorunda degilsiniz nikahiniz var diye

tesekkur edrim öncelikle
evet zaten annem ve ablam da aynı şekilde düşünüyo, kagıt üzer,nde diyorlar, ilerde aynı evi paylsşınca pişman olup ayrılmak istediginde daha cok üzülürsün diyolar. ben de onlar haklı cıkacak diye korkuyorum. ayrıca sunu da söylyim ben nişanlıma ayrılık konusunu biraz açmaya calılşmıstım bakalım tepkisi ne olacak diye, o da dediki (bunu utanıyorum söylerken ama) evlendikten sonra yani aynı evi paylaştıktan sonra boşanma olmazmış. böyle bir düşünceye sahip beni esir tutucak herhalde

peki eşinizin bu hareketleri nikah yapıldıktan sonra mı aklınıza geldi evlenmeden önce aklınızı neredeydi bir de nişanlım yazmışsınız o sizin nişanlınız değil resmi nikahlı kocanız ve siz şu an evlisiniz nişanlı değil allahım yaa bir de öğretmen yani düşüncelere bak nikah kıyılmış kendini nişanlı sanıyor hala pes:14:

peki eşinizin bu hareketleri nikah yapıldıktan sonra mı aklınıza geldi evlenmeden önce aklınızı neredeydi bir de nişanlım yazmışsınız o sizin nişanlınız değil resmi nikahlı kocanız ve siz şu an evlisiniz nişanlı değil allahım yaa bir de öğretmen yani düşüncelere bak nikah kıyılmış kendini nişanlı sanıyor hala pes:14:

aklım nerdeydi derken?? konuşmalarınıza dikkat edin.
evet nişanlıyım diyorum çünkü birlikte olmadık anlatabildimmi??
evet öğretmenim ve gurur duyuyorum mesleğiyle insanları yargımak da neyin nesi??
anlamıyorum sizi gercekten anlamıyorum. insanlar üzgünken üstüne gelmek ne kadar cok hosunuza gidiyor tebrik ederim sizi...

aklım nerdeydi derken?? konuşmalarınıza dikkat edin.
evet nişanlıyım diyorum çünkü birlikte olmadık anlatabildimmi??
evet öğretmenim ve gurur duyuyorum mesleğiyle insanları yargımak da neyin nesi??
anlamıyorum sizi gercekten anlamıyorum. insanlar üzgünken üstüne gelmek ne kadar cok hosunuza gidiyor tebrik ederim sizi...

beraber olmamanız bizi alakadar etmez ama siz resmi nikahlısınız cinsel birliktelik yaşamayınca nişanlı sayılmıyorsunuz yani ayrılmak istiyorsanız mahkemeye gidip boşanıcaksınız yüzüğü çıkarıp nişanı atıyorum diyemezsiniz ve öğretmensiniz derken bunu algılayabilecek kapasiteye ve eğitime sahipsiniz demek istedim yani konunuz saçma geldi madem şüpheleriniz vardı nikah kıyılmadan düşünecektiniz artık iş işten geçmiş siz geriden takip ediyorsunuz sanırım neyse başarılar size

Bende nikahliyken "nisanli " olma olayina katilmiyorum ama konumuz bu degil neyse..

Okudugum kadariyla bugün bir karar vermen gerekiyordu ( tayini degistirme acisindan ) ancak daha verememissin.
Burada bizlerden fikir almak istemeni cok iyi anlyiroum. Örnekler falan ariyorsun durumunla ilgili.
Ancak bu karar basit bir karar degil ki bir güne sigdirasin ya da buradan aldigin fikirlerle bir sonuca varasin.
Baska örnekler var mi diye soruyorsun. sekerim her insan bir degil ki.
Ayni evde yetisen iki kardes bile biribirine tamamen zit özellikte olabiliyorken baskasinin esinin durumu ile kendi esini kiyaslama bence.

Degisir diyen de var degismez diyen de ...

Nisanlini 7 yildir en iyi taniyan sensin. Neye tepki verdigini en iyi de sen bilirsin.
Eger bu sekilde davranislarini cekebileceksen ne ala devam edeceksin
ama yok ben cekemem diyorsan yol yakinken bitireceksin.
Yani bu, senin esinle iligli bir durum degil, o zaten böyle.
Olay sende bitiyor birlikte yasamaya basladigin zamanda buna katlanabilrecek misin
yoksa katlanamayacak misin?
Senin buna karar vermen lazim ki maalesef hicbirimiz bu konuda sana yardimci olamayiz.

Back
X