• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımdan ayrılmak...bugun karar vermem lazım:(

yani inanın sizi hiç anlamıyorum evlilik bu kadar ciddiyetsiz bir kurum mu ki '' acele karar vermem lazım fikir verin '' gibi şeyler yazabiliyorsunuz. ne yani burada ayrılın deyince ayrılacak beraber olun deyince devam mı edeceksiniz zaten böyle kararlarla alınan evlilik nasıl olur o da ayrıca tartışma mevzu
acımasız olmaya gerek yok kimseye göre karar vermicem tabiki herkes gibi bende paylaşıyorum. izin verirseniz....tsk yorum için.

kesinlikle etkilemek istemem ama sinrilendiği zamn hakaret ettiği içinmi vazgeçiyorsunuz...yoksa aşkınızmı bitti ona karşı.....
bnmde eşim ilk evlendiğimizde çok agresif tavırlar sergiliyordu...sonradan çok değişti şimdi pambik gibi :))

kararınız eğer bitirmekten yana olursa ....yolun burasından dönmek daha mantıklı...evlilik kağıt üzerinde olan bişi değildir...aynı evi paylaşmak aynı yastığa başkoymaktır...boşansanız bile nüfus cüzdanına artık dul yazılmıyor bekar yazılıyor..

7 senedir nasıl tanımassın bir insanı bu farkları görmessin (kültür para kafa yapısı ) uymadıgını düşünüyo. sana layık degil siz anlaşamazsınız cnm sen kaç yaşindasın zaman cabuk geciyor başkası ile bir ilşkiye başlamak daha zor 7 seneden sonra

kesinlikle etkilemek istemem ama sinrilendiği zamn hakaret ettiği içinmi vazgeçiyorsunuz...yoksa aşkınızmı bitti ona karşı.....
bnmde eşim ilk evlendiğimizde çok agresif tavırlar sergiliyordu...sonradan çok değişti şimdi pambik gibi :))

kararınız eğer bitirmekten yana olursa ....yolun burasından dönmek daha mantıklı...evlilik kağıt üzerinde olan bişi değildir...aynı evi paylaşmak aynı yastığa başkoymaktır...boşansanız bile nüfus cüzdanına artık dul yazılmıyor bekar yazılıyor..

hayır hala seviyorum zaten ondan bu kararsızlığım kalbimi mi aklmımı (ve ailemi) dinliyim diyorum..
kızınca hakaret vb ettiği için ilerde de devam ederse her sinirlendiginde yaparsa öyle diye geriadım atıyorum.

Cevapları okumadan yazıyorum,
size bu nikahı yapmanız için zorlayan olmadı değil mi?
7 senedir tanımışsınızdır muhtemelen eşinizi, bir imzadan sonra mı değişti bu adam böyle ?
Tamam evlilik stresini erkekler yaşar, bizden daha fazla hatta, ama hakaret olayına kafam takıldı.
Evlenmeden önce gerçekten hiç mi yaşamadınız bu tür durumları ?

Ayrıca hemen karar vermekle olmaz bu işler, evlilik öyle bugün evlendim yarın boşanacağım denilen türden bir kurum değildir,
eğer o nikah masasına oturmuşsanız aklınızda soru işareti kalmamış demektir.
Bir oturun konuşun, derdini anlamaya çalışın, çözemeyeceğiniz bir şey yok ki.
Koskoca 7 sene yahu . .

Son düzenleme:
7 senedir nasıl tanımassın bir insanı bu farkları görmessin (kültür para kafa yapısı ) uymadıgını düşünüyo. sana layık degil siz anlaşamazsınız cnm sen kaç yaşindasın zaman cabuk geciyor başkası ile bir ilşkiye başlamak daha zor 7 seneden sonra

ben sevdim ve diger etkenleri göz ardı ettim sevgimin peşinden gittim ve o da aynı şekilde. oyüzden bu zamana kadar geldi.
25 yaşındayım cnm. başkasıyla olmaz dimi evet doğru zaten onu unutamıyacagım için kimseyi sevemem :(

hayır hala seviyorum zaten ondan bu kararsızlığım kalbimi mi aklmımı (ve ailemi) dinliyim diyorum..
kızınca hakaret vb ettiği için ilerde de devam ederse her sinirlendiginde yaparsa öyle diye geriadım atıyorum.

Ama sana tavsiyelerde bulunuyor burdaki insanlar devam etmesini istersen psikologa gidin gibi..Sen bitmesini istemesen çözümede odaklanabilirdin,nasıl olur,tedavi süreci nasıldır,eşimi psikologa gitmeye nasıl ikna ederim gibi sorularla bu çözümü araştırabilirdin..
Kırmak istemiyorum ama ben böyle düşündüm..:97:

Son düzenleme:

ben senin yerinde olsam .....
onunla konuşurum ve düşüncelerimi söylerim böyle devam edemeyeceğimi böyle devam ederse boşanma davası açıp.taynimi durdurcağımı söylerim...
verdiği tepkilere görede kararımı veririm .....

Cevapları okumadan yazıyorum,
size bu nikahı yapmanız için zorlayan olmadı değil mi?
7 senedir tanımışsınızdır muhtemelen eşinizi, bir imzadan sonra mı değişti bu adam böyle ?
Tamam evlilik stresini erkekler yaşar, bizden daha fazla hatta, ama hakaret olayına kafam takıldı.
Evlenmeden önce gerçekten hiç mi yaşamadınız bu tür durumları ?

Ayrıca hemen karar vermekle olmaz bu işler, evlilik öyle bugün evlendim yarın boşanacağım denilen türden bir kurum değildir,
eğer o nikah masasına oturmuşsanız aklınızda soru işareti kalmamış demektir.
Bir oturun konuşun, derdini anlamaya çalışın, çözemeyeceğiniz bir şey yok ki.
Koskoca 7 sene yahu . .

nikahtan önce de sinirli tavırları vardı ama hakaret etmezdi.
bunca seneyi ben de silip atamadığımdan deliriyorum zaten. niye böyle oldu çok üzülüyorum ben istermiyim ayrılmak. konuşuyorum günlerdir. az önceki msjımd da belirttim. bugun artık patladı günelrdir sorgulıuyosun gel yasa da gör dedi yoruldum dedi ne yapsam mutlu edmiyorum dedi ( ben onu ilerde de mi böyle yaparsın gibi sorular sordum günlerdir) napiyim şüphelerimi paylaşmak istedim. tabi o öyle bişey olmayacagını yanındayken kıyamayacagını uzakta oldugundan böyle oluyor diyor.
bilmiyorum. biribirimizi çok seviyoruz ve o masaya oyüzden oturdum ben. ama şimdi neler oluyor bilmiyorum....

Ailende nişanlına/eşine olumlu gözle bakmıyorlar..büyüklerinin fikirlerini dikkate almakta fayda görüyorum..ayrıca kalbinle mantığım arasında gidip geliyorum demişsin..ilerde de böyle sinir, hakaret boyutuna gelirse işler ne mantığın kalır ne kalbin benden söylemesi..

nikahtan önce de sinirli tavırları vardı ama hakaret etmezdi.
bunca seneyi ben de silip atamadığımdan deliriyorum zaten. niye böyle oldu çok üzülüyorum ben istermiyim ayrılmak. konuşuyorum günlerdir. az önceki msjımd da belirttim. bugun artık patladı günelrdir sorgulıuyosun gel yasa da gör dedi yoruldum dedi ne yapsam mutlu edmiyorum dedi ( ben onu ilerde de mi böyle yaparsın gibi sorular sordum günlerdir) napiyim şüphelerimi paylaşmak istedim. tabi o öyle bişey olmayacagını yanındayken kıyamayacagını uzakta oldugundan böyle oluyor diyor.
bilmiyorum. biribirimizi çok seviyoruz ve o masaya oyüzden oturdum ben. ama şimdi neler oluyor bilmiyorum....

Ben eşinizin sorun yaşadığını düşünüyorum,
psikolojik falan değil, tamamiyle birşeylerin stresi, sıkıntısı.
Kendiside demiş size zaten yoruldum diye.
Sizde bu durumda dahada sorgulamayın, yardım etmeye çalışın, yanında olduğunuzu hissetsin oda.
Madem birbirinizi çok seviyorsunuz bu sınavdan da geçmeyi başaracaksınız.

kesinlikle al karşına çek konuş. bu şekilde devam ederseniz mutsuz bir birliktelik ve sonucu
saygısızca biten bir evlilik olur yinede sen bilirsin tabi allah yardımcın olsun canım.

Ama sana tavsiyelerde bulunuyor burdaki insanlar devam etmesini istersen psikologa gidin gibi..Sen bitmesini istemesen çözümede odaklanabilirdin,nasıl olur,tedavi süreci nasıldır,eşimi psikologa gitmeye nasıl ikna ederim gibi sorularla bu çözümü araştırabilirdin..
Kırmak istemiyorum ama ben böyle düşündüm..:97:

rica ederim kırılmadım. ben ona dedim gcen gun git bi psikoloğa tedavi ol sinirlenince naptıgını bilmiyorun dedim, üzülüyorum bu şekilde dedim. o da dediki ben sen tedavi edersin. nasıl yani ben seni tedavi nasıl ediyim uzman görmesi lazım dedim. yok sen yanımda olunca gecer diyo da başka demiyor.
oyüzden psikolog demiyorum artık ona.

7yıldır konusmussunz nikahtan sonada biraz deişmiş belki dügün tayin işinden sıkıntılar olabilir bu sebepten agresifleşe bilir eger size şiddet yoksa karsınıza alın ve konusun sinirli olmadıgı zamanlrda melek gibi demişssiniz tek kusuru bumu yoksa baska varmı?eger buysa size tek sölüycegim kusursuz insan yoktur herkesin bi kusuru vardır herkes 4x4lük deilki bence buda melek gibi dediginz için hergüzelin bi kusuru vardır onuda öle kabul edebilirsinz inanın bugun bu sebepten ayırılırsınz yarın karsınıza daha beteri cıkabilir(allah muhafaza)bide böle düşünn derim nacizane fikrim inaınn benm eşimde cok iidir ama sinirlerinnce agzına geleni söler kırar.onu sinirlendirmemeye calısıyorm olaki sinirlendi gözüne görünmüyorum zati kendi sakinleşiyo :) ve olay tatlıya baglanıyo :60:

kesinlikle al karşına çek konuş. bu şekilde devam ederseniz mutsuz bir birliktelik ve sonucu
saygısızca biten bir evlilik olur yinede sen bilirsin tabi allah yardımcın olsun canım.

günlerdir ayrılacagımı anladığından iyi davranıyor, alttan alıyor. bende onu sorguluyorum hep kafamdaki soru işaretlerini ona aktarıyorum. bugun artık patladı ve yoruldgunu söyledi, sorgulama artık dedi yasa da gör dedi ( yani mutlu edicem sormana gerek yok demek istiyor).

bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama okuyorum yazdıklarınızı öğlenden beri;
sanki siz birazda aileniz istemediği için ikilemde kalmışsınız..
yani aileniz istemiyo, bide üstüne bu sinirli tavırlar gelince; sizde artık bitirme noktasına gelmişsiniz gibi geldi..
eğer ailenizde olumlu baksa, sevdiğiniz için bu siniri bu kadar yıl idare ettiğiniz gibi yine idare ederdiniz sanırım..
aile çok etkiliyo bende yaşadım bazı şeyler ve ailenin sözünün dinlenmesi taraftarıyım ama ben pek dinlemedim sözlerini..
sonuçta onu benim kadar iyi tanımıyolar diye düşündüm..
bilmiyorum siz ailenize ne kadar hak veriyosunuz ama dediğim gibi ailenin dediklerinide gözardı etmemek lazım aslında..

bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama okuyorum yazdıklarınızı öğlenden beri;
sanki siz birazda aileniz istemediği için ikilemde kalmışsınız..
yani aileniz istemiyo, bide üstüne bu sinirli tavırlar gelince; sizde artık bitirme noktasına gelmişsiniz gibi geldi..
eğer ailenizde olumlu baksa, sevdiğiniz için bu siniri bu kadar yıl idare ettiğiniz gibi yine idare ederdiniz sanırım..
aile çok etkiliyo bende yaşadım bazı şeyler ve ailenin sözünün dinlenmesi taraftarıyım ama ben pek dinlemedim sözlerini..
sonuçta onu benim kadar iyi tanımıyolar diye düşündüm..
bilmiyorum siz ailenize ne kadar hak veriyosunuz ama dediğim gibi ailenin dediklerinide gözardı etmemek lazım aslında..

sen beni anlattın.. tüm bu cümleler benim içimdekilerin toplanmış hali..
tsk ederim tubii. çok iyi analiz etmişsin
evet aynen ama aynen böyle.

sen beni anlattın.. tüm bu cümleler benim içimdekilerin toplanmış hali..
tsk ederim tubii. çok iyi analiz etmişsin
evet aynen ama aynen böyle.

bende nişanlıyım ve ailemle ilgili bu tarz sıkıntıları yaşadığım bi dönemden geçiyorum..
sanırım bu yüzden anlıyorum seni :61:
ve üstelik benimde nişanlım sinirlenince çok fena oluyo..
bu sitede yazılan evlilik problemlerini okuyunca benimde kafam çok karıştı..
ama ben onu çok seviyorum ve sinirden başkada bi sorunu yok, şiddet vs kesinlikle yok çok şükür..
diyorumki, her insanda bi kusur var, bende çok kaprisliyimdir mesela, bazen acırım nişanlıma :27:
ama yavaş yavaş birbirimizin kötü huylarını törpülüyoruz..
o mesela artık olaylar karşısında biraz daha az tepki vermeyi, sabretmeyi sakin kalmayı öğrenmeye başladı..
sinirlenincede konuşmuyoruzki birbirimizi kırmayalım diye..
bunlar aşılacak şeyler; daha öncede yazdım, evlilik iki mükemmel insanın birleşip sonsuza kadar mutlu mesut yaşaması değilki zaten..
aile meselesindede ben nişanlımı tanıyorum, bizimde uzun bi flört dönemimiz oldu; ailemin kızdığı bazı şeyler var ama biz birbirimize bi söz verdik,
bu yola çıktık ve siniri yada ailemin kızdığı birkaç davranışı için (bu davranışların dozu elbette önemli) ben verdiğim sözden dönüp nişanlımı yarı yolda bırakamam..
bilmiyorum ben böyle bakıyorum kendi ilişkime..

ailelerin karşı geldiği ilişkiler dahada inada biniyor cazip geliyor.eskiden birisi vardı annem hiç istemedi.çok farklıydık hemde her anlamda.annem gözünü aç kendin gör bazı şeyleri dedi.ben benden çıktım başka birinin gözüyle baktım ona.oturması kalkması,konuşması,kabalıkları hatta yemek yiyişi bile öyle itici geldiki.aman yarabbi dedim bitti gitti..iyikide bitmiş.uzun süredir birlikte olduğum mutlu olduğum biri var şimdi.tartışmalarımız tabi oluyor hatta bugün bile oldu çok ağladım.herzaman toz pembe olmuyorki.senin eşininde vardır belki sorunları.7 yılı hemen çöpe atma.al karşına bi güzel konuş

Back
X