• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlimin abartili cocuk istegi.

bencede canim ya,
cocuk icin degil sadece evlenmek icinde yasin kucuk degilmi. Ben 29 da evlendim acaba benmi cok gec kaldim ki.:26:
Zaten zamani gelince evlenir evlenmez hemencikde bebek yapmaya karar verdik, hicdusunmedik bile yasi basi :49:

Al benden de o kadar..
Yas hem cocuk, hemde evlilik icin kücük aslında.
:24:

yok artik yas 22 evlilik icin neresi kücük.. sizde abartmissiniz bence.. :19:

bana göre 25 den sonra evlenmek icin cok gec kalinmistir.. hersey genclikte güzeldir evlilikte, cocuk dogurmakta..

tabiki cocuk dogurmak icin erken genc ama evlilik icin kesinlikle genc ve erken bir yas degil bu.

yok artik yas 22 evlilik icin neresi kücük.. sizde abartmissiniz bence.. :19:

bana göre 25 den sonra evlenmek icin cok gec kalinmistir.. hersey genclikte güzeldir evlilikte, cocuk dogurmakta..

tabiki cocuk dogurmak icin erken genc ama evlilik icin kesinlikle genc ve erken bir yas degil bu.

21 yaşımdayım daha okulum var.
Akabinde iş.Evlilik için birikim lazım.Ailemin iyi durumu olur kötü durumu olur belki o zaman gelince durumu kötü olacak yardım edemeyecek?
Neden onları güç durumda bırakayım?
Kendi evimi,yuvamı evleneceğim adamla beraber çalışarak,didinerek kurmak isterim.
Evlilik çok büyük sorumluluk.
Okul biter bitmez hem iş hayatı hem evlilik ikisi de yepyeni hayatlar insan depresyona girer.
Neden kendimi hemen bu sıkıntıya atayım ki?Bir deneyimim olmalı hayatta ki evleneceğim insanı daha iyi seçebileyim.

Bir insanın 22 yaşındaki düşünceleri ile 25 yaşındaki düşünceleri arasında çok fark olur.Bu da başlıbaşına bir olay.
Kuzenim 24 yaşında.Hala hazır hissetmiyor kendini evliliğe.İki senelik üniversiteden mezun oldu işti askerdi daha maaşı yeni 1000 Tl oldu.Ailesinin durumu malum.

Bir başka kuzenim 27 yaşında evlendi.Altı sene bekledi sevdiği insanı.O kadar seneye rağmen bazı şeyleri çok gözardı ettiğini her fırsatta belirtir kendisi.

bence yasın ewlenmeye musaıt cnm we cocuk ıcın nısanlın haklı bana gore tabi ewlenır ewlenmez olmaz ama bıraz zaman gectıkten sonra olmalı kı cocugunuzun buyudugunu ewlılıgını ws saglıgınızda gorun .onun ılerıkı yaslarını gorursunuz ne guzel olur:6: 30undan sonra dusunuosun ama kocann yası ozaman 35 olcak cocugun 20 yasındayken sen 50 yasında olcaksın bu ıyı degıl bence:19:

tüm bunları düşünmek için o kadar erkenki.bi evlenin bakalım bir iki sene korundun diyelim belki sende heveslenmeye başlayacaksın ne belli. hem çocuk dediğin şey öyle hemen her istediğin anda olmuyor.bu konuda hiç plan yapmaya kalkma güya ben o kadar plan yapmıştım .2010 baharında ya da yazında hamile kalıp 2011 mart nisan gibi doğsun istemiştim.hani ne oldu şimdi oturmuş aşılamamım sonucunu bekliyorum.

Son düzenleme:
yarının garantısı yok kı kaldıkı evlenmeden evlılıge yön vermeye calısıyorsunz zaten bebekte öyle kolay kolay olacak bir sey degıl 24 ten önce yapma bence senın ıcınde erken dogum zararlı olabılr

ben hep evlenir evlenmez çocuk yapıcam derdim. 24 yaşında evlendim fakat eşim 2 yıl sonra yapalım çok erken hem evliliğimiz otursun dedi tamam dedim. 1 yıllık evli bile değildik ben bebek istiyorum dedi ben zaten dünden razıyım. ilk ay denedik olmadı sonra ben safra kesesi ameliyatı oldum 7 ay korunma süreci dedi doktor. mecbur bekledik 7 ay. süre bitti deniyoruz deniyoruz olmuyo doktora gittik meğer bende problem varmış. 1 yıldır hamile kalmaya çalışıorum ve önümüzdeki ay tüp bebek yapıcaz. malesef hayat planladığınız gibi gitmeyebilir.

ben hep evlenir evlenmez çocuk yapıcam derdim. 24 yaşında evlendim fakat eşim 2 yıl sonra yapalım çok erken hem evliliğimiz otursun dedi tamam dedim. 1 yıllık evli bile değildik ben bebek istiyorum dedi ben zaten dünden razıyım. ilk ay denedik olmadı sonra ben safra kesesi ameliyatı oldum 7 ay korunma süreci dedi doktor. mecbur bekledik 7 ay. süre bitti deniyoruz deniyoruz olmuyo doktora gittik meğer bende problem varmış. 1 yıldır hamile kalmaya çalışıorum ve önümüzdeki ay tüp bebek yapıcaz. malesef hayat planladığınız gibi gitmeyebilir.

gecmıs olsun canım ınsallah istedıgın gibi olur bende bebek ıstıyorum ama esım ıstemıyo evlılık otursun vs aslında haklıda yenı ıs degıstırdı bıraz toprlanalım 7 ay oldu evlenelı ufak tefek borçlarımz var eve esya aldık vs vs aslında cokta uzatmasak ıyı olcak ama esım anlamıyo belkı bendede problem cıkacak yasım 27 sorun cıkarsa 30 u bulurum ben

Merhaba arkadaslar.

Su an nisanliyim. Kisin insallah evlenecegim. Benim yasim 21 nisanlim 26. Bana her gun 2 3 sene icinde 30 yasindan once baba olmak istedigini belirtiyor. Ben kesinlikle istemedigimi soyluyorum daha benim yasim kacki, o sorumlugu alamam. Hersey oturduktan sonra yasim, evim, isim vs vs o zaman dusunulur. Ama kesinlikle 3 yil icinde dusunmuyorum. Bunu dedikten sonra bana bide kusuyor beyefendi. Hemen basliyor ben dedemi olcam cocugumun yaninda 30na az kalmista, eeh ben napiyim benim yasim 30 degil ama. Anlamak istemiyor, surekli evlenmeden bu konular yuzunden tartismaktan bir hal oldum.

Ne yapmam lazim :(

erkek çocuk istediğinde yapacağı şey aslında hep istediği şeydir: korunmasız cinsel ilişki...
kadın ise 9 ay boyu sıkıntı çeker, mide bulantısı, baş dönmesi, bel ağrıları, el ayak şişmeleri, vitamin eksikliği varsa eklemleri ağrır, saçı dökülür, dişleri sallanır, günümüzde bunun için nerdeyse gebelik sürecinin tamamında vitamin takviyesi yapılıyo,istediği kıyafetleri giyememe, istediğini sürüp sürüştürememe (kimyasal içeriklerden dolayı), çocuk doğduktan sonra bi yandan sütüm olsun diye yeme isteği bi yandanda kilolarımı vermeliyim endişesi, onu yeme bebeğe gaz olur vs gibi anne kayınvalide tavsiyeleri arasında sıkışma,acaba çirkinleştim mi eşim beni aldatırmı düşünceside cabası...
dolayısıyla yapman gereken kimsenin hayatının nesnesi olmamak, bir kadın kendisi istiyosa canına can katar, kendi istediğinde yukarda saydığım herşey ona kolay gelir zaten, çünkü psikolojisi ve bedeni hazırdır yeni bi can dünyaya getirmeye, ama mesela benim gibi hazır olmayanlar için korkutucu bişey

ha bu arada benim yaşım 26, evlendikten 2 ay sonra 27 olucam 2 sene zaten çocuk istemiyorum sonrada olursa 30'umda falan anne olucam, sorun çıkarsada tedavi olurum gene olmazsa Allah vermedi derim, ya olmazsa ya sorun çıkarsa ya şöyle olursa diye yaşanmazki, neticede herşey insanlar için, geleceğe fazla anlam yükleyip bugüne haksızlık edemem

gecmıs olsun canım ınsallah istedıgın gibi olur bende bebek ıstıyorum ama esım ıstemıyo evlılık otursun vs aslında haklıda yenı ıs degıstırdı bıraz toprlanalım 7 ay oldu evlenelı ufak tefek borçlarımz var eve esya aldık vs vs aslında cokta uzatmasak ıyı olcak ama esım anlamıyo belkı bendede problem cıkacak yasım 27 sorun cıkarsa 30 u bulurum ben

teşekkür ederim tatlım. şimdiki aklım olsa ne yapar ne eder evlenir evlenmez eşimi ikna ederdim bebek için. bende 27 yaşındayım artık daha fazla beklemek istemiyorum. birde sana tavsiyem hamile kalmayı şuan için düşünmesen bile mutlaka bir doktora git hormon testi falan yaptır problem olup olmadığına baktır. ben korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalıcam diye düşünürdüm ama öyle değilmiş malesef.

aynı sorun bizde de var...

bizim aramızda da 5 yaş var, ben 23 o 28

evlendiğimizde o 29 olucak ve şimdiden ben 30 umdan sonra baba olucam zaten, dedesi olurum artık falan diyor lafı gecince ama allahtan her gün her gün acmıyor konusunu... ve uzatmıyor kısmet artık deyip kestirip atabiliyor

illaki evlendikten sonra cocuk da cocuk diyecek biliyorum ama ben de kariyerim için asla kendime uygun gormuyorum, ayrıca onun sorumlulugunu da alamam

çocukları cok seviyorum o ayrı ama iş kendi cocugum olmasına geldi mi hersey değşiyor, calısmak zorundayım iyi bir yere gelme imkanım varken, bunca yılımı emeğimi cöpe atamam en iyi okulları kazanıcam diye göbeğim çatladı benim yıllarca, e cocugu da dogurup bakıcı eline de bırakamam...

ne yardan ne serden derken cocuk işi bizim içinde tam bir krize donusuyor anlayacagın ...

hayırlısı artık yiyecek ekmegi içecek suyu varsa zaten gelecek illa ki, belki fikrimiz değişir daha sonra hiç sanmasam da :44:

hayır yani istemeye gelince istiyolar, doğduğunda altını temizlemeden gece pışpışlamaya gazını çıkarmaya kadar her işiyle ilgilenecekler mi, sorsan ooooo senden iyi bakar ama doğunca iş değişiyo etrafımda gördüğüm bu, mazerette hazır tutmaya korkuyorum, yapmaya korkmuyosun ama

arkadaşlar iyi hoş yazıyorsunuzda konu sahibi evleneli 2 ay olmuş ve hala birlikte olamamışlar.:34:

haklisin tabi yasin genc ama nisanlin da hakli ben erkek olsam bende 30 yasimda baba olmak istemem en gec 32 yasinda baba olmayi isterdim.

benimle sevgilim arasinda 8 yas fark var ben ne diyim peki??

bizde bu konu hakkinda cok konustuk tartistik demiyorum konustuk ben kendi düsüncemi sölyedim o kendikini ve orta yol bulduk. evlilik sadece senin isteginle olmuyor malesef ortak yol bulmaniz gerek.

teşekkür ederim tatlım. şimdiki aklım olsa ne yapar ne eder evlenir evlenmez eşimi ikna ederdim bebek için. bende 27 yaşındayım artık daha fazla beklemek istemiyorum. birde sana tavsiyem hamile kalmayı şuan için düşünmesen bile mutlaka bir doktora git hormon testi falan yaptır problem olup olmadığına baktır. ben korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalıcam diye düşünürdüm ama öyle değilmiş malesef.

ben ılachıç kullanmadım kullanmakta ıstemedım esım korundu hep ama evet hamıle kalmadan önce bi gidicem doktoraa doğurganlık testı gibi bi test olsa yok hormona ultrasona bakıp az cok ortaya cıkıyo işte kıstlerın varsa hamıle kalmanı etkılıyo

Back
X